Cryptocurrency

Wat is Flamingo? Uitleg FLM en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over FLM

Flamingo is een gedecentraliseerd financieringsplatform gebaseerd op de NEO-blockchain en het interoperabiliteitsprotocol Poly Network. Flamingo Finance (FLM) is gebaseerd op NEP-5, de tokencompatibiliteitsnorm van NEO. Het wordt dus ook beveiligd door de blockchain van NEO.

Wat is Flamingo?

Flamingo is een nieuwe generatie DeFi-protocol. Het protocol is gebouwd met Neo’s technologie voor het verwezenlijken van compleet geïntegreerde decentrale kapitaalmarkten die de meeste blockchains kunnen ondersteunen. Flamingo beschikt over atomic cross-chain interoperabiliteit dankzij de integratie met Poly Network waar ook de Switcheo Exchange voor cross-chain liquiditeit kan zorgen. Flamingo Finance werkt blockchain overschrijvend en is niet beperkt tot een single-chain markt zoals dat het geval is met vele Ethereum DEX protocollen, zoals Uniswap. Flamingo voorziet verder in een eigen synthetisch stablecoin platform en een eigen Automated Market Maker (AMM) systeem voor het verwezenlijken van een gedecentraliseerde swap-handelsbeurs.

Wat is Flamingo Swap

Flamingo Swap is een van de modules op het DeFi-platform van Flamingo Finance. Het is een on-chain uitwisselingsplatform waarbij gebruikers de ene token kunnen verhandelen tegen een anderen. Deze methode wordt aangedreven door marktmakers. Net als bij andere platforms, heeft Flamingo Swap gebruikers nodig om tokenparen aan deze pools toe te voegen, wat op zijn beurt een aanbod creëert voor handelaren om binnen te komen en tokens uit te wisselen. Gebruikers van het platform kunnen tokens toevoegen aan specifieke pools, waarbij ze belond worden voor hun bijdrage. Hiervoor ontvangen ze een een deel van de transactiekosten, wat momenteel 0,3% bedraagt per swap. Daarnaast krijgen ze ook nog LP-tokens als beloning voor het beschikbaar stellen van hun valuta.

Wat is Flamincome?

Omdat het een DeFi-gericht ecocsysteem is, heeft het een speciaal platform voor yield farming of liquidity mining; Vlammend/Flaming. Het systeem biedt functionaliteiten voor opbrengstlandbouw die identiek zijn aan die van Yearn.Finance (YFI).

Flamincome bestaat uit een optimizer en een normalisator. Een optimizer zet ingezette activa om in op rente gerichte activa, terwijl een normalisator op rente gebaseerde activa verandert in synthetische activa met een peg-ratio van 1: 1 ten opzichte van de onderliggende activa. Synthetische activa kunnen worden overgedragen naar andere DeFi-netwerken voor extra liquiditeitsmining.

flamincome-1

Wie zijn de oprichters

De oprichter van Flamingo is Da Hongfei. Dit is een Chinese ondernemer die ook bekend staat als medeoprichter van één van de belangrijkste concurrenten van Ethereum: het blockchainnetwerk Neo, waar Flamingo op gebaseerd is. Hongfei is ook medeoprichter van OnChain, een bedrijf voor particuliere blockchaindiensten.

Da Hongfei heeft een diploma Engels en technologie aan de South China University of Technology en heeft gewerkt als CEO van de onderneming IntPass Consulting, voordat hij zichzelf leerde coderen en de blockchainwereld betrad in 2013-2014.

Wat maakt Flamingo Finance uniek?

Flamingo positioneert zichzelf als een enkelvoudig platform dat meerdere gedecentraliseerde financiële tools voor Neo combineert tot een gemeenschappelijk ecosysteem dat zal worden beheerd door zijn gebruikers via een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Gedecentraliseerde financiering is een ontluikende, snelgroeiende trend in de cryptocurrency-industrie die verschillende financiële oplossingen omvat die vaak bovenop cryptocurrency-blockchains werken. DeFi-platforms fungeren als een extra laag en zijn afgestemd op het idee van de crypto industrie als geheel, namelijk het elimineren van derde partijen met betrekking tot monetaire en financiële systemen. De DeFi-industrie, die begin 2019 opkwam, had medio 2020 al meer dan $ 4 miljard aan vergrendelde onderpandactiva.

Enkele van de belangrijkste use-cases in DeFi zijn cryptocurrency-leningen, yield farming en gedecentraliseerde uitwisselingen. Voor de meeste cryptocurrencies en hun respectievelijke DeFi-omgevingen wordt elk van deze oplossingen meestal geleverd door één afzonderlijk platform.

Het unieke voordeel van Flamingo’s komt voort uit het feit dat het ernaar streeft alle belangrijke financiële instrumenten voor het neo-cryptocurrency-token (token-wrapping, liquiditeitspooling, activakluis en contracthandel) te combineren en ze beschikbaar te maken via een enkel platform dat door zijn eigen platform wordt beheerd. gebruikers op een gedecentraliseerde manier.

De Componenten van Flamingo

Flamingo Finance bestaat uit vijf verschillende componenten die in verschillende fases worden gelanceerd.

Swap

Dit zorgt voor automatische marktmaking (AMM) op de chain. De module werkt samen met wrapped tokens op de bovenliggende blockchain om liquiditeit te bieden. Uniswap, een toonaangevend DeFi-platform, inspireert zijn benadering van geautomatiseerde marketmaking. Liquidity Providers komen samen in een pool door tokens te leveren met NEO’s standaard NEP-5 token.

Wrapper

Flamingo gebruikt deze component om de interactie tussen de ketens van blockchain-activa mogelijk te maken. In een wereld van decentralized finance wordt interoperabiliteit steeds belangrijker. Wrapper werkt met Bitcoin, Ethereum, NEO en Ontology, waar tokens van deze platforms kunnen worden ‘ingepakt’ door ze te converteren naar NEP-5-tokens en op het NEO-netwerk te gebruiken.

Vault

De Vault-module biedt een interface voor het beheren, minen en uitzetten van activa. Het behandelt ook de uitgifte van collateralized stablecoins. Vault-stakers verdienen beloningen in de vorm van de native token van het platform, FLM.

Perp

Perp is afgeleid van het woord eeuwigdurend en is ontworpen met het oog op eeuwigdurende contracten. Het maakt gebruik van automatische marketmaking om een ​​eeuwigdurende contractuitwisseling mogelijk te maken die zich bezighoudt met een groot aantal activa. Voor de ervaren traders is het mogelijk om via Flamingo Fance te gaan traden door middel van een hefboomwerking. Deze van maximaal 10x voor wozel long- als shortposities.

Dao

In de gedecentraliseerde wereld moet alles worden gedistribueerd, inclusief bestuur. Een DAO kan gezien worden als een bedrijf dat zelfstandig werkt, zonder personeel. De organisatie is gevestigd op een reeds slimme contracten. Flamingo maakt gebruik van de DAO-structuur om een ​​optimale betrokkenheid van de gemeenschap bij de werking van het platform mogelijk te maken. Problemen die onder DAO vallen, zijn onder meer tokeneconomie, wijzigingen in functionaliteit en parameterconfiguratie.

Over het algemeen heeft DAO inspraak in de dingen die gebeuren op de Wrapper-, Swap-, Perp- en Vault-modules.

De verschillende componenten zullen compleet geïntegreerde DeFi-kapitaalmarkten verwezenlijken. De huidige DeFi-platforms zijn gefragmenteerd en niet aan elkaar gekoppeld. Flamingo Finance heeft geleerd van de eerdere experimenten die hebben plaatsgevonden op het netwerk van Ethereum. Met behulp van Neo’s technologie hebben ze een superieur DeFi-protocol ontwikkeld die interoperabiliteit met alle blockchains moet waarmaken via het Poly Network.

Flamingo Finance Token ($FML)

Flamingo Finance beschikt ook over een eigen FLM token voor het belonen van de gemeenschap van gebruikers op Flamingo. De FLM token worden 100 % gedistribueerd naar de gebruikers. De tokens kunnen gebruikt worden voor staking en governance doeleinden. De tokens kunnen het beste op de Flamingo SWAP DEX met NEO worden gekocht.

FLM Token en FUSD

FLM is Flamingo’s native utility token en is gewijd aan governance. Het is gebouwd volgens de NEP-5-standaard van NEO. Interessant is dat het token geen limiet heeft op zijn maximale voorraad.

FLM-munten worden verdeeld onder de gemeenschap met betrekking tot deelname aan het netwerk. Het token wordt bijvoorbeeld gegeven voor het staken van cross-chain-activa, het staken van LP-tokens, het farmen van FUSD, het storten van stablecoins om een ​​marge te bieden bij interactie met eeuwigdurende contracten en het bijdragen aan governance-voorstellen.

Merk op dat voordat DAO het bestuur overneemt, het Flamingo-team bestuurskwesties zal aanpakken door middel van bewijs van autoriteit (POA). FLM kan worden gehouden door iedereen die lid wil worden van het NEO DeFi-ecosysteem. Bovendien hebben FLM-houders het recht om voorstellen in te dienen bij de DAO en kunnen ze ook stemmen op ingediende voorstellen.

Flamingo ondersteunt FIP- en FCCP-voorstellen.

Flamingo Improvement Proposal (FIP) omvat alles wat te maken heeft met systeemontwerpkenmerken zoals risicobeheersing, liquidatie en liquiditeitsverbetering. Flamingo Configuration Change Proposal (FCCP) daarentegen bevat voorstellen gericht op het FLM-releaseschema, uitzetten, vergoedingsstructuur, FLM-distributiemechanisme op de Perp-module, enz.

Flamingo USD (FUSD) is een stablecoin op het platform die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Door LP-tokens uit te zetten, kan men de stablecoin slaan. Om hun onderpand te ontgrendelen, moet de geslagen FUSD echter worden verbrand.

NEO 3.0 vs ETH 2.0

Er is een interessante wedstrijd aan het ontstaan in de blockchain-wereld. Er zijn discussierondes geweest over welke van de blockchain-netwerken het beste is. Een van de prominente competities is tussen Neo blockchain en Ethereum blockchain.

Met de lancering van zowel de Neo 3.0 als de Eth 2.0 aan de horizon neemt de discussie een intense vorm aan. Dus, welke van deze aankomende geavanceerde blockchain-netwerken zullen de overhand hebben op de andere?

Ethereum 2.0 wordt een betere versie van Ethereum 1.0. Het zal het Ethereum-ecosysteem helpen om nieuwe hoogten te bereiken en zal veel minder energie verbruiken. Ethereum 2.0 zal de schaalbaarheid en beveiligingsproblemen van de Ethereum-blockchain verbeteren.

Aan de andere kant heeft NEO-blockchain de reputatie relatief beter te zijn dan Ethereum op het gebied van schaalbaarheid. Dus, zou Neo 3.0 helpen om dezelfde voorsprong op Ethereum 2.0 te behouden? Als het aan Neo ligt is dit ongetwijfeld het geval! Neo 3.0 maakt Neo blockchain nog schaalbaarder. Het zal ook veel nieuwe enterprise-functionaliteiten toevoegen die passen bij de grotere projecten. Met Neo 3.0 verwachten we dat Neo blockchain nog gebruiksvriendelijker wordt. Neo heeft veel voordelen ten opzichte van Ethereum en Neo 3.0 is goed gepositioneerd om Neo blockchain voorop te houden in de race.

Investeren Flamingo Finance

Flamingo Finance biedt meerdere manieren om deel te nemen aan het protocol. NeoLite, Metamask en Cyano-portemonnee zijn enkele van de meest bekende oplossingen die beschikbaar zijn om deel te nemen.

Je moet je tokens converteren naar op NEP-5 gebaseerde activa om deel te nemen aan de Flamingo.

MetaMask Wallet

Het handelen in crypto in een DeFi-ecosysteem gebeurt altijd aan de hand van een externe wallet. Een populaire wallet is deze van Metamask. Deze kan je downloaden en nadien gebruik als plugin in Chrome-extensie.

Je kan een bestaande Ethereum-portemonnee in MetaMask importeren door in de plug-in op Portemonnee importeren te klikken. Nadat je je seed-zin en wachtwoord van je wallet hebt ingevoerd, kan je deze gaan importeren.

De andere optie is het aanmaken van een nieuwe portemonnee en het behouden van uw privésleutel. Klik gewoon op “Create a Wallet” en voer daarvoor een nieuw wachtwoord in. Vergeet niet een back-up te maken van uw privésleutel. Metamask is een van de beste portefeuilles om Ethereum-tokens te beheren en kan worden gebruikt voor het in en uitpakken van dit soort tokens in Flamingo.

Roadmap

In Q1 en Q2 van 2021 hebben ze verschillende doelen:

 • Herstructureren van de activastructuur van het volledige Flamingo-systeem (inclusief de Ethereum-kant en de Neo-kant) om het prijskoppelingsmechanisme te waarborgen en een concurrerende, lage wrijving, upgradebare en compatibele activacirculatieomgeving te bieden.
 • Lancering van de on-chain eeuwigdurende handelscomponent, die uiteindelijk zal uitgroeien tot een derivatenplatform dat in de toekomst activa kan verhandelen.
 • Verkenning en uitbreiding, inclusief nieuwe componenten, projectsamenwerking en de mogelijkheid tot inzet op meerdere ketens.

De toekomst voor Flamingo Finance?

Flamingo wil de springplank worden om de ontwikkeling van het DeFi-ecosysteem van Neo te versnellen. Neo’s toewijding aan DeFi stopt niet bij Flamingo. Van kredietverlening tot verzekeringen en vermogensbeheer, het potentieel is grenzeloos. Het ontwerp van Flamingo wordt nog steeds geoptimaliseerd, met vragen zoals hoe meer externe activatypen kunnen worden geïntroduceerd, tot welke Orakel-implementatie ze moeten voorzien om het protocol te finetunen, evenals het open governance-mechanisme voordat de DAO-structuur live gaat.

Daarna willen ze verder de dialoog aangaan met leden van de community om op een proactieve manier hun protocol verder te optimaliseren aan de hand van de feedback verkregen van de community.

Overname

Flamingo Finance heeft onlangs aangekondigd dat het op zoek is naar een onafhankelijk team om de verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling en het beheer van Neo’s DeFi-platform. Hoewel Neo Global Development inzendingen accepteert en aanvragers screent, zullen FLM-tokenhouders uiteindelijk stemmen over de goedkeuring van het team.

Flamingo (FLM) Koers

Conclusie

Flamingo Finance is gevestigd op de blockchain van Neo met kenmerken van de Ethereum-blockchain. Decentrale exchanges worden steeds meer de norm en hoewel ze grotendeels gelijkaardig zijn, bestaan er toch onderlinge verschillen. Flamingo Finance wil met name inzetten op de interoperabiliteit en zo communicatie tussen verschillende blockchains mogelijk maken.

Hoewel ze verbeteringen bieden op populaire DEX’en en protocollen zoals UniSwap, hopen ze een groot marktaandeel te verwerven door elk protocol in één platform te bundelen. In het verleden is al gebleken dat Flamingo moeite heeft gehad met de groei door middel van een gebrekkige interface en technische fouten.

Desondanks is Neo één van de grootste communities in Azië. Waar Flamingo verbeterpunten heeft op gebruikerservaring, heeft het alleszins een zeer solide community achter zich. De toekomst moet ook uitwijzen of dit voldoende is om het project succesvol te maken op lange termijn.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!