Home » Blog » Wat is Polka City? Uitleg POLC koers en verwachting en alles wat je moet weten over POLC

Wat is Polka City? Uitleg POLC koers en verwachting en alles wat je moet weten over POLC

polkacity

Polka City is een virtuele stad op de blockchain en een op NFTs gebaseerde game. Je kunt er virtuele bedrijven of voorwerpen kopen en op deze manier een passief inkomen verdienen. Je kunt een virtuele taxi, benzinestation, boot, shopping mall of sportstadion bezitten en elke week krijg je uitbetaald. Het team achter Polka City heeft via Polkadot, NFTs en DeFi deze virtuele stad gebouwd en het is een spannend gebeuren. Zoals het bij een goed blockchain game behoord, ben jij de eigenaar van de voorwerpen, die de vorm van een NFT hebben.

We gaan in deze blog Polka City bekijken, hoe je aan het spel kunt deelnemen en wat hun POLC-token is. We geven ook een uitgebreide uitleg over hoe je een passief inkomen kunt verdienen met Polka City.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over het Polka City spel (POLC) evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Wat is Polka City?

Polka City is een game waarbij je in een virtuele stad allerhande verschillende NFTs kunt kopen. Deze NFTs stellen bijvoorbeeld verschillende taxi’s voor, of een restaurant, een shopping mall, een helikopter of een boot. Er zijn verschillende andere soorten NFTs die je kunt kopen. De NFTs hebben verschillende prijzen en elke week krijg je een soort rente uitbetaald in de lokale POLC-token.

Elke NFT is ook deel van een smart contract. Zolang je het contract op je naam hebt staan, krijg je elke week uitbetaald. Net zoals bij andere blockchain games, is de NFT je eigendom en zorgt voor een passief inkomen. Heel vergelijkbaar met My Neighbor Alice, The Sandbox of Decentraland.

Deze video geeft je een beetje een idee hoe het allemaal in elkaar steekt bij dit spel.

Alle NFTs hebben andere inkomsten en bonus structuren. Met goedkopere NFTs, krijg je minder inkomsten dan met duurdere NFTs. Er zijn bijvoorbeeld al vijf verschillende soorten taxi’s die alle vijf verschillend in prijs zijn, maar dus ook verschillende rendementen opleveren. Net zoals in een echte stad, hoe meer mensen er wonen of bezoeken, hoe meer je verdient. NFTs zijn verkrijgbaar in standaard 2D modellen, maar ook in meer gecompliceerde 3D-modellen.

NFTs als 2D en 3D-modellen

De 2D modellen zijn bijvoorbeeld de taxi’s, hotels, carwash, restaurants, een disco of een hotdog stand. De meer complexere 3D-modellen zijn onder andere motoren, een drone, een bank, een sport stadion, een e-bike of een skateboard! Sommige modellen zijn al uitverkocht en er komen ook steeds nieuwe opties die in de marktplaats aangeboden worden. Wat ook zeer interessant is, is dat het team regelmatig niet verkochte NFTs verbrand. Op deze manier wordt schaarste gecreëerd en wordt je of sneller gedwongen om iets te kopen en/of de prijzen gaan omhoog door de schaarste.

Polka City marktplaats
Polkacity.io

Als je er vroeg bij bent op Polka City, is het moed mogelijk dat je je inleg snel terugverdient, omdat je op goede locaties je restaurant of shopping mall hebt staan. Waar het druk is, komen meer mensen en krijg je meer inkomsten. Als je investering terugverdiend is, kun je het eigendom óf verder laten verdienen óf het verkopen op een marktplaats. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je eigendom begeerd wordt en dat je het met winst kunt verkopen voordat je alles hebt terugverdient. Dat zou helemaal mooi zijn. Het is echter ook mogelijk dat je investering zich niet terugverdient. Doe dus altijd goed je eigen onderzoek voordat je in iets investeert.
Je kunt deze NFTs op de marktplaats van Polka City kopen of verkopen. Het is ook mogelijk om ze op andere NFT-marktplaatsen te kopen of verkopen, zoals OpenSea. De NFTs zijn ERC-721 tokens.

Hoe werkt Polka City?

Polka City werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Er is een lage instapdrempel of onboarding die gehanteerd wordt. Het woord blockchain of crypto wordt helemaal niet vaak genoemd, zodat ook mensen buiten de crypto wereld sneller mee gaan spelen.

Als allereerste zul je toch een wallet moeten aansluiten met het spel. MetaMask is een goede optie, maar er zijn zeker ook andere wallets die je kunt gebruiken. Als je dat voor elkaar gekregen hebt, iets wat heel eenvoudig is, je wallet aansluiten, kun je beginnen.  Je moet nu zorgen dat je voldoende POLC-tokens in je beurs hebt om het door jou gewenste NFT te kunnen kopen. Op het moment dat je een Polka City NFT hebt gekocht, begin je met je investering terug te verdienen. Elke week krijg je in POLC uitbetaald.

Op de marktplaats van dit spel staat ook precies vermeldt wat de NFT kost. Bovendien staat er ook vermeld hoeveel POLC je per week uitbetaald krijgt en hoeveel APY dat is. APY is annual percentage yield, of hoeveel rente je per jaar krijgt. Zeker bij de eerste NFTs zijn die APY’s soms best hoog, en halen makkelijk 50 tot 60% APY. Verder staat er ook vermeld welke extra’s je krijgt bij bepaalde eigendommen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een art gallery 50% van alle marktplaats en in-game art gallery commissies. Als eigenaar van een sport stadion krijg je 50% van alle live sportevenementen in het spel. Dus, zoals je ziet, je hebt ook de kans om extra inkomsten  te genereren.

Hoe kun je deelnemen aan het spel?

Deelnemen aan dit spel is heel eenvoudig. Doorloop de volgende stappen en je zit er middenin!

  • Sluit je wallet aan, zoals MetaMask.
  • Zorg dat je voldoende POLC in je wallet hebt staan.
  • Zoek een leuk bezit uit, binnen je budget, en koop dan deze NFT. Bijvoorbeeld een kapperswinkel, een skateboard of een Lambo.
  • Betaal via je wallet.
  • Ontvang je eigendom.
  • Je krijgt nu elke week uitbetaald.

Een kind kan de was doen, toch?

Motor op de Polka City marktplaats
Polkacity.io

Je kunt op de afbeelding hierboven duidelijk zien wat deze motor je gaat kosten, namelijk 1210 POLC. Als je deze motor zou kopen, krijg je elke week 70 POLC, dat is niet minder dan 300% APY. De APY’s kunnen echter schommelen en zijn geen vaste waardes, dat is toch wel handige informatie.

Zo is bijvoorbeeld een benzinestation voor maar liefst 130.000 POLC verkocht. Hiervoor krijg je 8250 POLC per week uitbetaald. Dus in 22 weken heb je je investering terugverdiend en dat is vrij snel. Mocht de koers van het POLC-token stijgen, worden deze 22 weken zelfs nog ingekort. Aan de andere kant, als de koers zakt, duurt het langer dan 22 weken voordat je je inzet terug hebt. Het is dan ook niet echt verbazingwekkend dat alle dure NFTs, zoals hotels, restaurants en shopping centers al uitverkocht zijn.

Door deze activa te bezitten, krijg je ook een passief inkomen. We hebben al uitgelegd hoe je activa kunt kopen, maar er is echter ook een speciale website pagina waar je kunt zien welke activa je allemaal bezit in dit spel. Zodra je op deze pagina op hun website bent, vul je je Ethereum wallet adres in en kun je zien welke bezittingen je hebt in dit spel.

Het POLC-token

POLC is het native token van Polka City. Het wordt gebruikt om het platform te laten draaien. Je kunt ook NFT’s kopen met POLC en je wordt elke week uitbetaald in POLC, als je tenminste eigendom bezit in het spel. Alle goederen en diensten in deze game worden met POLC betaald.

In totaal worden er 250 miljoen POLC-tokens uitgegeven en 8.7 miljoen zijn er al in omloop, volgens CoinGecko. Dat is pas 3.5%, dus waar is de rest?

Dat zit zo, 200 miljoen tokens zijn vergrendeld. Bij het begin van het spel worden er 50 miljoen vrijgegeven en in het spel ingebracht. Daarna worden elke drie maanden 25 miljoen tokens vrijgegeven, totdat het totale bedrag van 200 miljoen tokens bereikt is.

Verder zijn er 10 miljoen tokens verkocht tijdens een private sale en pre sale. 10 miljoen tokens gaan naar het team, deze zijn echter voor 6 maanden vergrendeld en daarna wordt elke maand 5% vrijgegeven. Dit geeft vertrouwen, omdat het aanduid dat het team niet in een keer alles kan opnemen en er vandoor kan gaan met de buit. Voor marketing hebben ze 5 miljoen tokens gereserveerd, waarbij een miljoen direct vrij komt. Daarna worden de overige vier miljoen maandelijks met 5% vrijgegeven. Er zitten ook nog 25 miljoen tokens in Uniswap in liquidity pools.

Het token begon heel goed en had zeer snel zijn AHT (all Time High) bereikt op 6 maart 2021 van $2.11. Dat feestje duurde helaas niet erg lang en nu is de koers al geruime tijd rond de $0.2.

Tokenomics van polka City
Polkacity.io

Waar kun je het POLC-token kopen?

Je kunt het POLC-token op diverse crypto beurzen kopen. Gate.io is misschien de bekendste CEX (centralised exchange) en Uniswap V2 is dan de bekendste DEX (decentralised exchange). Verder kun je ook terecht bij Bittrex, Bilaxy, Bidesk en MXC.COM. Binance en Bitvavo hebben deze token nog niet in de aanbieding. Het project is echter pas net begonnen, dus de mogelijkheid dat deze munt nog opgenomen wordt in hun respectievelijke pakket, is altijd aanwezig.

Wat is de POLC koers?

Waar kun je POLC opslaan?

Je kunt je POLC-tokens in diverse wallets opslaan. Ten eerste zijn er natuurlijk de wallets van de beurzen. Die hebben echter als nadeel dat je de private keys van deze wallets niet bezit. Mochten deze beurzen gehackt worden, is er de kans dat je al je munten die je op de gehackte beurs hebt staan, kwijtraakt.

Het is dus een beter plan om een online wallet te hebben voor je munten of NFTs uit Polka City, zoals MetaMask. Nu heb je wel je eigen private keys voor deze wallet. Dit is een lijst van 12 woorden bij MetaMask. Verschillende wallets hebben andere aantallen van woorden.

Als je namelijk om wat voor reden dan ook je wallet kwijt raakt, kun je alsnog je munten veilig stellen door middel van deze reeks van woorden. Het is echter nog steeds mogelijk om voor hackers ook deze optie te hacken. Een heel belangrijke regel is dan ook dat je nooit en te nimmer je private keys aan iemand overhandigt. Mensen die naar je private keys vragen hebben meestal niet veel goeds in hun zin, en willen alleen maar je cryptomunten buitmaken. De naam ‘private’ zegt het al, het is privé en niet om gedeeld te worden met iemand anders.

De veiligste manier is om de munten op te slaan op een hardware wallet zoals Trezor of Ledger. Je kunt ook je eigendommen op Polka City, je NFTs, in een hardware wallet opslaan. Nu kun je de munten en NFTs offline opslaan en niemand kan erbij komen. Hier krijg je ook een set van woorden, of private keys, zorg dat je deze niet verliest! Maak er diverse kopieën van en berg ze goed op, op veilige plaatsen.

Wie is het team achter Polka City?

Het team heeft één bekende naam en dat is bovendien ook de grote man achter het project. Dit is Carmelo Milian, een man met 12 jaar ervaring bij Microsoft. OneCloud, de firma die Polka City heeft ontwikkeld, is ook door hem mede-opgericht. Hij zit al 30 jaar in IT-service management.

Andere teamleden zijn onder andere Murad Aliyev, technologie adviseur, Rachel Gibaut die de business development manager is en Fatih Atalih, hij is marketing adviseur.

Nu we het toch over marketing hebben, ondanks een leuk budget van minimaal 1 miljoen POLC-tokens, is Polka City niet echt heel actief op sociale media. Ze hebben Twitter, Reddit, Telegram en Medium accounts. Facebook ontbreekt bijvoorbeeld, en om mensen die niet in de blockchain en crypto wereld zitten, zou dit toch een goed platform zijn om nieuwe spelers te werven.

Wat wel heel positief is, is dat het team een soort van ‘genesis’ team is. Dit wil zeggen dat ze van Polka City een volledig zelfstandig platform willen maken. Op termijn gaat Polka City over in de handen van de investeerders, die hun eigen bestuursbeslissingen kunnen nemen. Zij zullen dan bepalen in welke richting het spel zich verder zal gaan ontwikkelen.

Conclusie

Ben je nu enthousiast over Polka City, na het lezen van deze blog? Ik kan het me goed voorstellen want dit spel bied je goede mogelijkheden om een passief inkomen te creëren. Het is nog een nieuw project, maar heeft zeker potentie om te groeien en aan populariteit te winnen.

We hebben gezien wat Polka City is, hoe je het kunt spelen en dat het onboardingproces heel eenvoudig is. Verder hebben we je ook het een ander over het POLC-token en het team achter Polka City verteld.

Aan de oppervlakte lijkt het erop dat Polka City aan investeerders een eenvoudige manier wilt bieden om in crypto te beleggen. De eenvoudige instapprocedure biedt voordelen en de bedoeling is dat investeerders hierdoor nieuwe spelers proberen aan te trekken. Hoe meer spelers, hoe meer vreugde, maar dus ook hoe meer inkomsten!

Als je echter ietsje verder kijkt, zie je ook dat dit spel probeert om investeren in crypto en een passief inkomen voor spelers te creëren, vereenvoudigd heeft. Heel goed gedaan van het team!  Zeker een project om in de gaten te houden. Heb je hier interesse in, doe dan ook je eigen onderzoek en kijk of dit project echt bij je past! Veel plezier ermee in elk geval.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven