Home » Blog » StrongBlock, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over STRONG

StrongBlock, wat is dat? Uitleg, koers, verwachting en alles wat je moet weten over STRONG

strongblock

StrongBlock (STRONG) is het eerste DeFi-protocol dat nodes in het netwerk voorziet van beloningen voor hun prestaties. Zij ontvangen hiervoor $STRONG, de native ERC20-token van het protocol. Hoe meer nodes in het netwerk, hoe decentraler de blockchain. Hierdoor kunnen we de veiligheid opschalen voor alle blockchains in het netwerk. Hun slogan is dan ook ‘be part of the blockchain revolution’.

Wat is STRONG?

StrongBlock (STRONG) is ERC20-token en een multi-chain Nodes-as-a-Service platform (NaaS). Via deze manier en structuur beloont het nodes omdat ze zo bijdragen aan een beter beveiligde blockchain. Ondanks dat we wellicht allemaal wel eens hebben gehoord over blockchain en crypto, blijft de blockchaintechnologie eerder abstract. Het protocol wil daarom deze technologie voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken om zo iedereen de mogelijkheid te bieden om een hun eigen blockchain nodes te creëren. Dit allemaal op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier.

Een blockchain heeft een decentrale structuur die mogelijk wordt gemaakt door het gebruik van miners en nodes. Miners registreren transacties en data en synchroniseren deze met andere miners in het netwerk. Dit gebeurt op basis van computergestuurde software die veel rekenkracht vraagt. Maar door deze miners, blijft het netwerk decentraal en dus ook veilig. Hiervoor ontvangt de miner dus ook een beloning. Een node daarentegen, die is verantwoordelijk voor het bijhouden van een volledige kopie van alle blockchain-transactie. Hiervoor is geen abnormale rekenkracht nodig, wat deze nodes ook niet schadelijk maakt voor het milieu.

Deze data wordt dan vervolgens gedeeld met onder andere decentrale applicaties (dApps) om zo efficiënt en snel te werken. We zagen tot voorheen dat nodes niet werden gecompenseerd. Hoe meer nodes er aanwezig zijn in het netwerk, hoe decentraler de blockchain is. Dankzij STRONG help je vanaf nu om je favoriete blockchain decentraal en veilig te houden, waarbij je ook nog rewards ontvangt.

Nodes STRONG

Wat is een node?

In de blockchain maken we gebruik van miners en nodes. Een node is noodzakelijk om de blockchain te laten werken. Dit is een software die jouw node verbindt met andere nodes om een solide netwerk te creëren. Alle data wordt opgeslagen, ontvangen en verwerkt op deze nodes. Het is dan ook essentieel om gebruik te maken van nodes om de veiligheid en integriteit van een blockchain te waarborgen.

Hoe werkt STRONG?

STRONG is een nulti-chain Nodes-as-a-Service platform (NaaS) en wil iedereen de mogelijkheid bieden om een node te creëren. Het is geen minting node, maar deze nodes analyseren de transacties op het mainnet en zorgen ervoor dat ze een kopie van de blockchain opslaan. Hiervoor ontvangen ze dus rewards. Door dit proces te stimuleren, zullen er dus meer nodes ontstaan in het netwerk waardoor het dus ook decentraler én ook veiliger wordt. Nodes in het netwerk valideren dus transacties in het hele netwerk, in dit geval het netwerk van Ethereum. Heel veel protocollen zijn ERC20-tokens en vallen dus in dit netwerk. Voorheen werden deze niet gecompenseerd, maar dankzij het protocol van STRONG krijgen nodes een beloning aan de hand van het native token $STRONG.

Node-as-a-Service

Het runnen van een node was voorheen een lastig proces. Hiervoor had je voldoende technische kennis nodig. Denk aan het coderen van ingewikkelde programmeertaal, maar ook het runnen van een eigen server die alle informatie van deze nodes op een betrouwbare manier kan uitvoeren. Dankzij Node-as-a-Service van STRONG worden al deze processen geautomatiseerd, door StrongBlock zelf, waardoor iedereen een node kan opzetten. Met een paar simpele klikken, maak jij je eigen node. Dankzij een maandelijkse bijdrage zorgt StrongBlock voor de technische realisatie van de node, terwijl jij profiteert van de voordelen!

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface verbind je snel en gemakkelijk met tal van openbare blockchains. Gebruikers hebben zo toegang tot verschillende blockchain-protocollen met slechts één integratie.

strongblock homepage

Node Universal Basic Income (NUBI)

Het protocol is zo ontworpen dat je als node elke maand opnieuw een aardig passief inkomen kan verdienen. Op deze manier word je beloond voor jouw bewezen diensten als node. Beloningen ontvang je in STRONG-token, wat de governance- en native-token is het van protocol. Hoeveel deze beloning is, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal nodes, maar ook de actuele prijs van $STRONG alsook hoeveel NFT’s jij bezit.

Strongblok NiftyFi

StrongBlock NiftyFi is het Ethereum ERC1155-token. Dit zijn NFT’s met een specifiek DeFi-doel. In de toekomst zullen steeds meer Ethereum sidechains en Ethereum layer 2 chains worden gebruikt voor de activiteiten van StrongBlock. Met name om ook de gas fees van deze NFT’s laag te houden. Elke non-fungible token geeft je toegang tot het protocol, terwijl het zich steeds verder uitbreidt naar meerdere blockchains. Momenteel zijn er in totaliteit 5.189 NFT’s, die worden onderverdeeld tussen Bronze, Silver, Gold en Platinum.

Elke NFT kan je verschillende keren staken bij verschillende nodes, afhankelijk van de categorie:

  • Bronze: kan je 1 keer staken
  • Zilver: kan je 2 keer staken bij 2 verschillende nodes
  • Goud: kan je 5 keer staken bij 5 verschillende nodes
  • Platinum: kan je 10 keer staken bij 10 verschillende nodes

Polygon (MATIC) & Fantom (FTM)

StrongBlock heeft in november 2021 officieel aangekondigd een uitbreiding te maken naar het netwerk van Polygon. Zij die een NFT in hun wallet hebben, kunnen dus ook hier een node runnen. Dit is een soort early-bird actie waarbij vroegtijdig je node kan opzetten. Polygon gaat echter ook nodes mogelijk maken voor iedereen, ook als je geen NFT in je bezit hebt. En niet alleen Polygon zal deelmaken van deze revolutie, ook heeft het team de samenwerking met Fantom (FTM) bevestigd.

Desondanks, heb je tot op heden ook nog 10 STRONG-tokens nodig om een node te runnen. Er zijn geruchten dat dit aantal in de toekomst zal afnemen, zodat iedereen kan investeren in een STRONG-node.

polygon strongblock

$STRONG

$STRONG is een ERC20-token met een governance-functie. Het token heeft als functie om nodes in het netwerk te belonen. Tijdens de lancering was er een totale voorraad van 10.000.000 tokens. Deze is gereduceerd en geburned tot het huidige aanbod van 528 886 tokens. Tokens worden verbrand om de prijs te reguleren van het protocol om inflatie tegen te gaan.

Deze worden verdeeld onder de community, de shareholders en het team:

  • Communty: 330 365 voor het belonen van de nodes
  • Shareholders: 96 784 voor de shareholders van het DeFi-protocol
  • Team: 101 735 voor het team en developers

Passief inkomen

StrongBlock (STRONG) dankt zijn populariteit aan aantrekkelijke passieve inkomsten die deze nodes genereren. Momenteel krijgt elke node een beloning van 0.1 STRONG per dag. Dit betekent, tegen de huidige koers, dat jij zomaar 65 dollar per dag ontvangt voor je bewezen diensten als node. Als de prijs toeneemt, verdien jij uiteraard ook meer in passieve inkomsten.

De enige voorwaarde voor het runnen van een node, is dat je op dit moment minimaal 10 $STRONG-tokens moet bezitten om een node te creëren. Dit is voor de gemiddelde man een forse investering. Dit betekent dat je op het moment van schrijven 6500 dollar moet investeren. Dit met het risico dat je investering minder waard kan worden door een volatiele koers.

Doordat je elke dag 0.1 STRONG krijgt, verdien je op 10 dagen een volledig token. Je gehele investering heb je dus terugverdiend na 100 dagen. Maar wetende dat je per 10 tokens, een nieuwe node kan creëren, zou je deze beloningen ook kunnen gebruiken om steeds meer nodes op te zetten om je passief inkomen te maximaliseren.

Het runnen van een node is niet gratis, zo betaal je elke maand een maintenance fee van 14,95 dollar. Wanneer je binnen de 30 dagen dit bedrag niet betaalt, zal jouw node vernietigd worden via een smart contract. Dit betekent dat je jouw gehele investering en tokens dus kwijt bent.

Aantal dagen
Rewards
1
0.1 STRONG
10
1 STRONG
100
10 STRONG

Fractionele investering

Momenteel is de drempel nog te hoog en kent het protocol alleen kapitaalkrachtige investeerders. Om dit te voorkomen, is het protocol aan het speculeren om binnenkort ook fractionele investeringen mogelijk te maken. Dit betekent dat je niet moet voldoen aan de volledige 10 tokens om een node te creëren, maar dat je ook kan investeren in een deel hiervan. Je rewards zullen hierbij afhankelijk zijn van je positiegrootte.

ETH 2.0 Staking

Je kan ook jouw STRONG-token gaan staken in de Ethereum 2.0 stakingpool. Je ontvangt hier dus Ethereum als beloning. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat je jouw beloningen pas kan claimen vanaf het moment dat het mainnet van Ethereum 2.0 live gaat. Om deze staking toch te promoten, hebben ze hier aantrekkelijke APY’s tot bijna 16%.

Ben je bereid om extra risico te nemen en liquiditeit toe te voegen aan de STRONG-ETH pool, dan ontvang je maar liefst 86%. Deze rewards kan je claimen na elk nieuw block dat is toegevoegd. Hou hierbij rekening met de mogelijkheid op impermanent loss.

eth 2.0 staking strong

Partners

De partners van Strong zijn indrukwekkend. Op moment van schrijven hebben ze 6 grote partners waaronder Polygon, Fantom, DAO Maker en Sentinel. Deze laatste is een blockchain infrastructuur voor het web 3.0. Dit ecosysteem is een netwerk van autonome decentrale VPN-applicaties dat het mogelijk maakt om volledig privé en decentraal gebruik te maken van het internet.

Team

David Moss is founder en CEO bij StrongBlock. Hij studeerde general science aan de Portland State University maar ontwikkelde zich al snel als specialist in de wereld van technologie. Eerder was hij CTO bij een bedrijf dat applicaties ontwikkelde voor ouders om het smartphone gebruik van kinderen te reguleren. In 2017 begon hij zijn carrière in blockchain als Senior Vice President bij Block.one. Zijn verantwoordelijkheid was het uitrollen van een gedecentraliseerd blockchainsysteem om deze vervolgens ook te implementeren in externe bedrijven.

Team STRONG

Brain Abramson is Chief Technology Officer (CTO) sinds augustus 2018 en geen onbekende voor David Moss. Hij werkte namelijk onder zijn supervisie bij Block.one, waar hij verantwoordelijk was voor het realiseren van het testnet en de daar bijhorende veiligheid en dergelijke. Samen besloten ze om zich midden 2018 te focussen op StrongBlock.

Corey Lederer is sinds juli 2018 Chief Product Officer (CPO). Corey is verantwoordelijk voor een ijzersterke strategie waarbij ze een visie hebben op lange termijn en waarmee ze StrongBlock verder willen uitbouwen. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de integratie van de applicaties in verschillende bedrijven die gebruikmaken van de blockchaintechnologie. Tot 2017 was hij Senior Manager bij Nike gedurende 13 jaar waar hij instond voor de technologische ontwikkelingen van Nike Global. Met een diploma computer science, combineert hij zijn kennis en ervaring om StrongBlock verder op de kaart te zetten.

Koers Strongblock

Conclusie

Met de verdere ontwikkeling van de blockchaintechnologie, is het noodzakelijk dat we het decentrale karakter kunnen garanderen. Nodes zijn een onmisbaar onderdeel van deze technologie, maar wat als er onvoldoende nodes zijn? Dan komt de blockchain in gevaar. Door meer onafhankelijke nodes toe te voegen aan het netwerk, vergroten we de veiligheid en de integriteit van het netwerk.

Een groot deel van de protocollen zijn ERC20-tokens en dus operabel in het netwerk van Ethereum. Hier vinden dus elke minuut ontzettend veel transacties plaats, die verwerkt moeten worden. Dankzij StrongBlock kan nu iedereen een node opzetten om hieraan bij te dragen én hier ook een aantrekkelijk passief inkomen mee verdienen. Dankzij de uitbreiding van Polygon, kan je nu in verschillende netwerken nodes opzetten, dankzij het multi-chain Nodes-as-a-Service platform.

Er is nood aan interoperabiliteit en dankzij dit multi-chain platform kan iedereen via STRONG een node runnen op verschillende blockchains. Hoe meer netwerken hieraan worden toegevoegd, des te interessanter het is om een node te runnen bij dit all-in-one platform. Indien dit gebeurt, zal het ook invloed hebben op de prijs. Denk bijvoorbeeld wat er zou gebeuren als ook de Binance Smart Chain (BSC) toegevoegd wordt als partner.

Let trouwens op dat de rewards onderhevig zijn aan de actuele koers en deze dus te allen tijde meer, maar ook minder waard kunnen worden. Doe daarom altijd goed je onderzoek en bepaald voor jezelf hoeveel risico je wil nemen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven