Home » Blog » Lukso, wat is dat? Alles wat je moet weten over LYXe token

Lukso, wat is dat? Alles wat je moet weten over LYXe token

Lukso

Mode en levensstijl zijn twee belangrijke onderdelen van ons dagelijkse leven. Mode wordt door miljoenen mensen gevolgd. Het is een van de bepalende factoren in ons leven. Er zijn weinig mensen die zich niet met mode bezig houden, bewust of onbewust. Onze levensstijl is ook belangrijk, en gaat hand in hand met de mode. Hier biedt zich dus een kans aan die nu door de blockchain technologie opgepakt wordt. Phygital begint bijvoorbeeld ook steeds meer interesse op te roepen. Dat is dat je je kleren in real life ook in de digitale wereld kunt dragen. De Lukso blockchain is daar mee bezig en focust zich daarop. Behalve met mode en design, zijn ze ook met gaming en social media bezig.

Dus, in deze blog ga ik het over Lukso hebben en het LYXe-token. Ik ga je uitleggen wat Lukso precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de LYXe-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het LYXe-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Lukso (LYXe)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die uitleg over Lukso geeft. De twee oprichters van dit project komen ook aan het woord.

Wat is Lukso?

Lukso is een layer 1 blockchain die op Ethereum gebouwd is. Deze blockchain biedt een platform voor mode en levensstijl. Gaming en social media zijn ook in de mix. Het team is bezig om een uitgebreide infrastructuur te bouwen. Ze werken aan fysieke en digitale consumentenproducten. Daarom de al eerder genoemde term, phygital. Die maakt een enorme opmars mee op het moment.

Lukso wil graag een nieuwe economie opbouwen rond digitale consumentenproducten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van innovatieve middelen. Een levendige en democratische aanpak hoort daar ook bij. Het woord Lukso komt uit het Esperanto en betekent luxe of luxueus. Dit verklaart de focus op mode. Een paar van hun adviseurs zijn bijvoorbeeld Nike en Chanel voor op het modegebied. Voor de blockchain technologie worden ze geholpen door Ethereum en het PoA network. Dat is het Proof of Authority network.

Ze gaan bijvoorbeeld ook met NFTs aan de slag, onder andere voor fysieke mode. Er worden op deze manier luxeartikelen naar de blockchain gebracht. Ze willen een infrastructuur opbouwen die wel eens groter zou kunnen worden als DeFi. In de toekomst zie ik Lukso als een project dat makkelijk in de top 50 van projecten zal meedraaien. De potentie is enorm. Dit komt onder andere ook dat een van de oprichters, aan de ontwikkeling van Ethereum meehielp. Fabian Vogelsteller heeft bijvoorbeeld de ERC-20 en ERC-725 tokens ontworpen en web3.js.

Lukso wil een snelle en vooral gedecentraliseerde blockchain aanbieden. Daarbij speelt duurzaam eigendomsbeheer ook een grote rol. Een multiversum blockchain waarbij alle al genoemde factoren samenkomen, zoals mode en levensstijl.

Op dit moment is Lukso nog in de testnet fase, maar een mainnet wordt begin 2023 verwacht. Er is wel all het LYXe-token, ik kom later nog uitgebreid terug op dit token.

Hoe werkt Lukso?

Lukso is een nieuwe layer 1 blockchain. Het is nog wachten op het mainnet. Ze maken gebruik van Casper PoS en ze zijn EVM uitwisselbaar. Dit betekent ook dat je het LYX-token kunt staken als het mainnet er is.

Het platform maakt gebruik van twaalf zogenaamde verschillende LSP’s of Lukso Standard Proposals. Deze verhogen de functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid van het ecosysteem. Zo is LPS7 bijvoorbeeld de token standaard en LSP8 is voor NFTs. Alle twaalf LSP’s zijn interoperabel en zorgen met elkaar voor een samenhangend geheel. In LSP4 kun je dan bijvoorbeeld weer alle digitale metadata vinden.

Lukso steunt op drie pilaren, die ik nu ga bespreken. Deze drie pilaren helpen Lukso om de fysieke en digitale producten verder verbinden en te integreren. Het Lukso team is ook al druk bezig om met verschillende luxe- en modemerken en Premier League teams te praten over een samenwerking.

Gegevensbeheer

Lukso biedt een algemene en zelf soevereine identiteit aan die overdraagbaar is. Hierbij maken ze onder andere gebruik gebruik van een ‘Universal Profile’. Dit is een interoperabel profiel voor de digitale blockchain wereld. Je hebt dan algemene login informatie waarbij het niet meer nodig is om wachtwoorden en gebruikersnamen te herinneren. Je hebt ook de volledige controle over je informatie. Hiervoor wordt de LSP6 key manager voor gebruikt. Deze universele profielen maken je on-chain aanwezigheid ook veiliger. Zo kun je bijvoorbeeld met LSP1 Universal Receiver, reageren op digitale middelen die je ontvangt, zoals tokens of NFTs. Je kunt deze onder andere weigeren.

Er zijn vier verschillende identiteiten. Voor

  • Creators
  • Gebruikers
  • Phygitale verzamelobjecten
  • Digitale verzamelobjecten

Virtualiseren

Hierbij streeft Lukso een samensmelting tussen de verschillende realiteiten na. Het makkelijkste voorbeeld is dat je real life voorwerpen in de digitale wereld kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleren. Het is ook een doel om je digitale voorwerpen in diverse games en metaverses te laten gebruiken. Dus een Fortnite skin moet je dan ook in een andere game kunnen gebruiken.

Tokenisatie

Iedereen kan zijn eigen tokens op de Lukso blockchain maken. Hierbij kun je dan verschillende rechten in een token stoppen. Bijvoorbeeld het eigendomsrecht van real world en digitale voorwerpen. Denk ook aan het krijgen van toegang via tokens. Welke toegang dat is, mag je dan als creator van het token zelf invullen.

Je hebt als creator de volledige vrijheid over welke functionaliteit de tokens hebben, de hoeveel tokens die je maakt of hoe je ze noemt. De mogelijkheden zijn zeker niet beperkt tot deze drie voorbeelden. De tokens kunnen bijvoorbeeld ook uitstekend van pas komen om gemeenschappen samen te smeden. Merken, influencers en gebruikers zijn de drie meest voor de hand liggende voorbeelden om hiermee aan de slag te gaan.

De Lukso Blockchain

Nu wordt het ietsje technischer want ik ga het over kort over de blockchain technologie van het platform hebben. Ik hou het echter zo eenvoudig mogelijk, zodat het makkelijk te begrijpen is. Er zijn drie delen,

  • Beacon chain client — Dit is de kern. Hier draait het PoS consensus mechanisme op via het Casper FFG-algoritme. Hier wordt ook het staken van het LYX-token geregeld.
  • Validator client — Dit is de module waar alle validatoren de nieuwe blokken kunnen goedkeuren.
  • Execution engine client (EVM) — Deze is verenigbaar met alle ETH1 gereedschappen. Het is voor ontwikkelaars dan ook makkelijk te gebruiken.

Het is goed mogelijk dat Lukso de eerste blockchain wordt die met het nieuwe ETH2 PoS algoritme kan werken. Dat is een combinatie van Casper en de EVM. De afbeelding hieronder laat zien hoe de blockchain werkt.

Lukso
https://medium.com/lukso/luksos-mainnet-architecture-casper-beacon-chain-with-evm-execution-f68f9ef7039a

Wie zit er in het Lukso Team?

De twee oprichters van het Lukso zijn interessante personen, Fabian Vogelsteller en zijn vrouw Marjorie Hernandez. Er is een groter team met het project bezig, maar de meeste aandacht gaat toch uit naar dit stel.

  • Fabian Vogelsteller — Hij was al vroeg bij het Ethereum project betrokken. Hij heeft onder andere het ERC-20 en ERC-725 token ontworpen. Met het ERC20 token staat hij aan het begin van de ICO golf en DeFi. Daarnaast heeft hij ook web3.js ontworpen. Dit is de meest gebruikte JavaScript bibliotheek voor blockchains. Hij is dus zeker geen vreemde op het gebied van blockchain technologie. Hij heeft een bachelor en Mastersopleiding in beeldende kunst van de Bauhaus universiteit in Weimar.
  • Marjorie Hernandez — Ze is een veelzijdig talent en onder andere een expert op het gebied van producten. Daarnaast is ze ook onderneemster en ontwerpster. Ze heeft een opleiding als architect gehad, maar heeft vooral veel ervaring in de merkstrategie. Ze heeft ook aan de Bauhaus universiteit in Weimar gestudeerd, in dezelfde tijd dat Fabien daar ook studeerde. Verder heeft ze ook aan de universiteit van Buffalo, NY en de Arts universiteit in London gestudeerd.

Ze vormen ze een sterk team, met een goede visie en een goed plan. Dat is een van de redenen waarom ik denk dat dit project het nog heel ver gaat schoppen.

Wat is het LYXe-token?

Op dit moment heeft Lukso drie tokens. Het enige echte en originele token zal het LYX-token worden, op het moment dat het mainnet er is. LYX wordt het native token en je kunt het gebruiken om transacties te betalen en voor staken. Dus, totdat het mainnet er is, zullen we het met het LYXe token moeten doen.

LYXe is het Ethereum blockchain token van Lukso. De vroege investeerders in Lukso kregen dit token. Dit is ook het token dat op dit moment verhandeld wordt op de diverse crypto beurzen. Op het moment dat het mainnet live gaat, vindt er een migratie van LYXe naar LYX plaats. Dan zal er alleen nog maar LYX op het mainnet zijn.

LYXe is ook wat investeerders kregen voor hun deelname aan de eerste rICO. Dit is een reversable ICO. Een omkeerbare ICO dus. De rICO is Fabian Vogelstellers idee. Hiermee kun je tokens ‘reserveren’ en ze over een langere periode kopen, zonder dat je met prijsverschillen rekening moet houden. Dit is allemaal via een smart contract geregeld. Deze rICO vond plaats tussen mei 2020 en februari 2021.

Als laatste hebben we dan nog het LYXt token, het testnet token. Op dit moment is Lukso met testnet L16 bezig. Dit token een heeft verder geen waarde en je kunt het via een faucet op het testnet krijgen.

De totale voorraad LYX is 100 miljoen. Daarvan zijn er 10 miljoen tijdens de privé and pre sale verkocht. Prijzen waren respectievelijk $0,27 en $0,22. Aan de huidige koers is dat een ROI van 29x en 36x. De publieke verkoop was 1%. Op dit moment, zijn er 15.3 miljoen tokens in circulatie. De marketcap is $122.4 miljoen. De volgende afbeelding laat zien hoe de tokens verdeeld zijn.

Lukso
https://www.quora.com/What-is-LUKSO-LYXE-cryptocurrency

Wat is de koers van het LYXe-token?

Als je in het LYXe-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het LYXe-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 26 mei 2020 met een koers van $0,339. Het loopt dus al een tijdje mee. Tot januari 2021 schommelde de koers tussen de $1 en $2. Toen schoot het voor de eerste keer steil omhoog, naar $25,24 in maart 2021. Dit werd meteen gevolgd door een correctie. Maar op 4 november 2021 werd de voorlopige ATH bereikt met een koers van $39,73. Daarna is de koers ook weer gezakt en tussen november 2021 en mei 2022 schommelde de koers tussen de $10 en $14. Hij zakte daarna naar $4 en in juni zelfs naar $3. Nu begint hij zich weer te herstellen en op het moment van schrijven, begin november 2022 is de koers $8,34.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 200 op plek 226. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, omdat het team een goed en sterk onderbouwd plan heeft in een markt met een miljarden omzet, de mode. Er zit ook een sterk team achter dit project. De fundamentele analyse is heel positief. Ik denk dat hij daarom nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het LYXe-token kopen?

Het LYXe-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Er zijn op dit moment nog maar een handjevol toonaangevende CEX’en die deze munt in de aanbieding hebben. Bijvoorbeeld Gate.io en KuCoin. Verder zijn er nog een paar kleinere cryptobeurzen waar je terecht kunt voor LYXe, zoals CoinEx of BitMart maar ook BitKub in Thailand. Er zijn ook twee liquidity pools op de Uniswap DEX waar je een LYXe-paartje kunt vinden.

Gate.io is een actieve en interessante beurs. Hier zijn bijna alle tokens te vinden en wekelijks worden er nieuwe tokens toegevoegd. Een zeer goed alternatief voor Bitvavo als een token daar nog niet wordt aangeboden.

Hoe kun je het LYXe-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je LYXe-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je crypto kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust Wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Lukso is een nieuwe layer 1 blockchain die zich concentreert op het gebied van mode en levensstijl. Dit doen ze met een stel vernieuwende blockchain technieken. Dat Fabien Vogelsteller, een van de oprichters, een belangrijke ontwikkelaar bij Ethereum was, helpt zeker. Ik heb je uitgelegd wat Lukso is en hoe het werkt.

Verder heb ik ook uitgebreid stilgestaan bij het huidige LYXe en toekomstige LYX-token. Als het mainnet er is, kan dit token wel eens een flinke positieve prijsontwikkeling gaan maken. Het project zit fundamenteel goed in elkaar, ze boren een miljardenmarkt aan, de modewereld, en het team is ijzersterk. Wat wil je nog meer. Het zal me niets verbazen als dit project na het mainnet in de top 50 of zelfs beter van blockchain projecten terechtkomt. Als je in dit token wilt investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek, ik ben namelijk geen financieel adviseur.

Heb je nog vragen over SuperFarm, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven