Home » Blog » Bakkt gaat lanceren op 23 september 2019!

Bakkt gaat lanceren op 23 september 2019!

Goed nieuws! Het Bakkt platform gaat binnen enkele weken van start! Op 23 september 2019 wordt het mogelijk voor institutionele investeerders om met bitcoin future contracten af te sluiten. Dit wordt dus een spannende dag voor de cryptofans. Veel mensen hebben hier lang naar uit  gekeken. Door de opening van Bakkt moet Bitcoins kopen meer toegankelijker worden voor institutionele beleggers en zal de de adoptie van bitcoin alleen maar toenemen met tradiotioneel geld. Belangrijkste vraag blijft natuurlijk wat voor invloed Bakkt heeft op de koers van de bitcoin en welke regulering ze zullen toepassen.

Wat is Bakkt?

Bakkt is een dochteronderneming van de (ICE) ook wel bekend als  ” Intercontinental Exchange ” en heeft pas geleden goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission voor “fysieke afgehandelde bitcoin futures”

Waarom is Bakkt zo belangrijk voor de bitcoin?

Wat je van ICE bijvoorbeeld moet weten is dat ze een belangrijke rol spelen in de financiele wereld. ICE is een onderdeel van de bekende New York Stock Exchange. Vanwege de reputatie van de ICE en de grote invloed die ze hebben in de financiele sector is het een kwestie van tijd voordat de juiste vergunningen voor Bakkt geregeld zouden zijn.

ICE heeft zojuist goedkeuring gekregen om Bakkt Trust Company op te richten. Doordat ze deze vergunning hebben mogen ze onder “Bakkt Trust Company”  bitcoins opslaan, niet alleen van Bakkt zelf maar ook voor investeerders en institutionele klanten. Daarnaast wordt er een verzekering aangeboden voor het geval er iets mis gaat met je bitcoins.

Hoe Bitcoin Futures Contracts afsluiten?

De dienst die Bakktt aanbiedt maakt het mogelijk dat er fysiek afgehandelde bitcoin futures kunnen worden aangeboden. Bijvoorbeeld.. Eerst over de futures : Je speculeert op de toekomstige prijs van de bitcoin. Denk je dat de koers omlaag gaat? Dan neem je een contract aan waarop je short gaat. Andersom kan je op “Long gaan.

Op zich is dit niet zo heel bijzonder, omdat andere partijen dit ook op deze manier aanbieden. Het grote verschil bij Bakkt is dat de contracten worden afgehandeld in bitcoin. De speculanten moeten dus “bitcoin inbrengen in plaats van dollars om die positie in te nemen.

Daarin is bakkt uniek , ook vanwege hun dienst Bakkt Warehouse kunnen zij jouw bitcoins of voor andere institutionele klanten veilig opslaan. Overgens is deze wallet al geopend sinds 6 september. Klanten kunnen al bitcoins storten om vanaf 23 september 2019 te speculeren!

Stabiliteit en betere regels

ICE hoopt met Bakkt snel een marktaandeel te veroveren in het handelsvolume van de bitcoin. Ook wil Bakkt een belangrijke rol gaan spelen wat betreft de prijs/waarde van de bitcoin. Hiermee doelt Baktt ermee dat hun dienst een grote invloed zou moeten zijn in de prijs bepaling. Hiermee hoop de bakkt ook voor meer prijstabiliteit te zorgen

Prijs van de bitcoin op dit moment?

Gisteren 12 september 2019 daalde bitcoin twee keer toe onder de belangrijke grens van $10.000, maar wist daar ook weer 2x erboven te komen. Gezien de stille markt en de dalend trendkanaal blijft het echter mogelijk dat de bitcoin koers alsnog onder dit prijsniveau uitkomt.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven