Home » Blog » Interessante crypto coins om in te investeren in 2021

Interessante crypto coins om in te investeren in 2021

Het is tijd om het jaar 2020 snel achter ons te laten. Een bewogen jaar waarin enorm veel gebeurd is, zowel binnen de crypto-wereld als daarbuiten. Natuurlijk zal 2020 altijd in het teken blijven staan van de wereldwijde pandemie, lockdowns en dat soort ellendige ontwikkelingen.

Maar er is gelukkig ook van alles om dankbaar voor te zijn. Er zijn mooie ontwikkelingen in 2020, waar ook in 2021 de vruchten van geplukt zullen worden. Toch zullen de meesten van ons niet te lang stil willen staan bij 2020 en graag vooruit blikken op 2021.

Daarom staat het artikel van vandaag ook volledig in het teken van mooie en interessante ontwikkelingen voor 2021. Welke projecten en crypto coins zijn veelbelovend en moeten in de gaten worden gehouden?

Vandaag zetten we de belangrijkste coins voor je onder elkaar. Natuurlijk zul je hier een aantal bekende namen tegenkomen, maar we zetten ook wat minder bekende projecten voor je uiteen. Ga er dus lekker voor zitten en kijk of er voor jou een interessante crypto coin om in te investeren tussen zit. Wat ons betreft kan 2021 beginnen!

LET OP: Dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd je eigen onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je zelf interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet.

Interessante Crypto Coins investeringen 2021

Voordat we onze meest veelbelovende crypto coins om in 2021 in te investeren uit de doeken doen, eerst even een stukje nostalgie. Want welke crypto waren voor 2020 interessant? We blikken even kort terug op interessante crypto coins voor 2020, voordat we onze blik op de toekomst werpen.

 

Nu je met terugwerkende kracht helemaal op de hoogte bent van welke coins er eind 2019 voor 2020 een interessante investering leken, is het tijd om vooruit te blikken. Welke crypto investeringen vinden wij in 2021 interessant en zullen we zeker gaan volgen? We zetten ze allemaal voor je op een rij met daarbij een korte uitleg van het project en wat we ervan verwachten.

1.Bitcoin (BTC)

We trappen maar meteen de open deur in. Ook in 2021 blijft Bitcoin een ‘coin to watch’. Waar de reus onder de crypto in 2020 een wisselvallig jaar kende, de derde Bitcoin halving een feit werd en de koers tussen de $3.000 en $20.000 schommelde, tikte de meest bekende crypto ter wereld wel doodleuk de All Time High aan. Nooit eerder stond de koers van Bitcoin zo hoog als in 2020.

Toch wordt het echte vuurwerk pas in 2021 verwacht. Net als veel jaren waarin Bitcoin halving relevant was, werd de echte bull run pas een jaar na de halving geconstateerd. Verschillende crypto-watchers noemen prijzen van meer dan $100.000. Of Bitcoin ook die grens gaat aantikken zullen we natuurlijk in 2021 gaan ontdekken. Feit blijft in ieder geval dat Bitcoin ondanks zijn grilligheid in 2020 één van de meest stabiele crypto investeringen is die je voor de lange termijn kunt doen.

2.Ethereum (ETH)

Het is misschien een beetje sneu dat Ethereum altijd, onder Bitcoin, op de tweede plek lijkt te komen. Toch als je ervanuit gaat dat er duizenden crypto’s zijn is een tweede plek niet zo slecht. Nu we het toch over het cijfer 2 hebben kunnen we mooi het bruggetje maken naar waarom Ethereum ook in 2021 een interessante investeringsmogelijkheid is binnen de cryptowereld.

Want Ethereum en het cijfer 2 zijn sinds december 2020 onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Sinds 1 december 2020 is Ethereum namelijk een baanbrekende transformatie ondergaan en gaat Ethereum inmiddels door het leven als ‘Ethereum 2.0’.

In het kort zit de belangrijkste upgrade van Ethereum 2.0 ten opzichte van Ethereum 1.0 in de schaalbaarheid. Ethereum 2.0 gebruikt daar de techniek van sharding voor, die we ook kennen van Zilliqa (ZIL) en Radix DLT (eRDX). Daarmee kan Ethereum van gemiddeld 30 transacties per seconde opschalen naar 100.000 transacties per seconde. Dit vergroot de mogelijkheden van Ethereum gigantisch en maakt het daarom tot een extreem interessante coin om in 2021 te blijven volgen!

3.Chainlink (LINK)

Op plek drie plaatsen we Chainlink. Chainlink is misschien niet de meest spraakmakende crypto van vandaag, maar de kracht van juiste investering zit hem vaak juist in de crypto te spotten die nog wat minder bekend is bij het grote publiek. Chainlink heeft naam verworven door de best presterende munt van 2019 te zijn.

Kostte begin 2019 een LINK je nog maar een kwartje? Een jaar later was dezelfde LINK meer dan anderhalve euro waard. Weer een jaar later, dus nu, gaat LINK voor zo’n tien euro per stuk over de toonbank. Voor elke euro die je in 2019 in LINK had geïnvesteerd had je er nu 40 aan overgehouden.

Chainlink is een platform dat erop is gericht om smart contracts mogelijk te maken voor de hele wereld. Zij richten zich vooral op een manier waarop verschillende platforms met elkaar kunnen communiceren via smart contracts, waardoor de blockchain technologie op veel bredere schaal toepasbaar wordt.

Dat het vertrouwen in LINK over de afgelopen jaren enorm aanwezig is mag duidelijk zijn, wanneer je naar de koers van LINK kijkt. De grote vraag is of LINK deze stijgende lijn ook voort weet te zetten in 2021, maar we zouden geen reden kunnen aanvoeren waarom dat niet het geval zou kunnen zijn.

4.Binance Coin (BNB)

Weer eens toe aan wat anders? Binance Coin zou wel eens een interessante investering kunnen zijn voor 2021. Binance Coin is de coin die gekoppeld zit aan de gelijknamige cryptocurrency exchange Binance en is de valuta waarmee crypto traders hun transactiekosten kunnen voldoen.

Kort gezegd: hoe meer handel op Binance, hoe groter de vraag naar BNB is en hoe hoger de koers van Binance Coin zal stijgen. Ook 2020 is een jaar waarin meer en meer mensen zich hebben gewaagd aan de handel in cryptocurrency. Aangezien Binance een van de marktleiders is op het gebied van crypto trading, is het dan ook logisch dat Binance Coin ook in 2020 een sterke stijging laat zien.

Zeker met een mogelijke bull run op Bitcoin in het verschiet is de kans dat de grote massa in 2021 veel crypto’s zullen aankopen en verkopen, is het aannemelijk dat dit ook goed nieuws betekent voor de verdere ontwikkeling van Binance Coin.

5.Uniswap (UNI)

Decentralized Finance (DeFi) is booming in 2020 en wordt naar alle waarschijnlijkheid alleen nog maar belangrijker in 2021 en de jaren die erop volgen. Heb je het over DeFi? Dan kun je bijna niet om Uniswap heen.

Uniswap is een platform wat ERC20-tokens moeiteloos en razendsnel met elkaar kan omwisselen. Dat klinkt natuurlijk leuk voor de eindgebruiker, maar Uniswap voorziet daarmee een oplossing voor een veel groter probleem. Uniswap is dé oplossing voor liquiditeitsproblemen van (kleinere) decentrale cryptocurrency exchanges (DEX).

Door te werken met verschillende liquidity pools kan een DEX heel gemakkelijk een breed portfolio aan ERC20-tokens op zijn platform aanbieden om te verhandelen. Uniswap is sterk in opkomst en wordt dankzij de vlotte uitwisseling stevig ingezet door veel Ethereum- en ERC20-aanhangers. Uniswap is dan ook absoluut een ‘coin’ to watch!

6.Radix (eXRD)

Radix is de nieuwste en misschien wel meest onbekende uit onze lijst met interessante investeringsopties voor 2021. Spiksplinternieuw, zo kunnen we wel stellen. In november 2020 uitgekomen en deze crypto staat stijf van de potentie.

De pre-release vond plaats waarbij vroege vogels voor niet minder dan een minimumbedrag van $5.000,- konden investeren in deze nieuwe crypto. Radix is momenteel nog amper te kopen via cryptocurrency exchanges en de beste manier om toch aan Radix te komen is om via Uniswap USDC tokens in te ruilen voor eXRD tokens.

Radix is een partij die het grote probleem van alle cryptocurrency’s aanvliegt: de schaalbaarheid. Radix maakt het namelijk mogelijk om een miljoen transacties per seconde mogelijk te maken. Hierdoor kan Radix een cruciale bijdrage leveren aan de wereldwijde adoptie van blockchain en crypto bij het grote publiek. Radix kan dus zo maar eens baanbrekend worden en is daarom absoluut de meest ruwe diamant uit de hele lijst!

7.The Ocean Token (OCEAN)

Nog een relatief onbekende in de wondere wereld van cryptocurrency is de Ocean Token. OCEAN is een token die afkomstig is van de Ocean Market. OCEAN is de token die op het platform zelf wordt gebruikt voor staking en data-uitwisseling. OCEAN is absoluut een opkomende coin die binnen een jaar tijd meer dan 20x van waarde heeft opgeleverd.

OCEAN is een interessant project omdat het volledig draait om data. Nou zijn er op de wereld veel meer bedrijven afhankelijk van data, maar OCEAN gaat volledig om het monetizen van je eigen data en hoe je hier vervolgens aan kunt verdienen.

Omdat er letterlijk elke dag enorme hoeveelheden data ontstaan, is OCEAN een token met een enorme potentie en is het absoluut een token waarvan het de moeite waard is om te kijken of de ingezette stijging in 2020 ook in 2021 een interessant vervolg kan krijgen!

8.Tezos (XTZ)

Na de relatief kleine tokens is het tijd voor nog twee uitsmijters die weer iets bekender zijn dan de tokens van OCEAN en Radix. We nemen Tezos nog eens onder de loep. Tezos ging de boeken in op 14 juli 2017 als de meest succesvolle ICO ooit. Binnen een periode van twee weken haalde de ICO van Tezos 232 miljoen dollar op.

Na een wat tegenvallende start met wat kinderziektes is Tezos inmiddels weer helemaal back in business! Het afgelopen jaar heeft Tezos een behoorlijke sprong gemaakt in de koers en de verwachting is dat deze stijgende lijn zich ook in 2021 lekker zal doorzetten.

Tezos wordt ook wel gekscherend het kleine broertje van Ethereum genoemd, omdat het enorm veel gelijkenissen vertoont. Tegelijkertijd kan Tezos zichzelf opnieuw uitvinden en doorontwikkelen, zonder tussenkomst van gebruikers of personen. Wellicht lijkt het overdreven om naast Ethereum nog een soortgelijke coin op de wereld te hebben, maar niet voor niets haalde Tezos 15 keer zoveel op dan de ICO van Ethereum toen die net uitkwamen.

9.Ripple (XRP)

Er zijn maar weinig crypto tokens waarover de meningen meer verdeeld zijn dan over Ripple (XRP). De een noemt XRP de meest bekende shitcoin. De andere ziet in XRP de absolute toekomst. Om te beseffen waar deze verdeeldheid vandaan komt, is het belangrijk dat je weet wat de gedachte achter Ripple is.

Ripple staat volledig in het teken van de ‘taal’ waarmee banken met elkaar communiceren. Het is sterk te vergelijken met verschillende e-mailclients, zoals outlook, gmail, live, et cetera. Al deze clients spreken dezelfde taal en kunnen daardoor binnen een paar seconden met elkaar communiceren omdat ze dezelfde taal spreken.

Banken spreken allemaal hun eigen taal en daardoor kan het zo maar een langere tijd duren voordat een internationale betalingen over wordt gemaakt. Ripple is hier de oplossing voor. Wanneer alle banken Ripple zouden gebruiken, kan elke transactie moeiteloos en kosteloos binnen een paar seconden worden uitgevoerd.

Ripple kende zijn grootste opleving qua koersgang in begin 2018, toen de koers naar €2 steeg. Niet veel later zakte de koers weer stevig, maar werd een recente opleving eind 2020 met veel enthousiasme onthaald door de Ripple fans. Net zoals dat de meningen over Ripple enorm verdeeld zijn, zijn er ook vele meningen over de hoogte waartoe Ripple de stijging zal doorzetten in 2021.

Je haat Ripple of je houdt van Ripple. Er is eigenlijk geen tussenweg.

Conclusie

Hiermee zijn we alweer aan het eind gekomen van ons uitgebreide overzicht van alle crypto die in 2021 absoluut de moeite van het volgen waard zijn. Of je nu houdt van coins die het al jaren maken óf van coins waar nog nooit iemand van heeft gehoord, het maakt niet uit. Voor iedereen zit er namelijk wel een coin tussen die de potentie heeft om ook in 2021 naar de maan te knallen.

Hou er natuurlijk wel risico mee dat hoe nieuwer en onbekender een coin is, hoe groter het risico op het eerste gezicht lijkt wanneer je er fors in investeert. Een crypto die al jaren bestaat heeft over het algemeen een wat steviger fundament en is iets minder grillig, al gaat dat natuurlijk ook niet altijd op. Bitcoin vloog in 2020 ook tussen de $3000 en $21000 en wordt toch als een van de meest stabiele cryptocurrency’s ter wereld gezien.

Dat gezegd hebbende, 2021 gaat hoe dan ook weer een belangrijk en mooi jaar worden voor cryptocurrency’s. De mogelijkheden om te investeren zijn dan ook eindeloos. Welke crypto heeft jouw voorkeur? Ga je voor de grote bekende? Of voor de kleine onbekende? Veel succes en maak er een prachtig en winstgevend jaar van!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven