Home » Blog » Defina Finance, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over FINA

Defina Finance, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over FINA

Defina Finance

Blockchain gaming is aan een flinke opmars bezig. Het play-to-earn (P2E) ontwerp blijkt populair te zijn onder de vroege gaming adapters. Een ander belangrijk deel van deze vorm van gamen is het feit dat je de in-game voorwerpen ook echt kunt bezitten. Dit in tegenstelling tot de traditionele gaming wereld, waar de eigenaren van de game alle winst opstrijken. Bij het traditionele gamen betaal je bij de meeste games ook voor een in-game voorwerp. Het wordt dan echter niet van jou, maar blijft in bezit van de game. Een op blockchain technologie gebaseerde game dat wel erg hard aan de deur aan het kloppen is, is Defina. Het is nog in de beta testfase, maar het FINA-token gaat als een trein in de markt omhoog.

In deze blog ga ik het over Defina Finance hebben en het FINA-token. Ik ga je uitleggen wat Defina Finance precies is en hoe het werkt. Ik had ook graag een kijkje genomen achter de schermen bij het team van dit project, maar kan helaas geen informatie over het team vinden. Wel neem ik de FINA-koers onder de loep en vertel je waar je het FINA-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Defina Finance (FINA)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een uitgebreide video bekijken die laat zien hoe Defina Finance werkt.

Wat is Defina Finance?

Defina Finance is een online blockchain game dat DeFi en NFTs gebruikt en combineert. Hierdoor wordt bereikt dat de gamers de in-game voorwerpen bezitten en er geld mee kunnen verdienen. De visie van Defina is

“om blockchain naar miljoenen spelers te brengen, waardoor ze een nieuwe vorm van gamen kunnen verkennen door middel van blockchain-technologie.”

 

Ze zijn een van de vele GameFi projecten dat de belangrijke en nieuwe technologie van de intussen bekende en populaire P2E methode gebruikt. Hierbij worden gamers in staat gesteld om beloningen te ontvangen door aan de game deel te nemen. Je kunt de game spelen, taken uitvoeren of je in-game voorwerpen verkopen om geld of beloningen te verdienen. Dit in tegenstelling tot de traditionele pay-to-win methode.

Deze P2E methode is vooral populair geworden tijdens de Covid-19-pandemie. Vooral in landen zonder een sociaal opvang netwerk, werden P2E games een nieuwe bron van inkomsten. Axie Infinity is een goed voorbeeld. In de Filipijnen en Cuba werd deze game een absolute hit. De Filipijnse regering wilde zelfs belasting gaan heffen over inkomsten uit gaming.

De game draait op de Binance Smart Chain (BSC) en ze hebben een eigen token, het FINA-token dat de game aandrijft. Later ga ik nog uitgebreid in op het token. Met de game en hun token willen ze de weg plaveien voor miljoenen van traditionele gamers. Op deze manier komen deze gamers in aanraking met DeFi en leren ze meer over een DAO (Decentralized Autonomous Organization). Op een later tijdstip wordt staking met zijn beloningen en een beheersysteem toegevoegd aan de game.

Waar Defina Finance in uitblinkt zijn de geweldige visuele technieken die gebruikt worden. Verder heeft het team achter deze game ook een indrukwekkende lijst van investeerders, inclusief een club die Dutch Crypto Investors heet.

Hoe werkt Defina Finance?

Om succesvol deel te kunnen nemen aan Defina Finance, kun je vier dagelijkse missies uitvoeren. Voor elk van de vier missies kun je FINA-tokens als beloning krijgen.

  • Inchecken — dit lijkt wel haast een vorm van gratis FINA-tokens weggeven door de game.
  • Winnen van XX PVP-wedstrijden in arena.
  • Het voltooien van de YY PVE-avonturenmodus.
  • Verover en houd ZZ PVP-mijnen vast

De Defina Finance game heeft drie verschillende manieren om te strijden. Voor elk van deze drie manieren heb je minimaal vier NFT heroes nodig. Deze kun je op de marktplaats kopen van deze game. In een later stadium zul je ook de mogelijkheid hebben om op secundaire markten je slag te slaan. Op het moment van schrijven, eind oktober 2021, zijn er echter pas 10% van alle heroes verkocht. Er worden ook ‘Mystery boxen’ te koop aangeboden voor een kleine hoeveelheid BNB. Zo een box heeft maar liefst 28 verschillende heroes, met allerlei verschillende kwaliteiten en niveaus. Ze zijn ook verdeeld over de vier soorten van heroes; Prometheus’ Fire, Ouroboros, Thoth’s Book of Athena’s Aegis. Als je een box openmaakt, wordt deze verbrand en krijg je één willekeurige hero, met willekeurige attributen en niveaus.

Hieronder is van de marktplaats en de heroes die te koop zijn, een voorbeeld te zien.

Heroes te koop op de marketplace
https://market.theforce.trade/market

Mining Mode – PVP yield farming

In deze modus heb je twee manieren om FINA-tokens te verdienen. Door te overwinnen of met staking.

Hoe groot je grootste NFT hero in je team is, bepaald hoe groot de farming pool is waaraan je kunt deelnemen.
Nu moet je een mine pool overwinnen. Dit gaat op de volgende manier in zijn werk.

Je begint met het uitzoeken van je scouting target of doel. Dit kun je in de afbeelding beneden zien. Hoe groot je NFT hero is, bepaald dan aan welke pool je kunt deelnemen.

Scouting van mijnen op Defina Finance
https://docs.defina.finance/

Hoe hoger het niveau van de mijn waaraan je deelneemt, hoe meer FINA-tokens er per minuut bij komen. Je moet de mijnen dan wel eerst veroveren. Zoals in de afbeelding hieronder. Links zijn de veroverde mijnen en rechts en in het midden zijn mijnen die nog niet veroverd zijn.

Veroverde mijnen

https://docs.defina.finance/

Tactiek van de mining mode

Aanvallen — als je deze pool (of mijn) net ontdekt hebt, vecht je met NPC-monsters over de eigendomsrechten van de pool. Als je wint, ben je de nieuwe eigenaar van deze pool en krijg je token beloningen van deze yield farming pool. Andere gamers kunnen je nu echter aanvallen, om de eigendomsrechten in bezit te krijgen.

Verdedigen — nadat je eigenaar bent geworden van een pool, door een gevecht te winnen, zul je moeten gaan verdedigen. Andere spelers kunnen een oogje op de door jou gewonnen pool hebben, en je aanvallen. Als je een verdedigingsteam opzet, moet je je heroes staken. Deze kunnen dan niet gebruikt worden voor een gevecht over een andere PVP-pool. Ze blijven echter wel beschikbaar voor gevechten in de PVE of PVP-arena.

Er bestaan diverse verschillende niveaus van heroes. Voor een gevecht over mining pools, heb je minimaal een hero nodig die aan de eisen van de pool voldoet, die je wilt veroveren. Hieronder kun je het schema zien van de waardes die de heroes hebben.

Hero vereisten voor het veroveren van pools
https://docs.defina.finance/

De hoeveelheid FINA-tokens die je krijgt tijdens het minen, hangt dan af van hoe lang je de pool kunt verdedigen. Je zult de pool minimaal drie uur moeten verdedigen om geen vermindering van FINA te krijgen. Verlies je de pool binnen drie uur, dan verlies je ook 50% van de FINA die je gekregen hebt in deze periode. Om meer FINA te verdienen, kun je de FINA die je als beloning hebt ontvangen, weer staken. De afbeelding beneden laat zien hoe je dit kunt doen.

Staken van gewonnen FINA
https://docs.defina.finance/

Het staken van FINA-tokens

Door FINA te staken in de yield farming pool, kun je een yield farming beloning van 50% krijgen. Dat kan best wel lucratief zijn. Om je pool te beschermen, kun je ook een schild gebruiken. Dat is een in-game voorwerp, ik kom daar nog op terug.

Je kunt ook FINA staken zonder dat je NFT heroes nodig hebt. Hiervoor zijn geen limieten gesteld voor de hoeveelheid FINA die je wilt staken. De pool heeft echter een capaciteitslimiet. De maximale uitgave van de pool is vastgelegd. Als je deze limiet bereikt, kun je wel verder FINA staken, maar de verwachte inkomsten zullen dan dalen.

Arena Mode – PVP-gevechten

Hieronder een screenshot uit één van de Defina gevechten:

In de PVP-arena gevechten, neem je het op tegen andere gamers. In de Arena-modus heb je verschillende seizoenen en de game koppelt je aan andere gamers met een matchmaking rating systeem. Om gekoppeld te worden aan een andere gamer, heb je een aanvallend en een verdedigend team nodig. Beide teams kunnen gebruikmaken van verschillende heroes en posities, gebaseerd op je strategie. Je kunt echter ook dezelfde heroes gebruiken voor je aanval en je verdediging. Tijdens deze Arena gevechten kun je FINA-tokens verdienen.

Aanval – als je wilt aanvallen moet je handmatig een tegenstander zoeken. Tijdens je aanval verbruik je energie.

Verdedigen – je defensieve team zal automatisch gaan vechten met andere gamers als je een match krijgt. Verdedigen kost geen energie.

Hieronder kun je een voorbeeld zien van de Arena-modus.

Arena modus
docs.defina.finance

Seizoenswedstrijden – het Arena leaderboard wordt elke 435 dagen gereset. Er is dan een korte rustperiode tussen twee seizoenen, en daarna begint de strijd weer om op de leaderboard omhoog te klimmen.

Je kunt per seizoen aan een vooraf vastgesteld aantal Arena gevechten deelnemen. Met FINA kun je meer deelnames kopen, maar ook daar is een limiet aan gesteld.

Als je in de top 50 van een seizoen eindigt, krijg je een bonus die in FINA uitbetaald wordt.

Matchmaking – aan het begin van elk seizoen begin je met een score van nul. Als je wint krijg je punten, en als je verliest worden er punten afgetrokken van je score. Bij elke wedstrijd kijkt het matchmaking rating systeem naar tegenstanders die zich binnen een bepaalde marge van je score bevinden.

Adventure Mode – PVE

In de Adventure Mode PVE moet je een team samenstellen dat tegen monsters vecht en verschillende hoofdstukken ontgrendelt. In deze modus kun je EXP (Experience) winnen, zodat je heroes een niveau omhoog kunnen gaan. Uiteraard kun je ook weer het FINA-token winnen in deze modus.

Na een bepaald aantal minuten in deze modus tijdens een gevecht, krijg je een energie punt. Je kunt op de marktplaats ook energie kopen.

Bag Items

Met deze bag items kun je een hero upgraden. Daarmee verhoog je de kans om FINA te verdienen. Om de in-game voorwerpen een stabiele prijs te geven, wordt de prijs op de marktplaats elke vijf minuten aangepast aan de FINA-USD koers.

Een paar van de voorwerpen die je kunt kopen zijn.

  • Schilden – hiermee kun je een mijn of pool beschermen in PVP mining mode. Nadat je een schild in je bezit hebt, kun je het activeren. Als je schild geactiveerd is, kun je niet aangevallen worden. Hieronder kun je zien hoe je aan schilden kunt komen.
Schilden vinden bij Defina
https://docs.defina.finance/

Alchemie kaarten – hiermee kun je heroes verbeteren. Elke hero heeft een limiet voor hoe vaak je Alchemie kunt toevoegen aan een hero. Als deze limiet is bereikt, kun je de Alchemie kaart uitspelen. Deze kaart kun je krijgen door missies te voltooien.

Ervaringsdrankje – hiermee kun je een hero een upgrade geven. Als je heroes aan een limiet zitten voor een bepaalde eigenschap, kunnen de ervaringsdrankjes gebruikt worden.

Wat is het FINA-token?

Het FINA-token is een BEP20 token dat op de BSC leeft, dus dat betekent lage gas kosten. Het is een utility token dat de drijvende kracht is achter deze game. Alle transactie en afhandelingen worden met dit token betaald.

Je kunt het token gebruiken om;

  • In-game voorwerpen te kopen – zoals heroes, wapens, enz.
  • Een hero een upgrade te geven.
  • Te beheren.
  • Staking.

Er zijn 100 miljoen tokens gemint, waarvan er nu 4,358,300.00 FINA in omloop zijn, dus pas 4%. De marketcap is $29,270,199.

De token verdeling ziet er als volgt uit.

FINA oken verdeling
https://defina.finance/token

Dit lijkt een goede verdeling, waarbij 50% van de tokens naar de game gaan. Het team neemt 10%, en dat lijkt ook een goede zaak. Ze zijn er niet op uit om een zogenaamde rug pull te doen, waarbij ze er met de opbrengst van de openbare en privéverkopen vandoor gaan.

Wat is de koers van het FINA-token?

Als je in het FINA-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het FINA-token werd pas op 13 oktober 2021 genoteerd op CoinMarketCap met een koers van $1.68, en heeft sinds die korte tijd een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zijn voorlopige ATH is op 27 oktober bereikt, de dag waarop ik deze blog schrijf, met een koers van $7.66. Er is op de 27e oktober een prijsstijging van maar liefst 50%. Tijdens de laatste zeven dagen was dat 300%. De koers hangt nu een beetje rond deze $7.66, maar het is duidelijk dat er zeer positieve ontwikkelingen plaatsvinden met de koers van dit token.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 700 op plek 718. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, al lijkt de hele snelle stijging nu een beetje te stokken. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het FINA-token kopen?

Het FINA-token is helaas nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Dit token is nog te nieuw om op een grote en bekende CEX opgenomen te worden. Dat komt vast nog wel, het is nog vroeg dag voor dit token. Er zijn wel een paar liquidity pools op DEX’en zoals PancakeSwap en DODO waar je een FINA-paartje kunt vinden. Klik hier op deze link voor een uitgebreide uitleg hoe je Fina kan kopen

Hoe kun je het FINA-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks. Voor tokens in een liquiditeitspool zoals het FINA-token, is dat echter geen optie, want het token zit namelijk in de pool.

Je kunt natuurlijk je FINA-token op de beurs of DEX laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Binance Chain wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Defina Finance bestormt de crypto en gaming markt als een tornado. De prijs van het token is binnen een paar weken diverse keren over zijn kop gegaan. De vraag is nu hoe lang dat nog doorgaat, en dat weet helaas niemand. Als je in dit token wilt investeren, doe dan wel goed je eigen onderzoek.

Het Defina game zit goed in elkaar en heeft prachtige visuals. Het team lijkt ambitieus met hun doelstelling dat ze miljoenen gamers willen aantrekken. Daar heb ik geen probleem mee, en juich dit alleen maar toe. Hoe realistisch dit is, zal echter in de toekomst blijken. Ik heb een grote interesse in blockchain gaming, maar ik zie niet hoe het gat met de traditionele gaming industrie een-twee-drie gedicht kan worden. Dat het gat gedicht gaat worden, twijfel ik niet aan, maar het gaat wel tijd kosten. In de tussentijd, hoop ik echter van harte dat Defina verder gaat op deze voet, en het succes vindt dat ze zoeken, Ze zijn in elk geval zeer positief en hoopvol begonnen!

Heb je nog vragen over Defina Finance, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Zie je daar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven