Handleiding, Nieuws

Cryptohopper en Binance: Koppelen en volledige stappenplan en uitleg

Cryptohopper en Binance, een combinatie voor winnaars. Ben je het handmatig handelen zat en loop je steeds tegen dezelfde problematiek aan? Dan is het automatische crypto trading wellicht iets voor jou! In dit volledig stappenplan en handleiding boordevol uitleg informeren we je over de mogelijkheden van Cryptohopper op Binance, een cryptocurrency-exchange.

Je mag dus veel informatie verwachten over wat Cryptohopper is, hoe het functioneert en hoe je hem optimaal kunt instellen op je Binance cryptocurrency-exchange.

Samen met Cryptohopper kun je de cryptocurrency-markt domineren! Ga er dus maar eens goed voor zitten! We beginnen rustig bij de basics van wat crypto trading bots eigenlijk zijn, voordat we samen met je het diepe in springen!

Belangrijk: Dit artikel is uitsluitend bedoeld om je te informeren over het bestaan en de mogelijkheden van Cryptohopper en Binance. Het is geheel aan jezelf of en hoe je besluit om in cryptocurrency te handelen. Wij zijn geen financiële adviseurs.

Wat je vandaag zult leren

Wat zijn Crypto Trading Bots?

Crypto trading bots worden gebruikt voor automatische crypto trading-activiteiten. Makkelijker dan dat kunnen we het eigenlijk niet maken. Wanneer traders (of handelaren) actief zijn op een handelsplatform voor cryptocurrency’s, doen ze dit over het algemeen met handmatige orders.

Een handelaar betreedt zo’n platform (we noemen ze cryptocurrency-exchanges) met een persoonlijk account en kiezen er vervolgens voor om handmatig een koop- of verkooporder te plaatsen.

Wanneer de order vervolgens aan de juiste condities voldoet, wordt deze uitgevoerd en afgehandeld. Op dat moment is er sprake van een ‘trade’ en verwisselt de desbetreffende cryptocurrency van eigenaar. Dit is een proces wat dagelijks honderdduizenden keren per dag gebeurt en een crypto trading bot vervangt feitelijk de menselijke handelingen hierin. Je hebt dus eigenlijk een machine of robot die, volledig volgens jouw eigen instellingen, de handel met je cryptocurrency bedrijft.

Nooit een dag vrij of ziek

Een van de grootste voordelen van een crypto trading bot is toch wel dat hij praktisch altijd aan het werk is. Hij zeurt nooit om loonsverhoging, dagje vakantie, is nooit ziek en gaat nooit met zwangerschapsverlof. Dat laatste weten we niet zeker, maar tot op heden zijn er geen meldingen van gemaakt.

Dit betekent dus dat op het moment dat je net even ligt te slapen, want aandacht aan je levenspartner (m/v/x) geeft of iets anders doet dan naar de grafieken en data van de crypto-industrie zit te staren, je tóch gewoon actief bent op de handelsmarkt. Dat is handig omdat de crypto-handel 24/7 non-stop mogelijk is en dus ook doorgaat.

Klapt die koers dus ineens wanneer jij lekker ligt te pitten? Dan wordt je niet wakker met een enorme kater en een paar duizend euro lichter, maar heeft je crypto bot gewoon netjes volgens zijn instellingen je behoedt voor een bloedchagerijnige ochtend.

Emotieloos handelen

Een crypto trading bot is een beetje een eikel. Hij laat zich niet beïnvloeden door lieve woordjes of een scheldpartij. Hij laat zich niet beïnvloeden door een hype of door FOMO. Hij houdt zich keurig netjes aan de vooraf ingestelde instellingen en bedrijft op basis daarvan zijn handel.

Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor paniekaankopen of –verkopen, gekke sprongen of andere acties waarvan je achteraf je wenkbrauwen optrekt. Een crypto trading bot is “cool, calm and collected”. Altijd.

Waarom kies je voor Cryptohopper?

Er zijn meerdere crypto trading bots op de markt, die allemaal min of meer vanuit hetzelfde principe geboren zijn. Toch zijn er onderling wel degelijk wat verschillen. De ene bot werkt alleen op een computer, de andere is meer een cloud-oplossing. De voordelen van de één zijn vaak de nadelen van de ander. Toch hebben we met Cryptohopper een behoorlijke allrounder die op elk vlak sterk presteert.

Dat gezegd hebbende, kunnen we natuurlijk van alles over Cryptohopper vertellen. Sterker nog, dat gaan we ook doen. Maar voordat we inzoomen op de belangrijke eigenschappen van Cryptohopper laten we eerst Cryptohopper zelf aan het woord. Nou ja, niet letterlijk. We laten de makers van Cryptophopper even aan het woord!

Werkt vanuit de cloud

Mocht je nog niet zo bekend zijn met het woord ‘cloud’, dan is het wellicht goed om hier even bij stil te staan. Met ‘werkt vanuit de cloud’ bedoelen we feitelijk dat je met elke willekeurig apparaat met een internetverbinding je Cryptohopper bot kunt besturen en benaderen. Zoals gezegd heb je dan wel een internetverbinding nodig, maar het mag duidelijk zijn dat dat altijd opgaat voor crypto trading.

Je hoeft dus geen lam stuk software, programma of pakket te installeren wat vervolgens vanaf een laptop of desktop aan de slag gaat voor je, maar je hebt het gewoon altijd en overal bij de hand. Wel zo handig, toch? Je kunt je bot dus gewoon benaderen wanneer je in de trein zit, op de thee bent bij je schoonouders of wanneer je tijdens de rust van de champions league finale in het stadion je voicemails afluistert.

De verschillende pakketten

Er zijn inmiddels bijna 200.000 gebruikers van Cryptohopper, wat wel aantoont dat het programma razend populair is binnen de crypto trading markt. Het bedrijf biedt Cryptohopper momenteel in vier verschillende pakketten aan, die stuk voor stuk mogelijkerwijs aansluit bij jouw persoonlijke behoefte.

Waarom kies je voor Binance?

Binance is zeg maar de internationale ‘next-level-optie’ wanneer je Bitvavo gewend bent. Omdat Binance hoofdzakelijk internationaal is, is de voertaal over het algemeen Engels. Dit betekent wel dat je op zijn minst een klein beetje Engels onder de knie zult moeten hebben, maar vandaag de dag is dat meestal geen probleem meer.

Binance is één van de meest invloedrijke en grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. Het huisvest miljoenen traders en op het platform worden waanzinnige trading volumes verhandeld. Het biedt plaatst voor honderden verschillende crypto’s in vele denkbare pairs en biedt zowel  mogelijkheden om te handelen in de grote jongens (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, et cetera) als de wat kleinere coins (KAVA, Zilinqa, et cetera).

Binance staat voornamelijk bekend om zijn uitgebreide dienstenportfolio, waaronder Binance Futures Trading, Peer to Peer trading, Staking, Saving, Crypto Loans en Margin trading. Dat gaat nog eens gepaard met bijzonder gunstige tarieven, dus al met al is Binance een gouden match voor Cryptohopper.

Hoe installeer je Cryptohopper voor Binance?

Wanneer je je keuze hebt gemaakt en de krachten van Cryptohopper en Binance wilt combineren, zijn er twee zaken cruciaal voordat je verder kunt:

Mocht je één van de twee (of allebei) de accounts nog niet hebben, maak deze dan aan voordat je verder leest.

Nu je beide accounts gereed hebt en er helemaal klaar voor zit, kunnen we beginnen! Omdat de instellingen van Cryptohopper cruciaal zijn voor de mate van succes die je ermee zult hebben, nemen we je stap voor stap langs de belangrijkste instellingen en kenmerken van Cryptohopper. Zo weet je zeker dat je straks met een gerust hart je Cryptohopper-account aan je Binance-account hebt gekoppeld en dat alles werkt.

Ready for takeoff? Let’s hop the crypto!

Het koppelen aan Binance

Gelukkig is het koppelen van je Cryptohopper aan je Binance-account waanzinnig simpel. In minder dan tien stappen ben je al verzekerd van een werkende Cryptohopper trading bot. Ons record is om het in 90 seconden voor elkaar te krijgen, maar het is natuurlijk geen wedstrijdje. Beter zorg je ervoor dat je even goed de tijd neemt, omdat het koppelen even goed moet gebeuren. De stappen gaan als volgt!

Stap 1: Log in op je Cryptohopper-account. Klik in het linkermenu en kies daar voor ‘config’ en klik daarna op ‘base config’. Klik hier tenslotte op ‘Exchange’. We gaan hier je exchange (dus Binance) koppelen aan je Binance-account. Je krijgt het volgende scherm te zien:

Stap 2: Zet het schuifje bij Paper Trading naar links, zodat hij wordt uitgeschakeld.

Stap 3: Selecteer Binance als exchange in het dropdown-menu. Wijzig het veld ‘Load API Keys from hopper’ niet.

Stap 4: Ga naar Binance en log in op je account. Ga naar instellingen via je profiel-icoon. Klik op API Management. Vul een naam in (zoals ‘Cryptohopper’) en klik op ‘Create’.

Stap 5: Vul je Two-Factor-Authentication (2FA) in en bevestig je API Key in je e-mail.

Stap 6: Vul de API Key in bij je Cryptohopper-instellingen. Klaar! Je Cryptohopper bot is vanaf nu gekoppeld aan je Binance-account!

Buy Settings (koop instellingen)

Laten we beginnen met duidelijk te stellen dat Cryptohopper geen magische robot is die jou schoftig rijk gaat maken, wanneer je hem niet de juiste instellingen meegeeft. Sterker nog, wanneer je je Cryptohopper-vriendje de totaal verkeerde instellingen meegeeft, kan hij je portfolio ernstige schade toebrengen. De bot handelt namelijk op basis van de door jou meegegeven randvoorwaardes en wanneer die helemaal nergens op slaan dan zullen de trades van je cryptohopper-bot ook nergens op slaan. Zoals je begrijpt zijn de juiste instellingen dus enorm belangrijk.

Je kunt de instellingen voor het aankopen van je crypto orders meegeven in de Buy Settings van je cryptocurrency trading bot. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het wel van belang dat je snapt wat deze instellingen precies voor effect hebben en wat je ermee kunt, voordat je roekeloos willekeurige dingen in gaat vullen. Laten we even kijken naar de verschillende opties.

Percentage Lower Bid

Bij de percentage lower bid heb je de mogelijkheid om een order in te stellen die een bepaald percentage onder de huidige vraagprijs ligt. Dit lukt natuurlijk alleen wanneer de markt zich in een dalende tendens bevindt. Het is wel belangrijk dat je de tijd waarin een positie open blijft staan verruimd wordt, zodat je een grotere kans hebt dat de order daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Deze tijd kun je instellen in de ‘Max open time buy’.

Max open time buy

Zoals gezegd kun je hier de tijd invullen die een order maximaal open mag staan, voordat deze automatisch wordt gesloten. De tijdsaanduiding is in aantal minuten. Gedurende de periode die je hier invult, zal Cryptohopper proberen om de kooporder tegen de door jou ingestelde condities in te kopen.

Max open positions

Dit is het totaal aantal posities (kooporders) wat er tegelijkertijd open mag staan. Het door jou gekozen abonnement is overigens sterk van invloed op het maximum wat je überhaupt in kunt stellen. Zeker aan het begin is het verstandig om dit aantal niet enorm hoog in te stellen. Zorg ervoor dat je eerst een beetje comfortabel bent met de werking van Cryptohopper.

Enable cooldown

Mocht je na een geslaagde aankoop willen dat Cryptohopper even een pauze inlast? Vul dan de enable cooldown in. Hiermee voorkom je dat er in een zeer korte tijd door Cryptohopper veel orders worden ingekocht. Hou er wel rekening mee dat wanneer er een nóg gunstigere inkoop plaats kan vinden, Cryptohopper door een cooldown dan niet zal reageren.

Sell Settings (verkoop instellingen)

De sell settings zijn vergelijkbaar met de buy settings, met daarbij een aantal verschillen. Natuurlijk gaat het hier om verkooporders in plaats van kooporders, maar er zijn nog meer verschillen. We kijken eerst even naar het sell settings scherm.

Take Profit at

Bij Take Profit at geef je aan Cryptohopper mee met hoeveel winst je tevreden bent. Het is feitelijk het verkoopsignaal voor Cryptohopper. Wanneer je dit te laag afstelt maak je geen of weinig winst. Stel je dit te hoog af? Dan krijg je je posities waarschijnlijk niet snel of nooit verkocht.

Hou er rekening mee dat deze verkoopfactor nog exclusief trading fees is, dus zorg ervoor dat je voldoende marge pakt om deze in elk geval af te dekken!

Max open time sell

Vergelijkbaar met de max open time buy. Het aantal minuten dat je orders open mogen blijven staan.

Percentage higher ask

Wil je het maximale uit elke trade halen? Via percentage higher ask kun je een bepaald percentage bovenop de laagste verkoopbare order zetten. Hierdoor pak je, mochten je posities verkocht worden, uiteindelijk nog een extra winst. Dit kan er echter ook toe leiden dat je posities niet verkocht worden en andere mensen hun orders wel verkocht zien worden.

Deze functionaliteit gaat vaak gepaard met een hogere Max open time sell om zo de orders voldoende tijd te geven om verkocht te worden.

Backtesting

Het laatste onderdeel om te bespreken is de backtesting functionaliteit van Cryptohopper. Met deze functie ben je in staat om op basis van meerdere variabelen het succes te testen van je eigen strategie. Je ziet dus of je strategie op basis van historische data wel of niet succesvol zouden zijn geweest.

Het is belangrijk om te beseffen dat historisch succes niet altijd betekent dat de strategie vanaf nu in de toekomst ook succesvol zal zijn. Tegelijkertijd geeft het toch wel aan dat je in ieder geval een potentieel succes in handen hebt, wat absoluut de moeite van het verder ontdekken waard is.

Dat gezegd hebbende, het is gratis, het is risicovrij en het verschaft je een hoop inzicht. Probeer het backtesting gerust eens uit en kijk wat je ermee kunt bereiken!

Conclusie

Het is hopelijk duidelijk geworden dat je met behulp van Cryptohopper veel (veeeeeeeeeeel) effectiever kunt gaan handelen dan wanneer je handmatig orders moet plaatsen. Je kunt letterlijk slapend rijk worden, want de bot gaat toch wel door! Daarnaast is hij ook nog eens niet zo impulsief, heeft geen last van emoties of vermoeidheid en staat altijd voor je klaar!

Tegelijkertijd is Cryptohopper net zo’n goede trader als dat je zelf bent. Het zijn namelijk jouw persoonlijke instellingen die Cryptohopper tot een ware eindbaas of een faalhaas maken. Een crypto trading bot maakt je dan ook niet per definitie een betere of succesvollere trader, hij volgt letterlijk jouw commando’s op. Niets meer, maar ook niets minder.

Uiteindelijk zal de sleutel tot succes hem voornamelijk zitten in jouw handelsstrategie en de instellingen die je Cryptohopper meegeeft. Op internet zijn talloze video’s te vinden van mensen die hun Cryptohopper-settings delen en daarbij ook aangeven waarom ze bepaalde keuzes maken. Wij hebben een video uitgezocht die je in ieder geval veel inzicht geeft in waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden. Kijk de video gerust eens even door! Onthou wel altijd dat resultaten uit het verleden géén garantie bieden voor de toekomst en dat de instellingen die in de video getoond worden, wellicht helemaal niet (meer) succesvol zijn!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!