Home » Blog » Crypto Savings via Binance – Handleiding voor betere spaarrente!

Crypto Savings via Binance – Handleiding voor betere spaarrente!

binance-savings-uitleg

Crypto Savings via Binance, de ultieme handleiding en gids! Na het lezen van dit artikel snap je werkelijk alles wat er maar te leren valt over het concept van Crypto Savings op één van de meest populaire cryptocurrency exchanges ter wereld: Binance.

De hele wereld houdt zijn adem in in afwachting op negatieve spaarrentes bij hun banken. De gemiddelde bank geeft nu nog 0,01% rente. Omgerekend krijg je dus voor elke €1.000 aan spaargeld jaarlijks maar liefst €0,10 aan rente! Met 0,01% rente duurt het gelukkig wel even totdat je miljonair bent, want miljonairs betalen momenteel al negatieve spaarrentes.

Negatieve spaarrentes zijn dus feitelijk bedragen die JIJ moet betalen wanneer JOUW spaargeld wordt bewaard op de bank. Dat voelt een beetje als een wereld op zijn kop, vind je ook niet? Dat is precies de reden waarom meer en meer mensen zich verdiepen in alternatieve manieren om hun spaargeld om te zetten in investeringen zoals vastgoed, aandelen of cryptocurrency’s. Maar er is nog veel meer mogelijk!

Je kunt namelijk bovenop het kopen van cryptocurrency’s (en hier bijvoorbeeld mee handelen) er ook voor kiezen om deze crypto’s voor je aan de slag te laten gaan om zo een passief inkomen te maken. Maar hoe pak je dat dan aan? Na het lezen van dit artikel weet jij alles wat er maar te weten valt over Crypto Savings! Ga er dus maar eens even goed voor zitten!

Belangrijk: Dit artikel is uitsluitend bedoeld om je te informeren over de mogelijkheden van Crypto Savings bij Binance. Het is geheel aan jezelf of en hoe je besluit om in cryptocurrency te handelen. Wij zijn geen financiële adviseurs.

Wanneer een bepaalde hoeveelheid geld of crypto voor een korte (of langere) periode van eigenaar wisselt, maar deze op den duur weer terug komt, is er regelmatig sprake van een rentevergoeding. Zelf ontvang je waarschijnlijk al jaren rente op spaargeld of betaal je rente over een lening of hypotheek. Maar wat is rente precies? En hoe wordt rente opgebouwd? Een belangrijke video die de rest van het artikel in de juiste context plaatst. Bekijk hem dus even!

Wat je vandaag zult leren

Wat betekent de term ‘Crypto Savings’?

Crypto Savings is de cryptocurrency-variant van spaarrente op een bankspaarrekening. Feitelijk leen je dus tijdelijk je geld (of beter gezegd crypto) aan een instantie die je daar vervolgens een vergoeding voor geeft. Het is dus precies hetzelfde als dat je je spaarcentjes naar de bank brengt, daar op een rekening gooit en vervolgens aan het eind van het jaar afwacht totdat je overladen wordt met die €0,10 per jaar aan spaarrente.

En omdat niemand vrolijk wordt van 10 cent per jaar, is crypto savings een wat leuker alternatief met daarbij aantrekkelijkere rentes. En niet geheel onbelangrijk, je kunt zelf beslissen welke variant je wilt kiezen. Er is namelijk onderscheid tussen een tweetal varianten, die we in dit artikel uitvoerig zullen bespreken:

 • Flexible Savings
 • Locked Savings

Flexible Savings

Flexible Savings kunnen gezien worden als een flexibele spaarrekening. Je kunt er valuta op bijstorten wanneer je wilt, maar je kunt het er ook vanaf halen wanneer je wilt. Deze variant kent (net als de Locked Savings overigens) één belangrijk voordeel en één belangrijk nadeel. Namelijk:

 • Flexible Savings kun je altijd weer opnemen, waardoor je in staat bent om je crypto te verkopen wanneer je dat om wat voor reden dan ook zou willen. Zeker wanneer een koers keldert kan dit je veel meer geld kosten dan de spaarrente die het oplevert.
 • De rente is relatief (zeker ten aanzien van Locked Savings) relatief laag.

Locked Savings

Locked Savings zijn dan natuurlijk de spaarmogelijkheden voor de vastere termijn. Je kunt tussendoor je crypto’s niet van de spaarrekening afhalen, wat een zeker risico met zich meebrengt. Tegelijkertijd kunnen de rentes wel oplopen tot bijna het tienvoudige (!!) van de Flexible Savings.

Zoals je ziet hebben beide opties dus wel iets en valt voor beide wat te zeggen. Laten we direct van start gaan!

Hoe maak je een account aan bij Binance?

Wanneer je aan de slag wilt met je Crypto Savings bij Binance, heb je natuurlijk wel een account nodig. Gelukkig werkt dat net zo simpel als een ei koken, dus doorloop even vlug deze stappen (tenzij je natuurlijk al een Binance account hebt, bijvoorbeeld voor Crypto Loans) en je kunt aan de slag!

 1. Ga naar de website van Binance.
 2. Klik rechtsbovenin op de gele knop ‘Inschrijven’.
 3. Vul een (geldig) e-mailadres en een sterk wachtwoord in.
 4. Ga akkoord met de Algemene voowaarden.
 5. Klik op ‘Account aanmaken’.
 6. Vul de verificatiecode in die je per e-mail hebt ontvangen.
 7. Je kunt vervolgens geld storten, crypto storten of crypto aankopen met een creditcard. Je kunt ook deze stap overslaan door rechtsbovenin op ‘Ga naar het Dashboard’ te klikken.
 8. Klaar! Je Binance account is nu aangemaakt!

 

Hoe zet je geld of crypto op je account bij Binance?

Wanneer je een account hebt aangemaakt, heeft het natuurlijk pas écht meerwaarde wanneer je er geld of cryptocurrency’s op stort, anders kun je er niet zo gek veel mee.  Wanneer je zojuist een account hebt aangemaakt bij Binance, kun je in het aanmeldproces via onderstaande afbeelding direct geld of crypto op je Binance-account zetten.

Heb je deze optie over het hoofd gezien, of heb je al een tijd geleden een account aangemaakt, maar nog nooit gebruikt? Dan kun je ook via een eenvoudig stappenplan geld of crypto storten op je Binance-account.

Wanneer je bent ingelogd klik je hiervoor linksbovenin op ‘Buy Crypto’ en kies je vervolgens één van de betaalopties die het beste aansluit bij je behoeften.

Hoe activeer je Crypto Savings?

Nu je vermogen op je Binance-account hebt gezet, kun je deze gaan inzetten om met Crypto Savings aan de slag te gaan. Het helpt alvast wanneer je de crypto die je wilt gaan inzetten voor je spaarrekening ook daadwerkelijk in je portfolio hebt, anders zul je deze eerst nog moeten aanschaffen via het handelsplatform.

Daarnaast maak je dus de keuze uit het sparen op de Flexible Savings of de Locked Savings. In theorie gaat het inleggen van het geld hetzelfde, maar bestaat er een verschil in hoe je je portfolio in de tussentijd beheert. Laten we eerst eens de beide opties naast elkaar zetten.

Flexible Savings

Goed, we gaan een gedeelte van je Bitcoin in een Flexible Savings account stoppen. Nadat je bent ingelogd, klik je simpelweg op het Savings-platform en vervolgens kies je voor Flexible Savings. Je krijgt dan een totaaloverzicht te zien van alle mogelijke cryptocurrency’s die je voor Flexible Savings kunt gebruiken. Voor het voorbeeld zoeken we dus naar Bitcoin (BTC):

Klik op de knop Subscribe, wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Je krijgt vervolgens een pop-up scherm te zien, waarin je bovenin de hoeveelheid Bitcoin invult die je wilt gaan sparen. Onderin zet je een vinkje waarmee je te kennen geeft dat je de Algemene Voorwaarden snapt en er akkoord mee bent en vervolgens klik je op ‘Confirm Purchase’.

Locked Savings

De Locked Savings werken praktisch hetzelfde qua inleg. Je navigeert via Crypto Savings naar het tabblad ‘Locked Savings’ en maakt daar een keuze uit de verschillende mogelijkheden. Hierbij merk je wel direct het verschil dat Locked Savings vaak voor slechts een bepaalde periode openstaan en dat je soms even moet wachten totdat je weer in een bepaalde coin kunt investeren.

Gelukkig heeft Binance hier iets op bedacht en hebben ze een optie ‘Customizable Products’ toegevoegd. Deze is altijd beschikbaar en geeft alsnog bijzonder leuke rentes. Laten we daar eens een kijkje nemen.

Zodra je op de knop ‘Subscribe’ klikt, krijg je opnieuw een pop-up, net als bij Flexible Savings. Je kunt vervolgens de gewenste crypto (je hebt de keuze uit zes verschillende crypto’s), de hoeveelheid en de looptijd en je ziet direct hoeveel rente je kunt verwachten. Je kunt door middel van het vinkje bij de Algemene Voorwaarden en opnieuw met de knop ‘Confirm purchase’ je storting in orde maken.

Hoe beheer je je leenportfolio?

Er is natuurlijk niks mooiers dan elke dag je spaargeld meer en meer waard te zien worden. Het is dan ook prettig dat je in de tussentijd waarop je je spaargeld hebt ingelegd gewoon toegang hebt tot je portfolio.

In het geval van een flexibele inleg kun je namelijk tussentijds ook je spaargeld verhogen of verlagen of zelfs helemaal van de spaarrekening afhalen. Met de Locked savings is dat niet zo, maar kun je nog steeds vol plezier naar je spaarcenten kijken en hoe dat zich allemaal ontwikkelt.

We pakken eerst de uitgebreide variant van de Flexible Savings er even bij. Hoe beheer je je Flexible Savings in je leenportfolio?

Flexible Savings

Wanneer je op het tabblad ‘Assets’ klikt, zie je een overzicht van al je lopende spaartegoeden en hun status. Je ziet onder meer het totaalbedrag, de rentestand, de opgespaarde rente en je beschikt over de optie ‘Redeem’, oftewel: opnemen van je tegoeden.

Je bent elke dag tussen 00:10 uur en 23:50 uur (in de UTC tijdzone) in de gelegenheid om je crypto’s uit je flexible savings stuk te halen. In de 20 minuten dat je dit niet kunt doen, wordt de dagrente door Binance berekend en uitgekeerd.

Tip: Hou er rekening mee dat je de eerste dag nog geen rente ontvangt en dat je tevens tot middernacht je spaartegoeden niet kunt opnemen uit je Savings account. Daarna kan dit wel weer 24/7. Of nou ja, 23,666666/7. Niet verkeerd toch? Het opnemen kun je op twee verschillende manieren doen. Via een ‘Standard redemption’ of via een ‘Fast redemption’.

Standard redemption

Dit is de standaardmanier om je cryptocurrency’s van je spaarrekening af te halen. Wanneer je kiest voor standard redemption, maak je rustig de lopende dag af. Hier krijg je ook nog rente over. Je krijgt je crypto dan aan het einde van die dag netjes teruggestort op je account.

Fast redemption

Heb je geen zin om te wachten of om een andere reden veel haast? Kies dan voor Fast redemption. Met deze optie krijg je over de lopende dag géén rente meer uitgekeerd, maar heb je wel de garantie dat je je crypto binnen 30 minuten weer op je account tot je beschikking hebt.

Locked Savings

Net als bij de Flexible Savings is het ook leuk om je spaargeld te zien groeien wanneer je via Locked Savings hebt ingelegd. Ook hiervoor kun je gewoon terecht op het tabblad ‘Assets’ en dan klik je vervolgens op de categorie ‘Locked Savings’.

Je kunt in de tussentijd – gedurende de leenperiode – weinig anders doen dan via het tabblad ‘Assets’ een beetje bij te houden hoe alles loopt. Ook na de leenperiode wordt er weinig actie vanuit jou verwacht. Je ontvangt de dag van uitbetaling keurig netjes je volledige inleg plus de verdiende rente op je account teruggestort via een automatisch proces.

Welke crypto’s kun je mee sparen bij Binance Savings?

Er zijn nogal wat verschillende crypto’s waarmee je aan de slag kunt! Oorspronkelijk beperkte Binance zijn aanbod nog tussen de 4 en 6 cryptocurrency’s, afhankelijk van je keuze voor de Flexible Savings of de Locked Savings.

Inmiddels is het repetoire uitgebreid tot een flink aantal tokens waar je je passieve inkomsten mee op kunt krikken. We zetten alle opties even mooi visueel op een rij, dan zie je meteen wat de rentestanden zo ongeveer doen. Deze kunnen in de praktijk natuurlijk afwijken, dus controleer deze goed alvorens je je spaargeld inlegt!

Beschikbare coins voor Flexible Savings

Beschikbare coins voor Locked Savings

Het aantal beschikbare coins voor Locked Savings variëert afhankelijk van wanneer je het kijkt. Maar er komen in ieder geval de volgende coins voor op de lijst:

Conclusie

Of Binance Savings voor jou de pot met goud aan het einde van de regenboog is, durven we niet met zekerheid te zeggen. Wat wel duidelijk mag zijn is dat de aangeboden spaarrentes van tussen de 1 en 10% een honderd- tot duizendvoud zoveel zijn als wat je momenteel bij je lievelingsbank kijgt voor je spaargeld.

Wat je wel in de gaten moet houden is of gedurende de periode dat jouw crypto braaf spaargeld staan te verdienen de koers van de desbetreffende crypto niet instort. Als dat het geval is, is het natuurlijk zaak om (als je dat tenminste kunt) je crypto van je spaarrekening te trekken en om damage control toe te passen. Of erop te vertrouwen dat de prijs ergens wel weer corrigeert en je uiteindelijk nog met een leuk spaarcentje achter blijft.

Hoe dan ook, we zijn aan het eind gekomen van deze uitgebreide uitleg en handleiding over Binance Savings. Het is weer een interessante uitbreiding op het toch al indrukwekkende portfolio van Binance.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven