Home » Blog » Wat is Orion Protocol ? Uitleg ORN koers en verwachting en alles wat je moet weten over ORN

Wat is Orion Protocol ? Uitleg ORN koers en verwachting en alles wat je moet weten over ORN

orion explained

Wanneer je cryptomunten koopt, kun je dat doen op een gecentraliseerde (CEX) of gedecentraliseerde (DEX) crypto exchange. Beide exchanges hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Maar wat als je nu het beste van beide exchanges wilt hebben? Dat zal erg lastig worden, denk je. Echter is er een crypto project dat zichzelf hiermee bezighoudt. Ze willen het beste van beide werelden combineren in een nieuw product. Zo profiteer je dus van alle voordelen die beide werelden bieden.

Natuurlijk hebben we het over Orion Protocol (ORN). Het is een vrij nieuw project dat steeds meer aan populariteit wint. En dat is niet gek, want het project is vrij uniek. In dit artikel leggen we je uit wat Orion Protocol is en hoe het nu eigenlijk in zijn werking gaan. Ook vertellen we je welke producten dit platform op de markt heeft gebracht. We zullen je ook vertellen waar je het ORN-token zelf zou kunnen kopen. Kijk hieronder snel een video van 13 minuten zodat je weet wat Orion Protocol inhoudt.

Wat is Orion Protocol (ORN)?

Orion Protocol is het product van Alexey Koloskov, CEO van het protocol en voormalig hoofdarchitect en bedenker van de gedecentraliseerde exchange Waves, die in 2018 begon met de ontwikkeling. In het tweede kwartaal van 2020 heeft het team van Orion Protocol het openbare testnetwerk vrijgegeven, gevolgd door het openbare kernnetwerk in december 2020.

Orion Protocol is een nieuw type DeFi platform dat de beste eigenschappen van exchanges, brokers en instant trading applicaties combineert. Het protocol wil de kloof overbruggen tussen de gecentraliseerde en gedecentraliseerde wereld van crypto.

Het platform zegt dit te doen door gebruik te maken van een liquiditeitsaggregator die verbonden is met alle grote crypto exchanges (gecentraliseerde en gedecentraliseerde) en swap pools.

Met deze functies hoopt het platform handelaren in staat te stellen de beste prijs voor hun transacties te krijgen via één enkel portaal. Het biedt krachtige wallet tools, veiligheid, gemak en flexibiliteit om een plek te bieden die geschikt is voor ervaren handelaren, institutionele handelaren en nieuwkomers.

Hoe werkt Orion Protocol?

De kern van het Orion-protocol wordt gevormd door de modulaire architectuur van gedistribueerde en gedecentraliseerde diensten die al hun voorschriften op het Ethereum-platform vervullen. Het merendeel van de kerncomponenten van Orion zijn open-source voor de Orion Foundation.

Ten eerste standaardiseert het Orion-protocol een API voor de verschillende elementen van zijn liquiditeitsaggregator, waardoor een gemeenschappelijke taal wordt geboden om verbinding te maken met elke beurs. Ten tweede creëert het een marktplaats voor dApps op basis van zijn protocol, die arbitragetoepassingen, algoritmische handelsrobots, beleggingsfondsen en betalingsintegratiesystemen kunnen omvatten. Het netwerk van componenten dat Orion’s dApps marktplaats vormt, kan worden ontwikkeld en verbeterd door derden, wat een hogere kwaliteit en beschikbaarheid van functionaliteit garandeert.

Command Matching Engine

Het hoofddoel van de ordermatching-engine is ervoor te zorgen dat transacties tegen de voordeligste prijs worden uitgevoerd door toegang te krijgen tot de laagste aanvragen en de hoogste aanbiedingen op alle beschikbare exchanges. Wanneer een order wordt ontvangen, probeert de motor deze eerst in de interne blockchain uit te voeren. Als de interne blockchain niet de beste prijzen biedt, wordt met behulp van de gegevens van de koerszoekmodule op intelligente wijze gezocht naar de exchange(s) die voor het gevraagde bedrag de beste prijs biedt.

Wanneer de order is geplaatst, gebruikt het Orion-protocol specifieke uitvoerders voor CEX en DEX om de orders uit te voeren. De CEX-uitvoerders werken met API-sleutels, terwijl de DEX-uitvoerders de orders rechtstreeks vanuit de multi-valuta wallet ondertekenen met een private key.

CEX Module

De gecentraliseerde beursuitvoerder is eenvoudigweg een adapter voor een bepaalde beurs die limiet koop- of verkooporders kan verzenden met gebruikmaking van de verstrekte API-sleutel en deze kan controleren op uitvoering.

DEX-module

De DEX-module wordt gebruikt om verbinding te maken met een DEX op dezelfde manier als de ordermatching engine verbinding maakt met een gecentraliseerde exchange. Maar in plaats van een API-sleutel te gebruiken, gebruikt de DEX executor een private key die geleverd wordt door een multi-valuta wallet.

Wallet met meerdere valuta

Dit is simpelweg een wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteunt met Orion’s eigen ORN-token (later in dit artikel meer hierover). Het wordt gebruikt om DEX-orders te ondertekenen voor DEX-uitvoerders en kan worden geïntegreerd in een wallet-module om transactiegeschiedenis te verschaffen en de kosten en winst van transacties te berekenen.

Deze module voor walletbeheer biedt een reeks functies voor intelligent walletbeheer, waaronder handelsgeschiedenis, huidige balans, winst/verlies en vergelijking van verschillende handelsstrategieën.

Module voor het ontdekken van prijzen

Dit is als een plug-in die een live prijs feed geeft van real time trades. Een nieuwe plug-in kan gemakkelijk worden geschreven door een eenvoudige interface te maken en uitwisselingsinformatie te presenteren. Het verstrekken van prijsgegevens wordt door klanten in ORN-tokens in rekening gebracht en ontwikkelaars ontvangen een vergoeding voor het verstrekken van deze gegevens.

Markt DApp

Een brede waaier van toepassingen, zoals handelsrobots en betalingsgateways, kunnen op het protocol worden gecreëerd. De eerste dApp die draait op het Orion protocol is Orion zelf. Het ORN-token wordt veel gebruikt in dApps als een utility token, gebruikt om te betalen voor alle diensten, inclusief commissiekosten, en in haar leenmodel.

De toekomst van Orion Protocol

Het mag je misschien wel duidelijk zijn dat serieuze projecten zich onderscheiden van minder serieuze projecten mede door de toekomstplannen die ze hebben. Daarom is het goed om te kijken naar wat het team van Orion Protocol in de toekomst wil realiseren om zo nog beter te worden. Dit is wat Alexey Koloskov zelf zegt over de ambities van Orion Protocol:

“Hoewel het duidelijk is dat de toekomst gedecentraliseerd moet zijn (dat is tenslotte waar crypto fundamenteel op gebouwd is), is het onmogelijk om de prominentie van gecentraliseerde producten te negeren. Orion Protocol is ontstaan uit de behoefte aan een tussenoplossing die de kloof overbrugt tussen de gecentraliseerde en gedecentraliseerde werelden van crypto. Onze ambities voor Orion zijn altijd geweest om verder te gaan dan wat op dit moment mogelijk was. In wat wij tot nu toe hebben gebouwd en in onze roadmap, hebben wij dat gedaan, een protocol gebouwd dat de toekomst van DeFi ten goede zal veranderen.”

Op de website van Orion Protocol kun je lezen hoe ze dit voor zich zien. Hier staat namelijk praktisch en duidelijk beschreven wat de volgende stappen zijn die het project zal maken. Daarom raden we je aan om de website van Orion Protocol door te lezen wanneer je hier graag meet over wilt weten.

Orion Terminal

Het vlaggenschip van Orion Protocol is Orion Terminal, dat als doel heeft de eerste toegangspoort te zijn tot de volledige cryptomarkt door elke CEX, DEX en swap pool samen te brengen in één enkel gedecentraliseerd platform. Het verzamelt naadloos ongelimiteerde liquiditeit van alle grote exchanges om rijke handelstools te bieden in een eenvoudig te gebruiken platform.

Zoals Crypto Economy meldde, ging fase 1 van de Orion-terminal op 15 december 2020 live op het hoofdnetwerk. Fase 1 ondersteunt handel, stortings- en opnamediensten. Meer functies, waaronder handelsparen, zullen continu worden toegevoegd in de komende tijd, waaronder ORN-staking. Leningen, margehandel, leveraged ETF’s, derivaten, handelscontracten, NFT’s en staking van elk type digitale activa zullen in de toekomst ook worden toegevoegd.

De door Orion Terminal geaggregeerde gegevens worden ook doorgestuurd naar het prijsorakel van Chainlink. Dit zorgt er dus voor dat Orion Protocol ook daadwerkelijk zijn werk zal gaan doen. In het verleden blijf het vooral bij een concept en het ontwikkelen hiervan, terwijl ze nu juist bezig zijn met de realisatie ervan.

Andere producten van Orion Protocol

  • App Store. Dit is de dApp marktplaats waar we het al eerder over hebben gehad. De gebruiker kan in deze app store op Orion gebaseerde applicaties en handelssignalen van onafhankelijke ontwikkelaars kopen.
  • Enterprise trading widget. Dit stelt partnerbedrijven en niet op blockchain gebaseerde bedrijven in staat om crypto trades direct op hun apps en websites te integreren.
  • Liquidity Amplification Plugin. Deze plug-in stelt CEX’en en DEX’en in staat om onmiddellijk de liquiditeit op hun exchange te verhogen met een speciaal ontworpen matching engine die in real time verbinding maakt met tientallen verschillende exchanges. Exchanges kunnen deze plug-in op hun platformen plaatsen om bij te dragen aan de geaggregeerde liquiditeit van Orion.
  • DEX Blockchain Kit. Dit biedt de makkelijkste manier voor gebruikers om hun eigen gedecentraliseerde exchange te starten met directe toegang tot Orion liquiditeit.

ORN-token

ORN-token is een ERC-20 token dat wordt gebruikt om alle belangrijke activiteiten op het platform uit te voeren. Hoewel andere munteenheden ook zullen worden aanvaard, garandeert een betaling met ORN een korting op de kosten en andere functies.

Orion heeft getracht de diepe bruikbaarheid van haar eigen ORN-token over het protocol te waarborgen, door het te integreren in alle kerntransacties in de vorm van een interne valuta of utility token. Volgens de website biedt het ORN-token zestien inkomstenstromen en is dit het eerste token dat wordt verkocht via de Dynamic Coin Offering (DYCO).

ORN wordt gebruikt voor Orion Terminal, staking in gedecentraliseerde brokerage, brokerless staking en voor betaling in de App Store. De ORN-tokenhouder zal toegang hebben tot premium handelsfuncties zoals limietorders, stop markt en stop limietorders, evenals controle over stop loss en take profit parameters.

Waar kan ik ORN-tokens kopen?

Je kunt het beste naar een crypto exchange gaan die ORN aanbiedt op hun website. Gelukkig zijn er veel verschillende exchanges die deze munt aanbieden, aangezien het een steeds populairder wordende cryptovaluta is. Dat betekent ook dat de liquiditeit op de meeste platformen hoog genoeg is om deze munten voor de beste prijs te kopen en verkopen.

Wij raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo, omdat deze exchanges veilig zijn en deze munten voor de beste prijs kunnen aanbieden. Dit komt doordat er een hoge liquiditeit op deze platformen plaatsvindt. Daarbij is er in het verleden nog geen grote hack geweest, waardoor je ervan uit kunt gaan dat het veilig is om hier jouw munten te kopen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere exchanges die ORN aanbieden, zoals gedecentraliseerde exchanges als Uniswap en Sushiswap. Echter is de kans dat het aankopen van deze munten hier fout gaat vele malen groter. Dit komt doordat je meer stappen moet doorlopen om de munten in je bezit te krijgen. Het is dus niet aan te raden voor beginners om gebruik te maken van dit soort exchanges.

Waar kan ik mijn ORN-tokens opslaan?

Omdat ORN in feite ERC-20 tokens zijn, kun je deze tokens vrijwel overal opslaan. Dit is immers het bekendste tokenprotocol. Je kunt je tokens makkelijk en snel bewaren in de hot wallet van jouw crypto exchange. Echter is dit niet altijd de beste en veiligste keuze. Het is namelijk veel verstandiger om jouw ORN-tokens te bewaren in een cold wallet, ook wel een hardware wallet genoemd.

Een hardware wallet is een USB-stick waar je cryptomunten kunt opslaan. Doordat je een hardware wallet kunt loskoppelen van het internet, is het veel veiliger dan een hot wallet. Wanneer de wallet namelijk niet is aangesloten op een apparaat, is er ook geen internetverbinding mogelijk met de wallet. Hierdoor is het dus voor hackers onmogelijk om toegang te krijgen tot de hardware wallet. Natuurlijk moet je de hardware wallet vervolgens thuis wel goed bewaren. Wanneer je deze kwijt bent, ben je ook alle tokens en munten die je hierop hebt opgeslagen kwijt.

De koers van Orion Protocol (ORN)

Voor crypto traders lijkt Orion Protocol gedreven te worden door een zeer ambitieus project. Een project dat uiteindelijk een echte plaats onder de zon zou kunnen veroveren in de ultra-competitieve wereld van crypto’s.

De prijs van ORN is de laatste tijd redelijk aan het stagneren. In het begin van 2021 had de prijs een flinke stijging, waarna het weer daalde. Op het moment van schrijven, in juni 2021, is de prijs van ORN $6,35.

Wil je de huidige koers van ORN bekijken? Dan kun je gebruik maken van een website waar deze koers wordt weergegeven. Wij raden je aan om gebruik te maken van CoinMarketcap. De koers kun je hier volgen:

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven