Cryptocurrency

Wat is Algorand? Uitleg en ALGO koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over ALGO

Vandaag gaan we het hebben over Algorand, dat je misschien al kent maar waarin je misschien nog niet hebt geïnvesteerd. Het is een van de meest veelbelovende cryptocurrencies die de wereld op dit moment rijk is. Daarom is het goed om informatie in te winnen over dit cryptoproject.

We zullen je ook vertellen hoe Algorand werkt, waar je het kan kopen en waarom je dat eigenlijk zou moeten doen. Kortom: alles dat je moet weten over Algorand komt in dit artikel aan bod! Maar voordat je dit artikel leest kijk eerst even naar deze video

Wat is Algorand?

Algorand is een blockchainproject dat tot doel heeft een transparant systeem te creëren waarin iedereen succesvol kan zijn via gedecentraliseerde projecten en toepassingen. De Algorand Foundation verleent serieuze steun aan ontwikkelaars bij de lancering van het netwerk en de ontwikkeling ervan.

Het belangrijkste kenmerk van dit project is de open source public blockchain. Het consensus algoritme van Algorand bevordert de prestaties, veiligheid en openheid van een gedecentraliseerd netwerk. Dankzij dit systeem kan de verwerkingscapaciteit van Algorand wedijveren met die van bekende financiële en betalingssystemen.

ALGO werd eerst door middel van een IEO op Binance verdeeld. De tokens werden verdeeld via een Nederlandse veiling, omdat de makers er zeker van zijn dat de waarde van het activum door de markt zelf moet worden bepaald.

Een Nederlandse veiling is een openbare biedveilingstructuur waarbij de biedprijs wordt vastgesteld nadat rekening is gehouden met alle biedingen om de hoogste prijs te bepalen waartegen het totale aanbod kan worden verkocht. Bij dit type veiling bieden beleggers voor de hoeveelheid die zij bereid zijn te kopen in termen van hoeveelheid en prijs.

Het meest opmerkelijke is dat Algorand de ALGO cryptocurrency die het introduceert in zijn economie met elk nieuw blok uitdeelt aan iedereen die een bepaalde hoeveelheid van de valuta in zijn wallets heeft. Om duidelijk te zijn, vanaf het moment dat je ALGO koopt, word je deel van de blockchain en daarvoor krijg je 6% beloningen op de startwaarde over het hele jaar.

Algorand stelt gebruikers ook in staat om smart contracts en tokens te creëren die zowel nieuwe als bestaande activa kunnen vertegenwoordigen. Deze kenmerken hebben met succes diverse durfkapitalisten aangetrokken in ALGO’s eerste particuliere verkoop om de ontwikkeling van het platform te financieren.

Wie zit er achter Algorand?

Algorand, dat is opgericht door computerwetenschapper en professor aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) Silvio Micali, is wellicht zeldzaam in die zin dat het is opgericht door een gevestigde academicus die reeds een vooraanstaande carrière had op het ogenblik dat het van start ging.

Micali, bijvoorbeeld, is de ontvanger van een 2012 Turing Award. Dit is een opmerkelijke onderscheiding in de computerwetenschap-wereld, en hij kreeg het voor zijn werk met collega Shafi Goldwasser.

Volgens de Association for Computing Machinery, die de eer jaarlijks toekent, heeft Micali geholpen om van cryptografie een “preciezere wetenschap” te maken door werk dat basisbegrippen over enkele van de essentiële elementen van het vakgebied heeft geformaliseerd.

Micali zou in 2017 samen met Jing Chen, een professor aan de Stony Brook University, de whitepaper over Algorand schrijven. Dit basiswerk is verder uitgewerkt door andere academici en cryptografen in whitepapers die beschikbaar zijn op de officiële website van het project.

Dit werk wordt gefinancierd door de Algorand Foundation, wat een in Singapore gevestigd bedrijf is dat is opgericht om de technologie te bevorderen en dat voor zijn inspanningen een toewijzing van ALGO-tokens heeft ontvangen.

Hoe werkt Algorand?

Terwijl in PoS het netwerk een 100% consensus van alle validators vereist, vereist Algorand slechts een 2/3 consensus. Dit betekent dat je met 1/3 van de ALGO’s in je bezit, je theoretisch gezien in staat bent om het netwerk aan te vallen. In de praktijk is dit echter niet mogelijk, aangezien dit zeer duur zou zijn.

Op deze blockchain kan een aangemaakt blok niet worden gewijzigd. Dit betekent dat een transactie is afgerond zodra een nieuw blok verschijnt. Het netwerk selecteert op willekeurige en vertrouwelijke wijze de gebruikers die deelnemen aan het consensusprotocol. 

De indiener van het blok wordt willekeurig gekozen, evenals de 1000 stakers die verantwoordelijk zijn voor de goedkeuring van het voorgestelde blok. Om een staker te worden, moet je jezelf eerst aanmelden. Er zijn geen voorwaarden wat betreft het aantal ALGO’s dat men bezit. Je hoeft alleen maar online te zijn om mee te doen. Er zijn 2 soorten nodes: de klassieke staking node (die deelname wordt genoemd), en de relay nodes (die niet deelnemen aan de consensus).

Algorand gebruikt een vergoedingensysteem dat lijkt op dat van Ethereum. Het beloont stakers in ALGO.

Het ALGO-token

De Algorand Foundation, de non-profit organisatie die de ontwikkeling van het protocol overziet en financiert, beweert dat er slechts 10 miljard tokens van haar ALGO cryptocurrency zullen worden gecreëerd. Algorand heeft ook een eigen block explorer, die een officieel overzicht bijhoudt van zijn uitstaande voorraad.

Dit is de verdeling van de ALGO-tokens:

 • 3,0 miljard Deze worden vrijgegeven voor de verkoop.
 • 1,75 miljard Beloningen voor deelname (gespreid in de tijd).
 • 2,5 miljard Ter ondersteuning van de relais-nodes (gespreid in de tijd).
 • 2,5 miljard Algorand Foundation & Algorand, Inc.
 • 0,25 miljard Subsidies voor eindgebruikers (gespreid in de tijd).

De Algorand Foundation heeft ook aanvullende details vrijgegeven over hoe betalingen zullen werken en hoe snel gebruikers kunnen verwachten nieuwe fondsen te ontvangen voor hun deelname aan de blockchain. Dit geeft dus aan dat het een erg open project is dat geen geheimen voor de buitenwereld heeft.

Waarom zou je Algorand moeten kopen?

Voor velen is Algorand een van de meest onderschatte cryptocurrencies die er zijn. Met een marktkapitalisatie van meer dan 4 miljard dollar heeft het al laten zien dat het een sterke basis en gemeenschap heeft.

Evenzo is Algorand misschien wel het meest gesofisticeerde team in termen van intellectueel werk aan de blokchain. Dit zijn dezelfde mensen die het beroemde blockchain trilemma proberen op te lossen. Dit trilemma stelt dat het onmogelijk is om een stabiel evenwicht te creëren tussen de 3 fundamentele elementen van blockchain, namelijk decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid.

Algorand lost het trilemma op door gebruik te maken van een specifiek protocol, PPoS genaamd, een soort radicaal en volledig bewijs van stake. Dit protocol is licht van gewicht en dat maakt de transacties snel en goedkoop.

Wat zijn de voordelen van Algorand?

Algorand is een publieke blockchain. Dit betekent dat de code open-source is en gekloond, gekopieerd en zelfs gebruikt kan worden in private of geautoriseerde blockchains. Voor de volgelingen van Algorand is het een van de meest robuuste blockchains die er zijn, met de snelste transacties en de laagste kosten. Ook voor ontwikkelaars van toepassingen is Algorand een eersteklas infrastructuur.

Er is een zeer kwalitatieve dApp ondersteuning die ontwikkelaars begeleidt. Zij zijn voorzien van een web-API.

Ten slotte heeft Algorand een eersteklas dApp-ondersteuning. Gedecentraliseerde toepassingen zijn een hot topic en Algorand biedt een web-API en SDK’s voor verschillende talen, zoals JavaScript, Python, Java en Go. De documentatie is zeer accuraat en de community reageert snel.

Algorand is ook een uitstekend platform voor het creëren en staken van NFT’s. Bovendien zijn er ook NFT-projecten in de muzieksector voorgesteld, zoals het Opulous-project.

Om de voordelen nog beter te begrijpen, is het handig om de volgende prestaties van het netwerk te kennen:

 • Het kost minder dan 5 seconden om een volledige transactie uit te voeren
 • Er is de mogelijkheid om transacties uit te voeren met zeer kleine bedragen zoals 0,0001 ALGO
 • Zeer lage transactiekosten (bij ongeveer 0,001 ALGO)
 • De Marshalleilanden gebruiken het Algorand-netwerk voor hun nationale staatsvaluta: de SOV.
 • De blockchain is veilig en schaalbaar. Het protocol garandeert een hoge snelheid van betalingsverwerking, vergelijkbaar met die van financiële systemen van mondiaal belang.
 • Het wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en door invloedrijke zakenpartners. Algorand werkt samen met betrouwbare leiders die in bedrijven van wereldklasse werken.
 • Het zorgt voor een gedecentraliseerde economie. Decentralisatie is van groot belang voor het bedrijfsleven en alle consumenten van goederen en diensten. Nu de economie steeds digitaler, vloeiender en transparanter wordt, moeten bedrijven gebruik maken van technologieën die decentralisatie met zich meebrengen om hun strategisch belang niet te verliezen en ernaar te streven hun potentieel te behouden.

Hoe kan ik Algorand (ALGO) kopen?

Het ALGO-token is beschikbaar voor aankoop en uitwisseling op een breed scala aan cryptocurrency exchanges, waaronder platforms zoals Coinbase, Binance, CoinMerce , evenals de populaire gedecentraliseerde exchange Uniswap

Ondanks dat het dus op veel exchanges te koop is, is het niet altijd verstandig om dit op iedere willekeurige beurs te kopen. We raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo. Waarom? Omdat deze twee crypto exchanges een hoge liquiditeit hebben, waardoor je ALGO-tokens voor de beste prijs kunt kopen en verkopen. Daarnaast hebben deze twee exchanges zich al bewezen omtrent de veiligheid.

Natuurlijk is het ook mogelijk om ALGO te kopen op een gedecentraliseerde crypto exchange, zoals bijvoorbeeld Uniswap of Sushiswap. Dit is echter niet altijd even verstandig. Je moeten namelijk veel meer stappen doorlopen wanneer je gebruik maakt van een DEX. Dat zorgt ervoor dat de kans dat het misgaat, velen malen groter is. Het is dus veiliger om te kiezen voor een gecentraliseerde crypto exchange. Sinds Augustus 2021 kun je nu ook ALGO kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel ALGO je wilt kopen op Bitvavo.

De koers van het ALGO-token

Wanneer je overweegt om te investeren in ALGO, is het goed om de koers in de gaten te houden. Zo kun je bepalen wanneer het beste moment is aangebroken om de tokens te kopen, en weer te verkopen. Je wilt waarschijnlijk immers zo veel mogelijk winst maken met je investeren.

Op het moment van schrijven (augustus 2021) zijn ALGO-tokens gemiddeld $0.089 waard. Je kunt de koers van ALGO-tokens volgen op de website van CoinMarketcap:

Aan de hand van de koers zou je een technische analyse kunnen uitvoeren. Zo kun je zelf bepalen wanneer het beste moment om ALGO te kopen (of te verkopen) is aangebroken. Het is immers belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen naar een cryptomunt.

Is het slim om Algorand (ALGO) te kopen?

Laten we eens kijken of Algorand een winstgevende investering kan zijn. Om hierover te praten, zijn er een aantal punten die in aanmerking moeten worden genomen. 

Allereerst zul je moeten kijken naar hoeveel je wilt investeren. Dit bepaalt namelijk ook de winst die je zou kunnen halen met je investering. Het is mogelijk om al vanaf enkele tientjes te investeren in het token van Algorand.

De winstgevendheid van Algorand hangt sterk af van het type investering dat je doet, de exchange die je gebruikt en op welke koers je het token koopt.  Wanneer je ALGO-tokens voor een goedkope prijs koopt, en ze voor een hogere prijs verkoopt, kun je mooie winsten behalen met de investering die je in Algorand doet. Zo zijn er namelijk al veel mensen geweest die veel geld hebben verdiend aan dit project.

Er zijn echter ook situaties waarin de uitkomst anders kan zijn. Als je een positie inneemt wanneer de openingskoers lager is dan de sluitingskoers bijvoorbeeld. Je eindigt dan met een negatieve winst, wat betekent dat je geld schuldig bent.

Gelukkig is de kans dat dit met de applicaties van Algorand gebeurt erg klein, want de site bied je de modernste analyse-instrumenten. Hiermee kun je dus voor jezelf bepalen wanneer het een goed moment is om in- en uit te stappen in het token.

Het is belangrijk om te weten dat Algorand niet met een coin als Dogecoin te vergelijken is. Het is namelijk een ontzettend serieus project dat een langetermijnvisie heeft. Het team bestaat uit mensen die veel verstand hebben van wat ze doen. Ze hebben al ongelofelijke prestaties neergezet als het op de wereld van blockchain aankomt. Er zijn al ontzettend veel mensen die al lange tijd de Algorand-applicatie gebruiken.

Bovendien is het verbazingwekkend hoeveel toepassingen op Algorand zijn gebouwd. Deze zijn innovatief en krachtig. En vergeet niet dat een blockchain die interesse wekt bij ontwikkelaars, duidelijk een blockchain is die alleen maar succesvol kan zijn in de toekomst.

Dat is niet zomaar een uitspraak. Het is een uitspraak die is gebaseerd op feiten. Want het ecosysteem blijft groeien, wat ons geruststelt en ons laat zien dat Algorand op een dag misschien wel het succes zal hebben dat het duidelijk verdient.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!