Cryptocurrency

Wat is Bytom? Uitleg BTM koers en verwachting en alles wat je moet weten over BTM

Bytom biedt een gedecentraliseerd systeem dat side chain-, off chain- en cross chain-oplossingen biedt. Waarvoor? Omdat ze op die manier hopen uit te groeien tot een platform dat zal fungeren als tussenpersoon tussen alle soorten activa die vandaag te vinden zijn (zowel fysiek, digitaal als op de blockchain). We leggen je in dit artikel uit wat Bytom is en hoe het werkt.

Wat is Bytom (BTM)?

Bytom is een blockchain-protocol voor financiële toepassingen en digitale activa, zoals cryptocurrencies. Met het Bytom-protocol kunnen particulieren en bedrijven niet alleen digitale activa (bv. Bitcoin) opslaan en uitwisselen, maar ook traditionele activa (aandelen, obligaties of zelfs gegevens).

Maar welk probleem lost Bytom op? Bezittingen uit de echte wereld kunnen getokenized worden als we eigendoms- en uitwisselingsgegevens overbrengen naar de blockchain. Vanuit technisch oogpunt is er momenteel echter geen eenvormige manier om deze activa van de fysieke wereld naar de digitale wereld te brengen. Het is namelijk soms nog best lastig om iets uit de echte wereld om te zetten in een token. Het Bytom-protocol probeert dit probleem op te lossen. Ze willen dat de echte wereld een betere verbinding heeft met de blockchain, zodat men vaker activa kan tokenizen.

Het team van Bytom

Bytom’s team, gevestigd in China, bestaat uit enkele blockchain experts. Oprichter Chang Jia verliet de wereld van science fiction boeken schrijven om 8btc op te richten, wat een van de grootste Bitcoin en blockchain nieuwssites in China is.

De andere oprichter heet Duan Xinxing, en is de voormalige vicepresident van OKCoin. Dat is nog steeds een van ‘s werelds grootste crypto exchanges. Ook in Nederland zijn er veel mensen die gebruik maken van OKCoin.

Het project ging in januari 2017 van start en sindsdien is het team gegroeid. Het lanceerde zijn eerste testnetwerk in september van dat jaar en bracht de eerste versie van het hoofdnetwerk eind april van dit jaar uit. Het project heeft ook officieel de Howey-test doorstaan, wat betekent dat de SEC het token niet zal classificeren als een aandeel.

team-bytom

Concurrenten van Bytom

Er zijn niet veel andere projecten die dezelfde doelen hebben als Bytom. Ravencoin is een ander project (hoewel het veel kleiner is) dat de overdracht van activa tussen de echte wereld en blockchain wil verbeteren. In tegenstelling tot Bytom, is Ravencoin ASIC-bestendig. Je kunt ook projecten die tokens gebruiken zoals WAX en Enjin Coin als concurrenten zien. Hoewel het team van Bytom begint met de game-industrie, zijn ze van plan om ook uit te breiden naar andere soorten activa.

Hoe werkt Bytom?

In het Bytom netwerk kun je in de eerste plaats gedecentraliseerde applicaties (dApps) creëren die compatibel zijn met het meest populaire Ethereum-netwerk op dit gebied. Applicaties kunnen worden geschreven in Solidity (de programmeertaal van Ethereum), die op zijn beurt ook het populairst is onder blockchainontwikkelaars. Interessant is dat de broncode is gebaseerd op de programmeertaal Go.

In het Bytom netwerk kun je ook smart contracts maken die tokens of andere digitale activa uitgeven, maar ook dividenden uitkeren of veilige contracten maken. Het netwerk zelf is gebaseerd op het consensusalgoritme Proof of Work (PoW), wat betekent dat miners zorgen voor het maken van nieuwe blokken en de bevestiging van transacties. De veiligheid wordt bewaakt door het originele Tensority cryptografisch algoritme.

bytom

Soorten activa

Bytom’s doel is om de kloof tussen de fysieke en digitale werelden te overbruggen, en om een gedecentraliseerd netwerk te bouwen waar verschillende tokens kunnen worden geregistreerd en verhandeld. De drie soorten activa van Bytom zijn:

  • Activa met inkomsten. Hieronder vallen niet-presterende activa, beleggingen van lokale overheden en fondsenwerving door de overheid.
  • Aandelenactiva. Deze activacategorie vereist een verificatie van de overdracht door de beleggers en omvat particuliere aandelen en niet-openbare aandelen.
  • Gesecuritiseerde activa. Dit type activa heeft een voorspelbare cashflow. Voorbeelden zijn schulden en autoleningen.

Je kunt al deze activa verhandelen op de blockchain met het Bytom-protocol. En dit heeft vele voordelen. Het vastleggen van de eigendom van activa en uitwisselingen op de blockchain creëert een efficiënter en veiliger systeem dan wat er momenteel beschikbaar is.

Het elimineert veel van de problemen die tussenpersonen creëren bij de overdracht van activa en het bijhouden ervan. Door de uitschakeling van tussenpersonen worden de kosten en de transfertijd verminderd. Deze overdracht heeft ook het voordeel dat je de volledige controle krijgt over je vermogen. Je hoeft niet langer te vertrouwen op een derde partij om een nauwkeurige boekhouding bij te houden, omdat deze wordt bijgehouden in de blockchain. En omdat de het register van de blockchain wereldwijd over alle nodes worden gedistribueerd, is er geen single point of failure waar een kwaadwillende de gegevens kan manipuleren.

Het Bytom-protocol biedt ook de mogelijkheid tot transacties tussen blockchains via side-chains. Om dit te doen, creëer je als ontwikkelaar gewoon een kleinere versie van de blockchain en voer je API-calls uit via smart contracts om de netwerkactiviteit op die blockchain te controleren. Met call-opties kun je activa van de ene blockchain naar de andere overbrengen en zelfs dividenden uitkeren via de side-chain.

Architectuur van het systeem

De toepassingslaag is de laag waarmee je als eindgebruiker te maken krijgt. Dit omvat de mobiele en webapplicaties waarmee je werkt om je middelen te beheren. Interactie met deze laag leidt tot contractoproepen op de contractlaag.

De contractlaag bevat twee soorten contracten. Het eerste, het Genesis contract, geeft andere smart contracts op het netwerk uit en controleert ze. Belangrijker nog, het zorgt ervoor dat alle activa die Bytom gebruiken de protocolstandaardisatieregels volgen.

De volgende, de algemene overeenkomst, heeft twee soortgelijke functies. De eerste functie vergemakkelijkt de uitwisseling van activa tussen protocolgebruikers. De tweede implementeert en verifieert dividendverdelingen. Om een nieuw goed in te zetten via het algemene contract, moet je het eerst naar het Genesis-contract sturen voor goedkeuring.

Tenslotte is de basis van het Bytom protocol de registerlaag. Dit is waar Bytom verbinding maakt met de blockchain. Deze blockchain is openbaar, vereist geen autorisatie en gebruikt een Proof of Work (PoW) consensusalgoritme. In tegenstelling tot andere PoW projecten, is het mogelijk om een ASIC te gebruiken om te minen op het netwerk. In de whitepaper van het project moedigt het team van Bytom iedereen zelfs aan om dit juist te gaan doen.

Bytom-token (BTM)

Het token van Bytom heet het Bytom-token (BTM). Momenteel (april 2021) zijn er 1,424 miljard BTM’s in omloop voor een totale voorraad van 2,1 miljard die via de verkoop in omloop komen. Het team heeft 30% van deze voorraad verdeeld onder ICO-deelnemers en heeft een pool met beloningen voor miners gecreëerd die 33% van de totale voorraad vertegenwoordigt. De resterende tokens worden in reserve gehouden, gebruikt voor bedrijfsontwikkeling of zijn aan particuliere investeerders gegeven.

Waarvoor is het BTM-token te gebruiken?

  • Om transactiekosten op Bytom te kunnen betalen.
  • BTM’s kunnen worden gebruikt om dividenden uit te keren.
  • Het dient als borg wanneer een activum wordt uitgegeven op Bytom.
  • Ontwikkelaars hebben hiermee toegang tot een brede selectie SDK’s om hun toepassingen te creëren (Java, PHP, Python, Android, Ruby).

Waar kan ik Bytom (BTM) kopen?

Het Bytom-token, dat in 2017 werd gecreëerd, is te koop op de meeste crypto exchanges. Wij raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo. Deze crypto exchanges zijn namelijk erg veilig, en bieden doorgaans ook de beste liquiditeit. Dat betekent dat je BTM altijd voor de beste prijs kunt kopen en verkopen. Natuurlijk kun je ook van een andere crypto exchange gebruik maken.

Ook is het mogelijk BTM te kopen op een gedecentraliseerd exchange, zoals Uniswap of Sushiswap. Echter zul je hier veel meer stappen moeten doorlopen, waardoor er een grotere kans aanwezig is dat er iets misgaat. Wanneer je voor veiligheid wilt gaan, kun je het beste kiezen voor een centrale exchange.

De prijs van Bytom

Bytom heeft in de loop van zijn bestaan een hobbelige koers gehad. Afgezien van een korte piek net nadat de munt begon te verkopen in augustus 2018, bleef de prijs relatief stabiel rond de $0.08 voor het grootste deel van 2017. De prijs steeg licht toen hij in oktober 2017 de Howey-test doorstond, maar zag pas medio december een significante groei, op hetzelfde moment dat hij met de rest van de markt steeg.

De Bytom-prijs, die de algemene markt blijft volgen, daalde sterk in januari 2018, maar heeft zich sindsdien mooi hersteld. Tegen het einde van april dat jaar, bereikte de BTM-prijs zijn all-time high van $1.13. In april van 2021 is de prijs gedaald tot een waarde van $0.22. Zoals bij de meeste andere projecten zullen de aankondigingen van partnerschappen en de invoering van andere technologieën wellicht tot verdere prijsstijgingen leiden. De toekomst zal uitwijzen of dat ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Is het slim om Bytom te kopen?

Het is moeilijk om te zeggen of het verstandig is Bytom te kopen. Dat hangt namelijk van verschillende factoren af. Ben je op zoek naar een investering voor de lange termijn? Dan zou Bytom een goede keuze kunnen zijn. Bytom ervaart geen sterke prijsschommelingen, waardoor het misschien niet de meest geschikte munt is voor korte termijn investeringen. In dat geval zou je beter voor een andere cryptomunt kunnen gaan.

Echter zul je altijd zelf onderzoek moeten doen voordat je besluit te investeren in een token of cryptomunt. Dat kun je doen door middel van een technische analyse, waarbij je kijkt naar de koers, of door middel van een fundamentele analyse. Bij laatstgenoemde ga je vooral onderzoek doen naar de werking, het team en de markt waar Bytom zich in bevindt. Baseer je conclusies altijd op eigen onderzoek, en niet op wat iemand anders vindt of zegt.

Wat is tokenizen?

We hebben het in dit artikel vaak over het tokenizen van fysieke activa gehad. Het is mogelijk om bestaande financiële activa, zoals aandelen, waardevolle spullen, vastgoed of obligaties te tokenizen door ze als tokens op een blockchain op te slaan.

De digitalisering van activa door middel van tokenisatie is de tegenhanger van de digitalisering van informatie door middel van het internet. Fysieke producten worden namelijk in dit geval samengesmolten met producten op de blockchain.

Maar wat zijn nou de voordelen van tokenisatie? Het levert op papier verschillende voordelen op. Zo zorgt het voornamelijk voor een betere liquiditeit. Ook zorgt het voor een grotere geografische openstelling van de markt. Het kan vandaag bijvoorbeeld moeilijk zijn voor beleggers in Azië om in niet-genoteerde Amerikaanse bedrijven te beleggen. Het is ook voordelig op basis van de tijd, omdat de crypto en tokenmarkt altijd toegankelijk is. Op een aandelenmarkt zijn openingstijden verbonden, terwijl er geen openings- en sluitingstijden aan de cryptomarkt zijn verbonden. Hierdoor kun je, waar je ook bent, wanneer je het wilt, handelen in tokens.

Tokenisatie zorgt daarbij nog eens voor een grotere transparantie. Het is dus veel makkelijker om controles uit te voeren. Deze controles kunnen ook gewoon geautomatiseerd worden op de blockchain. Hier hoeft dus geen instantie voor opgericht te worden.

Bytom (BTM) Koers

Conclusie

Bytom is dus een Chinees blockchainproject dat de link wil leggen tussen de fysieke en de digitale wereld. Het ecosysteem wil een omgeving opzetten die een oplossing biedt voor tal van problemen die worden veroorzaakt door het beheer van activa, virtueel of fysiek, blockchain of niet. Met andere woorden: het biedt een oplossing die de uitwisseling van elk type van activa op zijn eigen blockchain, Bytom, vergemakkelijkt. Het BTM-token vertegenwoordigt een titel op de blockchain. Het is nodig om een reeks operaties op de blockchain uit te voeren.

Het team achter Bytom is gevestigd in Singapore. In tegenstelling tot de meeste blockchain-projecten probeert Bytom ASIC-mining niet te ontmoedigen. In feite is het tegendeel waar. Het gebruikt het Tensority-algoritme als een Proof of Work-protocol. Dit algoritme is speciaal ontworpen om kunstmatige-intelligentietechnologie te ondersteunen, en dus het gebruik van verouderde ASIC’s voor het delven van BTM mogelijk te maken.

De koers van Bytom is in het verleden al eens flink gestegen. Het is de vraag of dat dit in de toekomst nog een keer zal gebeuren, omdat de waarde van Bytom nu al voor een lange tijd erg stabiel is. Daarom kun je als korte termijn belegger misschien beter kiezen voor een andere cryptomunt. Tenzij je natuurlijk veel vertrouwen hebt in het Bytom-project. De toekomst zal uitwijzen wat de prijs van Bytom gaat doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.