Home » Blog » Wat is Populous? Uitleg PPT koers en verwachting en alles wat je moet weten over PPT

Wat is Populous? Uitleg PPT koers en verwachting en alles wat je moet weten over PPT

populous

Heb je het wel eens meegemaakt dat je een rekening niet kon betalen, en je dus uitstel hebt aangevraagd? In dat geval zul je altijd een hoger bedrag moeten maken. Voor bedrijven kan dat een probleem zijn. Daarom biedt Populous een platform aan waarop mensen rekeningen kunnen voorschieten om hier geld mee te verdienen. We leggen je in dit artikel uit wat Populous is en hoe het werkt.

Wat is Populous (PPT)?

Populous is een uitwisselingsproject dat gebruik maakt van de blockchain om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) een efficiënte manier te bieden om hun rekeningen te kunnen betalen.

Voor veel KMO’s is het hebben van voldoende cashflow om alle rekeningen te kunnen betalen een terugkerend probleem. Ondernemingen van deze omvang hebben gewoonlijk een beperkt werkkapitaal, en moeten daarom soms extra tijd vragen om de rekeningen van hun leveranciers te kunnen betalen. In de meeste gevallen is het duurder om een factuur met uitstel te betalen dan om hem onmiddellijk te betalen.

Het Populous-project wil externe partijen aan een KMO de mogelijkheid bieden om bepaalde facturen voor hun rekening te nemen in ruil voor een voordeligere vergoeding voor de KMO. Wanneer een factuur wordt verstuurd, betalen deze externe partijen de factuur rechtstreeks aan de leveranciers en de KMO zal dan deze partijen moeten betalen in plaats van de leveranciers.

Om dit te begrijpen, kunnen we eens gaan bekijken hoe Populous deze partijen in staat stelt in contact te komen met KMO’s en hoe het systeem dat zij hebben opgezet werkt.

Het team van Populous

  • Steve Williams (CEO en oprichter). Steve heeft een achtergrond in onderzoek en analyse van bedrijfsgegevens. Hij richtte een data- en businessanalysebedrijf op.
  • Jason Tuang (CFO). Jason heeft een achtergrond in auditing en boekhouding, alsook in verzekeringen. Hij heeft een MBA van de Cass Business School.
  • Wisdom Oparaocha (CTO). Hij is een smart contract expert en ontwikkelt al meer dan 8 jaar programma’s in verschillende talen en op verschillende platformen. Hij heeft op handel gebaseerde webapplicaties ontwikkeld en enkele projecten in de Fintech-industrie.
  • Alex Oritogun (Business Development Manager). Alex heeft ervaring in factuurfinanciering. Hij zal zijn vaardigheden gebruiken om alternatieve financieringsoplossingen voor KMO’s aan te reiken.
  • Lou Chan (Marketing Directeur). Lou heeft een diploma in marketing en public relations van de University of the Arts in Londen. Zij zal verantwoordelijk zijn voor de bekendheid van het project bij het grote publiek.
  • Artem Shatalov (UX en UI Designer). Artem is een specialist in webdesign en mobiele telefoon applicaties. Hij zal het ontwerp van het project leiden.

team-populous

De partners van Populous

  • Cashaa. Dit is een bankplatform dat gebruikmaakt van blockchain waarmee klanten hun cryptomunten kunnen opslaan, sparen, uitgeven, lenen en verzekeren.
  • Luxure Global Citizen. Dit is een platform dat de aankoop van luxegoederen mogelijk maakt. Het partnerschap werd echter geannuleerd toen LGC besloot haar LGC-Coin te lanceren.

Concurrentie

  • Hive. Dit is het enige blockchainproject dat ook het inwisselen van rekeningen aanbiedt. Het doel is vergelijkbaar met dat van Populous in het willen creëren van een platform waar het voor gebruikers gemakkelijk zal zijn om biljetten te verkopen of te kopen via de blockchain. Echter heeft de ontwikkeling van Hive nog tijd nodig. Populous ligt al ver voor op Hive.
  • Comdata. Leveren dezelfde diensten aan, maar maken geen gebruik van blockchain.
  • Fundbox. Ook Fundbox levert dezelfde diensten als Populous aan, al maakt het geen gebruik van blockchain.

Hoe werkt Populous?

Op Populous is er een soort uitwisselingsplatform dat KMO’s in staat stelt hun facturen aan externe partijen te verkopen. Deze laatsten kunnen ze kopen via een veilingsysteem.

Om een factuur te kunnen verkopen, moet de KMO zich op het platform registreren. Zodra dit is gebeurd, zal de KMO moeten wachten op een beheerder van het Populous netwerk om deze aanvraag goed te keuren.

Wanneer de onderneming op het netwerk is goedgekeurd, zal zij haar facturen te koop kunnen aanbieden door het minimumbedrag vast te stellen dat zij ermee hoopt te verdienen. Ook deze stap moet door een beheerder worden goedgekeurd. Zie hieronder hoe het ongeveer werkt.

populous-how-works

De XBRL (eXtensible Business Reporting Language) indicator

Populous analyseert het risico voor het lenen van geld voor een factuur met behulp van de Altman Z-score (later meer hierover), die gebaseerd is op real-time XBRL-gegevens. XBRL staat voor eXtensible Business Reporting Language.

Deze gegevens zijn openbaar en geven informatie over de onderneming, zoals de geschatte waarde van het MKB, het bedrag aan beschikbare liquide middelen en de bedragen die binnen een jaar aan crediteuren verschuldigd zijn.

De Altman Z-score formule

Zodra de gegevens uit de XBRL zijn berekend en aan Altman’s Z-score formule zijn onderworpen, voert het team dat Populous beheert het resultaat in zijn eigen scoringssysteem in. Op deze manier hoeft Populous geen extern ratingbureau in te schakelen en bespaart het veel tijd en geld.

De Altman Z-score formule is een financieel model dat het risiconiveau bepaalt in verhouding tot 3 factoren:

  • De waarschijnlijkheid dat een bedrijf binnen 2 jaar failliet gaat.
  • De acties die kunnen worden ondernomen in geval van financiële problemen voor de onderneming die wordt geanalyseerd.
  • Het vermogen van de onderneming om aan haar verplichtingen te voldoen.

Populous gebruikt deze gegevens om zich te richten op bedrijven die cashflow nodig hebben en filtert kandidaten die niet voldoen aan de criteria eruit. Wanneer een KMO een factuur toevoegt aan Populous, zal de goedkeuring of afkeuring ervan worden bepaald na toepassing van deze formule.

Het veilingsysteem

Zodra een factuur op het platform is aanvaard, kan de veiling beginnen. Vanaf het moment dat de factuur beschikbaar is op Populous, zal de veiling 24 uur duren.

Er zijn 3 verschillende manieren om een veiling te beëindigen:

  • Tijdens deze 24 uur vond een veiling plaats met een prijs boven de minimumdrempel. De verkoop heeft dus plaatsgevonden.
  • Geen enkel bod heeft de minimumdrempel bereikt. In dat geval kan de KMO de veiling annuleren, het beste bod aanvaarden of een nieuwe 24-uurs veiling beginnen.
  • De KMO besloot de veiling voor het einde van de periode van 24 uur te sluiten. In dat geval had de veiling kunnen worden geannuleerd of had het beste bod kunnen worden aanvaard.

Zodra de veiling is afgelopen, ontvangt het bedrijf dat zijn facturen heeft verkocht het geld van de koper in de vorm van Pokens; een van de 3 cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan het Populous platform. Verkopers kunnen ze dan, als ze dat willen, inwisselen voor fiatgeld.

Alle kopers die de veiling hebben verloren, ontvangen een terugbetaling van de fondsen die zijn gebruikt om te proberen een factuur te kopen. Geannuleerde veilingen zullen ook resulteren in het retourneren van geld aan de kopers.

Beperkingen voor kopers

Als je overweegt facturen te kopen, moet je ook goedkeuring krijgen van een Populous beheerder voordat je begint. U moet absoluut een KYC-procedure (identiteitscontrole) doorlopen voordat u kunt beginnen met het plaatsen van biedingen.

Soms hebben de aangeboden facturen een aanzienlijke waarde en die is niet voor alle zakken toegankelijk. Maar Populous heeft voor een oplossing gezorgd om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen aan deze verkoop deel te nemen.

Als koper kunt u zelf biedingen uitbrengen of u aansluiten bij een veilinggroep. Veilinggroepen bestaan uit individuele bieders die als één geheel aan een veiling deelnemen om hun bod uit te brengen. De winst zal dan worden verdeeld in verhouding tot het door elke belegger geïnvesteerde bedrag.

3 tokens: Poken, PPT en PXT

Het Populous project werkt met 3 verschillende tokens:

  • Poken-token. De poken is de interne munteenheid van het Populous platform. Elke poken heeft zijn gelijke in een fiatvaluta en heeft dezelfde waarde als die valuta. Bijvoorbeeld, 1 USD Poken = 1 dollar, 1 EUR Poken = 1 euro, enz. Met dit token kun je facturen kopen op het platform van Populous.
  • PPT (Populous Platform Token). PPT’s werden verspreid tijdens de ICO en werden gebruikt als investeringsproduct. Er zijn in totaal 53.252.246 PPT’s. Naast het gebruik van deze tokens als een middellange tot lange termijn investering, is het ook mogelijk om ze te gebruiken om facturen te kopen. Bij de aankoop van een factuur, zal Populous deze tokens automatisch omzetten in Pokens voor de verkoper. Zodra de verkoper zijn rekening heeft betaald, ontvang je de winst in Pokens, en je oorspronkelijke investering in PXT.
  • PXT (Populous XBRL Token). Dit token wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de “Business Intelligence” database die zich op het Populous XBRL platform bevindt. Deze toegang geeft je de mogelijkheid om alle gegevens van de verschillende ondernemingen die in de Populous database aanwezig zijn, te raadplegen. Je kunt deze gegevens dan gebruiken om aangepaste rapporten op te stellen over de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent.

Voordelen

  • Er zijn geen serieuze concurrenten op hetzelfde gebied die blockchain gebruiken voor deze dienst.
  • Blockchain maakt het mogelijk tussenpersonen uit te schakelen en biedt tegelijkertijd meer transparantie, snelheid en veiligheid.
  • De transactiekosten zijn lager dan bij een traditioneel bedrijf dat actief is in een omgeving waar geen gebruik wordt gemaakt van blockchain.
  • Dankzij het systeem van 3 tokens, maakt Populous het mogelijk om dit allemaal zonder financiële instellingen te doen.
  • Het platform heeft al 3 miljoen bedrijven in zijn database.
  • Zodra de verschillende rekeningen zijn goedgekeurd, worden de transacties snel uitgevoerd.
  • De Z-score formule is een intern beoordelingssysteem van het project. Hierdoor kan betrouwbare informatie worden verstrekt tegen lagere kosten omdat Populous geen ratingbureaus nodig heeft om deze gegevens te verstrekken.

Nadelen

  • Er zijn concurrerende bedrijven die buiten de blockchain om werken.
  • Het systeem voor het inwisselen van facturen is nog beperkt. Het is bijvoorbeeld beperkt tot transacties binnen een bepaalde afstand.
  • De marketing om het bekend te maken is nog niet echt begonnen.

Hoe koop ik Populous (PPT)?

Wanneer je het token van Populous (PPT) wilt kopen, zul je gebruik moeten maken van een crypto exchange als Binance, Bitvavo of Coinmerce. Echter gaat de voorkeur natuurlijk uit naar Binance of Bitvavo, omdat deze exchanges veilig zijn, en een hoge liquiditeit hebben. Hierdoor kun je PPT voor de beste prijs kopen en verkopen.

Op vele andere exchanges kunt u ook PPT-tokens kopen, maar om veiligheidsredenen raden wij je aan ze te kopen op Binance of Bitvavo. Wil je gebruik maken van een gedecentraliseerde exchange (DEX)? Dat kan, maar let op: de kans dat een transactie fout gaat is vele malen groter dan op een centrale exchange. Daarom raden we het gebruik van een DEX af.

Hoe bewaar je je PPT-tokens?

De tokens van Populous zijn ERC-2- tokens, waardoor ze ontzettend makkelijk op te slaan zijn. Wanneer je PPT, PXT en Poken-token wilt bewaren, kun je gebruik maken van een hot wallet die bijvoorbeeld is gekoppeld aan de crypto exchange die je gebruikt. Natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik te maken van een MetaMask wallet. Echter is dit niet de veiligste keuze, omdat je tokens in dat geval blootgesteld worden aan hackers.

De veiligste manier om jouw tokens op te slaan is door een hardware wallet te gebruiken. Dit zijn elektronische wallets in de vorm van USB-sticks. De 2 bekendste zijn de Ledger Nano S en de TREZOR.

Populous (PPT) Koers

Conclusie

We kunnen er niet om heen: dat KMO’s hun facturen aan andere kunnen verkopen om zo makkelijker aankopen te kunnen doen, is een ontzettend groot voordeel voor deze bedrijven. Hoewel de KMO haar schuldeisers uiteindelijk zal moeten terugbetalen, zullen de door de schuldeisers aangerekende vergoedingen lager zijn dan die welke door de leveranciers worden aangerekend. Dit maakt Populous een interessant project dat ook maar één concurrent heeft onder andere blockchain startups.

De toekomst van het project zal voornamelijk afhangen van het vermogen van Populous om KMO’s in staat te stellen zichzelf te financieren tegen een lagere kostprijs dan andere bedrijven die een doorverkoopdienst voor facturen aanbieden. Ook het vermogen van Populous om mensen aan te trekken die bereid zijn facturen terug te kopen zal bepalend zijn voor het succes.

Bovendien wordt verwacht dat Populous, door gebruik te maken van de blockchain, de vergoedingen die tussenpersonen in rekening brengen aanzienlijk zal kunnen verlagen, waardoor ze concurrerender kunnen zijn. De formule op basis van de Z-score zal het volgens Altman ook mogelijk maken af te zien van de gebruikelijke ratingbureaus en de biljetten sneller op de markt te brengen. Populous is echter een nieuwkomer in de sector en zal moeten aantonen dat het haar ernst is en dat het in staat is transacties tot een goed einde te brengen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven