Home » Blog » Top 10 NFT-marktplaatsen die je moet kennen in 2024

Top 10 NFT-marktplaatsen die je moet kennen in 2024

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn de afgelopen maanden enorm populair geworden. Deze digitale activa zijn uniek en niet inwisselbaar en worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder kunst, muziek, gaming en sport. Met de opkomst van NFT’s zijn er talloze marktplaatsen ontstaan waar deze digitale activa kunnen worden gekocht en verkocht.

Gedigitaliseerde activa en zeldzame digitale verzamelobjecten brengen miljarden dollars op via NFT-marktplaatsen, en iedereen, inclusief beroemdheden en topkunstenaars, zoekt manieren om deel te nemen aan deze hype.

Er zijn veel platforms gebouwd op verschillende blockchains waarmee je non-fungible tokens kunt kopen en verkopen. Maar voordat we ingaan op de lijst met de top 10 beste NFT-marktplaatsen van 2024, laten we snel kijken naar de betekenis van NFT en waarom er vandaag de dag behoefte is aan zoveel NFT-handelsplatforms.

Voor degenen die nieuw zijn in NFT, bevatten de volgende twee secties beknopte maar waardevolle informatie die je een idee geeft van de huidige staat van de NFT-markt. Voor degenen die al weten wat NFT’s zijn, is deze informatie mogelijk al bekend. Als dat het geval is, kun je waarschijnlijk doorgaan naar de top 10 NFT-marktplaatsen en je keuze maken, hoewel je mogelijk nog iets nieuws leert.

Wat zijn NFT’s?

Non-fungible tokens, of kortweg NFT’s, zijn cryptografische tokens opgeslagen op de blockchain die kunnen worden gebruikt om vrijwel elk item te vertegenwoordigen. NFT’s kunnen getokeniseerde versies zijn van sport speelkaarten, muziek, video’s, afbeeldingen, katten, kikkers en, hoe vreemd het ook klinkt, zelfs stenen.

Deze unieke tokens geven houders bewijs van authenticiteit en eigendom van het onderliggende actief. En omdat ze niet-fungibel zijn, kunnen ze niet worden uitgewisseld of verhandeld voor een andere NFT, waardoor ze schaars en zeer gewild zijn.

Bovendien kan, omdat NFT’s getokeniseerd zijn op de blockchain, hun eigendom niet worden gewijzigd of gewist van het netwerk waarop ze zijn gebouwd.

De explosie van NFT-marktplaatsen

Non-fungible tokens zijn in 2021 enorm populair geworden en het aantal websites dat NFT-transacties faciliteert, is op veel grotere schaal ontstaan. Deze platforms worden NFT-marktplaatsen genoemd en, zoals eerder vermeld, stellen ze gebruikers in staat om crypto-kunstwerken en digitale verzamelobjecten te maken, te verkopen en te kopen.

Net als gedecentraliseerde beurzen en peer-to-peer handelsplatforms, houden de meeste van deze NFT-marktplaatsen geen NFT’s direct voor gebruikers vast. In plaats daarvan dienen ze als een schakel die kopers verbindt met verkopers.

Terwijl sommige NFT-handelsplatforms zich richten op een specifieke niche, zoals sport, digitale kunst en dergelijke, omarmen anderen elk type NFT op de markt, waardoor ze een veel groter publiek aantrekken.

Volgens een rapport van Chainalysis registreerden de NFT-marktplaatsen in 2021 alleen al een enorme instroom van meer dan $ 40 miljard aan verhandelde activa over verschillende platforms. Dit is in 2024 echter een stuk lager.

De industrie heeft ook de aandacht getrokken van verschillende A-list beroemdheden, sportsterren en doorgewinterde investeerders, waaronder Shawn Mendes, Melania Trump, Paris Hilton, Tom Brady, Mark Cuban, Justin Bieber, John Legend en nog veel meer.

Hieronder staan de top 10 NFT-marktplaatsen die je moet kennen in 2024:

1. OpenSea

OpenSea is een van de grootste NFT-marktplaatsen ter wereld, met een enorme selectie van NFT’s die variëren van digitale kunst en muziek tot in-game items en virtuele landgoederen. Het platform ondersteunt verschillende blockchains, waaronder Ethereum, Polygon en Flow. Gebruikers kunnen hun eigen NFT’s maken en deze op het platform vermelden, of ze kunnen kopen van andere verkopers op het platform.

OpenSea biedt ook verschillende tools en functies om gebruikers te helpen hun NFT’s te beheren, waaronder een portemonnee voor het beheren van NFT’s en een functie om NFT’s te bundelen tot sets. Het platform heeft ook een geavanceerde zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken naar specifieke NFT’s op basis van verschillende criteria, zoals de prijs, het type activa en de blockchain waarop ze zijn gebouwd. OpenSea staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en de grote hoeveelheid informatie die het biedt aan gebruikers over de NFT’s die op het platform worden vermeld.

2. SuperRare

SuperRare is een NFT-marktplaats die zich richt op digitale kunst. Het platform heeft een streng goedkeuringsproces voor kunstenaars die hun werken op het platform willen verkopen, waardoor alleen de hoogste kwaliteit kunstwerken worden geaccepteerd. Dit heeft geleid tot een collectie van enkele van de meest gewilde NFT-kunstwerken ter wereld.

SuperRare maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en heeft een eigen ERC-721-token, waarmee gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen op het platform. Het biedt ook verschillende functies voor kunstenaars, waaronder de mogelijkheid om royalty’s te ontvangen bij doorverkoop van hun werken op het platform.

SuperRare heeft een actieve gemeenschap van verzamelaars en kunstliefhebbers en biedt regelmatig exclusieve drop-evenementen aan waarbij nieuwe NFT-kunstwerken worden uitgebracht door bekende kunstenaars. Het platform heeft een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke interface en biedt gebruikers een eenvoudige manier om digitale kunstwerken te kopen en verkopen.

3. Nifty Gateway 

Nifty Gateway is een NFT-marktplaats die zich richt op digitale kunst en verzamelobjecten. Het platform werd opgericht door de tweelingbroers Duncan en Griffin Cock Foster en heeft al samengewerkt met verschillende beroemde kunstenaars, waaronder Beeple, Trevor Jones en Pak.

Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om unieke en beperkte oplage NFT’s te kopen en verkopen, waaronder digitale kunst, muziek, en sportartikelen. Nifty Gateway maakt gebruik van Ethereum en Flow-blockchains, waardoor het mogelijk is om NFT’s te kopen en verkopen met zowel ether als fiat-valuta.

Een van de unieke kenmerken van Nifty Gateway is de regelmatige release van Nifty Drops, exclusieve drop-evenementen waarbij nieuwe NFT-kunstwerken worden uitgebracht door bekende kunstenaars. Deze evenementen zijn zeer gewild en hebben soms geleid tot recordbrekende verkoopresultaten voor NFT’s.

Nifty Gateway biedt een gebruiksvriendelijke interface en tools voor het beheer van NFT-portefeuilles en transacties, waaronder het bundelen van NFT’s en het instellen van biedingen. Het platform heeft ook een actieve community van verzamelaars en kunstliefhebbers.

4. Rarible 

Rarible is een NFT-marktplaats die zich richt op het creëren en verkopen van unieke en beperkte oplage digitale kunstwerken en verzamelobjecten. Het platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te maken en deze op het platform te vermelden.

Een van de unieke kenmerken van Rarible is het governance-token, RARI, dat gebruikers kunnen verdienen door actief deel te nemen aan de gemeenschap van het platform, waaronder het verifiëren van nieuwe NFT’s en het bijdragen aan de ontwikkeling van het platform. RARI-houders hebben ook inspraak in belangrijke beslissingen over de toekomst van het platform.

Rarible heeft een eenvoudig te gebruiken interface en biedt gebruikers verschillende tools en functies voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties. Het heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en verzamelobjecten. Rarible organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars.

5. Foundation

Foundation is een NFT-marktplaats die zich richt op digitale kunstwerken en creatieve projecten. Het platform biedt een selectie van unieke en beperkte oplage NFT’s, waaronder digitale kunst, muziek, en andere creatieve projecten.

Foundation maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en heeft een eigen governance-token, genaamd FOUND. Dit token wordt gebruikt om gebruikers te belonen die actief bijdragen aan het platform en biedt ook stemrechten bij belangrijke beslissingen over de toekomst van het platform.

Een van de kenmerken van Foundation is het streng goedkeuringsproces voor nieuwe kunstwerken, waarbij alleen de hoogste kwaliteit kunstwerken worden geaccepteerd. Dit heeft geleid tot een collectie van enkele van de meest gewilde NFT-kunstwerken ter wereld.

Foundation biedt gebruikers verschillende functies en tools voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties, waaronder het bundelen van NFT’s en het instellen van biedingen. Het heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en creatieve projecten. Foundation organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars.

6. KnownOrigin

KnownOrigin is een NFT-marktplaats die zich richt op digitale kunst en creatieve projecten. Het platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en biedt gebruikers de mogelijkheid om unieke en beperkte oplage NFT’s te kopen en verkopen, waaronder digitale kunst, muziek en andere creatieve projecten.

Het platform werkt samen met verschillende bekende kunstenaars en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te maken en deze op het platform te vermelden. KnownOrigin heeft een streng goedkeuringsproces voor nieuwe kunstwerken, waardoor alleen de hoogste kwaliteit kunstwerken worden geaccepteerd.

KnownOrigin biedt gebruikers verschillende functies en tools voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties, waaronder het instellen van biedingen en het bundelen van NFT’s. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en creatieve projecten. KnownOrigin organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars.

7. Async Art

Async Art is een NFT-marktplaats die zich richt op het creëren en verkopen van interactieve en evoluerende digitale kunstwerken. Het platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en biedt gebruikers de mogelijkheid om NFT’s te kopen en verkopen die zijn geprogrammeerd om in de loop van de tijd te veranderen.

De kunstwerken op Async Art worden “layers” genoemd, waarbij elke laag afzonderlijk kan worden verhandeld en kan worden aangepast door de eigenaar. Dit maakt het mogelijk voor kunstenaars om meerdere versies van hetzelfde kunstwerk te maken en voor eigenaren om een unieke versie van het kunstwerk te hebben.

Async Art heeft een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke interface en biedt gebruikers verschillende functies en tools voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en evoluerende creatieve projecten. Async Art organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars.

8. Binance NFT 

Binance NFT is een NFT-marktplaats gelanceerd door de toonaangevende cryptocurrency exchange Binance. Het platform richt zich op het creëren en verkopen van digitale kunstwerken, verzamelobjecten, gaming-assets en andere NFT’s.

Binance NFT maakt gebruik van de blockchain-technologie en stelt gebruikers in staat om NFT’s te kopen en verkopen met behulp van cryptocurrency en fiat-valuta. Het platform heeft een samenwerking met verschillende gerenommeerde kunstenaars en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te maken en deze op het platform te vermelden.

Binance NFT heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt gebruikers verschillende functies en tools voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en NFT’s.

Binance NFT organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars en andere collectibles. Het platform maakt gebruik van de Binance Smart Chain voor een snellere en goedkopere transactie-ervaring voor gebruikers.

9. Mintable

Mintable is een NFT-marktplaats die zich richt op het creëren en verkopen van unieke en beperkte oplage digitale kunstwerken en verzamelobjecten. Het platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te maken en deze op het platform te vermelden.

Een van de unieke kenmerken van Mintable is de mogelijkheid om NFT’s te creëren zonder enige programmeervaardigheden of technische kennis. Het platform biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke interface en verschillende tools en functies om hun eigen NFT’s te creëren en te beheren.

Mintable heeft ook een groot aanbod aan verschillende soorten NFT’s, waaronder digitale kunst, verzamelobjecten en gaming-assets. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap van kunstenaars, verzamelaars en fans van digitale kunst en NFT’s.

Mintable biedt gebruikers verschillende functies en tools voor het beheren van hun NFT-portefeuilles en transacties, waaronder het instellen van biedingen en het bundelen van NFT’s. Het organiseert ook regelmatig drop-evenementen en biedt exclusieve NFT’s aan van bekende kunstenaars en andere collectibles.

10. Axie Infinity 

Axie Infinity is een NFT-gedreven blockchain game dat spelers in staat stelt om te spelen, te verdienen en te bezitten. Het spel is gebouwd op de Ethereum-blockchain en maakt gebruik van NFT’s om spelers de volledige controle over hun in-game assets te geven.

In het spel spelen spelers als Axies, schattige beestjes die in verschillende vormen en maten komen. Spelers kunnen hun Axies fokken, trainen en inzetten in gevechten tegen andere spelers. Het spel beloont spelers ook met cryptocurrency en NFT’s voor hun prestaties en prestaties in het spel.

Axie Infinity heeft een eigen NFT-marktplaats waar spelers hun Axies en andere in-game assets kunnen kopen en verkopen. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap van spelers en fans van blockchain gaming en NFT’s.

Axie Infinity heeft ook de aandacht getrokken van verschillende investeerders en wordt beschouwd als een van de meest populaire blockchain games van het moment.

Dingen om te overwegen voordat je een NFT-marktplaats kiest

Handelsvolume

Het is niet genoeg om je NFT te koop aan te bieden op een marktplaats als het moeilijk is om iemand te vinden die het van je wil kopen. Voordat je een platform kiest voor je NFT-transacties, wil je verifiëren of de marktplaats voldoende handelsvolume heeft voor je verzamelobjecten. Dit maakt het makkelijk voor jou om je NFT aan een andere handelaar te verkopen.

Veiligheid

Veiligheid is een topprioriteit voor crypto-investeerders. Naarmate de NFT-ruimte groter wordt, vinden hackers en oplichters ook steeds meer manieren om nietsvermoedende slachtoffers te misleiden.

Bij het kiezen van een NFT-marktplaats is het dus belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsmaatregelen die het platform neemt om gebruikers te beschermen. En in geval van een hack, moet de NFT-marktplaats gebruikers kunnen compenseren voor geleden verliezen, zoals OpenSea dat heeft gedaan.

Commissie

Een ander belangrijk factor om te overwegen bij het kiezen van een NFT-marktplaats is commissie.

De meeste NFT-handelswebsites in de markt vandaag brengen transactiekosten in rekening van ergens tussen de 2,5% -15% voor elke NFT-verkoop. Controleer daarom wat elk platform in rekening brengt voordat je je keuze maakt.

Transactiekosten

Voordat je succesvol NFT’s kunt kopen of verkopen, moeten de transacties op de blockchain worden verwerkt, en dit kost ook geld in de vorm van netwerk/gasvergoeding.

Sommige blockchain-netwerken, zoals Ethereum, hebben exorbitante gasvergoedingen van maximaal $100 per transactie.

Door hier rekening mee te houden voordat je een NFT-marktplaats kiest, kunnen handelaren hun winst maximaliseren en niet alles uitgeven aan transactiekosten.

Verhandelde NFT-collectie De NFT-markt is de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat het aantal NFT-categorieën eindeloos is. Terwijl de markt nog steeds voornamelijk wordt gedomineerd door digitale kunst, in-game assets, muziek, sportkaarten/bewegingen, zijn er nog talloze andere variëteiten van NFT’s. Niet alle NFT-marktplaatsen ondersteunen elke categorie, en sommige NFT’s zijn exclusief voor een bepaald platform.

Nuttigheid:

Wat voor soort NFT’s krijg je? Sommige NFT’s zijn gemaakt door gevestigde en erkende kunstenaars, tech-bedrijven en organisaties, terwijl andere door iedereen kunnen worden gemaakt. De keuze van een NFT-marktplaats is daarom ook afhankelijk van het type NFT-collectie die je wilt krijgen.

Conclusie

Dit zijn de top 10 NFT-marktplaatsen die je moet kennen in 2024. Deze marktplaatsen bieden een breed scala aan NFT’s en ondersteunen verschillende blockchains. Of je nu een verzamelaar bent of geïnteresseerd bent in het maken en verkopen van je eigen NFT’s, er is een marktplaats voor elke smaak en behoefte.

Wat zijn NFT's?

NFT's, of non-fungible tokens, zijn unieke digitale activa die op de blockchain zijn opgeslagen. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals digitale kunst, muziek, video's, en zelfs virtuele items in games. Hun uniekheid en authenticiteit worden gegarandeerd door blockchain-technologie

Waarom zijn NFT's waardevol?

De waarde van NFT's komt voort uit hun uniekheid en de digitale authenticiteit die de blockchain biedt. Dit maakt ze aantrekkelijk voor verzamelaars en liefhebbers van digitale kunst en andere digitale goederen.

Hoe kan ik NFT's kopen of verkopen?

NFT's kunnen worden gekocht en verkocht op gespecialiseerde NFT-marktplaatsen zoals OpenSea, Rarible, en Foundation. Deze platforms vereisen meestal een digitale portemonnee en het gebruik van cryptocurrency voor transacties.

Kan ik zelf een NFT maken?

Ja, veel NFT-marktplaatsen bieden tools waarmee gebruikers hun eigen NFT's kunnen maken en verkopen. Dit proces staat bekend als 'minting'.

Wat zijn de risico's van het handelen in NFT's?

Risico's omvatten marktvolatiliteit, mogelijke technische problemen of bugs, en de kans op fraude of oplichting. Het is belangrijk om platforms te gebruiken die bekend staan om hun veiligheid en betrouwbaarheid.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven