Home » Blog » Bitcoin stijgt met 30% per week door de $300 miljard bank bailout van de Fed: Samenvatting van de Crypto van deze Week

Bitcoin stijgt met 30% per week door de $300 miljard bank bailout van de Fed: Samenvatting van de Crypto van deze Week

Het banksysteem van de Verenigde Staten staat onder aanzienlijke druk. Ondanks deze tegenwind is de prijs van Bitcoin met 30% gestegen.

In de wereld van de cryptocurrency-industrie veranderen de zaken snel. Binnen zeven dagen is de markt volledig verschoven, waarbij het sentiment de angstzone heeft verlaten. De totale kapitalisatie is ook gestegen, met maar liefst $165 miljard toegevoegd aan het proces. Maar wat is er gebeurd? Laten we eens kijken.

Allereerst is het belangrijk op te merken dat de prijs van BTC momenteel boven de $26K handelt, waarmee het hoogten bereikt die voor het laatst negen maanden geleden werden gezien in juni 2022. Dit markeert een stijging van 30%, en het komt voort uit belangrijke macro-economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

Herinner je je dat Silicon Valley Bank – een belangrijke financiële instelling in de VS met een aanzienlijke hoeveelheid VC-geld in deposito’s, failliet ging. De bank onthulde een gat in zijn balans en kon het niet dichten via een aandelenaanbieding, wat depositohouders bang maakte en hen probeerden hun geld terug te krijgen. In een kwestie van dagen werd het gesloten door de autoriteiten, waardoor veel mensen zich afvroegen of ze hun deposito’s überhaupt zouden krijgen.

De Amerikaanse regering was snel om een reddingsplan op te stellen in samenwerking met de Federal Reserve, de Treasury en de FDIC, waarbij beloofd werd dat alle depositohouders gecompenseerd zullen worden. En hoewel ze weigeren het een bailout te noemen, beweren velen dat het precies dat is. Amerikaanse banken leenden een whopping $300 miljard toen de financiële markten beefden na het falen van SVB.

Dit zorgde op zijn beurt ervoor dat veel investeerders geloven dat de Federal Reserve de rentetarieven niet verder zal verhogen om de druk op het banksysteem te verminderen. In feite zijn de markten nu aan het prijzen dat er helemaal geen verhoging zal plaatsvinden, in tegenstelling tot een week geleden, toen ze een verhoging van 50 basispunten aan het prijzen waren.

Dit heeft essentieel gesuggereerd aan marktspeculanten dat de Fed zelfs kan pivoteren in hun monetair beleid, waardoor de prijzen van risicovolle activa zoals BTC (en bijna alle andere cryptocurrencies) naar de stratosfeer worden gestuwd.

Er zijn veel variabelen en we moeten nog zien hoe de hele situatie zal verlopen, maar voorlopig reageren de cryptomarkten ongelooflijk positief op het nieuws. Kan het zijn dat BTC eindelijk zijn doel vervult om te dienen als inflatie hedge? Of is dit weer een door speculatie gedreven rally?

In ieder geval zullen de komende weken bijzonder belangrijk en spannend zijn, vooral omdat de Fed op 22 maart bijeenkomt.

Crypto Koppen van deze week die je niet mag missen

3 Redenen waarom Bitcoin deze week explodeerde naar een hoogtepunt van 9 maanden. De prijs van Bitcoin steeg met maar liefst 30% in de afgelopen zeven dagen. Hier zijn drie mogelijke redenen en overwegingen om rekening mee te houden waarom dit zou kunnen zijn gebeurd.

Wat je moet weten over de Arbitrum Airdrop. Het wachten is eindelijk voorbij. De Arbitrum airdrop is bevestigd en ARB zal op 23 maart worden gedistribueerd naar in aanmerking komende adressen. Hier lees je hoe je kunt controleren of je in aanmerking komt en hoeveel tokens je zult krijgen.

Wie heeft blootstelling aan SVB en Signature Bank? Silicon Valley Bank houdt geld aan voor veel klanten, en crypto-gefocuste bedrijven zijn absoluut geen uitzondering. In dit artikel nemen we een nadere blik op wie hun geld heeft blootgesteld en in welke mate.

HSBC verwerft Silicon Valley Bank UK voor één pond (rapport). Europa’s grootste bankinstelling – HSBC – kocht de Britse tak van Silicon Valley Bank voor één pond. De deal is gestructureerd om investeerders te beschermen en HSBC zal extra liquiditeit in de falende bank injecteren.

Europese toezichthouders bekritiseren Federal Reserve voor SVB Depositor Bailout. Europese toezichthouders zijn niet blij met de beslissing van de Fed om falende banken te redden. Sommigen hebben gezegd dat dit een aanpak van “systemische risico-uitzondering” is.

Amerikaanse rechter wijst DOJ’s verzoek af om Voyager-Binance.US $1B-deal te schorsen. Ondanks de pogingen van de Amerikaanse overheid om de deal tussen Binance US en Voyager stop te zetten, heeft de rechter die de zaak overziet opnieuw het verzoek van het DOJ afgewezen. Hij zei dat dit de klanten van Voyager zou schaden die wachten om hun geld te ontvangen.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven