Cryptocurrency

Six Network, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over SIX

De wereldwijde omzet in digitaal en creatief aanbod is meer dan $11 biljoen. Dat is meer dan alle landbouwproducten, het wereldwijd overmaken van geld en de cryptomarkten bij elkaar waard zijn. De blockchain technologie maakt het mogelijk om digitale valuta te versturen over de hele wereld zonder grenzen. Toch is de digitale wereld nog steeds geïsoleerd, afgescheiden van elkaar door verschillende protocollen en platformen die elk een eigen standaard hanteren. Daardoor blijft alle geld en liquiditeit bij de tussenpersonen hangen, zoals Facebook, Instagram, Amazone, YouTube of Twitter. Het is een complexe en uitgebreide toevoerketen. Daarbij krijgen de creators, die deze keten uiteindelijk in stand houden, steeds minder. Minder controle over hun digitale activa, copyright of inkomstenmodellen. Daar wil Six Network verandering in brengen want ze vinden dat daar een betere manier voor te vinden is.

In deze blog ga ik het over het Six Network hebben en het SIX-token. Ik ga je uitleggen wat het Six Network precies is en hoe het werkt. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project. Verder vertel ik je ook meer over de SIX-koers en waar je het SIX-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘het Six Network (SIX)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe het Six Network werkt.

Wat is Six Network?

Six Network is een samenwerkingsverband tussen drie digitale media start-ups in Zuid-Korea en Thailand. In Zuid-Korea is het de OOKBEE U Company Limited en Yello Digital Marketing Global PTE LTD en Computerlogy co.,ltd.  hebben hun oorsprong in Thailand. Net als Alpha Finance en Band Protocol komen de oprichters van Six Network uit Thailand.

Met het Six Network willen ze een nieuwe digitale economie creëren met blockchain technologie en smart contracts, dus ook met DeFi. Dit betekent dat ze een eerlijker, veiliger, transparanter en efficiënter ecosysteem willen opzetten voor alle betrokken personen in de digitale en creatieve economieën. In maart 2018 zag het project het daglicht.

Hun missie en visie is om het internet van digitale services te worden. Hierbij bieden ze gedecentraliseerde oplossingen aan voor verschillende soorten van transacties in de digitale en creatieve economie. De visie is om een betere liquiditeit, eigendomsrechten controle en de verdeling van rijkdom terug te geven aan digitale creators.

Het Six Network is groot in Zuidoost-Azië, maar daarbuiten is het nog niet zo bekend. Het verdient dit echter wel, want het is een project met goede ideeën.

Behalve de drie moederfirma’s, zijn er nog een veertigtal andere firma’s die verbonden zijn aan deze drie firma’s, die ook deel uitmaken van het Six Network. Deze firma’s dragen allemaal hun eigen steentje bij aan de oprichting van het beoogde decentrale platform dat een nieuwe digitale economie wil gaan uitvinden en opzetten. Het voordeel hiervan is dat er honderden top ontwikkelaars en technici uit diverse vakgebieden rondlopen die aan de uitwerking van deze plannen kunnen deelnemen.

De oplossingen die Six Network bedacht heeft komen in de vorm van een gedecentraliseerd platform. Dit bestaat uit een SIX digitale activa wallet, een gedecentraliseerde financiële Services en Wallet-to-Wallet (W2W) gedecentraliseerde handel.

Het Six Network ecosysteem

https://medium.com/six-network/getting-to-know-six-network-dc63038b24fc

Hoe werkt Six Network?

Deze nieuwe digitale economie die het Six Network wil opzetten heeft intussen vijf projecten die al werken.

Wat is het Definix platform?

Het Definix platform is een crypto investeringsplatform en draait op de Klaytn blockchain, een Zuid-Koreaans project. Dit is wat je erop kunt vinden.

 • Swap — Dit is een decentralized exchange of een DEX.
 • Liquidity pools — Hiermee wordt de liquiditeit van het platform verhoogd en de LP krijgt LP-tokens in ruil voor zijn investering.
 • Farming — Hier kunnen de LP-tokens gefarmd worden en de beloning is meer tokens.
 • Crypto fonds investering —  Dit is in de maak. Het is een systeem waarbij je risicoprofiel beoordeelt wordt, en met dit profiel wordt er een portfolio aangeraden. Je kunt je dan als professioneel trader aanmelden, om advies aan investeerders te geven en krijgt daar beloningen voor.

Definix heeft ook zijn eigen token wat alleen door staken verkrijgbaar is, het FINIX-token. Het token heeft drie toepassingen.

 • Investeringsprivilege — Token houders krijgen extra privileges voor de financiële en investeringsproducten op Definix.
 • Ecosysteem token — Dit is een vorm van beheer. Als token houder kun je stemmen over de richting van het platform.
 • FINIX Challenge — Als je adviseur of fonds manager voor het investeringsproject wilt worden, moet je aan deze challenge meedoen. Als officiële fonds manager krijg je het recht een eigen fonds op te zetten en te beheren.

De volgende afbeelding geeft een goede schematische weergave van Definix.

Definix

https://definix.com/en

De volgende video legt uit wat Definix is.

Wat is de SIX Bridge?

De SIX Bridge verbindt alle toepassingen van het SIX-token. Hiermee kun je de SIX of FINIX-tokens van de BSC naar de Klaytn blockchain of het Stellar Lumen Network verplaatsen. Dit gaat met een ratio van 1:1.

Wat is Snap in het Six Network?

Snap is een app die foto’s verifieert. Er wordt gecontroleerd of de metadata van de foto niet gemanipuleerd zijn. Het is een online virtueel inspectie platform. Het werkt met de ‘capture-lock’ technologie. Dit is een unieke technologie die gebruikmaakt van AI (artificiële intelligentie). De compositie van een foto wordt volledig ontleed. Datum en tijd, locatie, de zon azimut, het weer en de lichtinval worden allemaal onder de loep genomen.

Deze video geeft uitleg over wat Snap is en hoe het werkt.

Wat is Echo?

Echo controleert met blockchain technologie het copyright op bijvoorbeeld muziek of foto’s, maar ook ticketfraude kan ermee bestreden worden. Hiermee krijgen creators en artiesten hun copyright uitbetaald. Op het moment dat gegevens in de blockchain zijn opgeslagen, kan deze informatie niet meer veranderd worden en is het makkelijker om copyright te verifiëren.

In deze video wordt Echo goed uitgelegd.

Wat is SIX Digital Asset Wallet?

De Six Digital Asset Wallet heeft verschillende crypto valuta in de aanbieding. Elke transactie op deze wallet heeft twee codes nodig, eentje van de app en eentje van de server. Op deze manier is het haast onmogelijk om deze wallet te hacken, want er zouden dan maar liefst twee codes omzeild moeten worden. SIXR is een digitale wallet met financiële en lifestyle opties die gebruikt kunnen worden op verschillende partner platforms. Je kunt ook aan games deelnemen en zo SIXR verdienen, die weer omgeruild kunnen worden voor het SIX-token.

Dit is ook een gedecentraliseerde wallet-to-wallet handel, waarbij creators direct met hun publiek kunnen communiceren en betalingen ontvangen.

Wie zit er in het team achter het Six Network?

Het team van Six Network is Thais en heeft een diverse achtergrond. Ik zal hier de vier oprichters en een paar adviseurs kort bespreken.

 • Vachara Aemavat — Medeoprichter en mede-CEO. Hij is ook de oprichter van Computerlogy. Hij heeft een achtergrond in computerwetenschap en business administratie (informatiesystemen).
 • Natavudh Pungcharoenpong — Medeoprichter en mede-CEO. Zijn bijnaam is ‘Moo’. Hij een tech entrepreneur met 18 jaar ervaring in het oprichten, financieren en beheren van tech firma’s.
 • Charkrid Thanhachartyothin — Medeoprichter en hoofd blockchain. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met tech start-ups.
 • Nisanart Thadabusapa — Medeoprichter en CFO. Heeft bij PricewaterhouseCoopers in Thailand gewerkt als belastingadviseur en als Corporate Relationship Manager bij de Siam Commercial Bank.

Bij de adviseurs lopen een paar grote namen rond. Zo is daar Bhurit Bhirombhakdi, CEO van BoonRawd Trading en directeur van Singha Corporation, de grootste distributeur van gedistilleerde drank in Thailand en Singha is ook een biermerk.
Korn Chatikavanij is een voormalige Thaise minister van Financiën. Akira Morikawa is voormalig CEO van Line in Japan. Phawit Chitrakorn is CEO van GMM Grammy Music, het grootste muzieklabel in Thailand.

Het is een sterk team met ervaren adviseurs.

Wat is het SIX-token?

Het SIX-token heeft een totaal aantal van 1 miljard tokens waarvan 273,776,596.00 SIX in omloop zijn, ruim 27%. De marketcap is vrij laag met $53,567,271.

De distributie van het token ziet er goed uit, met een ICO die al in 2018 plaatsvond en waar 47.45% verkocht werd. Maar 13% is voor het team, wat ook een goed teken is. Ten eerste verwacht je na drie jaar geen rug pull, maar het laat ook zien dat het team toegewijd is en er niet alleen voor het geld in zit. 10% gaat naar de drie moederfirma’s en 25% wordt als premie en reserve aangeduid.

Op de volgende afbeelding is deze distributie goed te zien.

SIX token distributie

Six Network whitepaper

Wat is de koers van het SIX-token?

Als je in het SIX-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Zo moet je eerst weten hoe een project werkt, wat het doel is en wie er in het team zit. Door dit te onderzoeken, ben je bezig met een fundamentele analyse. Je kunt er echter ook voor kiezen om een technische analyse te maken. Bij een technische analyse kijk je naar de koerscijfers van een cryptomunt, om er zo achter te komen of het een goed moment is om SIX te kopen of te verkopen. Zo zorg je ervoor dat je de kans op een verlies zo klein mogelijk maakt.

Het SIX-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 23 september 2018 met een koers van $0.02973. Daarna is de koers tot 9 februari 2021 niet veel veranderd. Op 2 april 2021 was er een eerste piek met $0.1812. Maar die koers zakte ook weer en op 27 september 2021 was de koers $0.07025 Toen ging de koers parabolisch omhoog en op 29 november 2021 werd de voorlopige ATH bereikt met een koers van $0.4213. Vergeleken met 2019 ging deze munt 22x. In november 2021 ging hij binnen drie dagen 6x. Op het moment van schrijven, december 2021 is de koers $0.1957.

Bij CoinMarketCap staat hij net buiten de top 600 op plek 605. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, omdat hij aan een flinke opmars bezig is in Zuidoost-Azië en het project eindelijk de waardering lijkt te krijgen die het toekomt. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen want ik ben geen financieel adviseur.

Waar kun je het SIX-token kopen?

Het SIX-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Het is uiteraard op diverse Thaise beurzen te koop, maar daar schieten we in Nederland niet zo veel mee op. De CEX’en die deze munt wel in de aanbieding hebben zijn Bittrex en Liquid.

Hoe kun je het SIX-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. Wanneer je voor de veiligste opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger, de X of S versie of van Trezor.

Je kunt natuurlijk je SIX-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie is er een online wallet zoals MetaMask of een vergelijkbare wallet. Nu ben jij in het bezit van de private keys en is het al een stuk moeilijker voor een hacker om bij je munten te komen. Als je het echter voor elkaar krijgt om je private keys kwijt te raken, heb je geen toegang meer tot je eigen munten. Je kunt dan niet meer bij je wallet komen. Bijvoorbeeld als je computer vastloopt. Deze private keys zijn dus belangrijk en die moet je goed bewaren, het beste op verschillende, veilige plekken.

Conclusie

Six Network is een goed project dat het verdient om beter bekend te zijn dan vooral in Zuidoost-Azië. Het project heeft diverse goede ideeën en ze dragen creators een warm hart toe, zodat zij meer kans hebben op een eerlijkere en betere financiële toekomst hebben. Er is een sterk team te vinden achter dit project dat op zijn beurt weer een paar indrukwekkende en ervaren adviseurs heeft.

De koers van het SIX-token nam een vogelvlucht in november 2021, maar zakte i december weer in. Het is goed mogelijk dat dit token weer gaat aantrekken. Omdat ik geen financieel geef, is het wel belangrijk om je eigen onderzoek te doen als je in het SIX-token wilt investeren.

Heb je nog vragen over het Six Network, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.