Cryptocurrency

Wat is Klaytn? Uitleg KTC koers en verwachting en alles wat je moet weten over KTC

Klaytn is een openbaar blockchain-platform dat is ontworpen om de waarde en het nut van blockchain-technologie te vergroten. Het is een product van Kakao, het toonaangevende mobiele platform in Zuid-Korea. De eigenaar van Kakao is Kim Beom-soo.

Klaytn wil de massale invoering van blockchain-technologie bevorderen door zijn diensten beschikbaar te maken voor het grote publiek. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seoel, in het Gangnam-gu district.

In dit artikel vertellen we je graag meer over Klaytn, zodat je uiteindelijk begrijpt wat het is, hoe het werkt en waar je het gelijknamige token zou kunnen kopen! Dat is wel zo handig wanneer je erover nadenkt om te investeren in Klaytn.

Wat is Klaytn?

In 2019 besloot Kakao, een mobiel platform dat eigendom is van Kim Beom-soo, het Klaytn-project te lanceren. Dit laatste heeft tot doel de massale invoering van blockchain-technologie te helpen bevorderen. Daarom werd het mainnet van het Klaytn-platform gecreëerd, en al snel werd een netwerk token gelanceerd: het is de KLAY-munt. De door deze website aangeboden diensten zijn zeer toegankelijk voor het grote publiek, zodat het doel van het project snel wordt bereikt. Toch willen de ontwerpers van het project dat de blockchaintechnologie wordt begrepen door alle soorten gebruikers (individuen, professionals, micro-startups, bedrijfsafdelingen).

De ontwikkelomgeving van het Klaytn platform en cryptocurrency is toegankelijk, met een handig hybride ontwerp. In werkelijkheid wordt alles gedaan om de waarde van blockchain-technologie over te brengen, en deel te nemen aan de decentralisatie van blockchain op wereldwijde schaal. Bovendien brengt de Klaytn-website alle beste eigenschappen van zowel publieke als private blockchains samen. Zo zijn de gegevens en het controlesysteem gedecentraliseerd. Ook is het bestuur van Klaytn gedistribueerd, en heeft het platform een lage latency, naast een hoge schaalbaarheid.

Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Seoel, meer bepaald in het Gangnam-gu-district. Merk op dat in december 2018 de ICO van het project werd gehouden, en het bedrag van de fondsenwerving wordt geschat op $ 90 miljoen. Vanaf deze periode hebben verschillende organisaties met invloed in de wereld besloten zitting te nemen in de raad van bestuur van het Klaytn-platform. Er zij op gewezen dat deze raad tot doel heeft het publiek te betrekken bij het proces van verbetering van het platform. Ook wordt er in nauwe samenwerking met Kakao op toegezien dat de belangen van de gebruikers van Klaytn en de KLAY-crypto worden beschermd.

In feite is alles zo geïmplementeerd dat alle gebruikers hun eigen kanaal kunnen inzetten of andere kanalen kunnen integreren op het Klaytn-platform. Het Klaytn-project maakt het inderdaad mogelijk om een eigen token-ecosysteem te ontwikkelen, zonder dat enige technische kennis vereist is. Het Klaytn-project implementeert echter vooral een ecosysteem van een brede waaier van gedecentraliseerde toepassingen. Met dit project kunnen gebruikers een type toepassing vinden of ontwikkelen dat perfect aan hun behoeften voldoet.

Bovendien biedt Klaytn zijn gebruikers praktisch onbeperkte gebruiksmogelijkheden. Dit is te wijten aan het feit dat er geen grenzen zijn aan het publiceren van toepassingen. Bovendien wordt een groot aantal domeinen ondersteund op het platform. Daartoe behoren zowel het beheer van digitale activa als kunstverzameling en -handel. Klaytn ondersteunt ook spelontwikkeling en gedecentraliseerde handel.

Het team van Klaytn

Het Klaytn project komt zoals gezegd van Kakao, en meer specifiek van het bedrijf GroundX. Het laatstgenoemde bedrijf werd opgericht door zijn huidige CEO: Jaesun Han, die een doctoraat in elektrotechniek en computerwetenschappen heeft van het Korea Advanced Institute of Science and Technology. Han begon eerst als postdoctoraal onderzoeker bij KAIST. Bij dit laatste bedrijf verrichtte hij uitgebreid onderzoek naar gedistribueerde gegevensverwerking. In 2007 begon hij als ondernemer en richtte hij NexR op, de eerste startup op het gebied van big data en cloud computing-technologie in Korea.

Het jaar daarop werd Jaesun Han voorzitter van de raad van bestuur van het Consortium of Cloud Computing Research. In november 2011 werd hij de CTO van KT Cloudware, een bedrijf dat de technische ondersteuning voor KT Ucloud-diensten verzorgt. Dit gezegd zijnde, is het Klaytn-project een uniek systeem dat wordt beheerd door een team van bekwame vakmensen. Dit team bestaat uit verschillende hooggeplaatste ontwikkelaars.

team-klaytn

Concurrentie

De grootste concurrent van Klaytn is Ethereum. Ze bieden in feite hetzelfde product aan. Echter is dit het juiste moment voor Klaytn om de slag te winnen, aangezien Ethereum de laatste tijd met veel problemen te kampen heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoge transactiekosten. Een andere grote concurrent is Cardano, dat ook een platform voor ontwikkelaars biedt. Echter is er tussen beide concurrenten nog veel ruimte voor verschil en verbetering. 

Hoe werkt Klaytn?

Klaytn laat bedrijven die blockchain-functies willen integreren in hun aanbod toe om dat te doen. Ook ontwikkelaars die blockchaintoepassingen willen maken, kunnen dat op het netwerk doen.

Om het Klaytn netwerk effectief te gebruiken, moet je een node opzetten en een smart contract implementeen. Een node is een interface naar het Klaytn-netwerk. Het is de node dat de coderingsverzoeken aan het netwerk beheert.

Het smart contract definieert de functie en relevantie van de applicatie die je op het netwerk bouwt. Om dit te kunnen doen heb je wel een computer nodig met iOS of Linux als besturingssysteem. Het is niet mogelijk om dit te doen met een apparaat dat een ander OS heeft.

Het mainnet van het platform werd gelanceerd op 27 juni 2019. Sindsdien zijn verschillende invloedrijke organisaties toegetreden tot de raad van bestuur van dit platform. De raad van bestuur werd opgericht om het publiek in staat te stellen bij te dragen tot de verbetering van het platform. Dit bestuur werkt ook samen met Kakao om de belangen van de Klaytn-gebruikers te beschermen.

De Klaytn Network Token (KTC)

DE Klaytn crypto is de native token van de Klaytn blockchain. Het is eigendom van de Zuid-Koreaanse gigant Kakao. Deze Klaytn crypto kon worden verkocht voor $ 0,03 per stuk, tijdens een particuliere verkoop in december 2018. Evenzo werd in april 2019 een andere onderhandse verkoop gehouden tegen een prijs van $ 0,08 per eenheid. Verwacht wordt dat er in 2021 10 miljard van de KLAY-crypto zal worden verdeeld. De distributie zal gebeuren in maandelijkse toewijzingen die variëren van 29 miljoen tot 292 miljoen tokens.

Voordelen van Klaytn

Het zegt veel dat er zo veel geld is opgehaald bij de ICO van dit project. Het is makkelijker te begrijpen waarom dat is gebeurd als we kijken naar de voordelen van Klaytn.

Lage kosten

De door het platform aangeboden diensten hebben een vaste eenheidsprijs. Dit betekent dat elke transactie gelijk wordt behandeld en dat de uitvoering ervan gegarandeerd is.

Bovendien hoeven gebruikers niet te worstelen om de juiste eenheidsprijs te bepalen. Tenslotte helpt Klaytn gebruikers de kosten van benzinekosten te besparen door een deel ervan te betalen.

Hoge transactiesnelheid

Transacties op dit platform gebeuren zeer snel. Gebruikers ervaren bijna onmiddellijke transacties met een fractie van de tijd van de blockchain. Het hoofdnetwerk verwerkt 4 TPS (transacties per seconde).

Makkelijk te gebruiken door ontwikkelaars

De API-diensten van dit netwerk bieden diverse functies die ontwikkelaars kunnen gebruiken om nuttige toepassingen te creëren. Bovendien ondersteunt het platform de programmeertaal Solidity. Ethereum ontwikkelaars kunnen dus gemakkelijk migreren naar Klaytn zonder een nieuwe taal te hoeven leren.

Eenvoud

Het gebruik van het netwerk is net zo eenvoudig als het verzenden en ontvangen van tekstberichten. Gebruikers hebben toegang tot hun wallets vanaf hun smartphone met hun Klaytn-account. 

Elke wallet is bedrukt met een QR-code adres dat kan worden gescand met een telefooncamera. Met deze code kunnen gebruikers tegoeden in hun wallet ontvangen. Daarom hoeven gebruikers geen private keys te onthouden.

Klaytn vs. Ethereum

Beide platforms bieden blockchain-diensten aan het publiek. Zij ondersteunen ook de programmeertaal Solidity. In de tabel hieronder zie je hoe ze het anders doen (let op, de vergelijking is met de eerste versie van Ethereum, dit kan drastisch veranderen bij de implementatie van Ethereum 2):

Ethereum

Kosten per transactie: Hoog en onstabiel

Beschikbaar op smartphone? Nee

Transactiesnelheid: 15TPS

Wallet: MyEtherWallet, MetaMask, enz.

Token: ETH

Marktkapitalisatie: $271,996,119,380

Oprichter: Vitalik Buterin

Jaar van oprichting: 2015

 

Klaytn

Kosten per transactie: Laag en stabiel

Beschikbaar op smartphone? Ja

Transactiesnelheid: 1500TPS

Wallet: Kakao Hardware Wallet

Token: KLAY

Marktkapitalisatie: $3,341,519,199

Oprichter: Kakao 

Jaar van oprichting: 2019

De roadmap van Klaytn

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor dit netwerk, vooral nu nieuwe ondernemingen toetreden tot de raad van bestuur. Het platform hoopt videospelletjesbedrijven in staat te stellen NFT’s als spelartikelen aan hun gebruikers te verstrekken.

Daarnaast is het op zoek naar interactie met andere blockchain-platforms om de algehele klantondersteuning te verbeteren. Het doel is instrumenten te ontwikkelen die de op Klaytn gebaseerde diensten zullen ondersteunen.

Daarnaast zijn er ook plannen om samen te werken met niet-blockchainplatforms en KMO’s om real-world use cases te creëren, bedrijfsproblemen op te lossen en innovaties te bevorderen.

Het bedrijf is ook van plan zijn “Klaytn Partners”-programma te verbeteren om partners in staat te stellen NFT te distribueren voor hun unieke diensten. Dit zal bedrijven helpen hun gebruikerservaring te verbeteren.

Waar kan ik KLAY kopen?

Op dit moment is het niet mogelijk om KLAY direct in euro’s te kopen. Je kunt daarom het beste naar een crypto exchange gaan die KLAY aanbiedt op hun website. Gelukkig zijn er veel verschillende exchanges die deze munt aanbieden, aangezien het een populaire cryptovaluta is. Dat betekent ook dat de liquiditeit op de meeste platformen hoog genoeg is om deze munten voor de beste prijs te kopen en verkopen.

Wij raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo, omdat deze exchanges veilig zijn en deze munten voor de beste prijs kunnen aanbieden. Dit komt doordat er een hoge liquiditeit op deze platformen plaatsvindt. Daarbij is er in het verleden nog geen grote hack geweest, waardoor je ervan uit kunt gaan dat het veilig is om hier jouw munten te kopen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere exchanges die KLAY aanbieden, zoals gedecentraliseerde exchanges als Uniswap en Sushiswap. Echter is de kans dat het aankopen van deze munten hier fout gaat vele malen groter. Dit komt doordat je meer stappen moet doorlopen om de munten in je bezit te krijgen. Het is dus niet aan te raden voor beginners om gebruik te maken van dit soort exchanges.

Hoe kan ik KLAY opslaan?

Om je cryptovaluta op te slaan, zijn er verschillende manieren, waaronder de papieren wallet. Dit is echter geen veilige manier om je cryptomunten in op te slaan. Gelukkig kun je jouw KLAY opslaan in een fysieke crypto wallet, ook wel een hardware of cold wallet genoemd. 

Deze opslagmethode is bijzonder veilig, omdat het je behoedt voor internethacks. Van de fysieke wallets die de KLAY-crypto kunnen bevatten, zijn er de Nano S of X ledger en de Trezor. Aan de andere kant, kun je ook de officiële Klaytn wallet gebruiken, die meer wordt aanbevolen door de makers van het project.

Als laatste is het ook mogelijk om je KLAY-coins op te slaan in de hot wallet van de crypto exchange die je gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. Echter is deze manier minder veilig dan een cold wallet. Daarom raden de meeste experts ook aan om een hardware wallet te gebruiken in plaats van een hot wallet. Zo weet je zeker dat jouw cryptomunten niet gestolen worden door hackers. En dat is toch wel een ontzettend fijn gevoel!

Conclusie

Klaytn maakt snelle creatie van real-world applicaties op schaal mogelijk, zodat eindgebruikers de diensten volledig kunnen benutten, zelfs met de minste expertise in blockchain of cryptocurrencies.

Hiermee gaat Klaytn de concurrentie aan met Ethereum. In feite bieden ze namelijk hetzelfde product, al lijkt het erop dat Klaytn verder voor ligt op Ethereum dan de meeste mensen denken. Want Ethereum kampt de laatste tijd met ontzettend hoge transactiekosten, wat veel ontwikkelaars en gebruikers afschrikt. Zij gaan opzoek naar een alternatief dat meer transacties per seconde kan verwerken, en hierdoor ook lagere transactiekosten vraagt.

Het is dus de vraag hoe dit in de toekomst uit zal pakken. Want wanneer Klaytn ervoor kan zorgen dat steeds meer ontwikkelaars van hun blockchain kiezen, kan Ethereum hier nog wel eens last van gaan krijgen. De toekomst zal ons leren wat er gaat gebeuren!

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *