Home » Blog » Wat is Harmony? Uitleg ONE koers en verwachting en alles wat je moet weten over ONE

Wat is Harmony? Uitleg ONE koers en verwachting en alles wat je moet weten over ONE

harmony

Harmony (ONE) is één van de nieuwste crypto projecten die het probleem van de schaalbaarheid van blockchain probeert aan te pakken. Zij hebben hun platform vanaf de grond opgebouwd met optimalisatie van de schaalbaarheid in het achterhoofd. Met behulp van een full-stack aanpak ontwikkelt Harmony een blockchain die niet alleen schaalbaar, maar ook veilig en energie-efficiënt is. We leggen je in dit artikel uit wat Harmony is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Harmony?

Veel blockchains hebben een groot probleem. En dat is dat ze niet schaalbaar genoeg zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Bitcoin. Het is te groot geworden, waardoor het nog moeilijk opgeschaald kan worden. En dat zorgt ervoor dat veel mensen weinig vertrouwen hebben in de werking van Bitcoin voor de toekomst.

Het is iets dat Harmony wil aanpakken. Dit doen ze door een blockchain te maken dat zich voornamelijk focust op de hoge schaalbarheid en de lage transactiekosten. Het is ontworpen om een gedecentraliseerde economie aan te drijven. Ze zijn van plan om de problemen aan te pakken die andere blockchains niet meer aan kunnen pakken.

Dit doet het team van Harmony door heel veel onderzoek te doen naar alle problemen die blockchains tegenkomen. Vervolgens zijn ze vanaf de grond een nieuwe blockchain gaan bouwen. Bij de ontwikkeling van de blockchain hebben ze continu rekening gehouden met de optimalisatie van het systeem. Zo willen ze ervoor zorgen dat de blockchain ook in de toekomst makkelijk aangepast kan worden wanneer ze tegen problemen aanlopen.

Het Harmony-team

Het team achter Harmony bestaat uit deskundigen op het gebied van startups, engineering en academisch onderzoek. De teamleden zijn afkomstig van Google, Amazon, Apple, Microsoft en een aantal andere succesvolle startups. En ze hebben gewerkt aan enkele van de grootste systemen ter wereld, zoals AWS-infrastructuur, Apple’s Siri en Google Maps.

Hoewel het team klein is, hebben ze toch allemaal ontzettend veel ervaring in softwareontwikkeling, machine learning, artificial intelligence, virtual reality en blockchaintechnologie.

HarmonyTeamMembers

De CEO en teamleider is Stephen Tse, een fervent programmeur die zijn leven lang compilers en beveiligingsprotocollen heeft bestudeerd en eraan heeft gewerkt. Hij heeft een doctoraat in beveiligingsprotocollen en compilerverificatie van de Universiteit van Pennsylvania.

Daarna werd hij onderzoeker bij Microsoft Research, senior infrastructuuringenieur bij Google en senior ingenieur voor de ranking van zoekmachines bij Apple. Later richtte hij de mobiele zoekmachine Spotsetter op; later nam Apple de startup over.

Tse wordt bijgestaan door Nicolas Burtey (COO) die een ondernemer is die een VR video startup lanceerde die uitgroeide tot 40 werknemers en $10 miljoen aan kapitaal ophaalde. Er zijn vier andere medeoprichters, waarvan de meesten experts zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie, en één die een MBA van Harvard heeft.

Het Harmony-team heeft in mei 2018 een onderhandse tokenverkoop afgerond. Bij deze verkoop konden zij ongeveer $18 miljoen ophalen in ruil voor 22,4% van het totale aanbod (met een prijs van ongeveer $0,0065). Een aantal blockchain-gerichte durfkapitaalfondsen namen deel.

Voordelen van Harmony (ONE)

In de praktijk helpt Harmony bedrijven marktplaatsen te creëren voor het gebruik van fungibele tokens en niet-fungibele tokens (NFT’s). De privacy van de gebruikers staat bij Harmony hoog in het vaandel, en daarom gebruikt Harmony ook zijn ‘zero knowledge proof’ om gegevensuitwisseling met oog voor de privacy van de consument mogelijk te maken.

Dit motiveert gebruikers en zou kunnen worden gebruikt voor kredietbeoordelingen, advertentie-uitwisselingen en andere gegevensuitwisselingen die traditioneel gecentraliseerde platforms ten goede komen en niets overlaten voor gebruikers.

Hoe werkt Harmony?

harmonycrypto

Om de schaalbaarheidsdoelstellingen te halen, bouwde Harmony de hele technolgie van de grond af op met de nadruk op optimalisatie. Zij hebben een aantal belangrijke innovaties verwerkt in hun consensusprotocol, interne systemen en netwerktechniek.

Door deze innovaties te implementeren, zal Harmony een platform bieden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) die op andere blockchains niet haalbaar waren. Hieronder vallen dApps zoals gedecentraliseerde exchanges, snelle betalingssystemen en Internet of Things-transacties.

Consensus Protocol

Blockchains worden aangedreven door consensus en het type protocol dat wordt gebruikt kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe snel gedecentraliseerde consensus wordt bereikt. Momenteel maken blockchains zoals Bitcoin gebruik van consensusprotocollen met Proof of Work, die duur en traag zijn geworden.

Andere protocollen, zoals Proof of Stake, maken gebruik van andere mechanismes om sommige van deze problemen op te lossen. Het Ethereum-protocol probeert bijvoorbeeld hun consensus algoritme te veranderen naar Proof of Stake, om zo hun schaalbaarheidsproblemen aan te pakken. Dit algoritme heeft echter op hun beurt weer zijn eigen unieke uitdagingen.

Het Harmony-protocol maakt gebruik van de nieuwste ontwerpprincipes, zoals sharding en pipelining. Hierdoor kan het netwerk veel verschillende transacties parallel afhandelen. Dit betekent dat er niet één knelpunt is bij de bevestigingen voor alle transacties.

In wezen wordt met de Harmony-aanpak de traagheid van verbindingen sterk verminderd en kan de doorvoer van transacties worden geschaald naarmate het netwerk groeit.

Netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur van Harmony maakt een snellere berichtverspreiding en snellere consensusvorming mogelijk. Zoals vermeld in hun whitepaper, gebruikt Harmony RaptorQ code die het netwerk in staat stelt om blokken snel te verspreiden.

Zij gebruiken ook Kademlia-routering die in staat is deze kruiselingse transacties uit te voeren die kunnen schalen op basis van het aantal shards in het netwerk. Door deze uitgebreide implementatie kan Harmony een zeer gelijktijdig protocol uitvoeren.

Zo belangrijk is het ONE-token

Het Harmony-platform wordt aangedreven door de native ONE-token, waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan het ecosysteem en dat dient als betalingsmechanisme voor verschillende acties. Door gebruik te maken van de Harmony blockchain, zijn ontwikkelaars en bedrijven in staat om afstemming te creëren in de doelen en eisen van verschillende belanghebbenden.

Het ONE-token is erg belangrijk voor de Harmony blockchain. Het wordt namelijk gebruikt voor verschillende en belangrijke functies. Zonder het token zou de blockchain dus niet op een juiste manier zijn werk kunnen doen. ONE wordt gebruikt voor de volgende functies:

  • Het token zal worden gebruikt als een inzet voor het DPoS-consensusmodel, waardoor houders blokbeloningen en transactiekosten kunnen verdienen.
  • Met het token zullen transactiekosten, gasprijzen en opslagkosten worden betaald.
  • Het token zal worden gebruikt in het bestuur van het protocol door tokenhouders het recht te geven te stemmen voor het bestuur.

De gemeenschap van Harmony

Harmony heeft gewerkt aan de opbouw van een gemeenschap, zowel offline als online. Sinds 2017 organiseert het Harmony-team al wekelijks een 4-uur durende meetup in San Francisco om de belangstelling voor het project en de gemeenschap van zijn partners te vergroten.

De ontwikkeling van de online-gemeenschap heeft geleid tot een kleine, maar schijnbaar uiterst geëngageerde en enthousiaste groep over de mogelijkheden van het Harmony-protocol. Harmony is bijvoorbeeld erg actief op Reddit, waar ze hun fans op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Ook vragen ze de volgers om aanbevelingen en tips.

Dit doen ze niet alleen op Reddit, maar ook op andere social media platforms. Denk hierbij aan Twitter en Telegram. Het is voor Harmony belangrijk om in contact te staan met de gemeenschap. De gemeenschap zorgt er immers voor dat het platform ook daadwerkelijk gebruikt wordt.

Over het geheel genomen is de Harmony-gemeenschap een positief en bemoedigend teken. De leden zijn erg positief over de mogelijkheden en de toekomst van Harmony, wat een goed teken is voor crypto beleggers.

Waar kan ik de cryptocurrency van Harmony (ONE) kopen?

Momenteel kunnen Harmony-tokens worden gekocht en verkocht tegen fiatgeld en andere cryptocurrencies op de cryptobeurzen Binance, Bitvavo, Bitmax, Coinmerce en ByBit. Wanneer je ONE coins wilt kopen met euro’s, zul je deze echter eerst moeten omwisselen tegen Ether (ETH) of Bitcoin (BTC). We raden je aan om gebruik te maken van een van deze grote crypto exchanges, gezien de hoge liquiditeit. Dat betekent dat je te allen tijde ONE kunt kopen en verkopen voor de beste prijs. Want waar veel vraag en aanbod is, is de prijs ook nog eens het laagst.

Het is ook mogelijk om ONE te kopen op een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX). Denk hierbij aan bijvoorbeeld Uniswap of Sushiswap. Houdt er echter wel rekening mee dat het velen malen lastiger is om ONE via een van deze platforms te kopen. Dit betekent dat er ook een grotere kans is op dat er iets misgaat.

Is het slim om ONE nu te kopen?

Het is lastig om je te vertellen of het nu het juiste moment is om ONE te kopen. Niemand kan namelijk voorspellen hoe de toekomst eruitziet. De ontwikkelaars van Harmony hebben er echter wel alles aan gedaan om een blockchain van de nieuwste generatie te maken. Je kunt je dus misschien wel inbeelden of er een toekomst in dit platform zit.

Voordat je investeert in een cryptomunt, moet je altijd goed onderzoek doen. Dat geldt ook voor ONE. Je kunt ervoor kiezen om een fundamentele of technische analyse te doen. Door zo’n analyse te doen, kun je voor jezelf bepalen of het nu het juiste moment is om ONE te kopen.

Hoe kan ik ONE bewaren?

Je kunt jouw gekochte ONE munten veilig opslaan in de Harmony-wallet die is ontwikkeld door de makers van Harmony. Natuurlijk is het ook mogelijk om ONE op te slaan in de hot wallet van de crypto exchange waarop je deze cryptomunt koopt. Echter is dat niet zo veilig als bijvoorbeeld een hardware wallet.

Wanneer je veel ONE-munten hebt, is het veiliger om deze op te slaan in een hardware wallet. Waarom? Omdat deze wallet niet altijd is aangesloten op het internet. Het is een USB-stick die je kunt loskoppelen van een apparaat. Wanneer deze is losgekoppeld, kan niemand bij de cryptomunten die op de wallet staan. Dat is dus een stuk beter tegen hackers.

Echter is het nadeel van een hardware wallet dat je deze makkelijker kwijt kunt raken. Op het moment dat je de wallet kwijt bent, is er geen enkele manier meer om de cryptomunten die op de hardware wallet stonden terug te krijgen. Zorg er daarom altijd voor dat je de hardware wallet met jouw ONE-munten op een veilige manier bewaard, zodat je de wallet nooit kwijt zult raken.

De toekomst van Harmony

Het Harmony-team werkt al voor een lange tijd aan hun protocol. Het is soms moeilijk vast te stellen hoeveel werk er is verricht. Een van de beste schattingen is echter te kijken naar de code-activiteit in hun openbare repositories. Dit kun je doen door naar de GitHub van het project te bekijken. Hier kun je zien welke versies ze hebben gepusht sinds de lancering van het project. Zo weet je dus hoe actief het team van Harmony is.

Er is de laatste tijd veel activiteit geweest rondom het project. Het team van Harmony heeft namelijk nog veel te doen voordat het project volledig klaar is. Doordat ze veel bezig zijn met de ontwikkeling voor het project, is dat ook erg positief voor de toekomst van Harmony. Wanneer het team van een crypto project niet actief bezig is met de ontwikkeling, zal dat de werking van het project niet ten goede komen. Tevens zul je dat terugzien in de prijs van de cryptomunt.

Harmony (ONE) Koers

Conclusie

Gezien de actieve gemeenschap die achter het Harmony-project staat, en de ervaring die het team van Harmony heeft, verwachten veel mensen dat het project erg succesvol gaat zijn. Het team is namelijk sterk en heeft grote deskundigheid op vele gebieden die nuttig zijn voor dit soort projecten.

Als sinds dat het project live is, heeft het de verwachtingen van velen overtroffen. Er zijn daarom ook veel beleggers die ervoor kiezen om hun kapitaal in Harmony te steken. Ze hebben veel vertrouwen in het project, en zien het als een mooie manier om de waarde van hun kapitaal te vergroten. En dat is niet gek, want het is al gelukt voor vele crypto investeerders.

Echter zijn er ook grote bedreigingen voor het project. Dat is namelijk de grote concurrentie die het heeft. De grootste concurrent van Harmony is Zilliqa (ZIL). Harmony zal er dus alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat het de concurrentie voor blijft. Veel cryptokenners hebben er al het vertrouwen in dat het team in staat is om dat te realiseren. De toekomst zal gaan uitwijzen of Harmony hier ook daadwerkelijk tot in staat is.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven