Home » Blog » Wat is Crypto.com? Uitleg MCO koers en verwachting en alles wat je moet weten over MCO

Wat is Crypto.com? Uitleg MCO koers en verwachting en alles wat je moet weten over MCO

cryptocom

Als je jouw cryptocurrencies dagelijks wilt uitgeven, kan het interessant zijn om een speciale bankkaart voor dit doel te gebruiken. Er zijn verschillende spelers in deze sector, waaronder Coinbase of Wirex. Maar vandaag stellen we je voor aan Crypto.com (het vroegere Monaco) en zijn token, de MCO! Laten we samen de vele mogelijkheden van dit project ontdekken en kijken naar hoe je ze kunt gebruiken.

Wat is Crypto.com (MCO)?

De MCO-token is een integraal onderdeel van een ecosysteem dat is opgezet door het bedrijf Crypto.com, voorheen bekend als Monaco. Het doel is heel eenvoudig: het gebruik, in het dagelijks leven, van de crypto-activa waarover je beschikt, vergemakkelijken. Om dit te bereiken stelt het bedrijf zijn klanten in staat rekeningen te openen waaraan wallets met hun crypto-activa zijn gekoppeld, evenals “klassieke” bankrekeningen. 

Klanten krijgen dan een VISA-bankkaart, die overal kan worden gebruikt zonder speciale kosten voor de gebruiker. Wanneer deze kaart wordt gebruikt, zorgt Crypto.com voor de conversie tussen cryptocurrency en fiatvaluta volgens de marktkoersen op het moment van de transactie, en betaalt de handelaar in zijn lokale valuta, wat die ook is.

Op deze manier kunnen Crypto.com-klanten hun crypto-activa gebruiken om aankopen te doen, waar ook ter wereld, zonder dat ze wisseltransacties hoeven uit te voeren.

Het nut van het MCO-token blijft echter ondergeschikt. Op dit moment dient de kaart vooral om je te laten profiteren van een voordeliger bankkaart, als je een groot aantal MCO’s hebt: 

  • Hogere opnamelimieten
  • Cashback op uw aankopen
  • VIP-lounges op luchthavens
  • Affiliatiebonus als je vrienden voorstelt zich ook in te schrijven

Maar de investeringen die moeten worden gedaan zijn consequent: dus, om te profiteren van de beste Crypto.com kaart, zal het nodig zijn om te immobiliseren gedurende zes maanden de som van 50.000 MCO tokens, dat wil zeggen, op dit moment, een beetje minder dan €100.000.

De MCO-tokens zullen het ook mogelijk maken om in een later stadium te profiteren van kredieten waarvan het bedrag afhangt van de hoeveelheid tokens die men bezit, en die zullen dienen als een garantie voor het verkrijgen van de lening. De uitleendienst van Crypto.com is echter nog niet operationeel.

Tot slot moet worden opgemerkt dat het aanbod van crypto-activa die door Crypto.com worden aanvaard, voorlopig niet groot is: slechts 7 gelukkigen maken deel uit van de lijst. Dit zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Binance Coin, en de twee crypto-activa uitgegeven door Crypto.com: het MCO-token, evenals zijn kleine broertje, de CRO (waar we het verder in dit artikel ook over zullen hebben).

De CRO is anders dan de Monaco. Het is namelijk een munt en geen token. Met andere woorden: het heeft zijn eigen blockchain. Het doel is om Crypto.com in staat te stellen elke handelaar die dat wenst een interface te bieden die betalingen in crypto-activa op hun site mogelijk maakt. Aangezien dit systeem nog niet operationeel is, wordt de CRO op dit moment alleen voor speculatie gebruikt.

Hoe kom je aan een Monaco betaalkaart?

Eerst moet je de Monaco app downloaden (beschikbaar op Android/iOS) en vervolgens het registratieproces volgen om een kaart te ontvangen. De kaart wordt gratis toegezonden en kan zowel op internet als in meer dan 30 miljoen winkels wereldwijd worden gebruikt.

Het gebruik van de kaart maakt het mogelijk te profiteren van voordelige interbancaire tarieven. Crypto.com schat dat in vergelijking met kaarten die door traditionele bankgroepen worden uitgegeven, €30 tot €40 kan worden bespaard op opnames/uitgaven van ongeveer €500.

Het MCO-token

MCO is het token dat werd uitgegeven aan beleggers tijdens de ICO die in 2017 werd uitgevoerd door Crypto.com (destijds Monaco). Deze ICO was succesvol en er werd meer dan 25 miljoen US-dollar geïnvesteerd. Vandaag is de marktkapitalisatie van het MCO-token meer dan $309 miljoen, waarmee het op de 169e plaats staat in het cryptocurrency-ecosysteem. Dit token wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $19 per token. Het is momenteel beschikbaar verhandeld op meer dan 29 platformen, zoals Binance, Bittrex of Huobi.

Maar deze cijfers geven ons geen informatie over het nut van dit token in het hart van het Crypto.com project. Allereerst moet het token op de wallet van de gebruikers worden vergrendeld, zodat zij toegang hebben tot de verschillende niveaus van MCO-bankkaarten. Het is ook in MCO dat de cashbacks van Crypto.com kaarten worden beloond. Tenslotte kun je rente krijgen op jouw MCO-tokens door ze te blokkeren op de applicatie. De rente bedraagt 6 tot 8% op jaarbasis, afhankelijk van het aantal geblokkeerde tokens.

In werkelijkheid zijn veel kenmerken van het Crypto.com-project gebaseerd op het blokkeren van fondsen in MCO-tokens. Je krijgt namelijk niet alleen rente, maar ook toegang tot andere voordelen via je MCO’s. De airdrops op de applicatie worden berekend volgens het aantal MCO, evenals de beloningen van het stapelen van andere tokens. Binnenkort kun je zelfs stemmen voor de volgende cryptocurrency of valuta’s die aan de app worden toegevoegd.

Hoe kun je MCO kopen?

Wil je MCO kopen? Dat kun je doen op verschillende exchanges. We raden je aan om dit te doen op een grote crypto exchange zoals Binance of Bitvavo. Deze exchanges hebben namelijk een hoge liquiditeit, waardoor je er altijd MCO kunt kopen. Daarnaast zijn dit ook nog eens erg veilige crypto exchanges. De kans dat het fout gaat, is op deze platformen erg klein.

Het is ook mogelijk om MCO te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), al is het een stuk lastiger om hier een aankoop te doen. Wanneer er bijvoorbeeld op Uniswap of Sushiswap iets fout gaat, kun je niet bij een helpdesk of servicedesk terecht. En dat kans dat het fout gaat is aanzienlijk, omdat je veel meer stappen moet doorlopen. Daarom raden we je aan om te kiezen voor Binance of Bitvavo.

Hoe bewaar je MCO-tokens?

MCO is een bekend en veelgebruikte cryptomunt. Daarbij is het ook nog eens een ERC-20 token, welke dus op de Ethereum blockchain draait. Daarom kun je MCO in bijna iedere online wallet bewaren. Denk hierbij aan de wallet van de crypto exchange die je gebruikt. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om MCO op een hardware wallet op te slaan, al zal dit per merk en soort wallet verschillen. Kijk daarom even goed naar de ondersteunde munten van de hardware wallet die je gebruikt (of wilt gaan kopen), zodat je zeker weet dat je MCO kunt bewaren op de cold wallet

De CRO-token

Terwijl het MCO-token meer gericht is op de werking van Crypto.com en haar bankkaarten, heeft het team een tweede token ontwikkeld voor financiële en handelsgerelateerde functies. In feite is het zelfs een blockchain die Crypto.com voor dit doel heeft ontwikkeld, waarvan de CRO de token van gebruik is. Deze token heeft dan ook een ontwikkeld ecosysteem waarop we een twintigtal uitwisselingsplatformen en de meeste portemonnees van de gemeenschap kunnen rekenen.

Maar als een utility token heeft het ook voordelen om gebruikt te worden door klanten van Crypto.com diensten. De meeste daarvan zijn nog steeds gericht op de drie thema’s van het project: handel, financiën en betalingen. Je kunt bijvoorbeeld validator worden van deze keten en rente krijgen van uw CRO’s, maar ook een zeer interessante cashback aangezien tot 20% van uw aankopen, 10% voor prepaidkaarten en overdracht tussen vrienden.

Maar het CRO-token is ook bedoeld als een manier om gedecentraliseerde financiën (DeFi) te ontdekken door je functies van dit ecosysteem aan te bieden. Staken maakt er ook deel van uit en je kunt tot 18% rente op jaarbasis verwachten met Crypto Earn. Tenslotte krijg je korting op de kosten van het Crypto.com exchanges en bevoorrechte toegang tot de IEO-aanbiedingen van laatstgenoemde. Deze token deelt veel punten met bijvoorbeeld de BNB-token van Binance en we kunnen in de toekomst meer functies in deze richting verwachten.

De voordelen van de Crypto.com betaalkaart

De cashback is niet het enige voordeel dat Crypto.com biedt aan zijn gebruikers. Je kunt ook een gratis abonnement nemen op Spotify-muziek en Netflix-videodiensten. Dit aanbod geldt voor basisaccounts ($9,99 voor Spotify, $12,99 voor Netflix) waarvan de abonnementen worden betaald met de Crypto.com-kaart. 

Maar voor de meer geavanceerde niveaus, is het extra cashback tot 10% van aankopen gedaan op Expedia en Airbnb. Zij zullen ook kunnen genieten van toegang tot de partnerluchthavenlounges voor henzelf en één van hun geliefden. Voordelen zeer gericht op vrijetijdsbesteding die Crypto.com aan haar gebruikers aanbiedt.

Een opwaardering van de kaart geeft je ten slotte toegang tot hogere limieten voor geldopnames en bankoverschrijvingen zonder kosten. Met de gratis kaart kun je nog steeds maandelijks $200 afhalen en $2000 interbancair overmaken zonder kosten. De kosten voor transacties boven de maandelijkse limieten bedragen 2% voor opnames en $0,5 voor overschrijvingen.

Leningen en beleggingen

Naar het voorbeeld van verschillende gedecentraliseerde financieringsprotocollen biedt Crypto.com zijn gebruikers de mogelijkheid om leningen in cryptocurrency af te sluiten. Er is niets revolutionairs aan de manier waarop deze leningen werken, aangezien zij gebaseerd zijn op een systeem van zekerheden. Je kunt dus alleen geld lenen door vooraf fondsen te blokkeren. De waarde van uw geblokkeerde tegoeden is bepalend voor je vermogen om te lenen op de aanvraag. 

De verhouding verschilt naar gelang van de aard van deze geblokkeerde middelen. Uiteraard zijn MCO- en CRO-tokens het interessantst met een verhouding van 50% tussen onderpand en leningen. Als je $10.000 aan MCO stort, kun je $5.000 lenen, die je in PAX of TUSD wordt geleverd. De verhouding daalt tot 40% voor Bitcoin onderpand en 30% als het gaat om ETH en XRP. De kosten voor deze leningen worden berekend op basis van het aantal OTC’s dat je in jouw wallet hebt geblokkeerd. Deze kosten variëren van 12% per jaar als je geen OTC’s in je wallet hebt, tot 8% als je 500 of meer OTC’s hebt geblokkeerd.

Maar je kunt ook toegang krijgen tot een investeringssysteem ontwikkeld door het Crypto.com team. Deze bestaat uit verschillende automatische handelsstrategieën, afhankelijk van jouw behoeften en risicobereidheid. Toegankelijk vanaf slechts $20, kun je direct een van deze strategieën in de app selecteren en de trades automatisch zien gebeuren op basis van de markt. Je kunt jouw fondsen op elk moment zonder boete uit deze strategieën halen, maar ze zijn ontwikkeld om over een periode van 3-6 maanden te werken. Er zijn geen vaste kosten voor de gedane beleggingen, maar voor de winst die met deze functie wordt gemaakt. Ook deze zijn interessanter door MCO-tokens te staken. Zij zijn dus 8% op winst met MCO’s en 18% zonder.

Uitwisselingsplatform

Onlangs heeft Crypto.com een grote nieuwigheid aangekondigd die zijn paneel van reeds zeer talrijke eigenschappen uitbreidt. Zelfs indien uitwisselingen via de applicatie mogelijk waren, werd gebruik gemaakt van diensten van derden en werden extra kosten aangerekend. Crypto.com heeft daarom zijn eigen uitwisselingsplatform geïntroduceerd. Maar wat zijn dan de kenmerken van dit uitwisselingsplatform en wat zijn de belangen bij het gebruik ervan?

Als Crypto.com vertrouwt op zijn één miljoen gebruikers om hun platform te gebruiken, is het niet alleen de integratie met de app die hen zal overtuigen om hun handelsgewoonten te veranderen. Naast de synergie van dit platform met de tokens van Crypto.com en vooral de CRO, zijn de vergoedingen van laatstgenoemde relatief laag.

De kosten van het uitwisselingsplatform

De berekening van deze vergoedingen wordt gedaan in relatie tot verschillende parameters: ten eerste het volume van de uitwisseling van de gebruiker de laatste 30 dagen in stappen van $0 tot $100.000.000, en ten tweede het aantal CRO’s die u in uw portemonnee, ten derde als u betaalt deze vergoedingen via deze CRO’s (soortgelijke methode als de uitwisseling platform Binance).

Crypto.com (CRO) Koers

Conclusie

Tot zover deze uitleg over het Crypto.com-project en zijn twee tokens MCO en CRO. Hoewel Crypto.com zich in het begin presenteerde als een manier om je cryptocurrencies op je mobiel op te slaan en ze uit te geven met een bankkaart, is het project sindsdien sterk geëvolueerd. Tussen een naamsverandering en de vele functies die aan de roadmap zijn toegevoegd, is het tijd om deze speler in het crypto-ecosysteem te vertegenwoordigen, die nu twee tokens heeft, een wallet met vele functies, een bankkaart en zelfs een exchange.

Crypto.com is een van de grote spelers in het promoten van cryptocurrencies bij het grote publiek door het gebruik ervan te vereenvoudigen. Met hun mobiele app, bankkaarten en eigen netwerk zijn ze in staat om de verbinding te leggen tussen het cryptocurrency ecosysteem en het dagelijks gebruik van cryptocurrencies.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven