Home » Blog » Wat is Elongate? Uitleg ELONGATE koers en verwachting en alles wat je moet weten over ELONGATE

Wat is Elongate? Uitleg ELONGATE koers en verwachting en alles wat je moet weten over ELONGATE

elongate

In de wereld van crypto is vrijwel alles mogelijk. Een publiek figuur die dit bewijst is niemand minder dan Elon Musk himself. Met eerdere tweets heeft hij met zijn machtspositie aangetoond hoe hij invloed kan uitoefenen op de markt. Hij heeft eerder Bitcoin naar een destijds All Time High gekregen en we weten ook dat hij een aanzienlijke bijdrage heeft in de prijsbepaling van Doge-coin. Is Elongate de volgende cryptomunt die Elon Musk onder zijn macht neemt?

Wat is ELONGATE?

De wereld van crypto is nog steeds het Wilden Westen waar vrijwel alles mogelijk is. Er komen steeds meer projecten bij waarbij de functionaliteit in vraag gesteld kan worden en waarbij het project meer berust is op een amusementswaarde of louter als project om de prijs op pumpen. Het is dan ook niet verrassend dat er laatste maanden steeds meer MEME-coins bijkomen die het tegen alle verwachtingen in, verrassend goed doen. Maar als we weten dat Elon Musk een machtige positie heeft en de prijs kan drukken door een tweet, waarom dan niet een crypto maken rond Elon?

De naam ELONGATE refereert rechtstreeks naar het Watergate-schandaal dat plaatsvond in de jaren ’70. Het was dan ook niet lang voordat Elongate ontstond nadat Elon Musk op 25 maart 2021 de volgende tweet schreef: ‘If there is ever a scandal about me, please call it Elongate’. Dit was voldoende voor een team jonge developers om binnen een paar uur een nieuw project te lanceren genaamd Elongate. Het doel? Opgemerkt worden door Elon Musk in de hoop dat hij zichzelf inlaat in het gesprek over deze munt en de prijs naar ongekende hoogte laat stijgen. We weten inmiddels wat hij gedaan heeft met DOGE-coin, die momenteel een solide 4de plaats inneemt in de ranking in CoinMarketCap met 90 miljard dollar op moment van schrijven.

Liefdadigheid

Zelf maken ze een statement door te zeggen dat ze wel degelijk meer willen bereiken dan enkel viraal gaan door een retweet van Elon Musk. Ze willen het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen centraal plaatsen wat een integraal onderdeel is van de identiteit van ELONGATE.

Het feit dat alles mogelijk is in deze nieuwe financiële wereld, wil het team van Elongate graag benutten om hun steentje bij te dragen in verschillende liefdadigheidsprojecten. Dit willen ze bereiken door zoveel mogelijk awareness te creëren rondom crypto en welke mogelijkheden dit met zich meebrengt. Ze willen de connectie vormen tussen de wereld van crypto en de financiële mogelijkheden en het bijdragen aan andere door een groot deel van deze winsten beschikbaar te stellen voor liefdadigheid. Ze zijn ambitieus en doelen op samenwerkingen met onder andere United Nations World Food Programme, Action Against Hunger, the Big Green Organization,

Kernwaarden ELONGATE

Merk dat het project nog steeds heel jong is en dat hun whitepaper is nog niet zo lang live is. Het is dus ook mogelijk dat hier nog verschillende wijzigingen in doorgevoerd kunnen en zullen worden. Desondanks hebben ze een reeks belangrijke kernwaarden die de kracht is achter het project.

 • Liefdadigheid

ELONGATE heeft als doel om een financieel verschil te kunnen betekenen voor verschillende liefdadigheidsorganisaties. Het is dan ook niet verrassend dat een groot deel van hun winsten verdeeld worden onder verschillende organisaties. In de toekomst willen ze met steeds nieuwe en grotere organisaties werken om hun bijdrage op deze manier ook te vergroten.

 • Community

Bij crypto is de community onmisbaar omdat een project zijn waarde verliest zonder een goede community. Ze zetten dan ook hard in om zoveel mogelijk netwerken te faciliteren om één grote community te vormen die toegankelijk is voor iedereen. Zelfs zijn ze actief op TikTok, wat we niet vaak zien bij cryptoprojecten. Begin mei 2021 had het een uitgebreide community met onderstaande leden:

Twitter: 85.000 volgers
TikTok: 3379 volgers
Instagram: 32.900 volgers
Telegram: 38.000 leden
Discord: 25.000 leden

 • Transparantie

Het vertrouwen winnen van je community doet je door transparantie te bieden. Elongate heeft een duidelijke tokenomics en wil door duidelijke en open communicatie zich zoveel mogelijk gaan verbinden met hun community om vertrouwen in te winnen. Belangrijk hierbij is transparantie in het effectief doneren aan goede doelen. Dit doen ze door hun website op regelmatige basis te updaten en dergelijke berichten te delen in hun nieuwsupdates.

 • Duurzaamheid

ELONGATE wil op lange termijn verschil gaan maken op een duurzame manier. Duurzaamheid is een onderwerp dat wel vaker ter sprake komt, waarbij ze hopen extra aandacht te krijgen van de community. Duurzaamheid hier is de betrokkenheid op lange termijn bij het project. Dit trachten ze te bereiken door de structuur van hun tokenomics.

Elongate ecosysteem

ELONGATE token

De native token $ELONGATE is een BEP20-token die gebouwd is op de Binance Smart Chain met een totaal vast aanbod van 1 biljoen tokens. In tegenstelling tot de Binance Chain, die overigens parallel loopt met de Binance Smart Chain, biedt de BSC slimme contractfunctionaliteit aan die compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Het biedt de community een extra vorm van interoperabiliteit door gebruik te maken van op Ethereum gebaseerde wallets zoals MetaMask. Een bijkomend voordeel zijn de lagere transactiekosten, vergeleken met het Ethereum-netwerk. Let wel op dat je de Binance Smart Chain netwerk hebt toegevoegd aan je MetaMask.

Utility

De gebruikerstoepassing van een token is altijd een belangrijk aspect en bepaalt of mensen gaan investeren of niet. Het team van Elongate zegt dat de utility van het ELONGATE-token een bijdrage is aan de liefdadigheidsorganisaties. De presale vond plaats op DxSale, een gedecentraliseerde en cross-chain tokenplatform.

PancakeSwap

PancakeSwap is een decentrale exchange (DEX) gebaseerd op de Binance Smart Chain voor het verhandelen van BEP-20-tokens. Doordat het een BSC-netwerk is, is het handelspair met Elongate altijd BNB. Let op dat er slippage aanwezig kan zijn bij het verhandelen van deze token.

Momenteel is PancakeSwap, de enige decentrale exchange waar jij momenteel Elongate kan kopen. ELONGATE heeft wel de doelstelling om actief te worden op meerdere platformen zodat iedereen kan investeren in hun charity-token. Het deelnemen aan liquiditeitspool gebeurt op het platform van DxSale.

Veiligheid

Als een extra veiligheidsfunctie voor zowel de tokens als de liquiditeitspool heeft Elongate de Gnosis Safe Multisg-platform geïmplementeerd. Dit is een smart contract wallet waarbij een minimum aantal deelnemers van het netwerk een transactie moeten valideren alvorens deze kan plaatsvinden.

Tokenomics

De structuur van de tokenomics is herkenbaar en identiek aan de structuur die het team hanteert bij SafeMoon. Eigen hieraan is het regelmatig verbranden van tokens en de extra kost die je betaalt als je besluit om het project te verlaten.

Earn en burn

Elke transactie die plaatsvindt op het netwerk gaat gepaard met een transactiekost van 10%. Hierbij wordt 5% verdeeld over de community en de tokenholders. Je krijgt als het ware op regelmatige basis extra tokens als beloning om aanwezig te blijven bij het project. Dit wordt rechtevenredig verdeeld met de tokens die ze vasthouden. Elongate zegt dat ze dit principe toepassen om het project duurzaam te maken. De resterende 5% wordt gebruikt als liquiditeitsverschaffers en beschikbaar toegevoegd aan de liquiditeitspools.

Elke week worden 60% van deze nieuw LP-tokens (Elongate/BNB) verwijderd uit de liquiditeitspools waarbij een deel van deze opbrengsten gaan naar de gekozen doelen. Van de nieuwe LP-tokens die toegevoegd worden aan de pool (5% bij elke transactie) zal 60% verwijderd worden uit de Pancakeswap Liquidity Pool. De verhouding in deze pool is BNB/Elongate.

Het opleggen van deze 10% wordt door veel investeerders als negatief ervaren omdat je een bepaalde vrijheid wegneemt. Elongate zelf zegt dat het kopen of verkopen op basis van deze 10%-regel alleen maar bijdraagt aan het intrinsieke doel van Elongate, namelijk de liefdadigheidsorganisaties. Het handelspaar dat verwijderd wordt uit de liquiditeitspools, worden herverdeeld onder een vaste verdeelsleutel. Merk op dat BNB en Elongate hierbij een andere verdeling krijgen.

BNB

 • 58% liefdadigheid projecten
 • 15% stabiliteitsreserves
 • 15% marketing
 • 12% business ontwikkelingen

ELONGATE

 • 67% verbrand
 • 27% stabiliteitsreserve
 • 6% giveaways

Het verbranden van Elongate tokens is om de prijs te reguleren. Met een vaste voorraad en het regelmatig verbranden van tokens, wordt het meer schaars wat de prijs beïnvloedt. Zoals je kan zien aan de tokenverdeling gaat een groot deel van de opbrengst naar liefdadigheid en dat is ook de drijfveer achter het project. Zelf zeggen ze “we are the biggest charity token in the crypto space, and you are who made this possible!

Roadmap

Whitepaper

Het gebruik van een whitepaper is natuurlijk vanzelfsprekend, maar toch ging het ontwikkelingsproces bij Elongate zodanig snel dat het lanceren van hun whitepaper een agendapunt was op hun roadmap. Slechts enkele uren nadat Musk de tweet de wereld had ingestuurd, was Elongate al een feit. Het was dan ook onmogelijk om meteen een whitepaper in handen te hebben. Deze lancering is van belang om de verbinding aan te gaan met hun community en hen op de hoogte te stellen van het hele project alsook de ontwikkelingen die het team wil gaan maken. Zo heeft het team een meer zakelijke bandering in plaats van enkel het gebruik van verschillende sociale media.

Exchanges

ELONGATE wil gaan uitbreiden naar andere exchanges indien zij dezelfde ideologie volgen van hun project. Het is dus noodzakelijk dat vanuit een centrale exchange ook een donatie gedaan kan worden voor verschillende liefdadigheidsinstellingen. Het team is volop bezig om te gaan onderzoeken welke exchanges een uitbreiding kunnen zijn voor hun project.

Elongate is dan ook meer dan trots dat ze eerder deze maand, op 2 mei 2021, hebben aangekondigd dat ze gelist worden op BitMart. Recentelijk zijn ze ook toegevoegd aan CoinMarketCap en CoinGecko, wat allemaal mooie ontwikkelingen zijn voor het project.

Elongate (ELONGATE) Koers

Elongate NFT Launchpad

Je kan uiteraard geen nieuw project lanceren zonder deel te nemen aan de hype van NFTs. Elongate heeft een eigen NFT launchpad waarbij ook charity centraal staat. Naast het kopen en verhandelen van unieke NFT’s, wordt maar liefst 80% van de winst gebruikt om mensen te helpen om ervoor te zorgen om hongersnood de wereld uit te helpen. De overige 20% wordt gebruikt voor auteursrechten van de kunstenaars en operationele kosten.

Het platform, wat binnenkort gelanceerd zal worden, maakt gebruik van 2 verschillende categorieën gaande van ultra rare (1%) naar common NFT (74%). Door te werken aan de hand van schaarste en unieke tokens hoopt Elongate dat het platform rendabel is om ook via deze manier bij te dragen aan hun kernwaarden.

De eerste drop van NFT’s staat gepland in het tweede kwartaal van 2021. De eerste periode zal je deze NFT’s enkel kunnen aankopen met de Binance Coin (BNB) maar het doel is dat ze willen migreren naar een platform waarbij je alleen kan handelen met de Elongate-token. Hierbij zullen de transactiekosten ook gebruikt worden om bij te dragen aan charity.

Conclusie

Het is merkwaardig dat dit wederom een project is dat begon als een memecoin wat op relatief korte periode toch vorm heeft gekregen naar een project met een doel. Het hele project bestaat rondom Elon Musk die nota bene ook bekend staat om zijn liefdadigheid voor goede doelen. Bij dergelijke projecten krijgt het toch veel aanzien omdat er een grote verdeeldheid is of zo een project wel legitiem is. De 10% fee regel is voor veel mensen een indicatie dat het project niet zo solide is.

Toch heeft het project reeds mooie realisaties gedaan en hebben we via hun website gecommuniceerd dat ze al een aantal gulle donaties hebben gedaan voor verschillende goede doelen. Zo hebben ze 250.000 USD gedoneerd aan Ocean Cleanup en 250.000 USD aan Children International. Gebaseerd op hun nieuwsitems, hebben ze over een periode van 5 weken reeds 1,825 miljoen gedoneerd.

De kern van dit project is eerder een ethische kwestie. Het geeft geen utility of toekomst, louter dan het passief verdienen van meer tokens door het project te blijven steunen én bijdragen aan deze liefdadigheidsorganisaties.

De reden om het houden van deze tokens kan dan ook gezien worden als een ijdele hoop dat Elon Musk het project opmerkt en de prijs gaat drukken waardoor alle token-houders in ongeziene tijd flinke winsten kunnen krijgen. Het is dus speculatief of dit ooit gebeuren zal en de vraag is dan ook in hoeverre dit project in de toekomst voldoende doelstellingen kan waarnemen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven