Home » Blog » Wat is Telcoin? Uitleg TEL koers en verwachting en alles wat je moet weten over TEL

Wat is Telcoin? Uitleg TEL koers en verwachting en alles wat je moet weten over TEL

telcoin

Telcoin (TEL) is een cryptocurrency project dat op dit moment veel terrein wint. Prijzen zijn bijna verdubbeld in de weken, waardoor het een van de best presterende tokens op de markt is. Bovendien is dit voorheen onbekende cryptoproject de top 100 altcoins door marktkapitalisatie voorbijgestreefd. Echter begrijpen we dat je misschien nog niet weet wat Telcoin is, hoe het werkt en waar je het token van Telcoin kunt kopen.

In dit artikel leggen we je alles uit over Telcoin. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies hoe dit project werkt en waar het zich allemaal mee bezig houdt. Hierdoor kun je ook makkelijk voor jezelf bepalen of jij denkt dat dit een goed project is om in te investeren.

Wat is Telcoin?

Telcoin is een op Ethereum gebaseerde cryptocurrency die in 2017 werd gelanceerd. Het idee achter Telcoin is dat het grote telecommunicatiebedrijven, waaronder Verizon en AT&T, samenbrengt zodat ze kunnen samenwerken en internationale betalingen kunnen helpen verwerken.

Hoewel dit klinkt als een telecom gerelateerd blockchainproject, is Telcoin eigenlijk gericht op het versturen van geld naar het buitenland. Ook bekend als overboekingen, sturen miljoenen mensen over de hele wereld geld via Western Union-bedrijven. Er zijn echter miljarden mensen in derdewereldlanden die momenteel geen toegang hebben tot een bankrekening.

Veel van deze mensen zonder bank hebben echter nog steeds een telefoon. Volgens Telcoin zijn er vijf keer zo veel mobiele telefoons als actieve bankrekeningen. Daarom is het zinvol om de markt voor geldovermakingen niet met bankrekeningen, maar met mobiele telefoons en e-wallets als alternatief aan te pakken.

Telcoin-gebruikers zouden via hun telefoon volledige toegang tot hun geld hebben en kunnen overal ter wereld geld versturen zonder een traditionele bankrekening nodig te hebben. Telecommunicatie-exploitanten die partner zijn van het Telcoin-netwerk kunnen TEL-tokens doneren. Hoe meer TEL-tokens een exploitant heeft, hoe meer er in het Telcoin-netwerk geïnvesteerd zal worden.

Leveranciers en klanten

Telcoin voldoet aan de eisen van telecomoperatoren omdat zijn platform voldoet aan de internationale telecomvoorschriften. Het zal ook worden gedistribueerd door exploitanten van mobiele netwerken van de GSMA.

‘s Werelds grootste providers van mobiele netwerken zijn een partnerschap met Telcoin aangegaan om deze dienst te democratiseren en aan te bieden. Daardoor kan zij het aanbieden aan een paar miljard mobiele gebruikers.

Ethereum-blokchain

Het platform is gebouwd op een fundament van de Ethereum-blockchain. De Ethereum-technologie is een markt die nu en in de toekomst een echte goudmijn vertegenwoordigt. 

Het platform maakt internationale overmakingen, online betalingen, mobiele opwaarderingen en overschrijvingen mogelijk. Wat ook interessant is aan dit project, is dat het zijn klanten in staat stelt om de cryptocurrency te gebruiken, zelfs zonder een bankrekening te hebben.

Het team

In 2017 waren Paul Neuner en Claude Eguienta medeoprichters van Telcoin om gebruikers te helpen wereldwijd geld over te maken in enkele seconden. Paul Neuner (voorzitter van Telcoin) heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van telecommunicatie voordat hij zich in de wereld van blockchain waagde.

Zijn vroegste betrokkenheid als tech-ondernemer in de telecomruimte begint met Mobius, een startup die fraudebeheerdiensten levert voor mobiele netwerken. In 2012 richtte hij Pangea K.K. op, een softwarebedrijf voor de ontwikkeling van mobiele toepassingen in Tokio, Japan.

Voordat hij Telcoin oprichtte, startte hij in maart 2017 Ikou. Dit is een mobiele app voor het creëren en organiseren van evenementen. In 2018 startte hij Sedona, een next-gen telecom fraud managementservice die zich richt op het beveiligen van soevereine mobiele financiële diensten.

Claude Eguienta is de CEO van Telcoin en leidt het project. Hij heeft een Master of Science in computerwetenschappen waar hij zich richtte op gedistribueerde systemen. Al meer dan tien jaar werkt Claude voor startups en grote tech bedrijven die zich richten op het bieden van de beste financiële diensten aan klanten.

Hoe kun je Telcoin (TEL) kopen?

Wil je de cryptomunt van Telcoin, TEL, kopen? Dat kun je doen op verschillende exchanges. We raden je aan om dit te doen op een grote crypto exchange zoals Binance of Bitvavo. Deze exchanges hebben namelijk een hoge liquiditeit, waardoor je er altijd TEL kunt kopen. Daarnaast zijn dit ook nog eens erg veilige crypto exchanges. De kans dat het fout gaat, is op deze platformen erg klein.

Het is ook mogelijk om TEL te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), al is het een stuk lastiger om hier een aankoop te doen. Wanneer er bijvoorbeeld op Uniswap of Sushiswap iets fout gaat, kun je niet bij een helpdesk of servicedesk terecht. En dat kans dat het fout gaat is aanzienlijk, omdat je veel meer stappen moet doorlopen. Daarom raden we je aan om te kiezen voor Binance of Bitvavo.

Hoe bewaar je TEL-tokens?

TEL is een bekend en veelgebruikte cryptomunt. Daarbij is het ook nog eens een ERC-20 token, welke dus op de Ethereum blockchain draait. Daarom kun je TEL in bijna iedere online wallet bewaren. Denk hierbij aan de wallet van de crypto exchange die je gebruikt. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om TEL op een hardware wallet op te slaan, al zal dit per merk en soort wallet verschillen. Kijk daarom even goed naar de ondersteunde munten van de hardware wallet die je gebruikt (of wilt gaan kopen), zodat je zeker weet dat je TEL kunt bewaren op de cold wallet

Wanneer je voor een veilige opslag wilt gaan, is het slim om voor een hardware wallet te kiezen. Deze scheidt de cryptomunten namelijk van het internet, waardoor de kans op een hack vele malen kleiner is dan bij een online wallet welke is vastgekoppeld aan bijvoorbeeld een crypto exchange. Je moet dan maar vertrouwen hebben in de veiligheid van de aanbieder van de wallet.

Is het slim om in Telcoin te investeren?

Het is moeilijk om te zeggen of het verstandig is Telcoin te kopen. Dat hangt namelijk van verschillende factoren af. Ben je op zoek naar een investering voor de lange termijn? Dan zou Telcoin een goede keuze kunnen zijn. Telcoin ervaart geen sterke prijsschommelingen, waardoor het misschien niet de meest geschikte munt is voor korte termijn investeringen. In dat geval zou je beter voor een andere cryptomunt kunnen gaan.

Echter zul je altijd zelf onderzoek moeten doen voordat je besluit te investeren in een token of cryptomunt. Dat kun je doen door middel van een technische analyse, waarbij je kijkt naar de koers. Je kunt uit de geschiedenis van de koers patronen halen, en deze vervolgens herkennen in de huidige koers. Zo kun je een voorspelling maken op wat de koers kan gaan doen in de toekomst, en of het dus een slim moment is om in te stappen.

Het is ook mogelijk om dit te doen door middel van een fundamentele analyse. Bij deze ga je vooral onderzoek doen naar de werking van het project, het team en de markt waar Telcoin zich in bevindt. Denk je dat dit allemaal erg goed is? Dan kun je voor jezelf bepalen of de waarde van TEL-coin ondergewaardeerd is. Dat is namelijk het beste moment om de munt te kopen. Op het moment dat de coin vervolgens overgewaardeerd is, kun je de munt verkopen. Zo pak je de grootste winsten met crypto trading. Baseer je conclusies altijd op eigen onderzoek, en niet op wat iemand anders vindt of zegt.

De roadmap van Telcoin

In de toekomst wil het team achter Telcoin de betaal- en ontvangstmarkten nog verder uitbreiden. Het moet namelijk voor iedereen ter wereld mogelijk zijn om met Telcoin geld te ontvangen en versturen per telefoon. Ook moet de transactiesnelheid verhoogd worden, zodat gebruikers nog sneller hun transacties kunnen uitvoeren. Dat is een groot voordeel ten opzichte van concurrenten als Western Union.

Dit alles moet ervoor zorgen dat Telcoin nog beter de wensen van de gebruikers kan dienen. Dat is immers waar het voor het team achter Telcoin allemaal om draait. Dit zijn niet de enige plannen die het team van Telcoin heeft. Op de website van Telcoin vind je meer informatie over de roadmap van Telcoin.

De koers van Telcoin

Telcoin is de afgelopen jaren een vrij obscure cryptocurrency geweest. De prijzen hebben over het algemeen zeer lang rond de $0,0005 geschommeld, met bijna geen koersbeweging gedurende die tijd. Het is pas sinds kort dat de prijzen beginnen te pieken. Momenteel worden TEL tokens verhandeld tegen $0,04 USD, een prijsstijging van ongeveer 80 keer in de afgelopen drie maanden.

Hoewel dit zeker een van de best presterende altcoins op de markt is, vraagt men zich af hoe lang deze golf zal aanhouden. We vermoeden dat Telcoin in de komende weken een vrij sterke correctie zou kunnen meemaken, aangezien handelaars van hun winsten genieten. Zodra dat begint, zullen de prijzen sterk dalen, maar ik vermoed dat TEL voor de rest van 2021 boven de $0,01 zal blijven.

Wat maakt Telcoin uniek?

De belangrijkste focus van Telcoin ligt op het overmaken van geld. Hoewel er bijna vijf mobiele telefoons voor een bankrekening bestaan, staan mensen nog steeds in de rij om geld te sturen via dure geldtransactie-agenten, waarvan Western Union de grootste is.

Telcoin maakt gebruik van de kracht van blockchain en biedt mensen in de ontwikkelingslanden een sneller en goedkoper alternatief voor geldtransferdiensten. Om dit te bereiken werkt Telcoin samen met mobiele operatoren en e-wallets wereldwijd, waardoor ze een brede basis van gebruikers kunnen bereiken met een contactloze dienst.

Net als elke andere gedecentraliseerde digitale activa geeft Telcoin zijn gebruiker volledige toegang tot zijn geld via zijn telefoon. Gebruikers kunnen wanneer en hoe ze dat willen geld verzenden en ontvangen van overal ter wereld. Het project is ook gericht op de gebruiker en houdt het platform zo gebruiksvriendelijk en vertrouwd mogelijk.

Telecomoperatoren die zich aansluiten op het Telcoin-netwerk, kunnen meteen TEL-tokens uitgeven. Het netwerk geeft incentives; hoe meer TEL token verkeer een operator heeft, hoe meer incentives hij krijgt van het netwerk.

Het incentive model van Telcoin biedt extreem lage fee diensten die aantrekkelijk zijn voor eindgebruikers maar toch winstgevend voor netwerken, aldus Telcoin.

Hoe verschilt Telcoin van andere cryptocurrencies?

  • Mobielvriendelijk. Telcoin is zo ontworpen dat je jouw mobiele uitgavengewoonten helemaal niet hoeft te veranderen. In plaats daarvan biedt het je een nieuw platform voor internationale overmakingen, mobiel beltegoed opwaarderen en nog veel meer.
  • Wallet. Naast de officiële wallet van Telcoin helpt het bedrijf ook andere telecomoperatoren bij het bouwen van hun eigen Telcoin-wallet en een andere wallet van derden.
  • Flexibele API (Application Programming Interface). De Telco-API is vrij ontwikkelaarvriendelijk en maakt eenvoudige interactie met prepaid- en postpaid-factureringsplatforms mogelijk. Je hebt ook toegang tot je mobiele accounts via REST API’s en sms.
  • Stimuleert een groter aantal tokenhouders. Zodra een operator zich aansluit op Telcoin, komt hij onmiddellijk in aanmerking voor de uitgifte van TEL-tokens. Hoe meer TEL-tokens er worden uitgewisseld, hoe groter hun stimulans zal zijn.

Conclusie

Wanneer je geld over wilt maken naar het buitenland, is dit niet altijd zo even makkelijk. Dat komt doordat niet iedereen bijvoorbeeld een bankrekeningnummer heeft. Of doordat het bankrekeningnummer niet geschikt is voor buitenlandse transacties. Dat, in combinatie met het feit dat er voor iedere bankrekening 5 mobieltjes zijn, bracht het team achter Telcoin op een briljant idee.

Telcoin maakt het mogelijk om geld te versturen naar anderen zonder bankrekeningnummer. Het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon. Met deze telefoon en Telcoin kun je vervolgens geld versturen en ontvangen. Dat zorgt ervoor dat je geen problemen meer ervaart met het verzenden en ontvangen van geld.

Zit jij er al aan te denken om Telcoin te kopen en toe te voegen in jouw wallet? Dan is het verstandig om te kiezen voor een van de door ons aanbevolen crypto exchanges. Doe dit echter alleen nadat je goed onderzoek hebt gedaan naar de munt. Door onderzoek te doen verlaag je de kans op het maken van verliezen. Het is niet verstandig om zomaar een cryptomunt als Telcoin te kopen omdat anderen dit tegen jou zeggen. Anderen kunnen er namelijk ook flink naast zitten, waardoor jij veel geld zult verliezen. Het doen van onderzoek doe je door middel van een fundamentele of technische analyse, waar we het eerder in dit artikel ook al over hebben gehad. 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven