Cryptocurrency

Wat is Ellipsis.Finance ? Uitleg EPS koers en verwachting en alles wat je moet weten over EPS

De industrie van decentralized finance bestaat op dit moment uit zo’n 100 miljard dollar aan gestorte activa. We kunnen dan ook met zekerheid zeggen dat DeFi, één van de meest waardevolle innovaties in de hele blockchain-wereld is. Met DeFi kan een gewone persoon zijn geld in een smart contract stoppen en genieten van (soms wel heel erg hoge) rentetarieven.

Hij of zij kan dus zelf de verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar financiën en zo de middenman uitschakelen. Bovendien helpt DeFi financiële diensten en verschillende componenten binnen de sector te democratiseren. Van gegevens verzamelen en beheren tot verzekeringen en stabiele digitale valuta (stablecoins). We zijn er zeker van dat DeFi nog een hele mooie toekomst te wachten staat.

Curve Finance

Curve Finance is gebouwd volgens een eenvoudig concept en is één van van de meest gerespecteerde DeFi platformen. Simpel maar effectief, met als enige doel om DeFi gemakkelijk te maken voor iedereen. Dit artikel gaat echter niet over Curve Finance, maar over een veelbelovende geautoriseerde vork ervan, tevens gespecialiseerd in stabiele digitale valuta: Ellipsis Finance.

Om je een beter idee te geven van Ellipsis Finance leggen we eerst uit wat Automatische Marktmakers zijn. Vervolgens geven we je een overzicht van Curve Finance. Toch wel belangrijk, aangezien Ellipsis, zonder Curve, simpelweg niet zou bestaan. Erna gaan we nog verder in op het EPS-token en hoe je er ook geld mee kan verdienen.

Wat zijn geautomatiseerde marktmakers (AMM)?

Traditionele markten werken doordat mensen orderboeken creëren om handel te drijven. Kopers willen altijd een product kopen voor de laagst mogelijke prijs, terwijl dit voor de verkopers natuurlijk andersom is. In werkelijkheid is er altijd een klein verschil tussen deze prijzen. Dit wordt opgelost door te vertrouwen op “markt makers”. Dit zijn handelaren die bereid zijn hun goederen, artikelen, munten te kopen of verkopen tegen elke opgegeven prijs. Ze “maken” met andere woorden de markt.

Tot nu toe zijn mensen als markt makers zeer succesvol geweest voor de traditionele markten. Tegenwoordig is de technologie echter zo ver gevorderd dat deze personen gemakkelijk vervangen kunnen worden. Door middel van code, schrijven ontwikkelaars slimme contracten om het proces van het maken van de markt te automatiseren. Dit algoritme helpt bij het bepalen van een prijs voor de cryptomunten die op de beurs worden verhandeld.

Aangezien alles nu dus automatisch gebeurt, spreekt men over Automatische Markt Makers (AMM). Deze AMM’s maakten de weg vrij voor gedecentraliseerde beurzen (Decentralized Exchange of DEX) zoals we die nu kennen. De DEX-en die tegenwoordig worden gebruikt, worden zo gebouwd dat de winst die de handelaren kunnen behalen maximaal is. Enkele bekende voorbeelden van DEX-en zijn Pancakeswap, Uniswap en Curve Finance.

Ellipsis

Ellipsis website

Wat is Curve Finance (CRV)?

Curve Finance, dat in januari 2020 werd opgericht door Michael Egorov (tevens medeoprichter van Nucypher) is een volledig gedecentraliseerde beurs, specifiek gemaakt om te handelen in stabiele munten (DAI, USDT, TUSD, sUSD, BUSD en USDC) en verschillende getokeniseerde versies van Bitcoin (WBTC, renBTC en sBTC). Het is volledig gebaseerd op de Ethereum blockchain waar gebruikers hun activa kunnen ruilen. Doordat het bijna uitsluitend focust op stabiele tokens is het bijna onmogelijk voor liquiditeitsverschaffers om een vergankelijk verlies te lijden, ook beter bekend als impermanent loss.

Het platform is één van de meest toonaangevende Automatische Markt Makers en weet zijn concurrenten te overtreffen door de beste APY aan te bieden, door het proces van liquiditeitsversterking te automatiseren.

Curve is enorm populair geworden door het speciale algoritme dat het gebruikt. De formule is specifiek ontworpen om transacties te vergemakkelijken die plaatsvinden binnen een ongeveer vergelijkbaar bereik. Het systeem heeft geen invloed op overmacht, maar zolang de respectievelijke waarde van de tokens gelijk blijft (zoals bij stablecoins), doet de formule zijn werk uitstekend. Dit leidt dan weer tot extreem lage slippage, zelfs voor hele grote transacties. Curve kan zo op een zinvolle manier concurreren met sommige gecentraliseerde beurzen en de OTC-aanbieders met de beste liquiditeit.

Wat is Ellipsis Finance (EPS)?

Ellipsis Finance  is simpel genomen een geautoriseerde vork van Curve Finance, maar dan op de Binance Smart Chain (BSC). Ellipsis werd officieel gelanceerd in maart 2021.Het (tot nu toe anonieme) Ellipsis-team wilt zich inzetten voor de kernwaarden van Curve Finance, en krijgt hiervoor ondersteuning van het CRV-team. Voor de gebruiker van Ellipsis Finance betekent dit dat ze kunnen genieten van de gedecentraliseerde en betrouwbare architectuur van Curve Finance. Ook zijn er geen kosten tijdens het maken van een storting of opname op Curve Finance.

Bovendien zouden gebruikers geen liquiditeitsbeperkingen hebben en een extreem efficiënte stabiele muntuitwisselingen ervaren. De stabiele munten die men momenteel kan verhandelen op Ellipsis zijn: BUSD, USDC, USDT, fUSDT, DAI en TUSD evenals een getokeniseerde versie van Bitcoin, nl. renBTC. Dit is een ERC20-token gebouwd op het netwerk van Ethereum, gekoppeld aan Bitcoin.

Wat is het EPS-token?

Het EPS-token is het “native token” op het Ellipsis Finance platform. Het is dit token dat waarde biedt voor zowel tokenhouders als liquiditeitsverschaffers. Door EPS te staken kan je vergoedingen verdienen in de vorm van EPS-tokens.  De zeer lage handelskosten (0.04%) worden gelijk verdeeld (50%-50%), tussen EPS-stakers en liquiditeitsaanbieders (Liquidity Providers Reward Pool).

De EPS-stakings-pool heeft geen verplichte “lock-up”. Je kan dus steeds je EPS claimen wanneer je wilt zonder gevolgen. Liquiditeitsaanbieders echter, zouden hun EPS voor meer dan 3 maanden moeten vasthouden om alle beloningen te ontvangen. Gebruikers die hun vergoedingen claimen voordat hun lock-up periode afloopt, zouden een “Early Exit Penalty” van 50% van hun rendement moeten betalen.

De inkomsten uit deze belasting worden verdeeld over gebruikers die wel nog steeds hun EPS vergrendeld blijven houden. Zo zullen de meest loyale EPS-houders het maximale voordeel behalen na afloop van de wachtperiode van 3 maanden. We gaan hier straks iets dieper op in.

Tokenomics

De totale voorraad EPS-tokens is vastgesteld op één miljard (1.000.000.000) tokens met een emissieschema over vijf jaar. In het eerste jaar zou 30% van de beloningen worden verdeeld. 5% in de eerste maand, 4% in de tweede maand, 3% in de derde maand en de resterende 18% verdeeld over de rest van het jaar. Dat is dus elke maand 2% na de derde maand.

In het tweede, derde, vierde en vijfde jaar zouden respectievelijk 12,5%, 6,25%, 3,125% en 3,125% beloningen worden uitgedeeld. Deze tokens zouden op meerdere manieren worden gedistribueerd. Een meerderheid van 55% van de tokens zou worden geleverd in de vorm van liquiditeitsaanbieders-beloningen (Liquidity Provider Rewards) die gedurende een periode van 5 jaar continu zouden worden uitgedeeld met een geleidelijk afnemend percentage.

Voor de resterende 45% van de tokens zou 25% van de totale tokenvoorraad de vorm hebben van een veCRV-airdrop die wekelijks zou worden gedistribueerd. 20% van de totale tokenvoorraad zou voor een jaar worden gereserveerd voor het ontwikkelingsfonds van het team. Deze fondsen zouden continu worden vrijgegeven.

Elipsis pools - https://ellipsis.finance/pool

Ellipsis pools – https://ellipsis.finance/pool

Hoe EPS verdienen op Ellipsis Finance?

Er zijn verschillende manieren om EPS te verdienen op het Ellipsis Finance-platform.

 • Stort (stabiele) munten in een Ellipsis exchange pool om LP-tokens te ontvangen.

Om de slippage laag te houden, heeft het Ellipsis Finance-platform liquiditeit nodig. Als gebruiker kan je helpen om de benodigde liquiditeit te verschaffen door je stabiele munten in liquiditeitspools te storten. Op dit moment is dit mogelijk voor 3Pool (BUSD + USDC+ USDT), DAI, TUSD, fUSDT en REN. Naarmate het platform handelskosten int, groeit de waarde van de LP-tokens. Deze groei wordt gedeeld met de liquiditeitsaanbieders.

 • Stort LP-tokens en/of EPS/BNB LP-tokens en verdien EPS-tokens

1. Stort je LP-tokens in het beloningscontract om EPS te verdienen.

EPS is het token binnen het Ellipsis-protocol dat kan worden ingezet om een ​​deel van de transactiekosten te ontvangen die worden gegenereerd wanneer gebruikers uitwisselingen uitvoeren. EPS wordt gedistribueerd als een stimulans voor liquiditeitsaanbieders. Dit proces zal je beter kennen als “liquidity mining”.

Op de “staking” pagina op de Ellipsis Finance-website zijn er op dit moment verschillende LP-tokens te kiezen: 3Pool LP (BUSD + USDC+ USDT), fUSDT LP, REN LP, DAI LP en TUSD LP. Zodra je je LP-tokens vastzet in het beloningscontract, verdien je EPS-tokens. Iedere keer als er een nieuwe blok wordt toegevoegd aan de blockchain, zie je een toename van het saldo dat je kan opeisen. Je kan nu je LP-tokens opnemen wanneer je wilt en Ellipsis brengt geen kosten in rekening voor het storten of opnemen. Je LP-tokens zijn dus niet vergrendeld.

2. Je kan nog meer EPS verdienen door EPS/BNB-liquiditeit te verstrekken.

Om dit te doen heb je zowel EPS als BNB-tokens nodig die je op Pancakeswap bundelt als een LP token.
Vervolgens ga je naar het staking gedeelte op de Ellipsis website en deponeer je deze LP-tokens in de EPS/BNB-pool. Hierna verdien je onmiddellijk EPS. De APY (Annual Percentage Yield) van de EPS/BNB-pool ligt veel hoger dan de andere pools, maar hierdoor is het risico op vergankelijk verlies (impermanent loss) natuurlijk ook groter.

3. Claim je verworven EPS om handelskosten te ontvangen

Nadat je je LP-tokens hebt ingezet, kan je deze claimen. Als je dit doet, worden er nieuwe EPS-tokens gemaakt die automatisch gestort worden in het vergoedingsdistributiecontract. Zodra dit is gedaan, ontvang je een deel van de handelsvergoedingen die door het protocol worden gegenereerd.

Aangezien de handelskosten gelijk worden verdeeld over liquiditeitsverschaffers en EPS-stakers, zou je uiteindelijk een deel van de 50% krijgen. Deze vergoedingen worden periodiek overgedragen vanuit de pools naar het distributeurscontract en worden gelijkmatig vrijgegeven in de zeven dagen die volgen.

Een belangrijk ding om te onthouden is het feit dat vers geslagen EPS altijd 90 dagen als “verworven” wordt beschouwd. Het is mogelijk om ze vroeger op te nemen, maar als je dit doet, krijg je een boete van 50% voor het vroegtijdig opnemen. Nadat 90 dagen zijn verstreken, worden je verworven EPS ontgrendeld en kan je deze wel vrij opnemen.

4. Stake je EPS-tokens

Je kan ook EPS-tokens kopen op Pancakeswap en deze gewoon in de EPS-stakepool storten. Zo ontvang je gewoon een deel van de handelskosten. EPS die op deze manier wordt ingezet, kan worden opgenomen zonder enige boete te betalen.

ellipsis.finance

ellipsis.finance

5. Stake én zet je EPS-tokens vast om extra EPS te ontvangen van boetes voor vroegtijdige uittreding.

Zodra je EPS-tokens in je portemonnee hebt kan je ervoor kiezen om deze te vergrendelen binnen het vergoedingsdistributiecontract. Vergrendelde EPS kunnen gedurende 90 dagen niet worden opgenomen. Het is ook niet mogelijk een boete te betalen om vergrendelde EPS vroegtijdig op te nemen.

Ellipsis Finance hoopt zo meer betrokkenheid van zijn gebruikers te krijgen en hen aan de lange termijn te laten denken. Naast het ontvangen van de normale handelskosten, ontvangen gebruikers die EPS vastzetten alle boetes van gebruikers die vroegtijdig hun tokens opnemen. Je wordt als het ware beloond voor je loyaliteit.

Deze vergoedingen worden worden opnieuw gelijkmatig vrijgegeven in de zeven dagen die volgen nadat een gebruiker vroegtijdig uitstapt en zo zijn boete betaald.

6. Vergrendel CRV (Curve) in je wallet om een ​​EPS-airdrop te ontvangen

Bij Curve Finance krijgen CRV-houders die hun CRV in de Curve DAO (Decentralized Autonomous Organization) vergrendelen veCRV-tokens als beloning. Hoe langer je je CRV vergrendelt, hoe meer veCRV je krijgt.
Omdat Ellipsis Finance en Curve Finance een onderlinge afspraak hebben gemaakt, zouden veCRV-houders 25% van de totale tokenvoorraad ontvangen die gedurende meer dan 1 jaar wekelijks wordt uitgezonden. Dat zijn 250 miljoen tokens die zomaar via airdrop aan de gebruikers worden gegeven!

Koers Ellipsis (EPS)

Conclusie

Op de Ellipsis-website waarschuwt het protocol zijn gebruikers over de mogelijk risico’s. Dit in tegenstelling tot andere protocollen waar men dit niet doet. Dit is dus zeker een positief gegeven en het lijkt er dan ook op dat het team het allerbeste met zijn gebruikers voor heeft. Met het betrouwbare Curve Finance als grote broer lijkt het er dan ook op dat Ellipsis Finance een mooie toekomst tegemoet gaat. Dat zullen we natuurlijk pas over x aantal tijd zeker weten, maar op dit moment ziet het er in ieder geval hoopvol en positief uit.

Veel Curve fans zullen gaandeweg zeker Ellipsis en zijn mogelijkheden ontdekken en daardoor ook vertrouwen geven aan het protocol. Om dat vertrouwen nog te vergroten weten we dat het Ellipsis team wordt ondersteund door het Curve Finance team en bovendien zo de belangrijkste kernwaarden van Curve in zich opneemt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!