Home » Blog » Wat is NuCypher? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over NU

Wat is NuCypher? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over NU

nucypher

Iedere dag kom je nieuwe cryptocurrencies tegen. Hierdoor zijn sommige cryptovaluta de ene dag populairder dan de andere dag. Eén van de cryptocurrencies die tegenwoordig erg populair is, is NuCypher. Deze munt is de laatste dagen sterk in waarde toegenomen, wat aangeeft dat steeds meer cryptofanaten een positief beeld hebben over dit cryptoproject.

We zullen daarom in dit artikel meer gaan vertellen over NuCypher. Je wilt natuurlijk weten wat dit is, hoe het werkt en wie er in het team van dit project zit. Ook delen we waar je het native token van dit project, NU, het beste kunt kopen en hoe je het kunt bewaren. Veel leesplezier! Kijk alleen hieronder een video over NuCypher die onder een minuut duurt.

Wat is NuCypher (NU)?

In 2015 hebben MacLane Wilkison en Michael Egorov NuCypher opgericht. Het is een gedecentraliseerd sleutelbeheersysteem (KMS) dat de beperkingen oplost van het gebruik van consensusnetwerken om privégegevens en versleutelde gegevens veilig op te slaan en te manipuleren door gebruik te maken van proxy re-encryption (PRE).

Het native token van NuCypher is NU, en het wordt gebruikt voor network prompting, worker node execution en governance van deelnemende protocollen. Hierdoor kunnen we dus best zeggen dat het netwerk van NuCypher autonoom is en op zichzelf kan werken, waarbij de decentralisatie in acht wordt genomen (en dat is belangrijk in de blockchainwereld).

NuCypher is bedoeld als een laag voor versleuteling en gegevensbescherming voor Ethereum (maar ook mogelijk andere netwerken) en gedecentraliseerde applicaties (dApps) die niet afhankelijk zijn van een centrale dienstverlener (zoals een bedrijf of webserver).

Het protocol, dat het team een gedecentraliseerd sleutelbeheersysteem (KMS) noemt, wil ontwikkelaars de mogelijkheid geven om privégegevens op te slaan, te delen en te beheren op publieke blockchains. Dit zijn blockchains die door iedereen te gebruiken zijn, zonder hier van tevoren toestemming voor te hoeven vragen.

Ontwikkelaars ontvangen deze versleutelingsdienst via een netwerk van NuCypher nodes in ruil voor een vergoeding (betaald in ETH). Deelnemers kunnen alleen een node runnen door het NuCypher-token, NU, als onderpand op het netwerk te bewaren. We zullen je verder in dit artikel uitleggen hoe je dat zou kunnen doen. Ook vertellen we of het mogelijk is om NyCypher te minen.

Het team achter NuCypher

Het is belangrijk om te weten wie er in het team van een cryptoproject zitten, voordat je besluit om erin te investeren. Het team zegt namelijk veel over de kansen van een project. Zoals gezegd is NuCypher bedacht door Mikhail Egorov, wie ook de bedenker van Curve is, samen met MacLane Wilkison. De white paper van dit project was gelanceerd in juni 2017, waarna het testnet pas was gelanceerd in november 2018.

Egorov was eerst ook de CTO van NuCypher, toen hij ook nog onderzoeker was aan de universiteit van Moskou. De andere bedenker van dit project, MacLane, was software engineer en CEO van NuCypher. Voordat hij actief was in de wereld van blockchain, werkte hij als een investeringsmedewerker bij Morgan Stanley. Hier bood hij financiële diensten aan bij bedrijven die actief waren in de wereld van technologie en media.

Wat maakt NuCypher speciaal?

Wanneer we een cryptoproject tegenkomen, zien we vaak dat ze vooral gefocust zijn op zichzelf. Ze willen de beste zijn binnen de markt, en hopen zo de concurrenten de baas te zijn. Waarom? Omdat ze natuurlijk geloven in het feit dat hun oplossing de beste oplossing is die er bestaat, alsook dat ze graag zien dat de waarde van hun cryptovaluta stijgt.

Dat is anders bij NuCypher. Dit project focust zich niet op zichzelf, maar op andere blockchains. Ze willen een beveiligingslaag zijn voor andere blockchains, zodat zij hier beter van kunnen worden. De oprichters van NuCypher vinden het namelijk belangrijk dat blockchains en cryptocurrencies veiliger worden.

Het maakt gebruik van verschillende technieken die we niet vaak samen tegenkomen. Toch zorgt een combinatie van deze technieken dat er extra veiligheid geboden kan worden. Door gebruik te maken van het NuCypher netwerk kunnen gebruikers toegang krijgen tot data, met meerdere gebruikers op hetzelfde moment.

Kan ik NuCypher (NU) minen?

NuCypher (NU) is een cryptocurrency die veel belangstelling trekt. Investeerders zijn er zeer in geïnteresseerd en vragen zich af of ze het kunnen minen. Terecht! Misschien ben jij wel een van hen. Tot op heden is het echter niet mogelijk om NuCypher (NU) rechtstreeks te minen, maar dat betekent niet dat er geen alternatieven zijn!

Het is namelijk wel mogelijk om NU-tokens te staken op sommige platformen. We moeten je hierbij wel vertellen dat je niet alleen geld kunt verdienen met het staken van crypto. Er valt namelijk ook geld te verliezen, wanneer de koers bijvoorbeeld flink daalt tijdens het staken. Crypto is immers erg volatiel, en daarom is het ook niet raar wanneer dit zou gebeuren.

Maar waarom kun je NuCypher niet minen? Dit komt doordat het een project is dat op de blockchain van Ethereum draait. Dit project heeft dus niet zijn eigen blockchain, waardoor je hier ook niet voor zou kunnen minen. Daarnaast zou de blockchain dan gebruik moeten maken van Proof of Work (PoW). Dit is een consensus algoritme waar Ethereum op dit moment ook nog gebruik van maakt, al zullen ze binnenkort overgaan op Proof of Stake (PoS).

Het NU-token

Het native token van dit project heet NU, en het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van het netwerk. Des te meer tokens er zijn verspreid, des te veiliger het netwerk is. Dit komt mede doordat er op dat moment een grotere liquiditeit en decentralisatie wordt gecreëerd. 

De bezitters van NU-tokens kunnen ook stemmen op bepaalde plannen die worden voorgesteld aan het netwerk. Op deze manier willen de bedenkers van dit project ervoor zorgen dat het netwerk zichzelf leidt, en alle wensen van de gebruikers worden voorzien. Ook dit zorgt ervoor dat het netwerk een stukje verder gedecentraliseerd is dan de meeste andere projecten binnen dit spectrum.

Een andere functie van de NU-tokens is het staken voor een node. Het netwerk is overigens beveiligd tegen malafide staking: wanneer dit door het netwerk wordt opgemerkt, zal de node automatisch verwijderd worden. Je kunt dus met een gerust hart deelnemen aan het netwerk (wanneer je natuurlijk goede bedoelingen hebt).

Ook kun je NU gebruiken om deel te nemen aan de NuCypher DAO. Dit is het protocol dat de netwerk parameters en smart contracts controleert voor upgrades op het netwerk. Gebruikers die NU staken, kunnen ook deelnemen om DAO-protocollen te valideren.

Er is op dit moment (september 2021) een totaal aanbod van 3,885,390,082 NU-tokens. Er is nu nog maar een klein deel van dit totale aanbod in omloop: zo’n 17%. Dat zijn 1,274,331,757 tokens. Dit kan veel zeggen over de toekomstige prijs van het token. Wanneer er nog maar weinig tokens bij zullen komen, zal het aanbod afnemen. Als dit gebeurt terwijl de vraag hetzelfde blijft of zelfs toeneemt, zal de prijs waarschijnlijk gaan stijgen.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het aantal tokens dat in omloop is wanneer jij wilt besluiten om NU-tokens te kopen. Je kunt hierover, en over de koers, meer vinden op de website van CoinMarketcap:

Hoe koop ik NuCypher (NU)?

Het kopen van NU-munten is allesbehalve lastig. Deze cryptomunt wordt namelijk op vrijwel iedere crypto exchange aangeboden. Toch is het niet altijd slim om deze op zomaar een exchange te kopen. Dit komt door de mogelijke gevaren die hierbij kunnen horen.

Wanneer je NU op een veilige manier wil kopen, kun je het beste gebruik maken van Binance. Hier betaal je ook nog eens de beste prijs voor NU. Dit komt doordat dit platform een hoge liquiditeit kan bieden. Er zijn dus altijd genoeg munten die worden aangeboden en afgenomen. Een hoge liquiditeit betekent ook meer veiligheid. Je weet dan zeker dat er genoeg onderpand is om jouw munten te kopen of verkopen.

Natuurlijk kun je NU ook kopen op een gedecentraliseerde crypto exchange, zoals Uniswap of SushiSwap. Echter, deze exchanges zijn een stuk minder veilig dan Binance. Dit komt doordat je hier meer stappen moet doorlopen om een transactie uit te voeren. De kans dat het fout gaat, is dus vele malen groter. Daarom kun je hier beter geen gebruik van maken wanneer je nog een beginner bent. Sinds September kun je nu ook NuCypher kopen op Bitvavo, dit kun je hieronder doen.

Hoe kan ik NuCypher bewaren?

Het is belangrijk dat een wallet NU ondersteunt voordat je het hierin kunt opslaan. Gelukkig is dat het geval voor de wallets die Ethereum-tokens ondersteunen. Denk hierbij aan wallets van crypto exchanges als Binance. Je kunt de munten hier dus snel en makkelijk in bewaren. Echter, dit is niet de veiligste manier. Er zijn namelijk veel gevallen bekend van mensen die hun cryptomunten zijn verloren nadat ze deze hadden opgeslagen in een software wallet.

Wanneer je jouw NU-coins de veiligste manier wilt bewaren, kun je het beste kiezen voor een hardware wallet. Dit is een soort USB-stick die je kunt loskoppelen van jouw computer, en dus ook van het internet. Op het moment dat de USB-stick nergens mee is verbonden, kan niemand bij de cryptomunten die op de wallet staan. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren.

De bekendste hardware wallets zijn Trezor en Ledger. Beide hebben zich bewezen onder crypto traders en kunnen als veilig worden beschouwd.

Is het slim om NuCypher te kopen?

Als je de technologie wilt kopen en vertrouwen hebt in MacLane Wilkison en Michael Egorov, de oprichters van het project, is dit misschien het moment om in NuCypher te investeren. Neem je tijd, neem geen overhaaste beslissingen en doe je best om zeker te zijn van je investering. Je wilt natuurlijk niet een van de mensen zijn die veel geld verliest met crypto trading. En geloof ons maar: het is niet heel erg moeilijk om geen geld te verliezen met crypto trading. Het is een kwestie van goed onderzoek doen.

NuCypher prijsverwachting

Veel analisten hebben hoge koersdoelen voor NuCypher vastgesteld, waarbij sommigen een rendement op investering van meer dan 1000% over vijf jaar voorspellen. We zijn echter voorzichtig met het vaststellen van een definitief koersdoel voor NU, of enige andere cryptocurrency wat dat betreft. Het traject van de blockchain-technologie is inderdaad niet zo voorspelbaar als de aandelenmarkt op de lange termijn.

Hoewel het nooit een goed idee is om te investeren met een ‘alles of niets’-mentaliteit, is het groeipotentieel van NU-tokens veelbelovend. Als je nu in een vroeg stadium instapt, kun je nog profiteren van de bredere toepassing van NuCypher-diensten, waardoor de waarde van de NU-tokens toeneemt.

Je moet er dus rekening mee houden dat een investering niet altijd winstgevend is. Het kan ook gebeuren dat je geld verliest met je investering. Om dit risico in te dekken, kun je van tevoren goed onderzoek doen naar een munt. Dat kan door middel van een technische of fundamentele analyse.

Het uitvoeren van zo’n analyse kan nog best lastig zijn, omdat NuCypher een vrij nieuw cryptoproject is. Het is hierdoor vaak lastig om er genoeg informatie over te vinden. Toch zal het zeker moeten lukken wanneer je dit artikel goed hebt doorgelezen.

Conclusie

NuCypher, opgericht in 2015 in San Francisco, is software die tot doel heeft een gecombineerde laag van beveiliging en privacy te bieden voor gedecentraliseerde applicaties die vertrouwen op publieke blockchains, zoals Ethereum. De twee belangrijkste diensten vallen in twee categorieën uiteen: geheim beheer en dynamische toegangscontrole.

Het stelt ontwikkelaars in staat privégegevens op te slaan, te delen en te beheren en beoogt op lange termijn een interoperabele beveiligingslaag toe te voegen aan verschillende blockchains. De native token-functie van het platform, NU, wordt gebruikt om computers die op het netwerk zijn aangesloten, te vragen encryptiediensten voor gebruikers uit te voeren. Het kan worden gebruikt om te houden, te verzenden of te wedden en speelt een sleutelrol bij het in stand houden van het netwerk.

Wij zijn erg benieuwd wat de koers van NuCypher in de toekomst gaat doen, maar hebben er op hetzelfde moment veel vertrouwen in. De techniek die het team gebruikt is nieuw en innovatief, waar het ook nog eens een hot topic is (beveiliging). Toch zullen we geduldig moeten afwachten om te zien wat de koers gaat doen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven