Cryptocurrency

Wat is Uquid Coin? Uitleg UQC koers en verwachting en alles wat je moet weten over UQC

Betaal jij in de winkel wel eens met cryptomunten? Misschien vind je dit een rare vraag, maar het is echter zeker mogelijk! Steeds meer projecten geven hun eigen crypto betaalkaart uit. Met deze betaalkaart kun je in winkels betalen met cryptomunten. Dat is ook wat je kunt doen met de betaalkaart van Uquid Coin.

Het doel van de ontwikkelaars van Uquid Coin is om een eigen ecosysteem op te bouwen met Uquid Coin, dat zijn gebruikers de mogelijkheid biedt om het saldo van hun lopende rekening in contanten uit te laten betalen. Of zelfs maar een bepaalde hoeveelheid ervan. Het gaat hier in de eerste plaats om de snelheid die moet worden gegarandeerd. Wil je weten hoe dit werkt, en waar je het token kunt kopen? Dat leggen we je graag in dit artikel uit!

Wat is Uquid Coin (UQC)?

De Uquid Coin – of ook wel kortweg UQC genoemd door zijn tracker – is gebaseerd op Ethereum en zijn ERC-20 protocol. Het is niet mogelijk om deze cryptocurrency te minen. In plaats daarvan kan het rechtstreeks via zijn eigen platform worden gekocht. Eigenaars wordt in dit geval 0,4% toegezegd, wat kan worden bespaard op de geïnde rechten. Tegelijkertijd worden alle beveiligingsfuncties van Ethereum gebruikt en wordt een hoge liquiditeit voor elke gebruiker gegarandeerd door het team achter het projecten. Alle munten die je bezit, kunnen op elk moment en vanaf elke ondersteunde locatie worden uitbetaald.

In totaal zou er een marktkapitaal van 123 biljoen dollar zijn. Sinds 2016 zijn er al tientallen miljoenen transacties gedaan. Meer dan 51.000 kaarten zijn naar 174 verschillende landen gestuurd om de gebruikers in staat te stellen van deze diensten gebruik te maken. Tenslotte wordt de uitbetaling gedaan via zo’n kaart.

Het team is zich ervan bewust dat het opereert in een sterk gedigitaliseerde wereld. Daarom is het bijzonder belangrijk dat een dergelijk project up-to-date blijft. In de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe zijn er al verschillende successen geboekt. Enerzijds is UQUID het eerste bedrijf dat een altcoin-betaalkaart aanbiedt die meer dan 90 munten ondersteunt. Bovendien is het bedrijf een van de eersten die een hoogwaardige mobiele app voor zijn eigen bedrijf aanbiedt.

Hoe kan ik het token van Uquid Coin kopen?

De snelste manier om het token van Uquid Coin te kopen is op de officiële website, die kan worden gevonden op uqidcoin.com. Hier moeten gebruikers hun eigen account registreren. Daarna kan onmiddellijk een bestelling worden geplaatst, die elk willekeurig bedrag kan bevatten. Binnen 24 tot 72 uur wordt het gekochte bedrag op de rekening bijgeschreven. Om te kunnen betalen voor de geplaatste bestelling, worden alleen Bitcoin, Ethereum of andere 88 Coins geaccepteerd. Er is geen mogelijkheid om te betalen via bankoverschrijving, iDeal, PayPal of een andere soortgelijke betalingsdienstaanbieder. Als de directe verkoop via de website jou niet trekt, zijn er nog tal van exchanges beschikbaar waarop je de Uquid Coin zou kunnen kopen en verkopen.

Denk hierbij aan Binance, ByBit of Bitcoin Meester. Maar ook kun je UQC kopen op gedecentraliseerde exchanges (DEX) als Uniswap en Sushiswap. Het is echter wel een stuk lastiger om UQC te kopen via een DEX. Je moet namelijk veel meer stappen doorlopen wanneer je kiest voor een DEX, waardoor er een kans ontstaat dat het fout gaat. Het is in het verleden al bij veel mensen gebeurd dat ze hun geld kwijtraakten doordat ze een fout maakten bij de aankoop op een DEX. Er is ook vaak geen helpdesk aanwezig bij een helpdesk wanneer er iets misgaat.

Daarom raden we je aan om te kiezen voor een exchange als Binance of Bicoin Meester, zodat je zeker weet dat het goed gaat, en je altijd ergens terecht kunt mocht er toch iets misgaan. Deze crypto exchanges hebben namelijk een klantenservice waarmee je vrij makkelijk in contact kunt komen, zonder al te veel problemen. Dat is dus een stuk veiliger en geeft je een fijner gevoel!

Hoe kan ik UQC bewaren?

Omdat UQC op de Ethereum blockchain draait, en UQC dus een ERC-20 token is, kan het token in vrijwel iedere wallet opgeslagen worden. Het maakt dus niet uit waar je het token opslaat. Echter is het wel aan te raden dat je grote hoeveelheden UQC opslaat in een cold wallet, gezien dit een stuk veiliger is dan een hot wallet. Een hardware wallet kun je namelijk makkelijk loskoppelen van het internet, waardoor het voor hackers onmogelijk is om bij de tokens te komen.

Echter is het nadeel van een hardware wallet dat je deze makkelijker kwijt kunt raken. Op het moment dat je de wallet kwijt bent, is er geen enkele manier meer om de cryptomunten die op de hardware wallet stonden terug te krijgen. Zorg er daarom altijd voor dat je de hardware wallet met jouw UQC-munten op een veilige manier bewaard, zodat je de wallet nooit kwijt zult raken.

De koers van UQC

Natuurlijk stijgt en daalt de koers van UQC continu. Vanzelfsprekend wil je deze tokens voor de beste prijs kopen. Daarom is het verstandig om de koers van UQC regelmatig in de gaten te houden. Zo kun je voor jezelf bepalen wat het beste moment is om in te stappen in deze cryptomunt. De koers van UQC kun je real-time vinden op:

De waarde van Uquid Coin

De huidige waarde van een muntstuk is ongeveer 29 US dollar. Dit betekent dat de prijs relatief hoog is. Andere zeer hoge waarden werden genoteerd op 8 februari 2018 tegen 2,82 US dollar, alsook op 15 december 2017 tegen 2,72 US dollar. Het is een voortdurende verandering die de prijs doormaakt. Om met UQC een hoge winst te behalen bij het handelen, is het noodzakelijk om meerdere malen per dag op de hoogte te zijn van veranderingen. Daarom vereist deze cryptocurrency een intense tijdsinvestering, maar het zal het zeker waard zijn vanwege de hoge prijs. Zelfs op het laagste punt tot nu toe, was de waarde nog steeds meer, dan een Amerikaanse dollar.

Het totale aantal UQC dat beschikbaar zal komen ligt op 10 miljard tokens. In mei 2021 zijn er al 40 miljoen tokens uitgegeven. De verwachting is dat de prijs van UQC zal toenemen zodra er steeds minder tokens beschikbaar zijn. Het aanbod neemt dan namelijk af, terwijl de vraag mogelijk stabiel blijft of zelfs toeneemt.

ICO van Uquid Coin

Om het project te financieren, werden de opbrengsten van de Initial Coin Offering op de volgende manier verdeeld door het team van Uquid Coin:

 • 45% voor de ontwikkeling van het project
 • 30% voor het bedrijf en het team
 • 15% voor overheadkosten
 • 5% voor de juridische afdeling
 • 5% voor de marketing

De Uquid Coin debitkaart

Uquid heeft de eenvoudige maar ambitieuze taak op zich genomen om de werelden van cryptocurrencies en traditionele munteenheden met elkaar te verbinden.

Klanten kunnen een groeiend aantal ondersteunde crypto’s naar Uquid sturen, waar het bedrag onmiddellijk wordt omgezet in USD, GBP of EUR en op een Visa debet kaart wordt geladen. Je kunt de Uquid debitcard gebruiken op locaties waar Visa wordt ondersteund, gezien het ook een Visa-kaart is.

Merk op dat als gevolg van de opschorting van licenties door Visa en Mastercard, Uquid niet langer bankkaarten uitgeeft, in tegenstelling tot Transferwise of Cex.io die Europese bedrijven zijn (UK) en daarom niet zijn opgeschort.

De uitgegeven debetkaart is van dezelfde provider – Wave Crest, met vergunning in Gibraltar – als de meeste andere bitcoin-debetkaarten, zoals Xapo en Wirex om er twee te noemen.

Wat echter anders is, is de transparantie van Uquid’s vergoedingen. In tegenstelling tot de concurrentie, die gewoonlijk 2,5-3% belastingkosten verbergt, neemt Uquid slechts 0,5% op de belasting, en een extra 1% op bitpay, dat de beste wisselkoersen biedt aan klanten op meerdere beurzen.

Een bijkomend voordeel is de anonimiteit. Er zijn klanten die honderden in wezen wegwerpbare virtuele kaarten aanmaken, er één opladen tot de limiet is bereikt en dan verder gaan met de volgende wanneer de limiet is bereikt. Een e-mail is in wezen alles wat daarvoor nodig is.

De toekomst van Uquid Coin

In de toekomst staat de onderneming grote veranderingen te wachten. Tegen 2022 zou het zelfs zover moeten komen dat een rechtstreekse uitbetaling uit de wallet via een bankinstelling mogelijk wordt. Ook zal de betalingsmogelijkheid via UQC in talrijke webwinkels worden ingevoerd. 

Op deze manier wil Uquid Coin zijn aandeel in de markt vergroten, waardoor de kans groter wordt dat steeds meer mensen niet meer om dit project heen kunnen, en het ook zullen gaan gebruiken. Je kunt jezelf voorstellen dat dat de prijs van Uquid Coin alleen maar ten goede kan komen.

Hoe gebruik je UQUID?

UQuid biedt momenteel geen Bitcoin wallet aan, hoewel deze wel in de ontwikkelingsfase zit. Dit betekent dat wanneer een cryptocurrency naar UQUID wordt overgemaakt, deze wordt omgewisseld in de valuta van uw keuze op uw betaalkaart. Dit heeft positieve en negatieve gevolgen voor de klanten en gebruikers van UQUID.

Het systeem is zo ontworpen dat je jouw valuta op de door jou gekozen wallet kunt bewaren – wat velen uit veiligheidsoogpunt zullen verkiezen. Sommigen zullen er ook de voorkeur aan geven vooraf een flink bedrag aan altcoins te versturen, zodat er genoeg geld op de betaalkaart staat om een tijdje mee te kunnen.

Echter, voor anderen die er de voorkeur aan geven net genoeg over te maken om een bepaalde shopping trip of behoefte te dekken, vereist elke overdracht extra mining-kosten, en vertragingen in de bevestiging verhinderen waarschijnlijk het verzenden van BTC zoals nodig bij het verkooppunt of elders.

Is Uquid Coin een slimme investering?

Er zijn drie grote redenen om voor UQUID te kiezen:

 • De laadkosten zijn ongeveer 50% lager dan de concurrentie
 • Een aantal altcoins worden geaccepteerd in directe storting
 • Er is een hoger niveau van anonimiteit dan je zou kunnen vinden bij grotere merken zoals XAPO. Ongeacht je locatie, als je bitcoin hebt, kun je een Visa debetkaart krijgen bij uquid.

Natuurlijk wil je graag weten of het verstandig is om in UQC te investeren. Helaas kunnen we daar geen antwoord op geven. En daar zijn we niet de enige in. Het is belangrijk dat je jouw keuze vooral baseert op je eigen onderzoek, en niet op wat anderen zeggen. Maar hoe doe je dat onderzoek dan?

Je kunt gebruik maken van een fundamentele analyse. Bij zo’n analyse ga je opzoek naar allerlei informatie omtrent de blockchain en cryptomunt. Zo kijk je bijvoorbeeld naar wie er in het team van het project zitten, hoe het project werkt en wie de concurrenten zijn. Op basis van dit onderzoek kun je vervolgens bepalen of het op dit moment verstandig is om UQC te kopen. Je wilt UQC natuurlijk kopen op het moment dat het token ondergewaardeerd is (dat betekent dat het te goedkoop is voor wat het waard zou kunnen/moeten zijn).

Het is ook mogelijk om een technische analyse uit te voeren, waarbij je dieper ingaat op de cijfers van het project. Denk bijvoorbeeld aan de koers. Door bepaalde patronen uit het verleden te herkennen in het heden, kun je een verwachting maken op wat de koers waarschijnlijk gaat doen. Je weet dan ook of het slim is om op dat moment te investeren in UQC.

Conclusie

Uquid Coin is dus een cryptocurrency. Om precies te zijn; het is een ERC-20 token, dat dus draait op de blockchain van Ethereum. Dit token, waarvan de standaard gerelateerd is aan de Ethereum-blockchain, wil bijdragen aan de ontwikkeling van het project. Het einddoel voor gebruikers is dat ze gemakkelijk cryptocurrencies kunnen verdienen en uitgeven.

Ook is er een betaalkaart van Uquid Coin. Gebruikers en winkeliers kunnen de kaart gebruiken om geld te ontvangen en transacties uit te voeren. Gebruikers kunnen hun rekeningen betalen, online aankopen doen, maar ook alledaagse aankopen in fysieke winkels, betalen voor hun Wi-Fi-verbinding, enz.

Dit kan gaan van eenvoudige factuurbetalingen tot apothekersbonnen en zelfs vervoersbewijzen. De mogelijkheden zijn dus talrijk. Er wordt verwacht dat de diensten in de toekomst nog verder zullen worden uitgebreid. Het platform biedt bijvoorbeeld ook al een reeks e-walletoplossingen alsook mobiele opwaarderingen. Gebruikers kunnen dus voor verschillende redenen bij Uquid Coin terecht. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!