Home » Blog » Wat is DFI.MONEY ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over DFI.MONEY

Wat is DFI.MONEY ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over DFI.MONEY

DFI.MONEY

DFI.MONEY is een DeFi platform dat een groot doel voor ogen heeft. Het wil producten verstrekken op basis van geaggregeerde liquiditeit. Het je misschien nog onduidelijk zijn wat hier mee wordt bedoeld. Wanneer je weet wat DFI.MONEY is en hoe het werkt, zal dit allemaal een stuk duidelijker worden. Je weet dan ook een stuk beter hoe je zelf het token van DFI.MONEY (YFII) kunt verdienen.

Wat is DFI.MONEY (YFII)?

DFI.MONEY (YFII) is een gedecentraliseerde financieel (DeFi) platform. Het doel van DFI.MONEY is het bouwen van producten op basis van het verstrekken van geaggregeerde liquiditeit. Ook verstrekken ze transacties met hefboomwerking en zijn ze bezig met geautomatiseerde marketing. DFI.MONEY is dus een veelzijdig platform dat veel functionaliteiten heeft.

Het DFI.MONEY platform lijkt veel op yearn.finance, omdat het in 2020 van deze blockchain is afgesplitst. Na enige onenigheid, werd besloten om een hard fork te creëren en verder te gaan als DFI.MONEY. De rol die DFI.MONEY wilt vervullen binnen de financiële markt, lijkt daarom ook veel op de rol die yearn.finance ook wil vervullen.

Echter werd DFI.MONEY opgericht omdat het het rendement voor investeerders wilde optimaliseren. Het houdt zich daarbij aan het upgradeplan genaamd YIP-8. Hier staat de voorgestelde wijzigingen omtrent de blockchain in vermeld. Naastdat het protocol is gewijzigd, werden er ook nieuwe producten uitgebracht door DFI.MONEY.

Het belangrijkste product dat is uitgebracht door DFI.MONEY heet Vault. Maar ook hebben ze een native token uitgebracht.

Hoe heet het token van DFI.MONEY?

YFII-token is de utility token van het DFI.MONEY platform. Het is mogelijk voor gebruikers om het token te verdienen, al moeten ze hier wel wat voor doen. Anders dan bij blockchains Bitcoin en Ethereum, moeten gebruikers bijdragen aan de liquiditeit van het platform en het token gebruiken om het platform zo groter te laten worden. Wanneer ze dit doen, kunnen ze op basis van hun werk YFII verdienen.

Dat is dus een groot verschil met een blockchain die een consensus algoritme als Proof of Work gebruikt. Daar worden gebruikers namelijk beloond voor het valideren van transacties, zodat er nieuwe blokken kunnen worden toegevoegd aan de blockchain. Een overeenkomst is dat bij beide vormen het platform uiteindelijk zal gaan groeien. Het doel is dus hetzelfde.

Waar kun je YFII-tokens voor gebruiken?

De YFII-tokens van DFI.MONEY hebben verschillende functies. Ten eerste kan het token gebruikt worden als beloning. Gebruikers van DFI.MONEY kunnen YFII-tokens verdienen wanneer ze liquiditeit aan de pools verstrekken. De tokens kunnen verkocht worden voor USD, EURO of andere cryptomunten.

Een andere functie van de tokens is dat het als governance kan worden gebruikt. Dat betekent dat gebruikers kunnen stemmen met de tokens. Zo heeft het netwerk de mogelijkheid om te stemmen over de toekomst van het netwerk. Ze bepalen bijvoorbeeld mee over beslissingen en implementaties van de blockchain. DFI.MONEY is dus een democratische blockchain waarbinnen deelnemers ook mogen meebepalen over de toekomst van de DeFi blockchain.

De beveiliging van het DFI.MONEY netwerk

Er zijn in totaal 40.000 YFII tokens uitgebracht door DFI.MONEY. Deze tokens kunnen niet aangepast worden door anderen. Daarom is het onmogelijk om de tokens te manipuleren. Dit wordt gedaan door de keys van nieuwe munten te versturen naar een adres dat niet bestaat. Dit noemen we ook wel een ‘blackhole’-adres. Wanneer de sleutels hiernaartoe worden verstuurd, is de toegang tot de tokens voor altijd verloren. Zo wil DFI.MONEY de veiligheid van de tokens garanderen.

Het versturen van sleutels naar blackhole-adressen, is een klein beetje te vergelijken met Proof of Burn. Hier worden munten verbrand door ze te versturen naar adressen die in feite niet echt bestaan. Zo kunnen burners cryptomunten verbranden, om zo consensus binnen het netwerk van de blockchain te bereiken.

Het verschil tussen DFI.MONEY en Yearn.finance

Het is geen wonder dat DFI.MONEY veel lijkt op yearn.finance, gezien het een hard fork is van laatstgenoemde blockchain. Naast de vele overeenkomsten tussen deze twee platformen, zijn er ook een aantal grote verschillen te benoemen. Deze verschillen kunnen ervoor zorgen dat investeerders eerder kiezen voor DFI.MONEY dan voor yearn.finance.

Verschil in protocolregels en functies

De rol tussen DFI.MONEY en yearn.finance is hetzelfde, maar de protocolregels voor tokens verschillen van elkaar. Ook zijn er verschillende functies die verschillen. Zo is het rendement bij DFI.MONEY een stuk verder geoptimaliseerd. Beleggers in DeFi kunnen rendement krijgen door liquiditeit te verschaffen. Ook geeft DFI.MONEY aan dat het protocol dat ze gebruiken eigendom is van de gemeenschap. Het protocol verschaft geen beloningen voor ontwikkelaars, zoals andere blockchains als Bitcoin en Ethereum dat wel doen.

Vault

Vault is een functie die door DFI.MONEY is bedacht. Hiermee kunnen gebruikers het hoogste rendement behalen, omdat het het hoogst mogelijke rendement automatisch opzoekt. Dit doet Vault op basis van strategieën die door de gebruikers zelf zijn ingevoerd. Gebruikers hoeven zelf dus niet meer handmatig transacties in te plannen.

Liquiditeitspool: Curve of Balancer

Een ander verschil is dat gebruikers van DFI.MONEY zelf kunnen kiezen aan welke liquiditeitspool ze deelnemen. Ze hebben keuze tussen Curve (CFI) en Balancer (BAL). Met beide pools kunnen ze YFII-tokens verdienen, door liquiditeit aan het platform te verschaffen.

De functies die we hebben genoemd, zijn niet terug te vinden bij yearn.finance. Daarom zijn er veel mensen die zeggen dat DFI.MONEY veel geavanceerder is dan yearn.finance. Er is een stuk meer mogelijk, en gebruikers kunnen meer rendement behalen door aan het platform van DFI.MONEY deel te nemen, dan dat ze deelnemen aan yearn.finance. Toch is de prijs van yearn.finance vele malen hoger dan de prijs van DFI.MONEY.

Zeldzaam succes

Het succes van de YFII-token is erg zeldzaam. In het verleden is het namelijk nauwelijks voorgekomen dat hard forks een succes bleken te zijn. Het design van DFI.MONEY heeft ervoor gezorgd dat veel Chinezen besloten om gebruiker van DFI.MONEY te worden.

De manier van liquiditeit verschaffen werd ook opgepikt door andere projecten. Zo hebben onder andere NEST, Curve, Aave, Balancer en Syth deze manier overgenomen. Daarbij groeit het aantal projecten dat het ook volgens deze manier doet gestaag. Dat is opzich niet raar, gezien DeFi steeds populairder wordt. Zo worden ook de projecten rondom DeFi steeds vaker gebruikt door bedrijven en particulieren. Het is mooi om te zien dat DFI.MONEY hier dus een belangrijk rol in speelt.

Door wie is DFI.MONEY bedacht?

We kunnen zeggen dat het nog niet lang geleden is dat DFI.MONEY is bedacht. Het is zoals gezegd ontstaan als afsplitsing van yearn.finance, wat is bedacht door Andre Cronje. Hij vertrok en wilde later terugkomen om het platform verder te ontwikkelen in 2020. In de tussentijd was DeFi razend populair geworden.

De mining van de YFI-token is in juli 2020 gestopt. De liquiditeitsvoorziening tegen whales werd beschermd door een voorstel waar 80% van de protocoldeelnemers mee instemde. Echter was dit niet genoeg, waardoor er een splitsing ontstond. Hier vond dus een hard fork plaats.

De toekomst van DFI.MONEY

Het is dus duidelijk dat DFI.MONEY zich bezighoudt met DeFi. Toch zul je jezelf afvragen wat de toekomstplannen van DFI.MONEY zijn, gezien de blockchain een praktische functie heeft. Dezelfde toekomstplannen zullen mede de waarde van DFI.MONEY (YFII) bepalen. Wanneer deze plannen namelijk genoeg draadkracht hebben, en investeerders geloven in de uitvoering van de plannen, zal dit de waarde omhoog gaan doen.

Toch heeft DFI.MONEY op dit moment nog niet bepaald een roadmap voor de toekomst van het platform. Daarom is het lastig om wat over de toekomst te zeggen. Echter is het wel duidelijk dat DFI.MONEY continu bezig is met het doorvoeren van updates. We zien dat het systeem continu wordt doorontwikkeld. Iedere week informeert DFI.MONEY hun gebruikers over wat ze desbetreffende week hebben voltooid.

Voor DFI.MONEY is het dus belangrijk om te blijven groeien en bezig te zijn met het ontwikkelen van het platform, om DeFi nog verder te laten groeien. Ook vinden ze het belangrijk dat gebruikers van het platform, welke toch in zekere zin ambassadeurs van het platform zijn, up-to-date blijven over wat er gebeurt binnen het platform.

Hoeveel YFII is er in omloop?

Op dit moment is er een vaste voorraad van 40.000 YFII. Het is alleen mogelijk om YFII te verdienen door liquiditeit te verschaffen aan het protocol van DFI.MONEY. Vervolgens worden de tokens verdeeld volgens een algoritme, waarbij beloningen iedere week zullen afnemen. De liquiditeitspools begonnen met een voorraad van in totaal 20.000 YFII. 10 weken na aanvang was de tokenverdeling voltooid (in eind september 2020).

De prijs van DFI.MONEY (YFII)

Op het moment van schrijven is de DFI.MONEY koers $2.245,83 waard met een 24-uurs handelsvolume van $92.539.631. Het heeft een circulerende voorraad van 38.000 munten en een maximale voorraad van 38.800 munten. Het token is ontstaan op 29 juli 2020, met een prijs van $460,74. Tijdens de eerste week schommelde de prijs van het token tussen $200-$300. In de laatste week werd de munt echter steeds meer waard. De prijs steeg, totdat het vandaag de dag een waarde van $2.245,83 heeft. Het mag duidelijk zijn dat de kans groot is dat DFI.MONEY zal slagen en de tokens steeds meer waard worden.

Wat is Decentralized Finance (DeFi)?

Het begrip DeFi komen we steeds vaker tegen als het om blockchains gaat. Het wordt namelijk iedere dag populairder, en daarom is het belangrijk om te weten wat DeFi is. Met DeFi worden huidige financiële diensten en programma’s omgezet naar gedecentraliseerde diensten en applicaties. Op dit moment gebeurt dit allemaal nog centraal. Zo is een verzekeringsmaatschappij of bank centraal gevestigd. Data wordt op de eigen server opgeslagen, en hier kan niemand anders dan jij en de bank bij. Ook wanneer je een transactie wil uitvoeren, gebeurt dit via de bank. Of wanneer je een schade wil melden, moet je dit via de verzekeringsmaatschappij doen.

DeFi wil ervoor zorgen dat dit allemaal via de blockchain kan gebeuren. Betalingen uitvoeren kan al via de blockchain, met cryptomunten als bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Ook is het steeds vaker mogelijk om andere financiële handelingen via de blockchain uit te voeren. Het opzetten en laten uitvoeren van contracten kan door middel van smart contracts. Dit zijn voorgeprogrammeerde contracten, welke automatisch worden uitgevoerd wanneer er aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Zo heb je bijvoorbeeld geen notaris meer nodig. Stel dat je iets koopt, kan een smart contract controleren of het product ook daadwerkelijk is verzonden. Op dat moment wordt het geld automatisch overgemaakt naar de begunstigden. Wantrouwen is door deze toepassing verleden tijd.

DeFi kan dus verschillende oplossingen bieden. Een van de grootste voordelen van gebruikers is dat het minder geld kost. Er hoeven namelijk geen kosten meer aan de tussenpersoon betaalt te worden. De transactiekosten voor de blockchain zijn in de meeste gevallen velen malen lager dan normaliter het geval is.

DeFi en DFI.MONEY

DFI.MONEY is dus een blockchain en platform dat zich ook bezighoudt met DeFi. Dat betekent dat DFI.MONEY bezig is om financiële diensten op de blockchain af te handelen. Dit doen ze door gebruikers liquiditeit te laten verschaffen aan mining pools. Daarom heb je binnen de blockchain van DFI.MONEY ook geen miners. Gebruikers worden wel beloond, maar dit wordt gedaan met YFII-tokens.

Er zit een groot verschil tussen cryptomunten en tokens, terwijl veel mensen zich niet eens bewust zijn van het verschil. Cryptomunten zijn gelijk aan de blockchain, terwijl tokens op een al bestaande blockchain zijn gebouwd. Zo zou DFI.MONEY dus tokens kunnen ontwikkelen voor de Ethereum blockchain. Echter is het niet mogelijk dat DFI.MONEY een cryptomunt op de Ethereum blockchain laat draaien. Cryptomunten zijn over het algemeen gezien veel vaker gebruikt dan tokens. Dat is ook logisch, omdat Bitcoin de bekendste cryptomunt is, die volop in het nieuws is.

DFI.MONEY koers en de DFI.MONEY koers verwachting

Waar kun je DFI.MONEY (YFII) kopen?

Sinds oktober 2020 is YFII te koop op alle grote crypto exchanges waar ook andere cryptovaluta en tokens op te koop zijn. Zo kun je YFII kopen op bijvoorbeeld Coinmerce, Binance, ByBit en Bitmex. Om YFII te bewaren is het belangrijk om een wallet te hebben die het protocol van deze munt ondersteunt. Omdat YFII gebruik maakt van het ERC-20 protocol (meest gebruikte protocol voor tokens), zul je bijna geen enkele wallet tegenkomen die deze cryptomunt niet ondersteunt. Hier hoef je jezelf dus ook geen zorgen over te maken. Sinds February 2021 kun je nu ook YFII kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel YFII je wilt kopen op Bitvavo.

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven