Cryptocurrency

Wat is Shiba Inu Coin? Uitleg SHIB koers en verwachting en alles wat je moet weten over SHIB

Met cryptocurrencies zoals Ethereum en Dogecoin die nieuwe all-time highs bereiken, zijn beleggers altijd op zoek naar de volgende crypto die klaar is om te exploderen. Een van deze nieuwe cryptocurrency is de Shiba Inu cryptomunt, die in de belangstelling staat sinds de recente stijging en daling van Dogecoin.

In dit artikel vertellen we alles dat je zou moeten weten over Shiba Inu, zodat je weet wat het is, hoe het werkt en waar je SHIB zou kunnen kopen. Ofwel: je vindt hier echt alles dat je nodig hebt voordat je besluit om te investeren in Shiba Inu.

Wat is de Shiba Inu Coin?

Er is niet veel bekend over de Shiba Inu. Het token lijkt te zijn gemaakt om te concurreren met Dogecoin. De website beweert dat Shiba Inu een spontaan, gedecentraliseerd experiment is om een gemeenschap op te bouwen.

Het token vertegenwoordigt dezelfde Japanse jachthond, de Shiba Inu, die aan populariteit heeft gewonnen dankzij Dogecoin. Zelfs Elon Musk wil door Dogecoin een Shiba Inu puppy. We kunnen dus niet ontkennen dat Dogecoin ervoor heeft gezorgd dat de Shiba Inu ontzettend populair is.

Op de website staat: “Dit token is ons eerste project en stelt gebruikers in staat om miljarden, zelfs biljoenen te bezitten. De DOGECOIN KILLER genoemd, kan dit ENKELE ERC-20 token ver onder een dollar blijven en toch Dogecoin overtreffen in een korte tijd (relatief gesproken).”

Het team zegt ook dat iedereen Shiba Inu coins moet kopen op de open markt, wat zorgt voor een eerlijke en volledige verdeling waarbij ontwikkelaars geen speciale tokens hebben die ze kunnen dumpen op de community.

Er kunnen echter wel risico’s verbonden zijn aan deze “get-rich-quick” munten. Hoewel de rendementen in het verleden zeer aantrekkelijk leken, zijn verschillende van deze tokens in de afgelopen maanden bankroet gegaan. Dat betekent ook dat alle mensen die in deze munten hebben geïnvesteerd veel geld hebben verloren. En dat zou jou ook kunnen gebeuren wanneer je op het verkeerde moment dit soort munten koopt. Lees je daarom altijd goed in voordat je de aankoop daadwerkelijk uitvoert.

De kenmerken van dit token zijn ongewoon, omdat 50% van de totale voorraad is verbrand in de wallet van Vitalik Buterin. Buterin is de oprichter van Ethereum en is een vertrouwd en goed aangeschreven figuur in de cryptogemeenschap. Dit kan zijn gedaan om de vrees weg te nemen dat dit project een “rug pull” zou zijn, wat betekent dat de ontwikkelaars van het project de prijs zouden opdrijven, hun deelnemingen zouden dumpen, winst zouden maken en de onderneming zouden verlaten, waardoor de tokenhouders met waardeloze activa zouden achterblijven.

Wat is het verschil tussen Shiba Inu en Dogecoin?

Shiba Inu Coin kan worden beschouwd als een nieuwe versie van Dogecoin. Dogecoin is oorspronkelijk gelanceerd in 2013, en is mede hierdoor aantoonbaar verouderd, als gevolg van de introductie van DeFi en NFT’s, maar ook door een grotere marktliquiditeit dan in 2013.

Elon Musk uitte afgelopen februari in een tweet zijn bezorgdheid over de enorme walvissen van Dogecoin, en zei dat “naar mijn mening te veel concentratie het enige echte probleem is.” Dit was reden voor een groep ontwikkelaars om Shiba Inu Coin te beginnen, om zo een sterk alternatief voor Dogecoin neer te zetten waar mensen naar toe konden grijpen wanneer ze geen vertrouwen meer hadden in Dogecoin.

Voordelen

Er zijn maar weinig voordelen voor Shiba Inu Coin te bedenken. Dit komt doordat de munt vrijwel geen enkele functie heeft, en het vooral dient als grap, of ook wel memecoin genoemd. Daarom is er eigenlijk ook maar één voordeel te bedenken voor Shiba Inu Coin:

 • In het verleden is de waarde van zulke munten en tokens fors gestegen, waardoor er ook veel mensen zijn die veel geld hebben verdiend met bijvoorbeeld Dogecoin. Mocht je geluk hebben, zou dit in de toekomst nog eens kunnen gebeuren bij Shiba Inu Coin. Echter is dit puur speculatie en kun je zoiets nergens op baseren.

Nadelen

Ieder cryptoproject heeft nadelen, en zo ook Shiba Inu Coin. Echter kun je jezelf afvragen of de nadelen van Shiba Inu Coin niet zwaarder wegen dan de voordelen. Natuurlijk is het belangrijk om hier zelf een kant in te kiezen. Dit zijn de nadelen van Shiba Inu Coin:

 • De cryptomunt wordt vooral gezien als een enorme grap, ondanks zijn aanzienlijke kapitalisatie. Er zijn dus bijna geen praktische toekomst in deze munt. Dit komt mede doordat het ook geen enkele functie heeft. Het is puur en alleen ontworpen om snel rijk te kunnen worden.
 • Er zijn geen plannen voor de toekomst om het token ergens voor te gaan gebruiken. Hierdoor zal de koers dus ook niet gaan stijgen op basis van wat het team doet of waar het token voor gebruikt zal gaan worden.

De invloed van Elon Musk op cryptomunten

Bitcoin is de laatste tijd hard in waarde gestegen, maar ook weer gedaald. Dit komt mede door de verschillende functies die deze cryptomunt biedt. Een andere reden voor de waardestijging is doordat Elon Musk groot fan is van Bitcoin. Telkens wanneer hij iets over Bitcoin zegt op bijvoorbeeld Twitter, zie je dat de cryptomunt in waarde stijgt.

Dit was ook de reden dat Bitcoin in waarde is gedaald. Op het moment dat Elon Musk liet weten dat hij tijdelijk stopt met Bitcoin omdat het niet goed voor het milieu zou zijn, daalde de koers van deze cryptomunt fors.

De makers van Shiba Inu hopen ook dat hetzelfde bij hen gaat gebeuren. Net zoals bij Dogecoin hopen ze op prominente geldschieters, wat de opmars van verschillende meme-coins al heeft versneld. In 2020 zag je dat Dogecoin nog ongeveer één cent kostte. Plotseling schoot de prijs omhoog. Dit was vergelijkbaar met de Gamestop-zaak waar particuliere investeerders de koop hebben gestimuleerd via fora als Reddit.

In februari 2021 postte miljardair en Tesla CEO Elon Musk een foto van een maanraket met daaronder enkel het woord “Doge”. Kort daarna vulde hij het geheel aan met de woorden “Dogecoin is de cryptocurrency van het volk”. De waarde van de cryptocurrency ging door het dak en steeg met ongeveer 50 procent in één dag.

Het laat zien hoe beïnvloedbaar munten als Shiba Inu zijn. Voor bepaalde investeerders is dit een reden om Shiba Inu Coin compleet te vermijden, omdat lastig te bepalen is waar de waarde op is gebaseerd. Voor andere investeerders is het juist genoeg reden om meer Shiba Inu Coins te kopen. Er kan namelijk veel geld verdiend worden met deze munt, gezien de waarde ontzettend snel kan stijgen (en natuurlijk net zo hard weer kan dalen).

Waar kan ik SHIB kopen?

Wil je het token van Shiba Inu kopen? Dat kan helaas niet op de meeste crypto exchanges. Dit komt doordat Shiba Inu Coin nog een vrij nieuwe munt is, en daarom niet is opgenomen door de meeste crypto exchanges. Wij raden je aan om te kiezen voor Bitvavo. Deze crypto exchange bieden namelijk de beste veiligheid en hoogste liquiditeit. Binnen enkele klikken heb je SHIB-tokens in je bezit.

Daarbij zijn dit ook bewezen crypto exchanges wanneer het op veiligheid aankomt. Je kunt hier SHIB-tokens kopen zonder jezelf zorgen te hoeven maken om je veiligheid. Er zijn genoeg andere crypto exchanges waar het in het verleden helaas al eens fout is gegaan.

Het is ook mogelijk om SHIB te kopen op een gedecentraliseerde exchange, zoals Uniswap of Sushiswap. Zoals we al eerder zeiden, is de kans dat de aankoop fout gaat stukken groter op een DEX. Je moet namelijk veel meer stappen doorlopen, die voor sommige lastig uit te voeren zijn. Daarom kun je het beste kiezen voor Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel SHIB je wilt kopen op Bitvavo!

Hoe kan ik mijn SHIB bewaren?

Wanneer je SHIB wilt bewaren in een wallet, kun je dit in de meeste gevallen doen door gebruik te maken van de wallet van de crypto exchange die je gebruikt voor je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. Het is ook mogelijk om SHIB te bewaren in een MetaMask-wallet. Omdat de SHIB-tokens ERC-20 tokens zijn, kun je ze in vrijwel iedere wallet opslaan. Dit komt doordat Ethereum-projecten de meest voorkomende projecten zijn. Hier hoef je jezelf dus eigenlijk nooit druk om te maken.

Echter is het opslaan van jouw tokens en munten in een software wallet (ook wel hot wallet genoemd) niet de beste en veiligste manier. Dit komt doordat deze wallets te allen tijde verbonden zijn met het internet. Dat betekent dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat hackers in de wallet kunnen komen. En dat zou betekenen dat ze ook de kans hebben om jouw SHIB-tokens te stelen.

Wil je jouw SHIB wel graag op een veilige manier bewaren? Dan kun je beter gebruik maken van een hardware wallet, wat ook wel bekend staat als een cold wallet. Deze wallets zijn namelijk vele malen veiliger dan een hot wallet, doordat deze losgekoppeld kunnen worden van het internet. Het is in feite een USB-stick, die je fysiek kunt bewaren. Door de hardware wallet in een kluis op te bergen, zijn jouw SHIB-tokens beveiligd tegen hackers. Je moet er in dat geval natuurlijk wel voor zorgen dat je jouw hardware wallet niet kwijtraakt. Ledger en Trezor zijn de bekendste en meest gebruikte hardware wallets, welke wij je ook van harte kunnen aanbevelen.

De koers van Shiba Inu

Volgens gegevens beschikbaar op CoinMarketcap, groeide Shiba Inu op een gegeven moment, meer dan 120% in 24 uur en maar liefst 1.970,57% in de laatste 30 dagen.

Het wordt gezien als een alternatief voor Dogecoin. Ook heeft het token een marktkapitalisatie bereikt van meer dan $13 miljard. Ter vergelijking, Dogecoin’s waardering is meer dan $61 miljard. Op basis hiervan zou je dus kunnen zeggen dat het ook daadwerkelijk een concurrent is.

De prijs van SHIB-tokens fluctueert heel erg. Hierdoor kan het voorkomen dat het op het ene moment slim is om Shiba Inu te kopen, en het juist allesbehalve verstandig is om dat op een ander moment te doen.

Je kunt hiervoor het beste de live koers goed in de gaten houden. Dat kun je doen via onderstaande link, waarna je naar de koers van Shiba Inu op CoinMarketcap gaat:

Waarom is de prijs van SHIB-tokens zo gestegen?

De prestatie is voornamelijk te wijten aan speculatie, met crypto traders op zoek naar de volgende goudklomp na Dogecoin. Deze munt had namelijk de $60 miljard market cap bereikt onder andere doordat het flink gepromoot werd door Elon Musk.

De prijs van de munt sprong helemaal omhoog nadat Binance de munt begon aan te bieden. Andere populaire Chinese beurzen zoals Huobi en OKEx zijn ook begonnen met het verhandelen van de munt.

Bovendien heeft de Shiba Inu een sprong gemaakt als gevolg van de popularisering van de munt in China. Veel socialemedia-influencers in het land zijn het product blijven promoten op platforms als Weibo en WeChat.

Conclusie 

De naam “Shiba Inu” komt van het hondenras dat geassocieerd wordt met Dogecoin, dus het is een directe verwijzing naar zijn grootste concurrent. SHIB-token, dat zichzelf omschrijft als een “Dogecoin Killer”, lijkt echter grotere ambities te hebben dan de altcoin waar het door geïnspireerd is. Het team heeft namelijk ook verschillende toekomstplannen op het oog.

Zo wil het Shiba Inu platform in de nabije toekomst een op DeFi-gebaseerde BONE valuta lanceren, evenals kunst op NFT marktplaatsen en donaties aan liefdadigheidsinstellingen die Shiba Inu honden redden. Hierdoor is er toch nog misschien een toekomst voor Shiba Inu Coin. Echter moet er ook rekening mee gehouden worden dat het team achter dit project deze plannen helemaal niet kan verwezenlijken. Het is immers een memecoin, en daar kun je over het algemeen gezien maar weinig van verwachten.

SHIB, dat zichzelf omschrijft als een gedecentraliseerde mega-coin, voegt zich echter zonder enige twijfel bij Safemoon, Dogelon, Dogecoin en SafeRat. De waarde van dit soort munten is de laatste tijd namelijk ontzettend snel gestegen, waarna het ook weer is gedaald. De waarde wordt in dat geval puur en alleen gebaseerd op de hype. Doe daarom goed onderzoek naar het token van Shiba Inu, en bepaal vervolgens voor jezelf of je het verstandig vind om in deze munt te investeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!