Cryptocurrency

Wat is Voyager Token? Uitleg VGX koers en verwachting en alles wat je moet weten over VGX

Er komen steeds meer mogelijkheden waarbij iedere investeerder op eender welk niveau kan investeren in crypto. Deze groeiende populariteit gaat niet enkel gepaard met het aantal bijkomende projecten, maar kent ook een groeiende complexiteit. Er zijn inmiddels zoveel verschillende toegangspoorten tot de wereld van crypto, dat deze wereld gefragmenteerd geraakt en jonge investeerders geen idee hebben hoe zij kunnen investeren. Voyager is een online broker die zich focust op digitale activa om iedereen toegang te bieden tot de wereld van crypto.

Wat is Voyager Token?

Voyager is een online broker service die de cryptomarkt toegankelijk, open, veilig en eerlijk wil maken voor iedereen. Het principe van een broker is niet nieuw. Al jaren kennen we brokers die dienen als tussenpersoon om de effectieve investering te maken. Met hun kennis en expertise gingen ze met jouw activa de handelsmarkt op om de beste trade te maken. Waarbij je vroeger moest bellen naar een broker om een bepaalde trade te maken, willen we nu meer autonomie en transparantie om zelf voldoende op de hoogte te blijven van een trade, zonder deze effectief te moeten uitvoeren. Investeerders willen alleen maar het beste voor hun investering en zoeken de meest geschikte instapmomenten om zo kennis te maken met de wereld van crypto. Zelf meer ervaren traders kunnen gebruikmaken van het platform dankzij de implementatie van de Smart Order Route, waarbij je steeds de beste prijs krijgt voor een trade.

Het team is dan ook van mening dat een gereguleerde crypto broker hard nodig is om bepaalde pijnpunten in de huidige markt aan te pakken. Denk aan het gebrek aan liquiditeit die voor veel investeerders onbekend is, de vaak te hoge transactiekosten en de complexe toegankelijkheid die zowel andere brokers als exchanges bieden. Het is dan ook hun missie om deze problemen aan te pakken.

Broker vs. exchange

Een exchange is een platform waarbij gebruikers digitale valuta kunnen omruilen voor andere assets. Dit is bijvoorbeeld van fiatgeld naar een bepaalde munt, maar bij geavanceerde platformen kan je ook verschillende munten rechtstreeks met elkaar verhandelen. Hierbij handel je rechtstreeks op het platform en heb je geen tussenpersoon.

Een broker daarentegen is een tussenpersoon die de effectieve trades gaat uitvoeren voor jou. Je geeft je valuta aan deze broker en die gaat voor jou op zoek naar de beste trades op eender welk platform. Na afloop van deze trade, bezorgt hij je deze valuta in je persoonlijke wallet. Op deze manier kunnen beginnende investeerders ook meegenieten van de wereld van crypto zonder hiervoor te beschikken over uitgebreide kennis.

Gebrek aan liquiditeit

Liqiduiteit is een belangrijke factor als we praten over trades en handelen. Deze heeft directe invloed op de koop- en verkoopprijs van je digitale valuta. Zelfs voor ervaren traders is het soms lastig om de beste prijs te vinden tussen al die verschillende exchanges. Iedereen wil natuurlijk de beste prijs zonder hiervoor bijkomende kosten te betalen, bijvoorbeeld door slippage. Door het gebrek aan voldoende liquiditeit kan de prijs daarom afwijken met een aantal procent.

Voyager heeft de Dynamische Smart Order Router en Custody-oplossing ontworpen die deze liquiditeitsproblematiek moeten aanpakken. Orders die plaatsvinden bij Voyager worden gerouteerd en verdeeld over verschillende exchanges om overal de beste prijs aan te bieden voor de consument. Hierdoor is een uitgebreid netwerk nodig met allerlei exchanges om deze belofte te kunnen realiseren.

Hoge kosten

Het aankopen en verkopen van crypto via een broker gaat gepaard met een bepaalde fee. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de aankoop maar ook van de liquiditeit van het platform. Daarnaast weten consumenten vaak niet waar deze bijkomende transactiekost vandaan komt.

Voyager werkt daarom zonder commissie. Iedereen kan handelen via het platform waarbij Voyager hen de beste deal garandeert zonder bijkomende kosten. Alvorens je de trade maakt, krijg je een overzicht van alle kosten die hiermee gepaard gaan. Zo heb je steeds transparantie. Is de broker in staat om je een goedkopere prijs te geven voor je aankoop? Dan verdien jij hier ook nog extra op!

Gebrekkige toegankelijkheid

De interface van een exchange en/of brokerservice kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers en zelfs voor meer ervaren traders en brokers is het vaak ook lastig om de beste marktprijs te vinden tussen verschillende exchanges.

Hoewel deze exchanges en brokers vaak voorzien zijn van een applicatie, is de mobiele toegang tot het platform vaak bijzaak. Een vereenvoudigde interface gaat doorgaans ook gepaard met gebrekkige functionaliteit waarbij je nooit de beste trade kan verwezenlijken. Het team benadrukt dat toegankelijkheid voor iedereen, via mobiele apps, de toekomst is waarin we moeten investeren.

Het team heeft uitgebreide ervaring met het bouwen van zeer succesvolle applicaties die gericht zijn op het gebruik voor en door de consument. Bekende realisaties hierbij zijn Uber en Apple, die door miljoenen mensen van over de hele wereld gebruikt worden. In deze ontwikkeling staat toegankelijkheid en gebruiksgemak centraal.

Token swap

Het was tot voor kort nog niet mogelijk om meteen tokens te swappen op het platform van Voyager. Door aanhoudende vraag van de community is het team aan de slag gegaan met reeks smart contracts om deze, voor hun nieuwe manier, van handelen mogelijk te maken. Eind april hebben ze dan ook bevestigd dat het mogelijk is om rechtstreeks XVG te swappen met LGO-token

$VGX-token

De native Broker Token VGX is een ERC20 utility-token dat is gebouwd op de blockchain van Ethereum en het ecosysteem operationeel houdt. Het token heeft ook een governance-functie waarbij het netwerk kan stemmen over aanpassingen in de toekomst. Het is mogelijk om je tokens te staken en hiervoor rente te ontvangen, of deze tokens kunnen ook gebruikt worden om extra toepassingen te krijgen in het netwerk. Door gebruik te maken van het VGX-platform, hebben gebruikers steeds het voordeel om controle te houden over hun eigen toegangssleutels zonder dat ze hierbij gelimiteerd worden om trades aan te gaan met hun valuta.

Voyager App

De applicatie van Voyager is ontworpen om investeerders een breed scala aan crypto-activa te bieden in een gebruiksvriendelijke interface. Ongeacht je kennisniveau of ervaringsniveau, wil Voyager de app innoveren dankzij de toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface. De applicatie is momenteel alleen beschikbaar is Amerika, met uitzondering van New York.

Smart Order Router

Deze geïmplementeerde technologie kijkt naar de liquiditeit over tientallen exchanges en liquiditeitsverschaffers om de beste trade te garanderen. Normaliter zou een investeerders meerdere accounts moeten hebben op verschillende exchanges om steeds op zoek te gaan naar de beste prijs. Voyager bundelt deze mogelijkheden in één applicatie en omzeilt hierdoor onnodige complexiteit.

Interest

Gebruikers die hun valuta bewaren op het platform worden beloond met interesten. Hiervoor hebben ze een minimumbalans genoteerd die noodzakelijk is alvorens je interesten krijgt. Op moment van schrijven is het mogelijk om interest te verdienen over 24 munten. Het staken van VGX levert je automatisch 7% op in het eerste jaar.

 

Munt Interest Balans
USDC 9% 100 USDC
BTC 6,25% 0.01 BTC
ETH 5,25% 0.5 ETH
DOT 8% 25 DOT
VGX 7% 500 VGX
DASH 3% 1.5 DASH

 

Loyaliteitsprogramma

Voyager maakt gebruik van 3 verschillende loyaliteitsprogramma’s die elk verschillende voordelen hebben: Adventurer, Explorer en Navigator. Door gebruik te maken van verschillende loyaliteitsprogramma’s wil het platform gebruikers binden en hen belonen naarmate ze hoger in deze ranking komen.

Cash back rewards

Elke transactie die wordt uitgevoerd via de Voyager App garandeert de beste prijs door de integratie van Smart Order Router. Deze prijsverbetering betekent dat Voyager de markt analyseert om je trade uit te voeren die beter is dan de vermelde prijs in de app. Als beloning ontvang je hier 2x of zelfs 3x, afhankelijk van je loyaliteitsstatuut, de prijsverbetering die je normaal had betaald. Deze wordt uitgekeerd in de native token VGX.

De Smart Order Router gaat op zoek naar inefficiënties in de markt en profiteert van deze prijsverschillen. Zo krijg jij een betere prijs van de je transacties. Wanneer Voyager erin slaagt om de opgegeven prijs te verslaan, nemen ze een fractie van de besparingen. Het resterende verschil gaat rechtstreeks naar de investeerders. Hierdoor kunnen ze provisievrij handelen en verdienen ze alleen geld als de investeerder geld bespaart.

Opnamekosten

Een dergelijk platform biedt vaak gunstige tarieven aan, maar hebben onnodig hoge opnamekosten. We zien vaker dat wanneer een gebruiker zijn investering wil opnemen, dit gepaard gaat met onvoorziene opnamekosten. Leden van het loyaliteitsprogramma kunnen deze kosten betalen in VGX-tokens en besparen tot 30% van deze opnamekosten.

Token burn

Om het circulerend aanbod van de tokens te verminderen en zo de prijs enigszins te reguleren, introduceert Voyager een tokenverbranding van 25% op alle VGX-tokens die worden gebruikt om opnamekosten te betalen in de Voyager-app van leden van het Voyager Loyalty-programma.

Recurring buying

Het principe van recurring buying is dat je in de applicatie trades kan klaarzetten. Dit wordt gedaan aan de hand van limiet orders. Je kan reeds bepalen hoeveel je wil kopen of verkopen wanneer de token een bepaalde prijs haalt. Het handelen aan de hand van limiet orders zien we vaker terugkopen op verschillende exchanges. Dit wordt gedaan om op deze manier een gunstige prijs te krijgen voor je aankoop.

Nieuws

De applicatie is voorzien van een uitgebreide nieuwssectie. Hierbij word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws in de cryptomarkt. Je kan filteren op je favoriete coins, waardoor je enkel informatie ontvangt die voor jou interessant is. Je kan vervolgens, indien gewenst, in dezelfde digitale omgeving meteen signalen doorgeven aan je broker om een bepaalde trade te doen. Dit all-in-one environment is volgens het team een sterkte die niet veel andere brokers hebben.

Team

Het moederbedrijf van Voyager Token is Crypto Trading Technologies en wordt geleid door een groep van ervaren online broker services. Op deze manier bundelen ze alle ervaring en expertise om de beste services aan te bieden op een zo makkelijk mogelijke manier. Met meer dan 30 kantoren over heel Amerika en 300 werknemers zijn ze dag en nacht bezig om te blijven innoveren.

Stephen Ehrlich, de CEO van Voyager, wordt gezien als een echte veteraan op de financiële markt en met name als broker. Hij werkt al jaren aan de ontwikkeling van tradingplatforms. Hij was ook voormalig CEO van E*TRADE Professional Trading LLC. Hij wordt bijgestaan door Philip Eytan, één van de oprichtende investeerders van Uber, Source en Livestream.

Oscar Salazar is een investeerder en ervaren developer van verschillende mobiele applicaties. Hij is één van de ontwikkelaars én Chief Technical Officer van Uber.

Roadmap

Momenteel hebben ze geen officiële roadmap, maar beantwoorden alle vragen over de toekomst van het project in hun FAQ’s. Een terugkerende vraag is of het mogelijk is om meteen te handelen tussen verschillende munten. Tot kort was het nog niet mogelijk om dit te doen, maar het project geeft gehoord aan de community en is recentelijk gestart om dit mogelijk te maken met, op kleine schaal.

In hun aanbod hebben ze 50+ digitale assets die je kan verhandelen en op regelmatige basis investeert het project om nieuwe munten toe te voegen aan hun aanbod. Via hun blogkanaal op hun website houden ze hun community op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het is enigszins opmerkelijk dat je de app alleen kan downloaden in Amerika. We zijn dan ook benieuwd of we in de nabije toekomst ook gebruik kunnen maken van deze applicatie in Europa en Nederland.

Waar kan ik Voyager Token kopen?

Conclusie

In een dynamische wereld die steeds meer aandacht krijgt van het grote publiek, weten we vaak niet waar te beginnen met investeren. Het gebeurt helaas vaker dat nieuwe investeerders met gebrekkige kennis gaan deelnemen aan trades waarbij ze onnodig veel geld verliezen. Een mogelijke oplossing is door je investeringen te laten doen door een broker, die meer kennis en ervaring heeft op deze financiële markt.

Vroeger was de afstand tussen de broker en de investeerder relatief groot waardoor je beperkt betrokken was bij je investeringen. Nu, met de Voyager App, heb je volledige transparantie in de trades die gedaan worden en beheer je zelf te allen tijde je eigen portefeuille. Momenteel is de applicatie alleen beschikbaar in Amerika, maar er zijn plannen om de applicatie ook elders beschikbaar te maken.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!