Cryptocurrency

Wat is Aquari ? Uitleg Aquari koers en verwachting en alles wat je moet weten over Aquari

De ontwikkelingen van de blockchaintechnologie gaan gepaard met steeds grotere variatie van toepassingen. We zien dat steeds meer community projecten in het DeFi ecosysteem die bijdragen aan een hoger doel en deze nieuwe financiële ontwikkelingen gebruiken om donaties te doen aan goede doelen. Aquari is een nieuwe cryptocurrency gebouwd op de Binance Smart Chain die als doel heeft de huidige cryptotechnologie te combineren met een non-profitorganisatie om het vervuilde water op aarde te herstellen.

Wat is Aquari?

Het is inmiddels duidelijk geworden dat de grootschalige adoptie van de blockchaintechnologie de wereld kan veranderen op verschillende manieren. Heb jij ooit wel eens geld gedoneerd aan een goed doel om bijvoorbeeld de oceanen te herstellen? Dit gaat steeds gepaard met onnodige derde partijen, waardoor je nooit transparantie hebt waar jouw donatie terechtkomt en waar deze voor gebruikt worden. Door de grote toegang tot informatie die we allemaal hebben, komt er steeds meer naar buiten over de werkelijke status van onze oceanen. De Netflix-serie ‘Seaspiracy’ heeft dan voor velen een onuitwisbare indruk nagelaten.

Momenten worden deze verantwoordelijkheden overgedragen aan de overheid waarbij alle besluitvorming op bureaucratisch niveau genomen worden. Zelf zeggen ze dat deze beslissingen dan ook niets meer is dan een politiek pokerspel. Maar wat als we de blockchaintechnologie kunnen gebruiken om zo bij te dragen aan deze cleanup? Sinds eind april 2021 is Aquari operationeel en wordt al vaak benoemd als veelbelovend project omwille van de intrinsieke doelen. Toch, is het steeds essentieel om je eigen onderzoek te doen alvorens je gaat investeren.

Visie

Winstbejag staat centraal in eender welke industrie. Zelfs strijders voor een propere oceaan vallen ten prooi aan kapitalisme waarbij de strijd voor een beter milieu niet optimaal gebeurt. Aquari’s doel als een crypto is om dit winstoogmerk te verbinden met de bescherming van het milieu. Met een globale marketkapitalisatie van 2,26 triljoen dollar, is dit een dynamische industrie die veel kansen biedt en veel mogelijk kan maken. Maar helaas hebben veel projecten geen (schaalbare) use-case en zijn ze alleen ontworpen als MEME-coin of hype-coin zonder hierbij een groter doel na te streven.

Bij dit laatste wordt de effectieve waarde van een munt in vraag gesteld. Veel van deze tokens hebben zelf geen andere waarde dan het fungeren als middel om transacties te maken, maar is deze munt in essentie weinig waard. Wanneer de interesse in een hype-coin dan afneemt, blijven de investeerders zitten met nietszeggende activa.

Doel

Aquari creert een crypto die met hun native Aquari-token een intrinsieke waarde heeft hierdoor. Een percentage van het opgehaalde kapitaal wordt meteen beschikbaar gesteld voor de aankoop van onder andere apparatuur, het rekruteren van specialisten en arbeiders die allemaal streven om de het vervuilde water te verschonen.

Ze claimen dat het non-profit gedeelte van de organisatie van Aquari is niet de enige partij die hiervan zal profiteren. De mens drinkt dagelijks water en hierdoor heeft iedereen profijt bij proper water om ons klimaat en de aarde gezond te houden. Ze hopen dan ook dat mensen dit op grote schaal erkennen en dat ze hierdoor investeerders hun aandacht trekken. Door deze investeringen, zal de prijs ook positief beïnvloed worden.

De waardering van Aquari is dat ieder individu zijn of haar stem kan laten horen in de strijd naar een betere cleanup van de oceanen. Voor het eerst in de geschiedenis kunnen individuen hun crypto activa rechtstreeks beschikbaar stellen in functie van het ecologisch welzijn van de planeet. Het is reeds mogelijk om crypto te doneren aan een goed doel, maar nog nooit eerder was het mogelijk om zélf te investeren in een liefdadigheidsorganisatie. Op deze manier wil het protocol de gemaakte winsten beschikbaar stellen voor het milieu.

Tokenomics

Op het moment van schrijven heeft het Aquari protocol een totale marketcap van bijna 20 miljoen dollar en we zien dit aantal steeds toenemen. Via tools zoals Binance Smart Chain Scan, kunnen we nagaan hoeveel investeerders momenteel betrokken zijn bij het protocol. Op moment van schrijven hebben ze 7.563 tokenholders waarbij waarbij één investeerder 43,75% van de tokens bezit.

We zien steeds meer community-protocollen ontstaan waarbij investeerders steeds meer zeggenschap krijgen over het protocol en waarbij ze ook beloond worden met tokens die gedaan worden bij elke transactie. Om de gemeenschap centraal te plaatsen, werden er verschillende tokenomics modellen ontworpen om te kijken naar de best mogelijke output voor investeerders. De community heeft dan zelf ook de keuze gemaakt:

Elke transactie gaat gepaard met een transactiekost van 10%. Deze tokenstructuur zien we steeds vaker voorkomen bij projecten zoals Safemoon. Deze 10% wordt vervolgens verdeeld:

 • 4% wordt verbrand
 • 3% wordt herverdeeld onder de huidige tokenholders
 • 3% wordt verstuurd naar de donatie wallet om de Aquari non-profit te financieren.

Tijdens de lancering van het project werden al 47% van de tokens verbrand. In nieuwe protocollen worden tokenhouders vaker beloond met nieuwe tokens naarmate ze vasthouden aan het project. Het team hoopt dan ook dat op deze manier veel investeerders actief blijven in het project en zo bijdragen aan de doelstellingen.

Liquidity pool

De grootste uitdaging in het decentralized finance ecossyteem is nog steeds het voorzien van voldoende liquiditeit. Je kan je tokens gaan vergrendelen om liquiditeit te voorzien. Deze LP-tokens worden gedurende één maand vastgehouden door het protocol om de nodige liquiditeit te bieden. 4% van de initiële supply wordt ook verstuurd naar de Aquari-wallet om te voorzien in de kosten die nodige zijn om het project te laten slagen. Denk hierbij aan marketing, ondersteuning developmentteam en ook verdere ondersteuning om voldoende liquiditeit mogelijk te maken voor de Aquari Foundation.

PancakeSwap

Aquari is een op de Binance Smart Chain gebouwde token die verhandelbaar is op de decentrale beurs van PancakeSwap. We zien ook dat steeds meer protocollen kiezen voor de Binance Smart Chain om de handelskosten laag te houden mits deze in het Ethereum netwerk nog steeds hoog zijn. Door deze lage handelskosten hoopt het protocol ook een grotere toegankelijkheid van potentiële investeerders.

Roadmap

Wanneer er een nieuw protocol wordt gelanceerd in de cryptomarkt, is iedereen uiteraard benieuwd naar de visie van het project maar zeker ook naar de roadmap. Je investeert tenslotte alleen in een solide project wat volgens jou goede perspectieven biedt in de toekomst. Ze hebben hun roadmap onderverdeeld in 4 verschillende fases, waarbij ze reeds een aantal doelstellingen hebben behaald:

Fase 1

 • Launching op de DEX van PancakeSwap: sinds eind April is het mogelijk om Aquari te verhandelen op deze decentrale exchange. Daarmee hebben ze dan ook meteen een belangrijke eerste doelstelling waargemaakt
 • Listing CoinGecko en CoinMarketCap: Deze zijn vaak een databank voor alle bestaande protocollen dus het is belangrijk voor het protocol om ook opgenomen te worden in deze lijst.
 • Realiseren van een eerste donatie

Fase 2

 • Andere exchanges contacteren om gelist te worden op zowel decentrale als centrale beurzen.
 • Ze willen een community vote system ontwikkelen waarbij je zelf kan bepalen naar welk goed doel de volgende donatie gaat. Hiermee krijgt de native token dan ook een governance-functie.
 • Ze willen merchandise ontwerpen die op de markt wordt aangeboden en gekocht kan worden met zowel Aquari maar ook met FIAT-geld. Dit wordt een extra inkomstenstroom van het project.

Fase 3

 • Naast het steunen van gerelateerde goede doelen, willen ze ook hun eigen goede doel opzetten om wereldwijd ocean cleanups te begeleiden.
 • Ze willen deze community ook gebruiken als netwerk om mensen die in dezelfde regio wonen aan te sporen om zelf een ocean cleanup te houden.
 • Aquari NFT. De NFT-hype blijft bestaan en Aquari wil zich op termijn ook gaan ontwikkelen op de markt van de non-fungible tokens.

Fase 4

 • Terugkerend is de ambitie om gelist te worden op de grootste exchanges wereldwijd. Dit toont aan dat ze grote ambities hebben en wereldwijd de aandacht willen trekken van investeerders
 • Een eigen platform creëren waarbij investeerders charity tokens kunnen verhandelen en waarbij ze ook educatie krijgen over de oceanen
 • Ze willen hun eigen charity organisatie nog meer gaan uitbreiden en zich vestigen in landen waar ze de hulp het hardst nodig hebben. Ze willen hierbij de lokale gemeenschap betrekken om zo de lokale economie ook te verbeteren.

Team

Aquari is ontstaan vanuit een samenwerking tussen 5 jonge ondernemers waarbij 3 co-founders gevestigd zijn in Californië, USA en de overige 2 in Warschau, Polen. Het is opvallend dat het een erg jong team is, met eerder beperkte ervaringen in development en/of blockchain. Daarnaast hebben ze, voor een dermate groot project, nog maar weinige connecties via hun LinkedIn. Het is dan ook afwachten of ze alle beloftevolle doelstellingen kunnen waarmaken.

Socials

Het is altijd belangrijk om de community van een protocol te gaan onderzoeken. Hoe meer credibiliteit ze krijgen op sociale platformen, des te hoopvuller investeerders zijn over het project. Ondanks dat het project nog geen maand live is, bekijken we hier de socials.

Facebook: 114 volgers

Twitter: 3.408 volgers

Telegram: 3.961 volgers

Het is ook moeilijk om nu al te oordelen op basis van hun opgebouwde community.

Aquari (Aquari) Koers


Conclusie

Momenteel leven we in een crypto-landschap waarbij ontzettend veel projecten gelanceerd worden en waarbij het steeds moeilijker wordt om te bepalen welk project kans van slagen heeft. De huidige tokenomics is een structuur die we vaker zien terugkomen waarbij tokenholders beloond worden met native tokens bij elke transactie die wordt gedaan. Op deze manier wil het protocol de huidige investeerders aan zich binden.

De reden waarom dit zeer jong project zoveel aandacht trekt en waarom veel investeerders hoopvol zijn over dit project, is de verbinding tussen de blockchaintechnologie en de mogelijkheden voor het ecologisch herstel van het milieu en de oceanen. Het protocol is nog maar net operationeel en heeft nog een lange weg te gaan. De eerste maanden zullen dan ook meer duidelijkheid geven over het protocol. Investeren in Aquari is dan ook een investering op lange termijn waarbij je bijdraagt aan het welzijn en het herstel van de aarde.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *