Cryptocurrency

Wat is OriginTrail? Uitleg TRAC koers en verwachting en alles wat je moet weten over TRAC

OriginTrail is een blockchain-gebaseerd IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in traceerbaarheidsoplossingen. Met de recente aankondiging van toetreding tot de Enterprise Ethereum Alliance (EEA), zal het bedrijf de ontwikkeling van op Ethereum gebaseerde projecten stimuleren. OriginTrail zal naar verwachting deel gaan uitmaken van de Supply Chain Working Group van het EEA als onderdeel van deze inspanning.

Wat is OriginTrail (TRACE)?

OriginTrail wordt beschouwd als een van de meest innovatieve bedrijven in de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde toepassingen voor zakelijke toeleveringsketens. OriginTrail is het eerste blockchain-protocol dat specifiek is ontworpen voor gegevensuitwisseling tussen organisaties in de toeleveringsketen.

Het is een offchain peer-to-peer protocol en een project dat als doel heeft te integreren met systemen die in het gebied zitten van bijvoorbeeld barcodes. Het belang van een dergelijk proces is dat het een traceerbaarheid van hogere kwaliteit mogelijk maakt die veel relevanter is. Bovendien biedt het zijn klanten de mogelijkheid om gegevens te delen.

Het door Origin Trail uitgevoerde project beoogt een revolutie in het beheer van de toeleveringsketen. Dit zal worden bereikt terwijl verschillende toeleveringsketens beter en naadloos op elkaar zullen kunnen inwerken.

Bovendien kan het ook gegevens toevoegen aan producten in elke fase van de lange reis die ze afleggen (van fabriek tot winkel). Dit project kan ook efficiënt draaien op elk computersysteem. Het biedt een protocol voor het behoud van vertrouwen tussen de verschillende spelers die betrokken zijn bij de marketing van een product. Dit kan het allemaal doen en tegelijk de toeleveringsketens leesbaarder maken voor consumenten.

Prestaties van het OriginTrail-team

Het OriginTrail-platform bestaat nog maar kort. Echter was er al bij de voorverkoop veel interesse in de tokens van het OriginTrail project. Zo waren er veel grote investeerders en leveranciers van producten al geïnteresseerd in de tokens. 

Een van de grootste leveranciers van detailhandelsgoederen ter wereld heeft ook al veel interesse getoond in dit projecten. We hebben het hier over Walmart. Zij hebben OriginTrail de “Food Safety Innovation Spark Award” award gegeven, omdat het volgens Walmart een ontzettend goed idee is dat de industrie van detailhandel en retail verder zal helpen. Het is niet het eerste blockchainproject waar Walmart interesse in heeft getoond. Het Amerikaanse bedrijf is namelijk continu aan het investeren in crypto- en blockchainprojecten die zich bezighouden moet de voedselveiligheid. Voor veel investeerders is deze prijs een positief teken voor de toekomstige prijs van het TRACE-token.

Hoe werkt OriginTrail?

OriginTrail richt zich dus op de supply chain-markt van meer dan 525 miljard dollar. Het bedrijf werkt met een gedecentraliseerd netwerk dat precies is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van toeleveringsketens. In dit gedecentraliseerde netwerk zou de door de blockchain ondersteunde gegevensuitwisseling bijzonder snel, veilig en kostenefficiënt moeten verlopen dankzij smart contracts.

De blockchain-technologie zorgt ook voor de exacte traceerbaarheid van alle transacties. Eenmaal vastgelegd op de blockchain, kan het later niet meer worden verwijderd of veranderd. Dit komt ook de veiligheid ten goede doordat de kans op fraude wordt verkleind.

Door lid te worden van de EER wordt OriginTrail lid van ‘s werelds grootste open source-initiatief voor blockchainbedrijven. Meer dan 250 bedrijven wereldwijd zijn lid van de Enterprise Ethereum Alliance. Hun Supply Chain Working Group is gericht op het ontwerpen van nieuwe oplossingen voor de huidige technische zwakke punten in het beheer van de toeleveringsketen.

Het gedecentraliseerde peer-to-peer netwerk van het OriginTrail protocol is ontworpen om op een veilige manier gegevens over de toeleveringsketen uit zeer verschillende IT-systemen te combineren. Daarbij is het protocol in staat om verbinding te maken met elke beschikbare blockchain en elk IT-systeem van andere bedrijven.

Dit zorgt voor een lage toetredingsdrempel voor het gebruik van het OriginTrail-protocol. De oorspronkelijke gegevens worden versleuteld uitgewisseld op het gedecentraliseerde netwerk. Op basis van deze gegevens kunnen gedecentraliseerde en veilige apps worden ontwikkeld. Het protocol ondersteunt ook GS1-normen voor gegevensuitwisseling. Deze normen zijn van invloed op talrijke bedrijf overschrijdende processen in de waarde- en toeleveringsketen, van inkoop tot verkoop. Bovendien kunnen via dit protocol ook gegevens over het Internet of Things worden uitgewisseld.

Medeoprichter en CEO Toma Levak benadrukt dat toetreding tot het EMA een belangrijke stap is in de ontwikkeling van het bedrijf. OriginTrail verstevigd hiermee haar reputatie als bedrijf dat complexe toepassingen met hoge eisen aankan.

OriginTrailNetwork

Welk probleem lost OriginTrail op?

OriginTrail focust zich dus voornamelijk op de retail- en detailhandel. Maar welk probleem wordt er hier eigenlijk opgelost? Dit is een probleem dat zowel producten, leveranciers, consumenten en boeren kan helpen.

Wanneer je in de winkel bent, is het vaak lastig om erachter te komen waar producten vandaan komen. Als je bananen wilt kopen, weet je niet waar deze exact vandaan komen. Je kunt ook nergens vinden of boeren wel de juiste prijs hebben gekregen voor de bananen. Of denk eens aan de chocolade. Er zijn ontzettend veel cacaoboeren die onderbetaald krijgen.

Er is ook nog een groter probleem: kinderarbeid. Steeds vaker hoor je in het nieuws dat een kledingmerk hun kleren door kinderen laat maken in landen als India en Bangladesh. Als consument kun je er in de winkel niet achter komen door wie de kleding is gemaakt. Het is dan lastig om op een duurzame manier producten te kopen. 

Door al deze gegevens op de blockchain op te slaan, kunnen consumenten direct achter de reis van een product komen. Zo zien we waar de onderdelen van producten vandaan komen, wanneer het is gemaakt en hoeveel een boer betaald heeft gekregen voor zijn producten.

Omdat al deze gegevens op de blockchain worden opgeslagen, is het lastig, al dan wel niet onmogelijk, om fraude te plegen. Alles wordt namelijk door het netwerk gecontroleerd, en wat er is gebeurd kan in de toekomst niet meer worden aangepast. Hierdoor kunnen consumenten er zeker van zijn dat ze duurzame producten kopen.

Voordelen boeren en leveranciers

Ook voor de boeren en leveranciers brengt het voordelen. Het is voor leveranciers op deze manier een stuk makkelijker om te bewijzen dat ze op een eerlijke manier handeldrijven. Er zijn genoeg leveranciers die op een eerlijke en juiste manier handelen, maar het lastig vinden om dit aan te kunnen tonen.

Wanneer leveranciers weten dat consumenten kunnen zien waar producten vandaan komen, zullen ze eerder geneigd zijn om op een eerlijke manier handel te drijven. Hier profiteren de boeren en fabrieken ook van. Zo zullen ze een eerlijke prijs betalen, en ervoor zorgen dat er geen kinderen aan het werk zijn in de fabrieken waar hun producten worden gemaakt.

Het TRACE-token

De ontwikkelaars van OriginTrail creëerden de TRACE-tokens om te betalen voor de diensten in het systeem. Hun voornaamste functie is de betaling van gebruikersdiensten. Het is mogelijk om deze tokens in te wisselen voor andere cryptocurrencies of fiat geld. Het is echter niet de bedoeling dat TRACE-tokens als voornaamste betaalmiddel worden gebruikt.

De eerste aanbieding van OriginTrail tokens toonde aan hoe geïnteresseerd investeerders zijn in het platform. Het vereiste aantal tokens werd verkocht in de eerste 18 minuten van het aanbod. Hieruit blijkt de populariteit van het platform en de relevantie ervan. De verkoop van TRACE-tokens werd gedaan om geld te werven voor het onderhoud en de ontwikkeling van het netwerk. In de toekomst zullen ook nieuwe tokens worden vrijgegeven om OriginTrail te voorzien van een eigen ruilmiddel en om het platform te financieren. De opbrengst zal worden gebruikt om het netwerk uit te breiden en te verbeteren en om nieuwe projecten van derden te ondersteunen.

Het TRACE-token is een ERC-20-token dat is gecreëerd op Ethereum en wordt gebruikt om gegevenstransacties op het netwerk mogelijk te maken. Het wordt voor de volgende gevallen gebruikt:

  • Levering en filtering van gegevens
  • Verificatie om dubbele transacties te voorkomen
  • Stemrechten van houders van tokens
  • Verificatie van gegevens
  • Blockchain Audits
  • Gegevensbeheer en -opslag

Het token dient als compensatiemiddel tussen gegevensconsumenten aan de ene kant en OriginTrail-nodes aan de andere kant. Het wordt ook gebruikt voor producenten van gegevens over de toeleveringsketen en OriginTrail-nodes.

Het vormt een stimulans voor de P2P-netwerkknooppunten om het systeem zijn functionaliteit te laten uitvoeren. Het OriginTrail-netwerk is een netwerk dat is ontworpen om gegevensintegriteit en -validatie in bepaalde omgevingen mogelijk te maken. Het is een project dat een veilige uitwisseling van gegevens over de toeleveringsketen mogelijk maakt en een vertrouwde gegevensuitwisseling introduceert.

ICO

De prijs van het tijken tijdens de ICO lag op 10 cent per munt. Dat is een vrij goedkope prijs, helemaal wanneer je het vergelijkt met de prijs waarvoor het op de crypto exchanges werd verkocht. De prijs steeg namelijk ontzettend snel naar de 40-45 cent per munt. Vervolgens is de waarde van de TRACE-token ook weer gedaald. Het heeft redelijk wat last van prijsschommelingen.

Echter is het allesbehalve slecht dat de munt al zo snel van 10 cent naar een hoge waarde steeg. Het is voor veel investeerders het bewijs dat er veel vraag is naar de munt, en er ook veel animo is voor dit blockchainproject. Analisten verwacht dan ook dat het project in de toekomst veel gebruikt gaat worden, en dit ook te zien zal zijn aan de prijs van TRACE-munten.

Hoe kun je OriginTrail (TRACE) kopen?

Wil je de cryptomunt van OriginTrail, TRACE, kopen? Dat kun je doen op verschillende exchanges. We raden je aan om dit te doen op een grote crypto exchange zoals Binance of Bitvavo. Deze exchanges hebben namelijk een hoge liquiditeit, waardoor je er altijd TRACE kunt kopen. Daarnaast zijn dit ook nog eens erg veilige crypto exchanges. De kans dat het fout gaat, is op deze platformen erg klein.

Het is ook mogelijk om TRACE te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), al is het een stuk lastiger om hier een aankoop te doen. Wanneer er bijvoorbeeld op Uniswap of Sushiswap iets fout gaat, kun je niet bij een helpdesk of servicedesk terecht. En dat kans dat het fout gaat is aanzienlijk, omdat je veel meer stappen moet doorlopen. Daarom raden we je aan om te kiezen voor Binance of Bitvavo.

Hoe bewaar je TRACE-tokens?

TRACE is een bekend en veelgebruikte cryptomunt. Daarbij is het ook nog eens een ERC-20 token, welke dus op de Ethereum blockchain draait. Daarom kun je TRACE in bijna iedere online wallet bewaren. Denk hierbij aan de wallet van de crypto exchange die je gebruikt. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om TRACE op een hardware wallet op te slaan, al zal dit per merk en soort wallet verschillen. Kijk daarom even goed naar de ondersteunde munten van de hardware wallet die je gebruikt (of wilt gaan kopen), zodat je zeker weet dat je TRACE kunt bewaren op de cold wallet

Wanneer je voor een veilige opslag wilt gaan, is het slim om voor een hardware wallet te kiezen. Deze scheidt de cryptomunten namelijk van het internet, waardoor de kans op een hack vele malen kleiner is dan bij een online wallet welke is vastgekoppeld aan bijvoorbeeld een crypto exchange. Je moet dan maar vertrouwen hebben in de veiligheid van de aanbieder van de wallet.

Origintrail (TRAC) Koers

Het platform van OriginTrail

Het OriginTrail-platform is speciaal gecreëerd voor de uitwisseling van informatie binnen de toeleveringsketen tussen alle betrokken partijen. Het doel van een dergelijke ruil is om te besparen op betaling en tijd die wordt besteed aan de overdracht van goederen. Het platform wil een aantal van de problemen met dit proces vermijden. OriginalTrail wil met name schade aan goederen, te late leveringen en fouten bij de ontvangst (bijvoorbeeld wanneer de koper niet krijgt wat hij heeft besteld) en andere soortgelijke problemen voorkomen. 

Als oplossing voor het probleem wordt het blockchain-netwerksysteem aangeboden om snel, betrouwbaar en zonder vertraging informatie uit te wisselen. Volgens de ontwikkelaars van OriginTrail stelt het gedecentraliseerde netwerk de gebruikers in staat om snel de benodigde gegevens van het ene proces naar het andere over te brengen zonder het risico van inmenging van derden, zoals netwerkeigenaren, tussenpersonen, etc.

Verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening voor de levering van goederen is geen nieuw idee. En de blockchain van OriginTrail is slechts een ander hulpmiddel. Maar investeerders en potentiële klanten waren echter wel zeer geïnteresseerd in het project. Het bewijs hiervan is het feit dat het uitgegeven token OriginTrail genaamd TRACE in zeer korte tijd werd uitverkocht. 

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *