Cryptocurrency

Wat is Linear Finance? Uitleg LINA koers en verwachting en alles wat je moet weten over LINA

Het landschap van cryptocurrency blijft continu veranderen door de komst van vele nieuwe projecten. De meeste nieuwe projecten vinden plaatsen binnen de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Een van de nieuwste projecten binnen dit landschap is Linear Finance (LINA).

Dit project vergemakkelijkt de overgang van traditionele financiering naar DeFi-platforms. Zo kun je bijvoorbeeld handelen in traditionele activa als koffie, olie, valuta of aandelen. Op deze manier wordt de traditionele financiële wereld verworven met de blockchainwereld.

In dit artikel leggen we je meer uit over Linear Finance, zoals wat het is en hoe het werkt. We vertellen je natuurlijk ook waar je het Linear Finance token, LINA, kunt kopen en bewaren.

Wat is Linear Finance?

Lineair is een gedistribueerd protocol dat meerdere chains en majors met synthetische activa ondersteunt. Het platform is niet conservatief en werkt aan de democratisering en verbetering van de opname van traditionele en digitale beleggingsactiva. Een van de manieren waarop het project dit doet, is door beleggers in staat te stellen te besparen op transactiekosten en de tijd te verkorten die nodig is om een beleggingspositie in te nemen.

Bovendien beschermt Linear de beleggers tegen hoge activaprijzen door een schappelijke marktwaarde te bieden. Het netwerk is gebouwd op Ethereum met activiteit op het platform aangedreven door LINA, een ERC-20 token. Met de meeste DeFi platforms gebouwd op de Ethereum blockchain, behoudt het protocol toegang tot dit ecosysteem door synthetische activa te creëren op Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele ketens zoals Binance Smart Chain (BSC).

Volgens de whitepaper van het project is het toegespitst op delta-one en synthetische activa. Bij het project dat betrekking heeft op derivaten, betekent delta-one dat een verandering in de prijs van de onderliggende waarde dezelfde verandering teweegbrengt in het product.

Synthetische activa, daarentegen, zijn activa die hun waarde ontlenen aan andere activa. Voorbeelden van synthetische producten zijn futures en opties. In de cryptowereld stellen synthetische activa beleggers in staat om te interageren met cryptovaluta zonder ze noodzakelijkerwijs te bezitten.

Deze activa worden ook wel liquide middelen genoemd omdat zij gemakkelijk in contanten kunnen worden omgezet. Het Linear protocol ondersteunt vloeistoffen in cryptocurrencies, ruwe olie, koffie, beursindexen, e-sports, onder andere activa waar je in zou kunnen beleggen. Zie hieronder een video waarin Linear Finance kort wordt uigelegd.

Het team achter Linear

Natuurlijk is het belangrijk om te kijken door wie een cryptoproject wordt geleidt. Dit zegt vaak al veel over de kans van slagen, omdat een sterk team een beter resultaat kan neerzetten.

  • Drey Ng. Het project wordt geleid door Drey Ng en Kevin Tai. Drey heeft een Master of Science graad in Computerwetenschappen van de Universiteit van Hong Kong. Hij is toevallig ook de productmanager bij Liquefy, een bedrijf voor technologieoplossingen dat innovatieve bedrijven begeleidt via digitalisering en blockchaintechnologie.
  • Kevin Tai. Kevin heeft een MBA in bedrijfsfinanciering en onroerend goed van de Harvard Business School. In het verleden was hij onder meer Vice President Structured Products bij Credit Suisse.

LinearTeam

Linear Finance gebruikssituaties

Je weet nu wat Linear Finance is, maar het is je misschien nog niet bekend waar je het allemaal voor zou kunnen gebruiken. Daarom bespreken we graag met je wat de gebruikssituaties van dit project zijn, zodat je het misschien zelf ook zou kunnen gaan gebruiken.

Oplossing voor schaalvergroting van layer two

De meerderheid van DeFi systemen neigen ertoe Ethereum te gebruiken. Andere gevestigde blockchains proberen echter een graantje mee te pikken. Maar door de onverenigbaarheid van gedecentraliseerde systemen is er behoefte aan een brug.

Linear fungeert als de keten die alle netwerken samenbrengt. Als een layer-two-oplossing kan het protocol alle grote ketens met elkaar verbinden en tegelijkertijd de risico’s van een dergelijk proces beperken.

Het bieden van kruiscompatibiliteit

Met kruiscompatibiliteit bedoelen we de samenwerking tussen verschillende blockchain en projecten. Doordat Linear kruiscompatibiliteit kan bieden, kan het project zorgen voor:

  • Lage transactiekosten
  • Hoge transactiesnelheid
  • Snelle prijsontdekking

Lage transactiekosten

Aangezien transacties niet rechtstreeks op de Ethereum-blockchain worden uitgevoerd, schat het gedecentraliseerde delta-one-protocol dat zijn gebruikers tot 90% besparen op Gas-kosten wanneer ze het netwerk gebruiken.

Hoge transactiesnelheden

Transacties die volgens het Linear protocol worden verricht, van ontvangen, staken, kopen tot verbranden, worden vrijwel onmiddellijk afgewikkeld. Bovendien is het protocol ideaal voor gebruik in omstandigheden waarin mislukte transacties moeten worden vermeden.

Snelle prijsontdekking

Het platform gebruikt orakels met bloktijden van enkele seconden. Hierdoor kunnen handelaren en gebruikers in real time reageren op nieuwe prijzen. Er is dus sprake van eerlijkheid, veiligheid en transparantie tussen de gebruikers.

Linear Finance Token (LINA)

LINA wordt op het netwerk gebruikt om schulden te dekken, evenals voor fysieke en digitale activa. Houders van het token hebben toegang tot Linear USD (LUSD), dat kan worden gebruikt om te communiceren met activa op de Linear exchange. Daarnaast dragen token-houders bij aan bestuurlijke beslissingen zoals welke activa worden genoteerd en distributiemodellen.

Basiszekerheden

Het token wordt gebruikt als onderpand bij het creëren van synthetische activa met behulp van Buildr, een blockchain-gebaseerd platform voor liquiditeitenbeheer. Hoewel het onderpand een andere cryptocurrency moet zijn, zoals Ether (ETH), kiest Linear voor een hybride aanpak waarbij 80% van het onderpand bestaat uit LINA en 20% in Ether of een andere cryptocurrency.

Weddenschapsbeloningen verdienen

LINA-wedders verdienen beloningen op basis van een pro-rata ruilvergoeding of op basis van inflatiebeloning. Bij de eerste optie worden de beloningen wekelijks verdiend, en bij de berekening wordt rekening gehouden met de belofteratio van de gokker.

Gokkers verdienen ook beloningen via yield farming, een positieve verandering in de pledge ratio en het verstrekken van cash op de lineaire pool.

Linear Finance en Tellor

Linear werkt samen met Tellor om Ethereum oracles te implementeren. Eenvoudig gezegd levert een orakel geverifieerde externe gegevens aan een smart contract. Tellor gebruikt het om hoogwaardige off-chain gegevens te verstrekken via hashing en data signing. Tellor werd onlangs gelanceerd op het Linear netwerk. Teams van beide platformen werken aan de veiligheid van LINA en andere cryptoprijzen op het Ethereum-platform.

Hoe kan ik Linear Finance (LINA) kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan Linear Finance (LINA) te komen. Je kunt LINA het beste kopen bij een gecentraliseerde crypto exchange, zoals Binance, Coinbase, Coinmerce of Bitvavo. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat er tal van crypto exchanges zijn. Echter is het niet verstandig om zomaar een broker te kiezen. Dat heeft onder andere te maken met de veiligheid en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Sommige exchanges zijn namelijk niet veilig genoeg, en andere rekenen torenhoge transactiekosten.

Wij raden je aan om LINA te kopen bij Binance of Bitvavo, omdat je deze cryptomunt hier voor de beste prijs en veiligheid kunt kopen. Deze exchanges behoren tot de grootste, waardoor ze altijd een hoge liquiditeit kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat je zowel als koper als verkoper de beste prijs voor je cryptomunten krijgt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om LINA bij een gedecentraliseerde exchange (DEX) zoals Uniswap of Sushiswap te kopen. Echter is dat niet aan te raden wanneer je nog een beginnende crypto trader bent. Dit komt doordat je vrij veel stappen moet doorlopen voordat je jouw munten daadwerkelijk hebt aangekocht. De kans dat het fout gaat, is dus vele malen groter dan bij Binance of Bitvavo.

Hoe kan ik LINA bewaren?

Wanneer je LINA in een wallet wilt opslaan, moet je ervoor zorgen dat je een wallet kiest welke LINA ondersteunt. Het is gelukkig een ERC-20 token, wat betekent dat deze door vrijwel alle wallets wordt ondersteunt. Deze tokens draaien namelijk op Ethereum, wat de meest gebruikte blockchain is voor cryptoprojecten.

Je kunt LINA vervolgens opslaan in zowel een hot wallet als een hardware wallet. Een hot wallet is vaak gekoppeld aan de crypto exchange waar je LINA koopt, al is dit niet de meest veilige optie. Een hot wallet is namelijk altijd gekoppeld aan het internet, wat betekent dat hackers er op ieder moment toegang tot zouden kunnen krijgen.

Wanneer je voor de meest veilige opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger en Trezor.

Is het slim om Linear Finance (LINA) te kopen?

Of het slim is om Linear Finance te kopen hangt voornamelijk af van de huidige koers van LINA. Op het moment dat je denkt dat LINA ondergewaardeerd is, en dus eigenlijk meer waard is dan de daadwerkelijke waarde, kan het een juist moment zijn om LINA te kopen. Echter kan het ook zo zijn dat de koers veel te hoog is. Dit kan komen door een sterke bullrun of hype omtrent LINA. Je kunt in dat geval beter wachten tot de prijs is gedaald, zodat je LINA voor een goedkopere prijs kunt aanschaffen.

Om te bepalen of het juiste moment voor aankoop is aangebroken, kun je gebruik maken van een technische analyse. Je berekent dan door middel van de koers of het slim is om LINA te kopen. Het is ook mogelijk om een fundamentele analyse uit te voeren, waarbij je gaat kijken naar alles omtrent LINA. Denk hierbij aan de functies van het project, het team en de markt waar de munt zicht in bevindt.

De koers van Linear Finance (LINA)

Het is mogelijk om op ieder moment de koers van LINA te bekijken. Op deze manier kun je snel en makkelijk zien of het slim is om LINA te kopen of verkopen. De koers toont wat de waarde van LINA is in de vorm van Amerikaanse dollars. Het is ook mogelijk om de prijs in euro’s of Bitcoin weer te geven.

Hier kun je verschillende websites voor gebruiken. Wij raden je graag CoinMarketCap aan. Op deze link kun je de koers van LINA bekijken:

Linear Exchange

De exchange biedt de handel in verschillende synthetische activa aan. Het heeft bijna onmiddellijke transactietijden met de hulp van blockchain technologie. Linear.Exchange maakt gebruik van de infrastructuur van Ethereum en de hoge transactietijden van andere gedecentraliseerde systemen.

Daarnaast ondersteunt het grondstoffen, cryptocurrencies, marktindexen, buitenlandse beurzen, thematische blootstellingen en wil het uitbreiden naar de aandelenmarkt. Dit aanbod beperkt niet alleen het risico van beleggingen in kruiselingse activa tot een minimum, maar vergroot ook de keuze aan belegbare activa. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen risico’s te beheren, alsmede extra functionaliteit voor analyse.

linear_exchange-home

LineairDAO

Linear wordt bestuurd door een gedistribueerde autonome organisatie (DAO) die bekend staat als LinearDAO. Deze is verantwoordelijk voor het beheer van de kernontwerpen van het platform, alsook voor systeemparameters zoals de LINA-beloningen en -frequentie, de toezeggingsratio, de invoering van nieuwe functies, de technologische routekaart en de toewijzing van transactiekosten.

Gebruikers kunnen door middel van hun tokens stemmen op degene die zij in het bestuur willen hebben. Je kunt dit dus vergelijken met de verkiezingen die wij voor de Tweede Kamer hebben. Op deze manier wordt Linear Finance altijd gedreven door personen die volgens het netwerk het meest geschikt zijn voor deze taak, waardoor het een democratisch project is.

Conclusie

Terwijl meer en meer projecten ernaar streven om de DeFi-wereld aantrekkelijker te maken voor beleggers in crypto en traditionele financiële activa, heeft Linear Finance al een grote stap gezet binnen deze wereld. Het aanbieden van een compleet platform met inbegrip van een uitwisseling met cross-chain compatibiliteit, brengt het protocol een groot verschil in de DeFi scène.

Bovendien kunnen gebruikers dankzij de lage tarieven, de hoge transactietijden en de snelle koersontdekking in realtime over hun getraceerde activa beschikken. De delta-one benadering betekent dat handelaren de absolute waarde van de onderliggende waarde krijgen, aangezien er een één-op-één relatie is met de waarde en/of de beweging van de koersen. 

Na het lezen van dit artikel kun je zelf nagaan of het je verstandig lijkt om te investeren in Linear Finance (LINA). Dit kun je natuurlijk het beste doen door zelf degelijk onderzoek uit te voeren, zoals bijvoorbeeld met een fundamentele of technische analyse. Je wilt immers wel een grote winst maken met je investering, toch?

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *