Home » Blog » Wat is Coti ? Uitleg COTI koers en verwachting en alles wat je moet weten over COTI

Wat is Coti ? Uitleg COTI koers en verwachting en alles wat je moet weten over COTI

coti

Er zijn veel crypto projecten actief in de financiële wereld. Dit wordt ook wel Decentralized Finance (DeFi) genoemd, en gaat over het algemeen over projecten die zich bijvoorbeeld bezighouden met het uitvoeren van betalingen of binnen de wereld van verzekeringen. COTI is een van de vele projecten binnen de DeFi-wereld. We leggen je in dit artikel meer uit over COTI, en vertellen je waar je het token kunt kopen!

Wat is COTI?

COTI is een financieel technologieplatform voor ondernemingen dat interoperabiliteit (de samenwerking) tussen blockchains mogelijk maakt. Het biedt gebruikers belangrijke elementen om een functionele betalingsinfrastructuur voor de moderne economie op te bouwen.

Organisaties kunnen COTI dus gebruiken om zelf betaaloplossingen te bouwen die ze kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld hun webshops. Op deze manier hebben ze dus meer controle op de manier waarop ze klanten laten betalen voor de producten en diensten die ze aanbieden.

Het probleem is dat veel bedrijven afhankelijk zijn van de oplossingen die andere organisaties bieden. Zo ben je bijvoorbeeld afhankelijk van iDeal. Mis je een functie binnen iDeal? Dan moet je op zoek gaan naar een al bestaande betaaloplossing die deze functie wel bevat. En kun je die niet vinden? Dan heb je pech.

COTI is een van de eerste blockchain protocollen ter wereld die is geoptimaliseerd voor het uitvoeren van gedecentraliseerde betalingen. Het team van COTI heeft dit ontwikkeld voor handelaren en overheden. Het is ook mogelijk om COTI te gebruiken binnen dApps (gedecentraliseerde applicaties) zodat binnen de dApp betalingen uitgevoerd kunnen worden.

COTI Pay

COTI Pay is het eerste product dat het team achter COTI op de markt heeft gebracht in maart 2017. Het Staking Platform werd op 1 januari 2020 op de markt gebracht. Met COTI Pay kunnen betalingen makkelijker op de blockchain plaatsvinden.

Echter was het in het verleden ook al mogelijk om betalingen op de blockchain uit te voeren. COTI Pay gaat de uitdagingen die hier waren echt tegen. Zo zorgt het ervoor dat de transactiekosten stukken lager zijn, en er veel minder risico is voor de koper en verkoper. Dit doen ze door middel van het DAG-gebaseerde protocol en een infrastructuur die volledig schaalbaar, veilig en snel is.

Dit doet het door middel van een Proof of Trust (PoT) consensus algoritme, multiDAG, GTS (Global Trust System), een betalingsgateway en een universele betalingsoplossing.

Het team achter COTI

De oprichters van COTI zijn Samuel Falkon en David Assaraf. Zij hebben veel ervaring binnen het ondernemerschap en technologie. Zo is Samuel Falkon ook werkzaam bij Paywize en Gil Scott Ltd. 

Het team van COTI bestaat uit veel personen. Dit zijn de belangrijkste personen die deel uitmaken van het COTI-team:

 • Shahaf Bar-Geffen (CEO). Hij is ook de voormalig CEO van WEB3, wat een van de grootste marketingbedrijven ter wereld is.
 • Dr. Nir Haloani (CTO). Nir heeft een PhD afgerond binnen wiskunde en heeft een veel ervaring op het gebied van data, AI en machine learning.
 • David Assaraf (Co-Founder). David is een van de oprichters van COTI en heeft gewerkt bij de Centrale Bank van Israël.
 • Yair Lavi (CFO). Yair was voormalig CEO en financieel directeur bij Plus500UK.

De andere teamleden van COTI:

 • Efrat Bar-Lev (VP marketing)
 • Tamir Schwarts (VP product)
 • Ali Hallufgil (Technology team leader)
 • Anton Suslonov (Data wetenschapper)
 • Costa Chervotkin (Product manager)
 • Yoni Neeman (Chief innovation officer)
 • Yaniv Dadon (Front end team leider)
 • Tomer Armarnik (Software engineer)
 • Alex Stoliar (Software engineer)
 • Oriane Maire (Community)
 • Vladyslav Ovadenko (Community)
 • Yovel Sapir (Software developer)
 • Vladi Piliavsky (Software engineer)
 • Efrat Kalina (Project manager)
 • Max Nirenberg (Financieel manager)
 • Adi Cohen (HR)

Investeerders en adivseurs van COTI

COTI heeft volgens hun eigen website de volgende investeerders en adviseurs aan zich verbonden:

 • Blackedge Capital
 • Cardano
 • Block Crafters
 • EY
 • Hard Yaka
 • Base16
 • Lancester Group
 • Recruit Strategic Partners
 • Wave Financial

Wat zijn de voordelen van COTI?

 • Schaalbaarheid. COTI is stukken schaalbaarder dan de meeste concurrenten in zijn omgeving. Het heeft namelijk de mogelijkheid om meer dan 100.000 transacties per seconde te verwerken. Dat is dus veel meer dan bijvoorbeeld Bitcoin.
 • Bescherming van kopers/verkopers. Het heeft een systeem voor geschillenbeslechting om gebruikers te beschermen tegen fouten en fraude. Hierdoor worden zowel kopers als verkopers beschermt.
 • Kosteneffectief. Omdat het de tussenpersonen uitschakelt, is het kosteneffectief. Er hoeven namelijk veel minder kosten betaald te worden voor het uitvoeren van transacties.
 • Snelle verbetering. Doordat COTI gebruik maakt van de blockchain, kunnen fouten sneller verbeterd worden. Er is namelijk niet maar één enkel beveiligingspunt dat storingen kan verbeteren.
 • Makkelijker en meerde betaalmethoden ontvangen. Door middel van COTI Pay kunnen bedrijven en handelaren meerdere betaalmethoden ontvangen en een betaalnetwerk creëren waarin Coin as a Service (CaaS) is geïntegreerd.

De beveiliging van COTI

Omdat COTI allerlei betalingen verwerkt, is het extra belangrijk dat de beveiliging op orde is. Het is daarom ook niet raar dat je hier meer over wilt weten voordat je besluit om in COTI te investeren. Gelukkig is het team van COTI erg open over hoe ze de beveiliging hebben geregeld. Natuurlijk vermelden ze niet alles, omdat ervoor kan zorgen dat het netwerk minder veilig is.

De infrastructuur van COTI is gebaseerd op het DAG-protocol en het Trustchain algoritme. Boven deze laag wordt een service genaamd Coti X toegepast. Coti X biedt KYC (Know Your Customer) en meerdere beschermingsservices. Deze toepassingen moeten ervoor zorgen dat gebruikers worden beschermd en het netwerk stabiel blijft.

COTIPLAY is een infrastructuur-laag die voor goed ontwikkelde stable coins en extern ontwikkelde betaalapps zorgt. Zonder deze laag zou het niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld zelf betaaloplossingen te ontwikkelen met COTI en deze te gebruiken binnen je eigen omgeving.

Daarnaast heeft het team van COTI voor nog meer cybersecurity toepassingen gezorgd die het netwerk veilig moeten houden. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het team besloten om niet alles naar buiten te brengen als het aankomt op de veiligheid van het netwerk. Mochten hackers deze informatie hebben, zouden ze namelijk makkelijker binnen kunnen komen. Dat zou de veiligheid van de gebruikers in gevaar kunnen brengen.

De wallet van COTI is gebaseerd op het React Native Framework. Deze wallet heeft gebruikersgegevens nodig en maakt gebruik van 2FA (2 Factor Authentication) om tot een veilige verbinding met de node manager te komen. Wanneer deze verbinding veilig tot stand is gekomen, is de wallet’s seed nodig om de verbinding voort te zetten. Dat betekent dat alle communicatie gevalideerd is en er niet iemand tussen kan komen.

De COTI-coin

De COTI is de munt dat in het netwerk van COTI wordt gebruikt en heeft verschillende functies. De eerste functie is het betalen van de transactiekosten voor elke transactie die op het Ren platform wordt geplaatst. De tweede functie is het betalen van verplichtingen aan de registrar. Dit is een smart contract dat de darknodes in Ren’s netwerk beheert.

Hoeveel COTI-coins zijn er in totaal in omloop en wat is de waarde?

COTI heeft een vaste leveringslimiet van 2 miljard (2.000.000.000) munten. Op het moment van schrijven (mei 2021) zijn er al ongeveer 670 miljoen COTI’s in omloop, wat neerkomt om 33% van het totale aanbod COTI dat uiteindelijk in omloop zal zijn.

De prijs van COTI ligt in mei 2021 rond de $0,46 per munt. Het heeft een 24 uurs handelsvolume van $223.380.476. De waarde van de munt is echter niet altijd zo hoog geweest. Tot aan januari 2021 was de waarde van COTI namelijk altijd minder dan $0,14. Toen de bullrun begon steeg de waarde van COTI tot gemiddeld $0,5 waarna het daalde.

Waar kan ik COTI kopen?

Met zijn grote kapitalisatie is COTI beschikbaar op vele platforms zoals Binance, Indodax, KuCoin, BitMax, CoinDCX, en Gate.io. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een crypto exchange die dit specifieke token verkoopt. Dat is makkelijk, gezien dat bij sommige, vooral nieuwe tokens wel het geval is.

Wanneer je het via een crypto exchange koopt, kun je zelf bewaren waar je de munten opslaat. Dit kan in de hot wallet van de exchange, een hot wallet op jouw lokale schijf of op een cold wallet, waar we je zometeen nog wat meer over zullen vertellen.

De koers van COTI is te volgen op Coinmarketcap. Hier kun je ook andere data, zoals de marktkapitalisatie en het aan tokens dat in omloop is bekijken. Het token is hier namelijk al geruime tijd op te vinden. Natuurlijk is het in de meeste ook mogelijk om de koers van COTI te bekijken in de crypto exchange waar je het de munt wilt kopen. Sinds September 2021 kun je nu ook COTI kopen op Bitvavo. Vukl hieronder in hoeveel COTI je wilt kopen op Bitvavo.

In welke portefeuille moeten de REN’s worden bewaard?

Aangezien de COTI een ERC-20 token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke wallet die Ethereum ondersteunt. Er is geen gebrek aan zowel hot en cold wallets om jouw COTI-munten in op te slaan. Wanneer je veel COTI in je bezit hebt, wordt het meestal aangeraden om dit in een cold wallet op te slaan. Dit is een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld een USB, waar je cryptomunten kunt opslaan. Een hot wallet is een wallet die online staat, en bijvoorbeeld is gekoppeld aan een exchange. Over het algemeen is een cold wallet een stuk veiliger, omdat cryptomunten niet gestolen kunnen worden wanneer er geen internetverbinding is. Door grote hoeveelheden cryptomunten op een cold wallet op te slaan, verzeker je jezelf ervan dat je cryptomunten niet worden gestolen.

Het is ook mogelijk om COTI op de slaan in de eigen wallet die door het team van COTI is ontwikkeld. Je kunt in dat geval namelijk ook gebruik maken van de vele voordelen die het biedt, zoals het staken van COTI. Door COTI te staken kun je rente verdienen over de COTI die je in je bezit hebt.

Wat is DeFi, en waarom groeit het zo snel?

Het begrip DeFi komen we steeds vaker tegen als het om blockchains gaat. Het wordt namelijk iedere dag populairder, en daarom is het belangrijk om te weten wat DeFi is. Met DeFi worden huidige financiële diensten en programma’s omgezet naar gedecentraliseerde diensten en applicaties. Op dit moment gebeurt dit allemaal nog centraal. Zo is een verzekeringsmaatschappij of bank centraal gevestigd. Data wordt op de eigen server opgeslagen, en hier kan niemand anders dan jij en de bank bij. Ook wanneer je een transactie wil uitvoeren, gebeurt dit via de bank. Of wanneer je een schade wil melden, moet je dit via de verzekeringsmaatschappij doen.

DeFi wil ervoor zorgen dat dit allemaal via de blockchain kan gebeuren. Betalingen uitvoeren kan al via de blockchain, met cryptomunten als bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Ook is het steeds vaker mogelijk om andere financiële handelingen via de blockchain uit te voeren. Het opzetten en laten uitvoeren van contracten kan door middel van smart contracts. Dit zijn voorgeprogrammeerde contracten, welke automatisch worden uitgevoerd wanneer er aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Zo heb je bijvoorbeeld geen notaris meer nodig. Stel dat je iets koopt, kan een smart contract controleren of het product ook daadwerkelijk is verzonden. Op dat moment wordt het geld automatisch overgemaakt naar de begunstigden. Wantrouwen is door deze toepassing verleden tijd.

DeFi kan dus verschillende oplossingen bieden. Een van de grootste voordelen van gebruikers is dat het minder geld kost. Er hoeven namelijk geen kosten meer aan de tussenpersoon betaalt te worden. De transactiekosten voor de blockchain zijn in de meeste gevallen velen malen lager dan normaliter het geval is.

Coti (COTI) Koers

Conclusie

Vooral COTI, dat dus een betalingsoplossing biedt, blijft een interessante munt. Het is modern en ambitieus, en daarom blijft COTI een bijzonder ecosysteem met een vrij hoog profiel. Het wordt geassocieerd met de Cardano, al is COTI ambitieus in andere markten dan de meeste projecten die op COTI lijken. 

Er zijn veel COTI -munten in de verkoop, al zijn er veel analisten en handelaren die verwachten dat de prijs van COTI in de toekomst flink zal gaan stijgen. Dat maakt COTI een verstandige investering. Je weet nu hoe je COTI zelf kunt kopen, dus is er geen enkele reden meer om hier nog mee te wachten.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven