Cryptocurrency

Wat is Fetch.ai? Uitleg FET koers en verwachting en alles wat je moet weten over FET

Lange tijd was Fetch.AI nog onder de radar, en wist niemand af van het bestaan van dit project en token. Na het grote succes op Binance Launchpad, heeft het bedrijf de aandacht getrokken in de wereld van cryptocurrency en blockchain. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het concept en de technologie achter de jonge startup. We leggen je in dit artikel precies uit wat Fetch.AI is en hoe het werkt, zodat je uiteindelijk weet of jij hierin zou moeten investeren!

Wat is het Fetch.AI?

Er is een toenemende vraag naar technologie en ook het gebruik ervan in ons dagelijks leven neemt toe. Eveneens als de ontwikkeling van vele aspecten ervan, zoals artificial intelligence en blockchain. Talrijke projecten trachten zich een plaats te veroveren in deze wereld van technische innovatie en hevige concurrentie.

Onder de projecten die tot doel hebben de blockchain technologie te integreren met artificial intelligence is het crypto-project Fetch.AI. Het Fetch.AI-project werd in februari 2019 gelanceerd op Binance’s Launchpad.

Het project is ontstaan als een samensmelting van twee technologieën die vaak samen worden genoemd. Dit is namelijk artificial intelligence (wat wordt afgekort met de Engelse letters AI) en blockchain.

Het idee is ontstaan uit de wens om op artificial intelligence gebaseerde systemen te decentraliseren die steeds meer ingang vinden in de vorm van digitale assistenten. Denk hierbij aan de smart assistant van het Google.

Het Fetch.AI-team gelooft in de visie om verschillende ondersteunende diensten aan te bieden, zonder de noodzaak om gratis gebruikersgerichte gegevens te verstrekken aan steeds meer informatiehongerige bedrijven die het proces willen monopoliseren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld Facebook en Google.

Het verhaal van het project en de Britse startup Fetch begint begin 2017 nadat Itzme AI en uVue besloten hun krachten te bundelen onder één dak. Het project werd opgepikt door de Binance IPO, die de verkoop van de digitale munt in zijn initiële vorm hielp te organiseren, waarbij het bedrijf in ongeveer 10 seconden 6 miljoen dollar ophaalde.

De digitale munteenheid van het Fetch.AI project is FET. Dit is echter een token, aangezien Fetch.AI draait op de blockchain van Ethereum. Het is dan ook een ERC-20 token, wat het meest gebruikte token is voor blockchain-projecten. Ook ziet het ernaar uit dat Fetch.AI de komende tijdnog op de Ethereum blockchain blijft draaien. Hieronder een video om je te overtuigen of je Fetch.ai moet halen of niet.

Het team en de partners van Fetch.AI

Fetch.Ai werd begin 2017 opgericht na de fusie van twee onafhankelijke bedrijven, Itzme AI en uVue. Het team bestaat uit een interessante selectie van ervaren zakenmensen, ontwikkelaars, wetenschappers en crypto-investeerders. Onder hen zijn afgestudeerden van de universiteiten van Oxford, Amsterdam, Birmingham, Miami, UCL en King’s College London. Zij hebben ervaring opgedaan bij vroegere werkgevers zoals de Zwitserse Nationale Bank, de BBC, Sony, Citrix, Hitachi of Google. Dit zegt veel over de ervaring en de kwalificaties van het team.

Humayun Sheikh (CEO en een van de medeoprichters van het bedrijf) is een innovatie-ondernemer en mede-investeerder van DeepMind. Dat is een bedrijf dat artificial intelligence ontwikkelt en later voor ongeveer 700 miljoen dollar aan Google werd verkocht. De CTO en medeoprichter Toby Simpson werkte eerder als ontwikkelaar bij DeepMind en is producent van een succesvolle gameserie. Deze ontwikkelaar heeft 30 jaar ervaring in de softwaresector, waarvan 10 jaar als CTO. De derde medeoprichter en CSO van het bedrijf is Thomas Hain. Hij is hoogleraar aan Sheffield en een erkend wetenschapper op het gebied van geavanceerde machine learning en artificial intelligence.

team-fetch

Fetch.Ai is momenteel lid van MOBI (Mobility Open Blockchain Initiative). Dit is een samenwerkingsverband dat werkt aan de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde voertuiggegevens/mobiliteitsdiensten. Grote bedrijven als BMW, Ford, Bosch, General Motors, IBM, BigchainDB, Hyperledger en IOTA hebben zich bij het initiatief aangesloten.

Als onderdeel van de samenwerking bij MOBI, zal Fetch.AI betrokken zijn bij de volgende projecten:

 • Voertuig-Identiteit
 • Tracering van de toeleveringsketen
 • Autonome transacties voor machines en voertuigen
 • Beveiligde mobiele handel
 • Gegevensmarkten voor autonoom en menselijk rijden
 • Autodelen
 • Op gebruik gebaseerde betaling voor het gebruik van voertuigen, verzekeringen, energie, infrastructuur, alsook voor het veroorzaken van vervuiling en dergelijke

Hoe werkt Fetch.AI?

Het bedrijf wil een hybride systeem van blockchain- en AI-technologieën creëren. Het wil ‘s werelds eerste zelfaanpassende en zelfregulerende gedecentraliseerde blockchain zijn dat transacties zelf kan beheren. Daarbij bestaat hun oplossing structureel uit de volgende drie verschillende elementen.

 1. Autonome economische actoren (AEA’s)

De AEA’s zijn de gebruikers van het netwerk. Zij verzenden, ontvangen en gebruiken de digitale gegevens in het netwerk. In principe zullen zij optreden als volledig gemachtigde AI-agenten van individuen, bedrijven, organisaties en zelfs apparaten. Een AEA verzamelt gegevens en verkoopt ze vervolgens aan degenen die ze nodig hebben. Deze interacties zullen volledig worden geautomatiseerd. Zoals gebruikelijk is bij AI, leren AEA’s met de tijd steeds meer en worden ze steeds beter en efficiënter. Fetch.Ai gelooft dat hun AEA’s in alle sectoren kunnen werken en deze sectoren aanzienlijk zullen veranderen.

 1. Open Economisch Kader (OEK)

Het gedrag van elke AEA wordt bepaald door het Open Economisch Kader (OEF). Dit is een combinatie van API’s, lijsten van diensten, transacties uit het verleden, portefeuilleposities, en andere relevante factoren. Het is ontworpen om AEA’s een semantisch, geografisch en economisch overzicht te bieden. De OEF slaat relevante informatie op en gebruikt kunstmatige intelligentie om het gebruik van deze informatie voor de AEA’s te optimaliseren. Het kader is zelf-aanpassend en hangt af van specifieke vertrouwde nodes die worden beloond met tokens voor het verlenen van hun diensten.

 1. Smart Ledger

De technologie van Fetch.Ai is een combinatie van de traditionele blockchain-architectuur en de door het IOTA-project geïntroduceerde Direct Acrylic Graph (DAG)-technologie. Velen vergelijken het met Zilliqa op basis van het feit dat het ook sharding zal ondersteunen. Maar in tegenstelling tot traditionele sharding, hebben de smart ledgers van Fetch.Ai zogenaamde resource traces. Dit betekent dat een transactie aan verschillende banen tegelijk kan worden toegewezen. Het systeem is gefragmenteerd op een wijze die vergelijkbaar is met “chain forking”, waarbij nieuwe banen kunnen worden gecreëerd om de druk op een overvol transactiebestand te verlichten.

De blockchain kan een transactieblok vormen door te verwijzen naar de vorige blok-hashes in de groepen die zijn gedefinieerd in de transactiebronnen. Over het geheel genomen is het een gecompliceerd systeem met als doel ongekende schaalbaarheid, stabiliteit, nuttig economisch werk en informatie van hoge kwaliteit te leveren. Het project maakt gebruik van het UPOW-consensusmechanisme (Useful Proof of Work). Het combineert PoW, PoS en DAG samen. Het DAG-systeem beschouwt een transactie als geldig zodra zij door twee nodes zijn bevestigd. Op die manier blijven de computermiddelen vrij om de AI te trainen. Bovendien kunnen nodes met laag vermogen beloningen verdienen door transacties met lage waarde te valideren.

Binance gelooft in het succes van Fetch.Ai

Binance Launchpad is het exclusieve token lanceerplatform van Binance voor digitale activa. Deze grote exchange heeft zijn Launchpad opgericht om blockchain-projecten te ondersteunen. Daarbij helpen zij hen niet alleen fondsen te werven, maar bieden zij hun ook toegang tot een uitgebreid netwerk, een groot aantal mentoren en zakelijk advies om hen te helpen verder te groeien.

Na het succes van de BitTorrent token sale in januari 2019, was Fetch.Ai het tweede coin offering project van het jaar dat werd gelanceerd op het Binance Launchpad. Meer dan 69 miljoen FET (Fetch’s native token) waren te koop tijdens de openbare aanbieding op 25 februari 2019. Ze waren allemaal uitverkocht binnen 10 seconden. Het bedrijf slaagde erin om via de ICO nog eens 6 miljoen dollar aan investeringskapitaal te genereren.

fetch ai binance

Welke oplossingen biedt Fetch.AI?

Fetch.AI wordt gepresenteerd als de basis van toekomstige gedecentraliseerde digitale data platformen. Op basis van dit concept zal het merendeel van de taken van AI-gebruikers feitelijk worden uitgevoerd door zogeheten onafhankelijke softwareagenten die worden ondersteund door AI-technologie.

Bovendien is het de bedoeling dat deze agenten het gebruik van door de gebruiker gegenereerde gegevens vereenvoudigen. Fetch.AI wil gecentraliseerde systemen vervangen die verantwoordelijk zijn voor taken variërend van gegevensoverdracht tot het verlenen van dagelijkse diensten, zoals het boeken van hotelkamers.

De ontwikkelaars van Fetch stellen dat een open, gedecentraliseerd systeem als dat van hen beter is gepositioneerd om samen te werken in de opkomende machine learning-economie.

In het Fetch-project functioneren software agents als digitale entiteiten die in staat zijn onafhankelijke transacties uit te voeren en zichzelf, hun apparaten, diensten of individuele gebruikers te vertegenwoordigen. Deze digitale agenten zullen AI gebruiken om deel te nemen aan besluitvormingsprocessen voor zichzelf en namens de gebruikers van Fetch.AI. Ook wanneer ze zelf nog niet eerder aan diverse uitdagingen zijn blootgesteld.

Deze gebruikers zullen worden gevonden uit individuen, bedrijven en overheidsinstellingen, terwijl het scala van taken dat de agenten kunnen uitvoeren vrijwel onbeperkt is Denk hierbij aan het controleren van de beschikbaarheid van vliegtickets tot het ontwikkelen van modellen voor het voorspellen van het weer.

Verwacht wordt dat het Open Economisch Kader van het project de gegevens die door Internet of Thing (IoT)-apparaten worden gegenereerd, tot product zal maken op basis van het feit dat hun agenten in elk van deze apparaten aanwezig zullen zijn. Een bezorger kan bijvoorbeeld de weersomstandigheden te weten komen door een ruitenwisser van een voertuig te bellen, en die informatie vervolgens doorsturen naar het digitale systeem van zijn bedrijf om de levering van passende diensten in verband met die informatie te vergemakkelijken.

Als gevolg daarvan worden onafhankelijke Fetch-agenten waardevol voor degenen die hun gegevens nodig hebben, zonder dat zij zich daar noodzakelijkerwijs bewust van zijn.

Naarmate agenten vertegenwoordigers worden van diverse gegevens, apparaten en diensten, worden zij nuttige hulpmiddelen voor een groep gegevensanalisten en marktdeskundigen die de levering van diverse diensten willen verbeteren.

Fetch.AI en FET verminderen de behoefte aan menselijke of organisatorische tussenpersonen om de toegang tot het kenniscentrum te controleren. Met behulp van machine learning die de blockchain verbindt met agenten in het veld, kunnen gegevens die vroeger als economisch waardeloos werden beschouwd, nu de basis worden van opkomende industrieën.

Hoe hoopt Fetch.AI meer schaalbaarheid te bereiken?

De blockchain van het Fetch-project (Ethereum) is opgeschaald om theoretische miljoenen transacties per seconde te ondersteunen en is in staat om te herstructureren om OEF te verbinden met Fetch-agenten.

Schaalbaarheid wordt bereikt door transactieketens te combineren met een aantal kenmerken van een niet-periodiek gericht grafiek (DAG). In sommige op blockchain gebaseerde oplossingen ondersteunt Fetch de gelijktijdige toewijzing van een transactie aan veel verschillende ‘resource corridors’. De corridors worden vervolgens geoptimaliseerd voor gebruik met behulp van de pre-beoordelingsmodule die bepaalt welke corridor bij een bepaalde transactie hoort.

Ten slotte worden de transacties samengevoegd door hashing van de resource ID, waarbij de systeemcapaciteit evenredig is met het aantal beschikbare lanes.

Wat is het Beneficial Proof of Work (UPOW)-mechanisme?

Het consensus algoritme dat door Fetch.AI wordt gebruikt, heet Proof of Beneficial Work (UPoW). Met dit mechanisme worden nieuwe blokken aangemaakt op een manier die vergelijkbaar is met die in standaard PoS-protocollen, terwijl de volgorde van transacties wordt gegenereerd op basis van het werk dat tussen de twee blokken is verricht.

Specifieke rekenproblemen worden gesorteerd op moeilijkheidsgraad en gegroepeerd in Proof of Work pakketten, waardoor zelfs minder krachtige nodes beloningen kunnen verdienen.

UPOW

Fetch.ai (FET) Koers en Verwachting

Waar kan ik FET kopen?

Fetch.AI is ontzettend populair, en dat geldt dus ook voor het FET-token. Je kunt FET op dit moment kopen op alle grote crypto exchanges. Denk hierbij aan Binance, ByBit of Bitcoin Meester. Maar ook kun je FET kopen op gedecentraliseerde exchanges (DEX) als Uniswap en Sushiswap. Het is echter wel een stuk lastiger om FET te kopen via een DEX.

Omdat Fetch.AI op de Ethereum blockchain draait, en FET dus een ERC-20 token is, kan het token in vrijwel iedere wallet opgeslagen worden. Het maakt dus niet uit waar je het token opslaat. Echter is het wel aan te raden dat je grote hoeveelheden FET opslaat in een cold wallet, gezien dit een stuk veiliger is dan een hot wallet. Een hardware wallet kun je namelijk makkelijk loskoppelen van het internet, waardoor het voor hackers onmogelijk is om bij de tokens te komen.

Het totale aantal FET dat beschikbaar zal komen ligt op 1,15 miljard tokens. In maart 2021 is 65% van het totale aantal tokens al uitgegeven. De verwachting is dat de prijs van FET zal toenemen zodra er steeds minder tokens beschikbaar zijn. Het aanbod neemt dan namelijk af, terwijl de vraag mogelijk stabiel blijft of zelfs toeneemt. Sinds February 2021 kun je nu ook FET kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel FET je wilt kopen op Bitvavo.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!