Home » Blog » Wat is Keep Network? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over KEEP

Wat is Keep Network? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over KEEP

keep

Het mag duidelijk zijn dat blockchains veel problemen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan problemen rondom inflatie, alsook rondom problemen over de centrale opslag van gegevens. En daar kunnen gebruikers vrijwel nooit bij komen. Het heeft allemaal te maken met de privacy die we hebben op het internet en blockchains. Dit is precies het probleem dat de makers van Keep Network graag zouden willen aanpakken. We zien steeds meer crypto traders die interesse tonen in dit project.

Vanwege deze toegenomen vraag, dachten we dat het nuttig zou zijn om een artikel te schrijven met alle belangrijke dingen die je moet weten over Keep Network. We vertellen je hier wat Keep Network is en wat het doet, hoe gebruikers hun KEEP-tokens kunnen staken om het netwerk te beveiligen, en geven je ook aan waar je KEEP-tokens zou kunnen kopen (en bewaren). Zo ben je na het lezen van dit artikel helemaal op de hoogte van alles dat met Keep Network te maken heeft. Maar bekijk eerst deze video hieronder.

Wat is Keep Network (KEEP)?

De blockchain-technologie ligt ten grondslag aan de duizenden cryptocurrencies die de afgelopen tien jaar zijn gecreëerd. Het heeft het potentieel om ons leven en een aantal sectoren, van banken tot gezondheidszorg, te beïnvloeden.

Het is echter nog vroeg dag en de cryptocurrency-industrie worstelt met het oplossen van verschillende problemen, zoals duurzaamheid en schaalbaarheid. Sommige blockchains verbruiken grote hoeveelheden energie, en andere blijken moeilijk schaalbaar. Nog een uitdaging? Privacy.

Blockchains worden aangeprezen als betere manieren om allerlei soorten informatie op te slaan, waaronder medische dossiers, contracten en kredietgeschiedenis. Ze zijn anoniem, transparant en moeilijk te hacken. Maar deze transparantie kan een tweesnijdend zwaard zijn: als je persoonlijke informatie gaat opslaan in een openbaar grootboek, wil je er zeker van zijn dat die informatie privé blijft.

Dit is waar Keep Network (KEEP) om de hoek komt kijken. Het slaat privé-informatie op in gecodeerde containers (bekend als ‘keeps’) buiten de blockchain. Applicaties en andere blockchain-netwerken kunnen dan toegang krijgen tot deze gegevens indien nodig.

Het werd in 2017 opgericht door crypto-industrieveteranen Matt Luongo en Corbin Pon, die eerder de Bitcoin-beloningsapp Fold oprichtten. Het native KEEP-token maakt volledig ongeoorloofde toegang mogelijk en is bestand tegen censuur. In wezen lost het platform een van de grootste raadsels van blockchain op: gegevens op openbare blockchains zijn openbaar. Met Keep kunnen ontwikkelaars nu volledig gedecentraliseerde applicaties (dApps) maken.

Je kunt extra KEEP-tokens verdienen door te wedden op het netwerk, en de token zelf werkt met dividenden en een haircut-model om de veiligheid van knooppunten te stimuleren. Keep Network biedt een groot aantal applicaties, zoals Keep Random Beacon, tBTC (een gedecentraliseerde Bitcoin-brug op Ethereum), Keep Token Dashboard, Keep Stats en All the Keeps.

Partners van Keep Network

Bij de fondsenwerving waren naar verluidt grote namen in de cryptocurrency-industrie betrokken, waaronder:

  • Paradigm Capital; de onafhankelijke investeringshandelaar onder leiding van Fred Ehrsam
  • Fenbushi Capital; mede-oprichter van Coinbase 
  • Een Chinees durfkapitaalfonds
  • VC Collaborative Fund; een groot technologiebedrijf

Terwijl hij het succes van deze financieringsronde verkondigde, liet Matt Luongo, de oprichter van het Keep Network, het niet na om de verdiensten van zijn project te roemen. Hij gelooft dat tBTC een perfecte combinatie is van Ethereum en Bitcoin. Sindsdien trekt Keep Network steeds meer belangstelling van kleine beleggers die actief zijn in crypto.

Hoe kan ik KEEP-tokens staken?

Het was eerst niet eenvoudig om een staking pool te gebruiken om je KEEP te staken. De grote exchanges bieden geen KEEP staking aan, en je zou een groot minimumbedrag en enige technische kennis nodig hebben om je bij een bestaande pool aan te sluiten. Nog meer als je je eigen node zou willen runnen.

Nu kun je echter jouw KEEP rechtstreeks op hun website staken. Er is geen minimum en geen verplichting om iets te valideren of gegevens op te slaan. Je hebt een Metamask wallet nodig en genoeg Ethereum (ETH) om de transactiekosten (Gas) te betalen.

Wat is staken?

Misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat staken eigenlijk is. Veel netwerken voor cryptovaluta bieden beloningen aan voor het staken van bepaalde munten. Het is een beetje zoals een dividend uitkerende aandeel. Deze netwerken gebruiken staked coins om transacties te valideren en hun veiligheid te garanderen.

Als je bereid bent om jouw munten te vergrendelen voor een bepaalde periode van tijd, kun je worden beloond van 0,5% tot 40% of meer. Dit hangt af van de munt, het aantal mensen dat staked en de duur van de periode waarin je bereid bent je vermogen vast te leggen. Als een valuta net is gelanceerd of wordt geüpgraded, kan het zijn dat er gedurende een korte periode hogere koersen worden geboden.

Is het slim om KEEP te staken?

Als je de missie van Keep Network steunt, kan staking een manier zijn om actief deel te nemen aan het meer privé maken van blockchains. Zoals bij veel cryptocurrencies geldt ook hier dat als je de munt koopt en staked, je deel kunt uitmaken van deze gemeenschap.

Maar wees voorzichtig, vooral als je nieuw bent met staken. Momenteel is Keep niet volledig ontworpen om kleine beleggers te ondersteunen. Er is bijvoorbeeld geen helpdesk, dus je zult jezelf moeten aanmelden bij het Discord-kanaal om hulp te krijgen. Je moet er zeker van zijn dat je jouw activa van de exchange naar een Metamask-wallet verplaatst, en dan die wallet gebruikt.

De andere vraag is of je een volatiele munt wilt kopen om het voor een bepaalde tijd vast te zetten. Keep Network is een relatief nieuwe cryptocurrency die pas sinds kort genoteerd is op crypto exchanges als Binance en Bitvavo. Alle cryptocurrencies zijn riskant: de enorme daling van de afgelopen maanden heeft veel van de winsten van eerder dit jaar uitgewist. Maar nieuwe cryptocurrencies houden nog meer risico’s in. Je moet dus zorgvuldig onderzoek doen om te beslissen of je in de munt een solide toekomst op lange termijn ziet.

Keep’s privacy oplossingen zien er interessant uit en het managementteam heeft ervaring met crypto. Maar het is ook de moeite waard om andere bedrijven te begrijpen die actief zijn in deze ruimte, zoals Cardano (ADA) en Internet Computer (ICP).

Als je nieuw bent met staking en geen wallet van een derde partij gebruikt, is het een goed idee om te beginnen met de exchange waar je je crypto hebt gekocht. Kijk naar de munten die je daar kunt staken, weeg de potentiële stake-beloningen af tegen de verliezen als gevolg van volatiliteit, en zet eerst een klein bedrag in om een gevoel te krijgen voor hoe het werkt. En als je vertrouwen hebt in je crypto vaardigheden en de toekomst van Keep Network, kun je de staking instructies volgen op de website van Keep Network.

Waar kan ik KEEP-tokens kopen?

Je kunt KEEP op verschillende plaatsen kopen. De beste plaats om cryptocurrencies zoals KEEP te kopen is op een gecentraliseerde cryptocurrency exchange. Maar terwijl sommige beleggers in cryptocurrency’s graag handelen vanaf een gedecentraliseerde exchange (DEX), bieden centrale exchanges in cryptocurrency’s lage tarieven en gestroomlijnde interfaces die moeilijk te evenaren zijn.

We raden je aan om dit bij Binance of Bitvavo te doen, gezien de hoge liquiditeit van deze platformen. Je bent er dan zeker van dat je ten alle tijden KEEP kunt kopen of verkopen. Dat is iets waar je bij kleine exchanges niet zeker van kunt zijn.

Natuurlijk is het, zoals we net al zeiden, ook mogelijk om KEEP te kopen bij gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap, Sushiswap en Pancakeswap. Houdt er echter wel rekening mee dat het een stuk lastiger is om KEEP bij deze platformen te kopen. Het is veel simpeler om het via bijvoorbeeld Binance of Bitvavo aan te schaffen. Je hoeft daar namelijk veel minder stappen te doorlopen, en ook niet per se een externe wallet aan de exchange te koppelen. Sinds September 2021 kun je nu ook KEEP kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel KEEP je wilt kopen op Bitvavo.

Hoe kan ik mijn KEEP bewaren?

Omdat KEEP een ERC20-token is, kun je het makkelijk bewaren in zowel een software wallet als een hardware wallet. Bijna alle wallets ondersteunen het ERC20 protocol, gezien dit het protocol is dat door Ethereum wordt gebruikt. Alle tokens die op de Ethereum-blockchain draaien, zijn dus bijna altijd een ERC20-token.

De veiligste manier om KEEP te bewaren is door het in een hardware wallet op te slaan. Je kunt de wallet namelijk loskoppelen van het internet, waardoor de tokens en munten op de hardware wallet beschermd zijn tegen hackers. Het is voor hackers namelijk veel makkelijker om een software wallet, die altijd aangesloten is op het internet, aan te vallen en hier munten vanaf te stelen.  

Ledger en Trezor zijn de bekendste uitgevers van hardware wallets. De wallets van hen zijn erg veilig en makkelijk in gebruik, en kunnen via het internet besteld worden. Omdat ze vanuit het buitenland worden verstuurd, kan het een aantal dagen duren voordat de wallet wordt geleverd.

Is het slim om KEEP-tokens te kopen?

Als je betrokken wilt raken bij de missie die Keep Network uitvoert, of als je wilt speculeren op de toekomstige prijsstijging van KEEP tokens, zou kopen en houden voor de lange termijn een goede beslissing kunnen zijn. Ook als je de KEEP-munt voor een kortetermijnwinst wilt verhandelen, zul je mogelijk gebruik kunnen maken van de hoge volatiliteit om zo een mooie winst uit je investering te halen.

Echter, voordat je investeert in Keep Network, zorg er dan voor dat je jouw eigen onderzoek doet. Altcoin-projecten in hun vroege stadia zijn nooit een gegarandeerd succes, en er zijn veel technologische hindernissen en concurrentie te overwinnen voordat duurzame waarde kan worden gecreëerd.

Wijzelf geloven dat Keep Network op lange termijn een groots en winstgevend project zal worden en dat de houders van tokens beloond zullen worden. Er is echter altijd een aanzienlijk risico verbonden aan het investeren in altcoins in de beginfase. Daarom kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: doe altijd je eigen onderzoek en investeer nooit geld dat je eigenlijk niet zou kunnen missen.

De prijsverwachting van KEEP

KEEP bleef lange tijd in waarde stijgen en hierdoor raakten steeds meer beleggers geïnteresseerd in deze cryptocurrency; een bijna verdubbeld handelsvolume was daar op dat moment het bewijs van.

Het geven van een koersdoel voor KEEP, of welke andere altcoin dan ook in een vroeg stadium, is een onbetrouwbare kunst. Het grote aantal variabelen, de volatiliteit van de cryptoruimte en de mogelijkheid van onvoorspelbare schommelingen in het marktsentiment maken het berekenen van de fundamentele waarde van sommige cryptocurrencies ongelooflijk moeilijk.

Wat we wel kunnen zeggen, is dat Keep Network een project is waarvan we hopen dat het toegevoegde waarde zal creëren voor token-houders, in ieder geval op de korte termijn.

Om zeker te weten of het juiste moment voor aankoop is aangebroken, kun je het beste de koers van KEEP goed in de gaten houden. Je wilt KEEP natuurlijk voor de beste prijs kopen, en daarom kun je dat het beste doen in een dalende koers. Wanneer je verwacht dat de koers zijn dieptepunt heeft bereikt, is het een perfect moment voor de aankoop van het token.

Vervolgens zul je het token voor een hogere prijs moeten verkopen, om zo een mooie winst te kunnen maken op je investering. Je kunt de koers van KEEP makkelijk in de gaten houden op de website van CoinMarketcap:

Conclusie

Keep Network wil een van de problemen waar blockchains mee te maken hebben oplossen: het veilig bewaren van gegevens. Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over hun privacy op het internet, alsook over hun privacy op blockchains. Keep Network gebruikt verschillende technieken om voor de privacy te kunnen zorgen. Vervolgens hebben ze ook al enkele producten op de markt gebracht, zoals Keep Random Beacon, tBTC (een gedecentraliseerde Bitcoin-brug op Ethereum), Keep Token Dashboard, Keep Stats en All the Keeps.

Het aantal applicaties groeit, en daarom is de kans groot dat de waarde van KEEP in de toekomst zal gaan stijgen. Toch raden we je altijd aan om zelf goed onderzoek te doen naar de tokens waar je in zou willen investeren. Je moet er namelijk altijd rekening mee houden dat je ook geld kunt verliezen. Daarom is het belangrijk om nooit geld te investeren dat je eigenlijk niet zou kunnen missen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven