Home » Blog » MetaHero, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over HERO

MetaHero, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over HERO

MetaHero

De metaverse was een van de grote publiekstrekkers in 2021. Zekere nadat Mark Zuckerberg de naam van het Facebook moederbedrijf veranderde in ‘Meta’. Meta alleen gaat al miljarden in de metaverse steken. De metaverse is ook al aanwezig, op relatief kleine schaal op dit moment, als je mag geloven hoe groot het wel kan worden. Maar hoe zou het zijn als je in de metaverse met een avatar van jezelf kunt gaan rondlopen? Dat zou wel ontzettend gaaf zijn. Ben je dan baas of niet? Laat dat nu precies zijn wat MetaHero mogelijk wilt gaan maken.

In deze blog ga ik het over het ambitieuze plan van MetaHero hebben en het HERO-token. Ik ga je uitleggen wat MetaHero precies is en hoe het werkt. Het heeft in elk geval weinig tot niets met de in Nederland en België bekende frisdranken te maken. Ik ga ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de HERO-koers onder de loep nemen. Verder vertel ik je ook waar je het HERO-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘MetaHero (HERO)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe MetaHero werkt.

Wat is MetaHero?

MetaHero noemt zichzelf de poort naar de metaverse. Ze willen de volgende 10 miljoen mensen introduceren in de crypto wereld met de hulp van de volgende generatie 3D-technologie. Dit doen ze samen met Wolf Digital World (WDW) of Wolf Studios. Wolf Studios heeft de technologische kennis in huis om de details uit onze fysieke wereld vast te leggen en naar de digitale wereld over te dragen.

Het doel van MetaHero is om een ultrahoge HD scan van je zelf te maken of van andere voorwerpen uit de fysieke wereld en ze naar de metaverse te verplaatsen. Dit willen ze doen met geavanceerde scanners in de vorm van kamers die op diverse plekken op de wereld worden opgesteld. Dit zullen op de eerste plek plaatsen zijn waar een sterke cultuur voor gaming en technologie is. De eerste van de 3D-scanners is in oktober 2021 in Dubai in de VAE geplaatst, tijdens de Future Blockchain Summit. In 2022 zal er in totaal met 3 kamers proefgedraaid worden.

Je kunt nu je favoriete huisdier of kledingstukken meenemen in de metaverse. Jimmy de hond, je sneakers of een hoodie, het is allemaal mogelijk. Je moet er wel voor zorgen dat je voldoende HERO-tokens hebt om te betalen voor de scan. Er worden bedragen genoemd tot $700 voor een speciaal op maat gemaakte scan. Je kunt dan naar een plek in de wereld waar een 3D kamer staat gaan en binnen een en paar seconden wordt een scan gemaakt, bestaande uit duizenden foto’s. Het grote nieuws is echter dat MetaHero mensen ook gaat betalen om gescand te worden. Een complete draai van het originele idee.

Op de volgende afbeelding zijn huidige metaverse deelnemers te zien.

Metaverse deelnemers

Hoe werkt MetaHero?

MetaHero werkt met diverse componenten, waarvan de 3D-scanner een van de belangrijkste is.

3D avatars

Van deze 3D-scanners worden diverse exemplaren op verschillende plekken rondom de wereld opgesteld. In deze scanner kunnen de avatars gemaakt worden, die in de metaverse gebruikt worden. Behalve dat je kunt betalen om gescand te worden, met alle voorwerpen die je graag meeneemt in de metaverse, zullen ook mensen uitgenodigd worden om gescand te worden. In plaats van dat je met het HERO-token moet betalen, kun je zelfs HERO ontvangen als je uitgenodigd wordt om gescand te worden.

Je kunt je eigen avatar laten maken, maar MetaHero is ook geïnteresseerd om mensen en voorwerpen te scannen, waardoor ze een catalogus kunnen opbouwen. Ze willen ook hun technologie voor medische doeleinden ontwikkelen en gebruiken. Als je uitgenodigd wordt om een scan van jezelf te laten maken, betalen ze $1,000 daarvoor. Dit is een verandering van de eerste plannen waar jezelf moest betalen om gescand te worden. De kosten worden betaald door partners die de scans in hun eigen gameontwikkeling kunnen gebruiken. Het gaat dan om 100.000 mensen in 2022 die gescand zullen worden, én er betaald voor worden.

De volgende drie plekken waar een 3D-scanner komt te staan in 2022 worden dan ook met grote zorg uitgezocht, maar vast staat dat er eentje in Dubai komt te staan.

In plaats dat MetaHero druk voelde om mensen die wilden betalen te vinden om gescand te worden, zullen ze nu mensen hiervoor gaan betalen. Een uiterst interessante ontwikkeling van hun plannen. Met de huidige groei en de te verwachten explosieve groei van de metaverse, zit MetaHero met hun neus helemaal vooraan, op de eerste rij. Er is nu al grote vraag naar hun product. Deze strategische verandering kan wel eens een game changer zijn voor MetaHero.

3D NFT’s

Het scannen van kunst naar 3D-NFT’s zal op een soortgelijke manier plaatsvinden. Je betaalt per gescand voorwerp met HERO. Ook hier is het nu mogelijk dat MetaHero op zoek gaat naar kunst om te scannen, en er voor betaald.

Wolf Digital World levert alle technische kennis om het scannen in goede banen te leiden. Je kunt op de WDW-marktplaats registreren en deze marktplaats is dan de interface voor alles wat met 3D te maken heeft. Na de registratie krijg je ook bericht als er een scanner bij je in de buurt is of komt. WDW heeft een indrukwekkende lijst van bedrijven waar ze al mee samengewerkt hebben, zoals Disney, Heineken, Volkswagen Shell, Ferrari en Toyota. Ze hebben ook al diverse 3D-projecten afgeleverd.

Op de volgende afbeelding is te zien wat de specificaties van de 3D kamers zijn.

Specificaties van de 3D scanner
https://metahero.io/tech

Zo zijn er 200 Sony A7RIVA camera’s, verdeeld over de 20 kolommen die de kamer dragen, dus 10 per kolom. De resultaten zijn waanzinnig mooi, met zeer hoge resolutie. Er is ook een radio gestuurd camera-triggersysteem. Alle apparaten zijn met elkaar verbonden, en dat zorgt ervoor dat de vertraging tussen het in- en output signaal maar – 2 µS of 0.00002 secondes is. De foto’s worden met een 1/80 – 1/160 sluitertijden gemaakt en het kant-en-klare product is na 15 tot 40 minuten al klaar.

Dat is maar een kleine greep in de totale opsomming van de technische specificaties van de 3D kamer, maar het is behoorlijk indrukwekkend.

Intussen hebben ze al een V3 van de kamer en deze heeft de volgende voordelen over de eerste generatie.

  • 16K ultra-HD kwaliteit.
  • Makkelijker te kalibreren en te bedienen.
  • Opvouwbaar met een mobiel ontwerp, hierdoor is het makkelijker te transporteren, te versturen en op te zetten.
  • Geïntegreerde fotogrammetrie voor hoofd scanning met realistische gezichtsuitdrukkingen.

Toepassingen voor het 3D scannen

Toekomstige toepassingen voor het 3D scannen zijn natuurlijk als eerste om jezelf te zijn als avatar in een game, bijvoorbeeld in GTA 6 of in een shooter game. Behalve in gaming, kun je ook digitale vergaderingen met je eigen avatar bijwonen, in kleren die je zelf uitkiest. Designer kleren of gewoon een T-shirt met jeans. Maar ook medische controles kunnen een 3D-optie zijn.

Het online shoppen gaat er ook op vooruit, want je kunt nu exacte replica’s aanpassen, zodat er niets meer teruggestuurd hoeft te worden.

De HERO app

De HERO app zal een belangrijke rol gaan spelen en wordt in fasen ontwikkeld. De eerste versie is al uitgebracht en dient om belangrijke statistieken van je HERO-tokens te volgen die je bezit. De volgende stappen zijn om WDW in te passen en om via de HERO app één plek te hebben om al je investeringen te volgen en het ecosysteem volledig uit te nutten.

Er is ook een plan voor een HERO Swap, waarmee je direct HERO-tokens via de app kunt kopen. Dit zorgt voor een lage instapdrempel en een grotere aanvaarding van het token en het gebruik ervan. Er zou ook een VISA kaart bijkomen, zodat de app gebruikt kan worden om met HERO in het dagelijkse leven uitgaven te betalen.

De app moet het toegangspunt worden naar het hele MetaHero ecosysteem. Tegelijkertijd is het ook een one-stop-shop voor alles wat met het HERO-token te maken heeft.

Hieronder is een afbeelding te zien van een 3D-scanner.

3D-scanner van MetaHero
https://coinmarketcap.com/alexandria/article/a-deep-dive-into-metahero

Wie zit er in het team achter MetaHero?

MetaHero heeft één oprichter en 16 mensen die op hun website genoemd worden als leden van het team. Van het WDW worden twee mensen genoemd. Ik zal het overzicht daarom beperken tot de belangrijkste personen. Het is wel een gevarieerd team met een rijke ervaring die opgedaan werd in verschillende gebieden.

  • Robert Gryn — Oprichter en CEO. Hij was ook CEO van Codewise, de tweede snelst gegroeide firma in Europa. Nadat hij deze firma verkocht, heeft hij zich helemaal op de crypto en blockchain wereld gestort.
  • Jeremy Lopez — COO en ook ex Codewise. Hij heeft 15 jaar ervaring in marketing en bedrijfsvoering en weet hoe je grote groei kunt voor elkaar kunt krijgen.
  • Bally Singh — CMO. Hij heeft een uitgebreide ervaring om tech met de muziek-, entertainment- en sportwerelden te verbinden. Heeft met Microsoft en EA Games gewerkt maar ook met artiesten zoals Sting, 50 Cent en Pharrell Williams.
  • Piotr Harwas — CTO bij WDW en Chief Engineering Officer bij MetaHero. Het grote brein achter de 3D-scanner.
  • Konrad Sobczak — COO bij WDW en VP Business Operations bij MetaHero. Hij is de man die de scanners moet gaan plaatsen over de hele wereld.

Wat is het HERO-token?

Het HERO-token is op dit moment een utility token en het is een BEP20 token. Alles in het HERO-ecosysteem wordt met dit token betaald. Scannen, licentieverlening of NFT-verkoop, alles wordt via HERO betaald en afgehandeld. 

Er worden in totaal 10 miljard HERO-tokens gemaakt waarvan er al 9,766,213,274 gemaakt zijn. In December 2021 zijn er 5.1 miljard HERO-tokens al in omloop. De market cap is $767,543,496.

De distributie van het token ziet er goed uit, 20% gaat naar het team en de adviseurs, wat een veilig bedrag is, het geeft aan dat het team er niet met het opgehaalde geld vandoor gaat. De tokens voor het team worden ook over 30 maanden ontgrendelt.

De founder, Robert Gryn heeft zelf als eerste $10 miljoen in het project gestoken. Daarna zijn er private sales geweest en openbare verkopen, beginnend op PancakeSwap. Nu is KuCoin een van de officiële partners van MetaHero.

De afbeelding hieronder laat de token distributie zien.

HERO-token distributie
MetaHero whitepaper

De volgende afbeelding laat de token verdeling en ontgrendeling goed zien.

HERO token ontgrendelen
MetaHero whitepaper

Wat is de koers van het HERO-token?

Als je in het HERO-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Het HERO-token werd bij CoinMarketCap genoteerd op 8 juli 2021 met een koers van $.007488. Tot 2 september gebeurde er niet zo veel, maar op 10 september was de koers al $0.1347. Daarna is de koers geleidelijk blijven stijgen om op 3 december zijn voorlopige ATH te bereiken met een koers van $0.2445. Daarna is de koers ook weer gezakt en op het moment van schrijven, rond de kerst van 2021 is de koers $0.1503.

Bij CoinMarketCap staat hij net binnen de top 3000 op plek 2847. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker als in 2022 de drie 3D-scanners opgezet zijn en mensen uitgenodigd gaan worden om voor $1,000 gescand te worden. Het is een ambitieus plan en project, maar zeker met de potentie die de metaverse heeft, zeker een project dat wel eens heel hoog kan gaan scoren. Ik denk dat het HERO-token daarom nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken. Let er wel op dat ik geen financieel adviseur ben. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Waar kun je het HERO-token kopen?

Het HERO-token is nog niet op Bitvavo en Binance te koop. Er zijn twee toonaangevende CEX’en die deze munt nu al in de aanbieding hebben, en dat zijn Gate.io en KuCoin. Op dit moment de twee CEX’en die de meeste nieuwe tokens aanbieden. Er zijn ook diverse liquidity pools op DEX’en zoals PancakeSwap V2 waar je een HERO-paartje kunt vinden.

De volgende video geeft een goede uitleg hoe je het HERO-token op PancakeSwap kunt kopen.

Hoe kun je het HERO-token het beste bewaren?

Je hebt verschillende opties om dit token te bewaren. De veiligste manier is om ze op een hard wallet op te slaan, ook wel een cold wallet genoemd. Met een hard wallet, zoals de Ledger X of S en de Trezor, ben je beschermd voor internet hacks.

Je kunt natuurlijk je HERO-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of de Binance Chain wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

Er zijn veel verschillende projecten die met de metaverse verband houden, er is echter zo goed als niemand die daar ook 3D-scanning bijvoegt. Door deze brug tussen de fysieke en digitale wereld te bouwen, laten ze zien dat je zelf ook een rol kunt spelen in de toekomstige digitale wereld van de metaverse. MetaHero is bezig met het bouwen van iets wat compleet uniek is. Met VR, AR, blockchain technologie, cloud servers en HD 3D-scanning technologie gaan ze dit doen. Een ambitieus plan maar het heeft een goede kans van slagen. De eerste 3D-scan kamer staat al in Dubai en in 2022 komen er nog twee andere kamers bij.

Wat ik vooral goed vind aan MetaHero is de koersverandering betreffende het scannen. Ze zijn nu niet meer afhankelijk van mensen die voor het scannen willen betalen, maar MetaHero betaald mensen om gescand te worden. Dat is een potentiële game changer.

De vraag naar hun scan technologie is ook groot vanuit het bedrijfsleven, wat laat zien dat het een project is met goede overlevingskansen. Het is een ambitieus project, maar als het lukt met wat ze van plan zijn, zou ’the sky is the limit’ wel eens kunnen opgaan. Dit zal dan ook een positief effect hebben op het HERO-token. Het is op dit moment nog vrij goedkoop, en is intussen al een flink aantal keren over de kop gegaan. Ik ben echter geen financieel adviseur, dus als je in het HERO-token wilt investeren, doe dan wel eerst goed je eigen onderzoek.

De metaverse kan groot worden en MetaHero zou wel eens een belangrijke of vooraanstaande rol in de metaverse kunnen gaan spelen. 

Heb je nog vragen over MetaHero, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Je kunt ons ook op Twitter volgen. Zie je daar!

 

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven