Cryptocurrency

Vectorspace AI, wat is dat? Uitleg, koers, verwachtingen en alles wat je moet weten over $VXV

Vectorspace AI (VXV) is een softwareontwikkeling die door middel van kunstmatige intelligentie nieuwe algoritmen en analyses ontwikkelt om nieuwe en baanbrekende correlaties te ontdekken met betrekking tot biowetenschappen in de ruimte. Deze bevindingen worden op de blockchain vastgelegd en gebundeld in hun database genaamd Thematic Baskets. Via het native token $VXV kunnen bedrijven deze datasets kopen en gebruiken om nieuwe financiële correlaties te ontdekken om zo vroegtijdig hun rendement op een investering te maximaliseren.

Wat is Vectorspace AI (VXV)?

Vectorspace (VXV), opgericht in 2018, gebruikt kunstmatige intelligentie om de traditionele financiële data-analyses structureel te veranderen. Door het gebruik van Machine Learning (ML) en Natural Language Processing (NLP) hervormen ze de manier waarop ingenieurs, wetenschappers en onderzoekers hypotheses en correlaties vinden en gebruiken.

Het belang van data

Sinds de komst van het internet doen we vrijwel alles op het wereldwijde web. Van verschillende nieuwsbronnen raadplegen, tot het gebruik van sociale media en het verrichten van elektronische betalingen. Tijdens al deze acties komen heel veel data vrij. Deze data wordt vervolgens verkocht aan externe partijen om te gebruiken. Het is ook niet verrassend dat Facebook voorheen negatief in het nieuws kwam omdat het incorrect zou omgaan met alle data- en persoonsgegevens van de gebruikers.

Deze persoonlijke gegevens worden gebruikt om er onder andere voor te zorgen dat we steeds opnieuw advertenties zien van artikelen waar we nét toevallig naar op zoek waren of dat we steeds dezelfde soort videos te zien krijgen op TikTok. Het verzamelen en gebruiken van deze data is inmiddels geresulteerd in een ware businessmodel die grote multinationals gretig gebruiken om doelgericht een bepaald publiek aan te spreken. Hier spreken we ook van onze digitale voetafdruk.

Datasets

‘Data is everywhere’, denk aan de recente ontwikkeling van de Metaverse die een ongekende hoeveelheid data gebruikt. Zelf zeggen ze dat data de nieuwe olie is, maar dat datasets de geraffineerde petroleum gasolie zijn. Belangrijk om op te merken is dat er een verschil is tussen data en datasets. Gewone data is een gegeven of waarneming die wordt weergegeven als tekst, getal of multimedia. Een dataset is een gestructureerde verzameling van data die doorgaans wordt geassocieerd met een unieke inhoud.

Vectorspace AI datasets

whitepaper Vectorspace AI

Artificial Intelligence (AI) & Machine Learning (ML)

Het vergaren van deze informatie was een tijdrovend en arbeidsintensief proces wat indirect veel geld heeft gekost. Vectorspace maakt gebruik van artificiële intelligentie en machine learning om deze processen te automatiseren en te versnellen.

Artifical Intelligence (AI)
Artificiële of kunstmatige intelligentie is de laatste nieuwe technologische ontwikkeling die ons leven gemakkelijker moet maken. Het is ‘slimme’ software die zelf cognitieve functies nabootsen. Een voorbeeld hiervan is Siri of Alexa, een interactieve- en spraakgestuurde robot waar jij vragen aan kan stellen. Een ander voorbeeld zijn de zelfrijdende auto’s die zelf de omgeving scannen en anticiperen op het verkeer.

Machine Learning (ML)
Machine Learning is een softwareontwikkeling die op basis van computergestuurde algoritmes gaan verbeteren. Denk hierbij aan het ontdekken van nieuwe inzichten, optimaliseren van data en generaliseren van hypotheses.  Het wordt gezien als een onderdeel van artificiële intelligentie.

Natural Language Processing (NLP)

Harvard Business zei eerder dat de volgende grote doorbraak voor Artificiële Intelligentie (AI) zich zal ontwikkelen rondom taal, namelijk Natural Language Processing (NLP). Dit is de technologie die zich bezighoudt met de interactie tussen computers en menselijke taal. Dit om onder andere computers te programmeren om grote hoeveelheden linguïstische data te analyseren en te verwerken.

Een voorbeeld hiervan is dat NLP via geautomatiseerde processen waardevolle informatie haalt uit zowel geschreven teksten als videobeelden en deze vervolgens verwerkt en categoriseert. Het gebruik van NLP komt steeds vaker voor, zonder dat wij ons hier bewust van zijn. En het is ook deze technologie die Vectorspace gebruikt.

Missie Vectorspace

Vectorspace wil door middel van kunstmatige intelligentie verborgen relaties ontdekken die onze huidige financiële wereld gaat veranderen. Hoe? Ze nemen gegevens van allerlei bedrijven en verwerken die in hun unieke software. Denk hierbij aan gegevens van de real-world, data vanuit de wereld van crypto maar ook de farmaceutische industrie. Via de combinatie van kunstmatige intelligentie, machine learning en NLP wordt het best mogelijke investeringsrendement bepaald via een zogenoemde ‘thematic basket’. Het resultaat is een correlatiematrix van waardevolle datasets die inzichten geven in de markt waar investeerders in een vroeg stadium veel rendement op kunnen krijgen. In die zin verandert het de wereld van de traditionele financiële markten.

Whitepaper Vectorspace AI

Thematic basket generator

De thematic basket is het resultaat van Vectorspace en is een zeer uitgebreide databank waarin je een correlatie kan zoeken tussen verschillende kernwoorden. Bedrijven en overheden kunnen deze gebruiken om snel onderzoek te doen. Denk bijvoorbeeld aan de correlatie tussen aardbevingen en batterijen. Op het eerste zich twee totaal verschillende kernwoorden, maar dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie en NLP kunnen we op een snelle manier alsnog de mogelijke correlaties aantonen tussen beide onderwerpen. Dit resultaat wordt ook een ‘edge’ of ‘alpha’ genoemd.

Hoe werkt Vectorspace AI (VXV)?

Bedrijven kunnen gebruikmaken van deze Thematic Basket om zeer snel correlaties te vinden. Stel er is een wereldwijd gebeurtenis zoals het coronavirus en je bent een investeringsfonds, dan wil je liefst meteen weten welke aandelen verborgen relaties hebben met die wereld of die specifieke gebeurtenis. Wanneer we een correlatiematrix gebruiken zijn we op zoek naar een overlap van alle individuele aspecten. Bijvoorbeeld een crypto-trader zal ook op zoek gaan naar informatie als de RSI, het volume en de prijsacties. Pas als deze overeenstemmen, zal hij een bepaalde beslissing gaan nemen. Deze kennis geeft je namelijk voorsprong op de markt.

Mensen die vroegtijdig in de pandemie geïnvesteerd hebben in aandelen gecorreleerd met de farmaceutische context, hebben de afgelopen 2 jaar veel geld verdiend. Het doel van deze matrix is om de return on investment (ROI) te maximaliseren voor onder andere financiële adviseurs en investeerders. Alle oude technologieën worden vervangen door automatische processen dankzij kunstmatige intelligentie, machine learning en NLP.

Correlatiematrix

Alle gegevens worden gecategoriseerd in een matrix. Voorbeeld: 500 farmaceutische bedrijven worden in correlatie gebracht met 100 verschillende soorten medicijnen. Dan kan je op basis van deze gegevens van AI en machine learning nieuwe correlaties ontdekken om zo verder te onderzoeken welk medicijn bij welk bedrijf een hogere return on investment geeft. Het voordeel hierbij is de ongekende schaalbaarheid. Dankzij de technologie van AI kunnen alle datasets met elkaar vergeleken worden om hierbij nieuwe correlaties te ontdekken. Zo kunnen zelfs complexe vraagstukken met elkaar in verband gebracht worden, zoals bijvoorbeeld welk effect heeft de stralingsschade in de ruimte op ruimtemissies?

Tokenomics $VXV

$VXV is een ERC20-token met een totale voorraad van 50 miljoen VXV-tokens. Opmerkelijk is dat dit eerder gering is vergeleken met andere protocollen. Van deze 50 miljoen is er een aanzienlijk deel toegewezen aan het team voor verdere ontwikkelingen. Vectorspace heef geen ICO en heeft zijn kapitaal opgehaald via onafhankelijke investeerders, familie en vrienden.

Vectorspace AI tokenomics

Utility

Het gebruik van het VXV-token is tweeledig en kan opgesplitst worden als volgt:

Betaalmiddel en toegang

$VXV is de native token van Vectorspace en wordt gebruikt als betaalmiddel binnen in het netwerk om toegang te krijgen tot de datasets. De VXV-wallet heeft een eigen API-key: om toegang te krijgen tot de datasets, die toegankelijk is via een API, heb je dus toegang nodig tot de API zelf en de sleutel. Die sleutel is je uniek wallet address. Wanneer je voldoende VXV-tokens in je wallet hebt, kan je toegang krijgen tot die dataset. Deze is overigens ook uitsluitend van jou, tot je besluit deze verder te verhandelen.

Beveiliging

Data is schaars en kan doorverkocht worden aan een andere partij als dat een hoogwaardige dataset is. $VXV maakt controle over de toegang tot deze datasets mogelijk. Vandaag de dag is één van de grootste problemen waarmee deze technologische wereld wordt geconfronteerd het aantal pogingen om het systeem te hacken. Beveiliging is dan ook essentieel.

Buy backs

Het team koopt met enige regelmaat tokens op. Ze nemen 50% van de inkomsten en kopen deze terug op via market orders, zonder dit publiekelijk te communiceren wanneer ze dit doen. Dit om te voorkomen dat investeerders enkel investeren om te profiteren van kortstondige prijsacties. Deze buy backs worden gedaan omdat deze datasets direct gekoppeld zijn aan het VXV-token. Dus als je bedrijf meer VXV-tokens heeft, zal de waarde van de datasets verhogen als ze de markt schaarser maken. In deze situatie daalt het circulerende aanbod, wat een positief effect heeft op de prijs.

Partners

Vectorspace heeft een zeer indrukwekkende lijst van partners, in een vroeg stadium van ontwikkeling. Het is de wereldwijde markt ook niet ontgaan dat Vectorspace de wereld van datasets herdefinieert en dat het gebruik van deze correlatiematrix baanbrekend is voor de toekomst.

Microsoft

Niemand minder dan internetgigant Microsoft is officiële partner van Vectorspace AI. Op deze manier kan Microsoft nieuwe inzichten krijgen in correlaties om hun verdienmodel te optimaliseren. Denk hierbij aan de digitale footprint die inzichten geeft in het internetgebruik om zo nog doeltreffender te kunnen adverteren en dergelijke.

Het team heeft via hun website ook bekend gemaakt dat er interesse is vanuit Google. Ze zeggen het volgende: “Vectorspace AI has recently attracted the attention of Google who approached us asking for collaboration on a global technology partnership along with showcasing our QuantBot product on their new messaging platform along with their current blockchain strategy”

S&P Global

Met een omzet van meer dan 6 miljard dollar in 2017 is het Amerikaanse bedrijf S&P Global één van de grootste bedrijven betreffende financiële informatie en analyses. Zo doen ze dagelijks onderzoek naar benchmarks, fundamentele- en financiële analyses en onderzoeken nieuwe financiële mogelijkheden.

Quant Network $QNT

Quant Network is een protocol met als doel globale interoperabiliteit mogelijk te maken. Ze maken de brug tussen de wereld van crypto en de real-world zodat ook deze datasets zonder moeite gebruikt kunnen worden in verschillende use-cases en scenarios. Via orakels kunnen deze datasets, afkomstig van de real-world, gebruikt worden als on-chain data om verdere financiële inzichten en correlaties te ontdekken.

Kasian Franks

Team

We kunnen zeggen dat het team erg indrukwekkend is waarbij ze beschikken over alle mogelijke kennis en ervaring. Waarbij kunstmatige intelligentie en het verzamelen van datasets relatief nieuw is, is Kasian Franks al decennia bezig met deze te bestuderen en te ontwikkelen.

Kasian Franks

De Amerikaan Kasian Franks is CEO van Vectorspace en gooit al meteen grote ogen als het gaat over de ontwikkeling van sofware en data. Sinds 1992 is hij al actief bezig om deze markt verder uit te breiden. Hij heeft verschillende diploma’s behaald waaronder ‘Representations for Algorithms in Computational Molecular Biology’ aan de universiteit van Stanford. Nadien behaalde hij nog een bijkomende bachelor in computer science.

Zijn LinkedIn-profiel is dan ook enorm indrukwekkend. Al sinds 1992 was hij werkzaam als Technical Support Engineer bij een investeringsbedrijf waarbij hij een groepen introduceerden in met de integratie van meer dan 3000 financiële handelsplatformen. Nadien hield hij zich vooral bezig met het ontwerp en de implementatie van geautomatiseerde tools en applicaties. Om via deze manier realtime productiedataservers te ontwikkelen om datasets te verzamelen, analyseren en te gebruiken voor betere efficiënte en betere return on investment.

Koers Vectorspace AI

Conclusie

Data is de nieuwe olie die huidige financiële markten operationeel houden. Door middel van datasets kunnen we het internetgebruik analyseren en deze gegevens gebruiken in marketing om doeltreffende campagnes te voeren. Het is ook niet louter toevallig dat jij steeds advertenties ziet van producten waar je net op gezocht hebt. We leven steeds meer in een data-gedreven wereld waar dit alles wordt gebruikt voor de financiële markten.

Op grote schaal kan Vectorspace door middel van kunstmatige intelligentie, machine learning én taal (NLP) nieuwe correlaties ontdekken die bedrijven kunnen gebruiken om te anticiperen op de toekomst. Zo kunnen ze dankzij deze correlatiematrix sneller investeringen doen om hun return on investment (ROI) te vergroten en de financiële markten voor te zijn. Waarbij Google en andere giganten dit ook reeds doen, maken zij nog gebruiken van traditionelere methodes die vaak arbeids- en tijdsintensief zijn.

Geautomatiseerde algoritmes kunnen dankzij deze nieuwe technologie correlaties ontdekken tussen miljoenen verschillende geschreven teksten en bronnen. Deze worden verkocht aan particulieren en bedrijven zodat zij uitsluitend eigendomsrecht hebben op deze dataset. Denk datasets kunnen van onschatbare waarde zijn, denk bijvoorbeeld aan grote competitie tussen grote multinationals die allemaal nieuwe correlaties en inzichten willen om het rendement op hun investeringen te vergroten.

Momenteel heeft Vectorspace nog geen directe concurrentie en is de manier waarop zij hun datasets verkrijgen en analyseren uniek. In de verdere ontwikkeling van de digitalisering is er dan ook ontzettend veel hoop dat Vectorspace AI van onschatbare waarde gaat zijn, en dat we momenteel nog aan de start staan van deze grootse revolutie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.