Home » Blog » Wat is Meme? Uitleg MEME koers en verwachting en alles wat je moet weten over MEME

Wat is Meme? Uitleg MEME koers en verwachting en alles wat je moet weten over MEME

What-is-MEME

Meme is een non-fungible token op de Ethereum-blockchain. MEME, gelanceerd in augustus 2020, is een ironische reactie op de opkomst van het DeFi-token. Het project heeft ogenschijnlijk geen ander doel dan te bestaan ​​voor zichzelf. Er is geen geassocieerd bedrijf of zakelijk voorstel, en de ontwikkelaars van MEME stellen openlijk dat het token geen intrinsieke waarde heeft.

Wat is MEME?

Augustus 2020 begon MEME vanuit een spontane “flash mob”. Enkele minuten nadat een satirische tweet de spot dreef met de YOLO-aard van sommige DeFi-ontwikkelingspraktijken. MEME is een experimenteel protocol dat enkele van de meest opwindende innovaties in DeFi en crypto-verzamelobjecten combineert. MEME begon als een experiment en een hackathon-achtig project met slechts een paar engineers die enthousiast waren over het maken van een project met impact voor onze gedegenereerde wereld van farmers en cryptokunst. Sinds de oprichting is het geëvolueerd naar een nieuwe standaard van innovatie waar kunstenaars, verzamelaars en hun respectievelijke gemeenschappen samen kunnen komen en op een leuke manier kunnen deelnemen aan het verzamelen van zeldzame digitale kunst.

Met MEME kun je tokens staken in gelimiteerde NFT’s van de Farm Pools, waardoor DeFi toegankelijk is voor de gemeenschap. Er zijn verschillende open pools waarvoor je limited edition NFT’s kan kweken die zijn gemaakt door het MEME-team en exclusieve artiesten.

Wat is een NFT?

Een NFT een speciaal cryptografisch gegenereerd token dat gebruikmaakt van blockchain-technologie om te linken met een uniek digitaal asset dat niet kan worden gerepliceerd.

Non-fungible token verschillen van populaire cryptocurrencies zoals Ether, Bitcoin en Monero, die vervangbaar zijn; je kan bijvoorbeeld een Bitcoin inwisselen voor een andere Bitcoin.

Hoewel het gebruik van NFT’s zich in verschillende industrieën heeft verspreid, worden ze geassocieerd met de gamingindustrie en digitale verzamelobjecten en worden ze meestal aangetroffen als een specifiek Ethereum-token dat is gebouwd op de ERC-721-standaard. In 2021 begint het gebruik ervan zich echter te verspreiden naar andere blockchains, zoals het BEP-721-protocol van Binance Smart Chain.

Voorbeelden van NFT

NFT’s werden voor het eerst populair in 2018 door CryptoKitties, een kleurrijke blockchaingame waarin spelers hun eigen unieke katjes kunnen kopen, verkopen en fokken. Volgens CNBC ging de duurste digitale kat weg voor meer dan een ton.

Inmiddels bieden bekende merken als Nike en Louis Vuitton en de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA ook digitale goederen en diensten aan gebaseerd op het NFT-principe. Enkele van de meest verhandelde NFT-merken zijn NBA Top Shot, CryptoPunks en Street Fighter.

NBA Top Shot is een populair platform om NFT’s aan te schaffen. Ruim 72.000 kopers hebben in totaal meer dan 228 miljoen dollar uitgegeven aan uniek videomateriaal van hoogtepunten uit NBA-wedstrijden.

CryptoPunks was een van de eerste NFT’s die werd verhandeld op de Ethereum-blockchain in 2017 – het op één na grootste cryptoplatform ter wereld, afgezien van Bitcoin.

Street Fighter is de nieuwste hype in de NFT-wereld. Daarmee kunnen verzamelaars unieke personages in bezit krijgen uit het legendarische computerspel. Zo worden simpele GIF creaties verkocht louter om het entertainment gehalte.

Waarom zijn NFT zoveel waard?

NFT’s danken hun waarde aan de schaarste en uniciteit van de tokens. Deze unieke digitale valuta kunnen niet gekopieerd worden, wat hen waardevol maakt. Daarnaast zijn er toepassingen waarbij je bijvoorbeeld je unieke digitale token kan gebruiken in verschillende games.

Daarnaast speelt authenticiteit ook een rol in de opkomst van NFT’s. De uniekheid van de tokens is eenvoudig te controleren en de herkomst is altijd te herleiden tot de oorspronkelijke maker. Zo weten NFT-bezitters zeker dat ze de enige zijn die een digitaal verzamelobject in handen hebben.

NFT’s krijgen hun waarde verder van hun onveranderlijkheid, een van de fundamenten van de blockchaintechnologie. Non-fungible tokens kunnen niet worden vernietigd, verwijderd of vermenigvuldigd. Ze bestaan uitsluitend op het platform waarop ze zijn gemaakt en zijn opgeslagen in de blockchain. Verplaatsen naar een ander platform is niet mogelijk.

Welke kunst is er beschikbaar op MEME?

MEME begon met het lanceren van op memes gebaseerde kunstwerken in de genesispool. Dit zijn grappige, leuke en virale kunstwerken gebaseerd op crypto-persoonlijkheden. Een paar maanden later begon MEME samen te werken met digitale artiesten om speciale drops te lanceren. Kunstenaars die hebben samengewerkt met het MEME-project zijn onder meer Sven Eberwein, Jon Noorlander, VansDesign en meer.

Zomaar digitale kunst verkopen op DONTBUYMEME.com (De website van het platform van MEME) gaat jammer genoeg niet. MEME werkt samen met artiesten. Als je al verschillende digitale werken gemaakt hebt kan je je altijd aanmelden bij MEME. Je krijgt een vragenlijst van 8 vragen om te voltooien, deze wordt gecontroleerd, en dan ben je officieel artiest op het MEME-platform. Het aan -en verkopen gebeurt volledig met MEME-tokens.

Yield Farming

De MEME NFT-collecties worden verdeeld over twee unieke uitzetpools: Genesis, waar de gebruiker MEME staket, en Genesis LP, waar UNI LP-tokens moeten gedeponeerd worden, waardoor ook het platform en de gemeenschap worden beloond. De beloning voor het staken geeft de mogelijkheid om gloednieuwe, exclusieve crypto-verzamelobjecten te verzamelen.

Collecties

Genesis

Voor elke $ MEME opgesloten in de Genesis-pool verdien je ~ 1 ananaspunt per dag. Je kan op elk moment maximaal 5 $ MEME vergrendelen.

Met voldoende ananas kun je een NFT naar keuze slaan:

  • Meme Grail [Relic]
  • Vitalik Buterin [Normaal]
  • Vitalik Buterin [Zeldzaam]
  • Sergey Nazarov [Normaal]
  • Sergey Nazarov [Zeldzaam]
  • CZ (Binance) [Normaal]
  • CZ (Binance) [Zeldzaam]

Genesis LP

Als je UNI LP-tokens staket in de Genesis LP-pool, verdien je tot 5 LP-ananas per dag, afhankelijk van hoeveel je inzet.

Met voldoende LP-ananas kun je een legendarische NFT naar keuze slaan:

  • Vitalik Buterin [Legendary]
  • Sergey Nazarov [ Legendary]
  • CZ (Binance)[ Legendary]

Wie zijn de oprichters van MEME?

Jordan Lyall is de DeFi-productleider bij ConsenSys en leidt het team dat de DeFi-score en andere projecten bouwt. Voordat hij bij ConsenSys kwam, leidde Lyall het productteam bij Totle, een DEX-liquiditeitsnetwerk. Hij is gepassioneerd om de gebruikerstoepassing naar web3 te brengen. Sinds de lancering in augustus 2020 heeft MEME een all time high gehaald van bijna 4.000 dollar per token.

Lyall heeft zelf potentiële investeerders via de media publiekelijk gewaarschuwd om de munt niet te kopen, aangezien de status ervan een grap was en er geen onderliggend waardevoorstel was.

Wat maakt MEME uniek?

Misschien wel het meest herkenbare unieke kenmerk van MEME is het gebrek aan bruikbaarheid – het bestaat puur voor investeerders om klassieke DeFi-activiteiten uit te voeren, en er zit geen project achter om het een aangeboren waarde te geven.

Zoals bij elke meme is de populariteit ervan viraal geworden en is de interactie daarom alleen maar toegenomen. De intrinsieke waarde is als zodanig geen echte overweging voor investeerders. De aantrekkingskracht van een dergelijk satirisch project wordt waarschijnlijk vergroot voor DeFi-investeerders die gewend zijn geraakt aan het verdienen van passief inkomen uit tokens via yield farming en liquidity mining, ongeacht waar de tokens zelf voor worden gebruikt.

Als zodanig bestaat MEME niet om winst te maken voor zijn maker op basis van iets anders dan zijn eigen bestaan, en kan het op elk moment uiteenvallen op basis van louter de grillen van handelaren.

Hoeveel MEME tokens zijn er in omloop?

MEME heeft een vaste voorraad van 28.000 tokens, die allemaal in omloop zijn. Dit kleine aanbod heeft bijgedragen aan de relatief hoge marktkapitalisatie en symbolische prijs, die vanaf september 2020 piekten op respectievelijk $ 47,6 miljoen.

Er is weinig informatie beschikbaar over de toekomst of plannen met betrekking tot het token, maar gezien de status ervan zijn dit waarschijnlijk ook secundaire overwegingen voor alle betrokken partijen.

Er zijn inmiddels andere activiteiten die los staan van het financiële aspect: het verdienen van verzamelbare MEME-kaarten voor tokenhouders, denkbeeldig uniek als onderdeel van de status van MEME als een niet-vervangbaar token.

Hoe is het MEME Netwerk beveiligd?

MEME brengt dezelfde basisrisico’s met zich mee voor transacterende partijen als elk slim contractgebaseerd platform. Het vasthouden van activa door middel van slimme contracten, vooral wanneer een project niet gecontroleerd wordt wat eigen is aan Defi, is niet zonder risco.

Meestal is beveiliging echter niet zo’n groot risico als de aard van MEME zelf, omdat het een real-world use case mist die verder gaat dan satire.

MEME V2

Rebuild vanaf de basis platform

Om te kunnen schalen en aan de toenemende vraag naar het platform te voldoen, heeft het protocol de nodige front-end- en back-endwijzigingen doorgevoerd die het allemaal mogelijk maken.

Back-end flexibiliteit

De verbeteringen die  zijn aangebracht, geven een enorme hoeveelheid flexibiliteit voor toekomstige iteraties en innovatie. Er zijn veel ideeën in petto waar ze niet op kunnen wachten om uit te rollen, en die zouden niet mogelijk zijn geweest zonder deze fundamentele wijzigingen die ze vandaag hebben doorgevoerd.

Content en Drops

Content is niet langer afhankelijk van bepaalde bronnen van ontwikkelaars. Hierdoor duurde het onnodig lang voor een nieuwe drop van NFT’s mogelijk was, nu kan dit bereikt worden binnen enkele minuten. Dit betekent meer kunst, meer artiesten, meer drops!

UI / UX-verbeteringen

De feedback die bijna altijd unaniem was onder alle gebruikers, was dat het (in het begin) niet gemakkelijk was om te leren hoe MEME “werkte”. Het was belangrijk voor het team om iets te bouwen dat gemakkelijker te navigeren en overzichtelijk was, en om wat extra bronnen te bieden om nieuwe gebruikers te helpen. Dit zal blijven verbeteren naarmate ze verder gaan, maar ze beschouwen het nieuwe ontwerp als ons frisse canvas waar ze erg enthousiast over zijn om door te gaan met creëren.

Functionaliteit

Vanaf nu is de kernfunctionaliteit vergelijkbaar met v1. Naarmate er echter nieuwe technologieën worden verkend, hebben ze nu de basis waarmee ze nieuwe innovatieve manieren kunnen ontwikkelen voor gebruikers om deel te nemen aan het platform. Ze hebben in korte tijd de populariteit exponentieel zien toenemen in MEME, maar bevestigen dat ze nog veel meer in petto hebben en zo meer dan enthousiast zijn om vooruitgang te boeken.

Staken in V2

Stap 1

Plaats wat $ MEME-tokens in uw web3-portemonnee

Om te beginnen heb je een Ethereum-portemonnee nodig, zoals MetaMask of Ledger.

Dan moet u MEME-tokens in voorraad hebben. Maar zoals het gezegde luidt, het is niet de bedoeling dat je het koopt, mits de officiële website dontbuymemes.com is. Wil je toch MEME kopen? Dan kan dat via onder andere UniSwap.

Stap 2 GA NAAR DONTBUYMEME.COM en connecteer jouw wallet.

Klik op “Connect” in de rechterbovenhoek van de site. Kies uw portemonnee uit de lijst en hij zal je vragen om een ​​bericht met uw portemonnee te ondertekenen. Je verzendt bij deze stap geen geld, maar je staat toe dat de MEME-dapp verbinding maakt met uw portemonnee.

Stap 3 NAVIGEER NAAR DE DROP VAN JOUW KEUZE

Bij het ontwerpen van MEME v2 hebben ze veel aandacht besteed aan vindbaarheid van kunstenaars en kunst. Er zijn verschillende manieren om geweldige kunst te vinden die klaar is voor mining.

Stap 4 KLIK MANAGE STAKE OP DE DROP PAGINA

Wanneer je een drop hebt gevonden waaraan je graag zou willen deelnemen, klik je op “Manage Stake” en je ziet een wit pop-upvenster waarin je kunt inzetten en weer uithalen.

Stap 5 KEUR HET SMART CONTRACT GOED

Als dit de eerste keer is dat je interactie heb met deze pool, moet je eerst een transactie indienen. Dit geeft het slimme MEME-contract toegang tot de $ MEME-tokens in je wallet.

Stap 6 TOETS EEN HOEVEELHEID IN EN KLIK OP STAKE $MEME

Na goedkeuring voer je het aantal $ MEME-tokens in dat je in deze uitzetpool wilt storten. Voor de meeste pools is er geen minimum, maar er zijn vaak maximaal 5 $ MEME-tokens die per drop kunnen worden ingezet.

Stap 7 CONFIRMEER DE TRANSACTIE

Zodra u op “Stake MEME” klikt, word je door uw portemonnee gevraagd om de transactie te bevestigen. Als alles er goed uitziet, klik je op “Bevestigen”.

Stap 8 BEKIJK UW TRANSACTIE

Zodra je de transactie uit je wallet hebt bevestigd, wordt deze naar de Ethereum-blockchain geactiveerd. In de rechterbenedenhoek zie je vervolgens een melding met de status van deze transactie. Als je op deze melding klikt, wordt Etherescan geopend, waar je de voortgang kunt volgen.

Stap 9 VERDIEN PINEAPPLES

Nu verdien je pineapples! Zodra je transactie is goedgekeurd, begin je met het verzamelen  van pineapples. Je zou je evenwicht langzaam moeten zien toenemen. Gewoonlijk levert het uitzetten van 1 MEME-token je 1 pineapple per dag op. Als je het maximum van 5 inzet, verdien je 5 ananas per dag.

Stap 10 WISSEL PINEAPPLES VOOR EEN NFT

Klik op ‘Redeem’ onder de NFT die je wilt claimen. Soms brengen sommige NFT’s naast ananaspunten ook een vergoeding in ETH in rekening. Het merendeel van deze vergoedingen gaat rechtstreeks naar de kunstenaar. Het is een manier om artiesten te compenseren voor hun geweldige werk!

Je wordt gevraagd om nog een transactie in je portemonnee te bevestigen. Zodra dat is bevestigd, is de NFT van jou!

Meme (MEME) Koers

Conclusie

In de cryptocurrency-gemeenschap worden memes gebruikt als een universele taal en MEME voegt zich daarmee bij andere grote spelers zoals Doge, die begonnen als een grap maar interesse wekte van de crypto-gemeenschap. Het unieke van MEME komt voort uit de connectie met de DeFi- en NFT-wereld, die een nieuwe vorm van beloningen voorziet voor het stakingsproces. Het is dan ook de vraag hoe de toekomst van MEME eruitziet, zonder intrinsieke waarde en dat het project is gebaseerd op een hype.

 

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven