Home » Blog » Wat is Kujira? Uitleg KUJI, koers en verwachtingen en alles over KUJI

Wat is Kujira? Uitleg KUJI, koers en verwachtingen en alles over KUJI

Wat is Kujira? Uitleg KUJI, koers en verwachtingen en alles over KUJI

Wat is Kujira nou precies? Een goede, terechte en veelgestelde vraag. Meer en meer mensen maken kennis met Kujira en vragen zich af wat deze cryptocoin nou precies te bieden heeft. Dat vertellen we je haarfijn in dit artikel. Neem dit artikel op je gemakje door en doe hiermee alle kennis op Kujira/KUJI op!

Wat is Kujira?

De naam Kujira staat in het Japans voor ‘Walvis’. Dat is uiteraard niet waar het in dit artikel om gaat. Nee, in dit artikel ligt de focus volledig op het cryptoproject Kujira.

De naam Kujira staat eigenlijk voor twee verschillende zaken:

 • Een innovatief blockchain-platform. Het doel van dit platform is om gebruiksvriendelijke en betaalbare DeFi investeringstools aan te bieden. Uiteindelijk is het hoofddoel om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om in crypto te investeren.
 • De bijbehorende cryptocoin. De naam Kujira is ook de naam van de cryptocoin. Deze cryptocoin hoort bij het innovatieve platform en vertegenwoordigt een bepaalde koers. Deze koers fluctueert, waardoor je met Kujira ook nog een mooie winst kunt behalen. De afgekorte naam van deze cryptocoin is overigens KUJI.

Waar komt de naam Kujira vandaan?

Het is logisch om je aan te vragen waar de naam Kujira precies vandaan komt. Zoals hierboven al aangegeven, is dit het Japanse woord voor ‘Walvis. Niet geheel toevallig heeft het dier walvis een bepaalde positie in de wereld van crypto.

Heb je wel eens van de term ‘Crypto whale’ gehoord? Dit is een term die aangeeft dat iemand grote hoeveelheden crypto bezit. Het doel van dit cryptoproject is om uiteindelijke meerdere crypto whales te ‘creëren’. Oftewel: veel mensen die grote hoeveelheden crypto bezitten.

Verschillende applicaties

Kujira is dus de naam van een innovatief blockchain-platform. Dit platform is door de jaren heen aanzienlijk gegroeid, mede dankzij deze applicaties:

 • ORCA. Dit is een soort van marktplaats waarop men kan handelen. Het is voor mensen mogelijk om op deze marktplaats hun activa te beveiligen en om passief inkomen te verdienen.
 • BLUE. Dit is de naam van het dashboard van het Kujira ecosysteem. Via dit dashboard is het mogelijk om beloningen te claimen, om crypto te staken en om stemmen uit te brengen.
 • Finder. Dit is een zoektool voor het vinden van actuele- en historische gegevens op de Kujira blockchain.
 • FIN. Dit is een gedecentraliseerde en eerlijke tokenbeurs. Deze beurs vindt plaats in een zogeheten orderboekstijl.

Wat hierbij opvalt? Onder meer dat de verschillende applicaties typerende namen hebben. Al deze namen slaan weer terug op het Japanse woord voor walvis: Kujira.

Waar kun je Kujira kopen?

De groei van KUJI is indrukwekkend te noemen. Kijk alleen maar naar de laagste- en hoogste koers ooit van deze cryptocoin. Waar je de aanzienlijke groei ook aan af kunt lezen, is het aanbod van Kujira.

Op het moment van schrijven kun je Kujira bij nog niet zoveel crypto exchanges kopen. Dit geeft aan dat er veel vraag naar deze crypto coin is. Daar spelen de verschillende crypto exchanges maar al te slim op in.

Kujira kopen, verkopen of verhandelen doe je bij Bybit

Krijg nu tot 40 USDT gratis, 10% korting op handelskosten en maak kans op een bonus tot $30,000.

Je doet er verstandig aan om KUJI bij Bybit te kopen. Bij deze crypto exchange geniet je van meerdere zwaarwegende voordelen:

 • Zeer lage handelskosten. Bij elke order die je bij Bybit plaatst, hoef je slechts 0.10% aan kosten te betalen. Koop je voor bijvoorbeeld €1000 aan KUJI? Dan hoef je hier slechts €1,00 aan kosten over af te dragen. Je investeert hierdoor dus veel geld in KUJI.
 • Veilig, beschermd en betrouwbaar. Bybit is ook een uiterst veilige crypto exchange gebleken. Met dank aan de vele extra veiligheidsmaatregelen en de samenwerking met SATOS.
 • Voor elke investeerder geschikt. Het is ook een feit dat Bybit voor elke investeerder geschikt is. Zowel beginnende- als ervaren investeerders kunnen naar hartenlust handelen op dit platform. Goed om te weten: KUJI zelf is ook geschikt voor elke investeerder. Zowel beginnende- als ervaren investeerder zien meer en meer de meerwaarde van dit crypto project in.

Wat is Kujira: de technische uitleg

Bovenstaande uitleg over Kujira is door een ieder goed te begrijpen. Heb je echter al meer ervaring in de wereld van crypto? Of ben je technisch goed onderlegd? Dan heb je waarschijnlijk meer aan de volgende omschrijving:

Kujira is een layer 1 protocol. Dit betekent dat het alle basisfunctionaliteiten en kenmerken van een netwerk creëert. Denk hierbij aan het opslaan van gegevens, het verifiëren van transacties en het uitgeven van tokens. Dit platform is gebouwd op het Cosmos-netwerk; een netwerk dat meerdere blockchains met elkaar verbindt. Juist door deze verbinding is het mogelijk om verschillende projecten te bouwen op dit netwerk.

Binnen het netwerk van Kujira draait alles om 4 belangrijke dApps. Het gaat hierbij om de bovengenoemde apps, waarmee het platform van Kujira veel mogelijkheden biedt.

Het ultieme doel van dit project is om DeFi te democratiseren. Daarbij wil men ervoor zorgen dat de dApps door een gemiddelde crypto gebruiker gebruikt kunt worden. Of met andere woorden: de vele mogelijkheden van crypto moeten bereikbaar worden voor de gemiddelde crypto gebruiker. Daarvoor werkt het team van Kujira elke dag hard.

Het team en de partners

Eén van de sterke punten van Kujira is het ontwikkelingsteam. Dit team bestaat uit drie heren: Brett, Dove en Hans. Deze drie heren hebben stuk voor stuk veel ervaring in de digitale wereld. Ook hebben deze drie heren een grote voorliefde voor crypto in zijn algemeenheid.

Jaren geleden zag Kujira het levenslicht. Men richtte zich toen op de eerste versie van het innovatieve blockchain platform, waarna in de loop der jaren veranderingen doorgevoerd zijn. In juli 2022 werd de nieuwe Cosmos SDK blockchain gelanceerd.

Op dit moment maken meerdere mensen deel uit van het team van Kujira. Onder andere Alex die de rol van community manager op zich neemt. Ook speelt Amit een belangrijke rol binnen het team; hij is de smart contract wizard. Verder speelt Dan een belangrijke rol op het gebied van bedrijfsontwikkeling. Hij draagt er zorg voor dat Kujira groeit en blijft groeien.

Door de jaren heen heeft Kujira ook nog veel partners aangetrokken. Wat hierbij vooral opvalt, is dat dit crypto project ontzettend veel geld binnen gehaald heeft. Door de jaren heen is de teller opgelopen naar ruim 114 miljoen dollar. Dit is onder meer te danken aan Dweb3 Capital en Edimus Capital.

Uit deze financiële steun blijkt sowieso dat investeerders potentie in Kujira zien. Dit zorgt wellicht op de langere termijn voor een (aanzienlijke) koersstijging.

Wat is Kujira

De Kujira community

De groei van Kujira is indrukwekkend te noemen. Inmiddels werken meerdere mensen aan dit blockchain platform én heeft men een hechte community opgebouwd. Op het moment van schrijven kent deze community meer dan 50.000 actieve gebruikers.

Deze community is via meerdere kanalen actief, waaronder X, Discord en Telegram.

Wat heeft Kujira precies te bieden?

Heb je de wens om in crypto te investeren? Dan moet je een goede vergelijking maken tussen de vele soorten cryptocoins. Hierbij is het vooral belangrijk om naar het onderscheidende vermogen van elke coin te kijken. Het onderscheidende vermogen van Kujira sommen we graag voor je op:

 • Zeer toegankelijk. Eén van de grootste voordelen is de toegankelijkheid van Kujira. Dit platform is door veel mensen te gebruiken, waardoor het echt iets ‘tastbaars’ is.
 • Helder doel voor ogen. Het team van Kujira heeft een helder doel voor ogen: het wil investeringen toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken. Hier sluit het toegankelijke platform dan ook geweldig op aan. Bovendien is dit doel nobel te noemen. Men doet niet alles voor eigen gewin, maar juist om de cryptomarkt nóg groter te maken.
 • Modulaire architectuur. Bij de laatste versie van het blockchain platform heeft het team van Kujira voor modulaire architectuur gekozen. Dit houdt in dat men zich op een duurzaam financieel systeem voor op de lange termijn richt. Alleen hieruit blijkt al dat Kujira een potentiële grote groei door kan maken.
 • Veel partnerschappen. Zoals hierboven al aangegeven, heeft Kujira veel geld binnengehaald. Daarnaast is het team van Kujira veel partnerschappen aangegaan. Het gaat hierbij stuk voor stuk om vooraanstaande DeFi-projecten, waardoor het platform alleen maar verder opgeschaald kan worden.
 • Semi-permissioned blockchain. Kujira heeft voor een semi-permissioned blockchain gekozen. Dit houdt in dat alle projecten goedgekeurd moeten worden, voordat ze gelanceerd kunnen worden op dit platform. Dit zorgt voor de gewenste duurzaamheid van het netwerk en voor de gewenste kwaliteit.
 • Duurzaam platform. Wat bij het platform van Kujira vooral opvalt, is de duurzaamheid. Elke keuze die gemaakt is, is gebaseerd op de lange termijn. Dit is iets waar het bij andere crypto projecten juist aan ontbreekt. Op dit gebied scoort Kujira dus zeker hoge punten.
 • Bijzonder veilig. Door de jaren heen is gebleken dat het Kujira platform erg veilig is. Dit komt onder meer door de gekozen structuur.

Vind je het verhaal van Kujira wellicht iets te complex? Bekijk dan even onderstaande video. In deze video wordt in ongeveer 16 minuten uitgelegd wat Kujira is en wat deze cryptocoin te bieden heeft:

Wat is KUJI precies?

Zo, je weet nu precies wat Kujira is. Ook hebben we elders al verteld hoe je Kujira kunt kopen (link naar dit interne artikel). Het is nu interessant om verder in te zoomen op de KUJI-coin.

Dit is de cryptocoin die het hart van het Kujira netwerk vormt. Binnen dit netwerk kun je inkomsten genereren. Een deel van deze inkomsten ontvang je in de vorm van KUJI.

KUJI marktkapitalisatie

Het team van KUJI heeft ervoor gekozen om een totale voorwaard van meer dan 270 miljoen tokens uit te brengen. Enkele jaren geleden is ervoor gekozen om de voorraad met 150 miljoen tokens te verminderen. Dit zorgt voor een totale voorraad van ongeveer 122,4 miljoen tokens.

De cryptocoin KUJI is inmiddels uitgegroeid tot een aanzienlijke marktkapitalisatie. Dat is onder meer te danken aan de flink gestegen koers van KUJI. Stijgt de koers van KUJI in de toekomst verder? Dan neemt de marktkapitalisatie uiteraard alsmaar verder toe.

De koers van KUJI

Aan het einde van 2023 stond de koers van KUJI op €3,76. De all time high is begin december 2023 behaald: €5,09.

Dit is een aanzienlijke groei ten opzichte van de laagste koers ooit van KUJI. De laagste koers ooit was op 9 juni 2022: €0,0013575. Sinds dat moment heeft KUJI een groei van meer dan 273000% doorgemaakt.

Hoe kun je KUJI bewaren?

Heb je ons stappenplan voor het kopen van KUJI opgevolgd? Dan kom je bij de volgende belangrijke stap uit: het veilig bewaren van deze cryptocoin. Je hebt hier op dit moment meerdere mogelijkheden voor.

Zo kun je voor een software wallet kiezen. Dit is speciale software die je op je computer downloadt. Je installeert deze software en plaatst hier vervolgens je KUJI tokens in. Alleen als men over de inloggegevens voor deze software beschikt, kunnen ze je tokens stelen. Je doet er daarom verstandig aan om de inloggegevens alleen voor jezelf te houden. Ook is het verstandig om de gegevens toch ergens op te schrijven. Of op een andere manier te onthouden.

Je kunt ook voor een exchange wallet kiezen. Heb je ervoor gekozen om KUJI bij Bybit te kopen? Dan kun je de aangekochte KUJI in je Bybit account laten staan.

Wanneer Bitvavo in de toekomst Kujira aanbiedt dan profiteer je van meer voordelen. Bij Bitvavo is je vermogen tot een maximum van €100.000 beschermd. Ook goed om te weten: alle tegoeden worden door Bitvavo in een aparte stichting ondergebracht. Mocht Bitvavo onverhoopt failliet gaan, blijf je dus ‘gewoon’ de beschikking over je tegoeden houden.

Tevens is het mogelijk om voor een hardware wallet te houden. Dit is een wallet in de vorm van een USB stick. Of iets vergelijkbaars. Via je desktop kun je je private key genereren en je KUJI tokens opslaan. Opbergen van je Ledger doe je idealiter in een kluis. Het enige risico dat je hierbij loopt, is dat je de wallet kwijtraakt. Of dat de wallet in vlammen opgaat of iets dergelijks.

Wat zijn de voordelen van Kujira?

Wil je mogelijk in Kujira investeren? Het beste advies dat wij je kunnen geven, is om je goed te verdiepen in deze cryptocoin. Dat je dit artikel leest, geeft aan dat je dit al goed doet. Verder is het belangrijk om alleen te investeren met geld dat je echt kunt missen.

Je zou je dus volledig in deze cryptocoin moeten verdiepen. Om dit iets makkelijker voor je te maken, sommen wij graag de belangrijkste voordelen voor je op:

 • Daadwerkelijke toepassingsmogelijkheden. Een groot voordeel van het project van Kujira is men dat daadwerkelijke toepassingsmogelijkheden aanbiedt. Dit is bij veel andere cryptocoins, zoals de meme coins, een ander verhaal. Juist met de toepassingsmogelijkheden weet Kujira zich dus te onderscheiden.
 • Sterk ontwikkelingsteam & veel partners. Het crypto project is ontwikkeld door drie slimme koppen. Inmiddels hebben meer slimme koppen zich bij het team van Kujira aangesloten. Het ontwikkelingsteam kunnen we zodoende als ‘sterk’ omschrijven. Een bijkomend voordeel is dat Kujira veel partners aan heeft weten te trekken. Dit belooft heel wat voor de toekomst.
 • Actieve en grote community. Zit je tussen meerdere cryptocoins te twijfelen? Iets dat de doorslag kan geven, is de community. De community van Kujira is in ieder geval super actief én groot. Dat deze community meer dan 50.000 actieve gebruikers heeft, mag absoluut uniek genoemd worden.
 • Mogelijkheid tot staking. Het is mogelijk om je KUJI coins te staken. Dit betekent dat je met de KUJI coins transacties op het netwerk valideert. In ruil hiervoor ontvang je een deel van de inkomsten. Je hoeft hier overigens niks voor te doen, behalve het ‘stallen’ van je KUJI coins. Dit is dus een geweldig voorbeeld van een passief inkomen.
 • Je krijgt stemrecht. Kies je ervoor om KUJI te kopen? Dan krijg je ook nog stemrecht. Je kunt stemmen over voorstellen die van invloed zijn op het beheer- en de ontwikkeling van het netwerk. Hiermee kun je dus (in)directe invloed uitoefenen op de toekomst van KUJI.
 • Verhandeld op veel crypto exchanges. Tot slot is het een voordeel dat KUJI inmiddels op veel crypto exchanges verhandeld wordt. Het voordeel hiervan is dat deze cryptocoin toegankelijk is voor veel crypto investeerders. Dit vergroot de kans op een koersstijging.

Wat zijn de nadelen van Kujira?

Bovenstaande lijst met voordelen spreekt voor zich. Met dit crypto platform en bijbehorende coin geniet je simpelweg van veel voordelen. Tegelijkertijd moet je ook met meerdere aandachtspunten rekening houden:

 • Je hebt bij KUJI geen garanties. Net zoals bij elke andere cryptovaluta heb je ook bij KUJI geen garanties. Je hebt geen garantie dat de koers gaat stijgen. Of dat je een bepaald rendement gaat behalen. Nee, investeren in elke cryptovaluta brengt bepaalde risico’s met zich mee. Dat is bij KUJI niet anders.
 • Afhankelijk van het ecosysteem. De koersontwikkeling van KUJI is sterk afhankelijk van het ontwikkelde ecosysteem. Mocht dit systeem – om welke reden dan ook – niet meer zoden aan de dijk zetten, is dit van directe invloed op de koers van KUJI. Dit is gelukkig wel een risico dat je vrij goed in kunt calculeren.

Wat is de toekomst van de KUJI koers?

In de afgelopen tijd hebben veel mensen zich gewaagd aan een voorspelling van de KUJI koers. Het is echter niet mogelijk om te voorspellen wat de KUJI koers precies gaat doen.

Dit heeft onder meer met de algehele marktomstandigheden te maken. Gebeurt er iets onverwachts in de wereld? Dan is dit van directe invloed op de koers van alle financiële producten. Dit zou dus ook van invloed zijn op de koers van KUJI.

Verder speelt de algemene volatiliteit in de wereld van crypto een belangrijke rol. Zet maar eens het beste- en het slechtste cryptojaar naast elkaar. Je weet dan niet wat voor verschillen je allemaal tegenkomt. Dit heeft puur met de beperkte leeftijd van de cryptomarkt te maken.

Het ecosysteem van Kujira speelt dus ook nog een belangrijke rol. Weet dit ecosysteem aan alle verwachtingen te voldoen? Worden er bijvoorbeeld veel dApps op dit platform gelanceerd? Of is er sprake van een wereldwijde adoptie van het Kujira platform? Dan is een flinke koersstijging zeker aannemelijk. Het is echter ook mogelijk dat de koers in de komende jaren juist daalt. Niemand heeft een glazen bol en niemand kan hier dus iets zinnigs over stellen.

Ons advies: verdiep je goed in Kujira. Verdiep je ook goed in andere cryptovaluta’s en in de algemene markt van crypto. Dit stelt je in staat om de juiste keuzes te maken.

Is investeren in Kujira verstandig?

Wij kunnen en willen je geen adviezen geven over het investeren van Kujira. Dit komt voornamelijk doordat wij geen glazen bol hebben. Wij weten daarom niet wat de koers van KUJI in de komende jaren gaat doen.

Wat wij wel weten, is dat het platform van Kujira behoorlijk veel potentie heeft. Met name als er nog meer samenwerkingen aangegaan worden, biedt dit platform veel toepassingsmogelijkheden. Dit lijkt dus veelbelovend te zijn voor de komende jaren.

Maar, niemand kan iets met zekerheid stellen over de koersontwikkeling van Kujira. Wij raden je daarom expliciet het volgende aan:

 • Verdiep je heel goed in Kujira. Je doet er zeer verstandig aan om je volledig te verdiepen in Kujira. Download de whitepaper, doe alle mogelijke informatie op en wordt actief in de community. Dit stelt je allemaal in staat om tot de juiste keuze te komen.
 • Investeer alleen met geld dat je kunt missen. Tot slot adviseren wij je om alleen te investeren met geld dat je kunt missen. Zorg altijd voor een financiële buffer en zorg ervoor dat je altijd je vaste lasten kunt dragen. Alleen geld dat je ‘over’ hebt, kun je vervolgens aanwenden voor het investeren in Kujira!

Wat is Kujira?

Kujira is een innovatief blockchain-platform gericht op gebruiksvriendelijke en betaalbare DeFi-investeringstools. Het doel is om crypto-investeringen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Kujira omvat ook een bijbehorende cryptocoin, KUJI, die fluctueert in waarde en investeringsmogelijkheden biedt.

Waar komt de naam Kujira vandaan?

Kujira betekent 'Walvis' in het Japans. In de cryptowereld verwijst 'Crypto whale' naar iemand met grote hoeveelheden crypto. Kujira streeft ernaar om uiteindelijk meerdere 'crypto whales' te creëren.

Wat zijn de verschillende applicaties van Kujira?

Kujira biedt diverse applicaties zoals ORCA (een handelsplatform), BLUE (een dashboard voor beloningen en staking), Finder (een zoektool voor blockchain-gegevens), en FIN (een gedecentraliseerde tokenbeurs).

Waar kan ik Kujira kopen?

Kujira is verkrijgbaar bij verschillende crypto exchanges, waaronder Bybit, die lage handelskosten en veilige handelsopties biedt.

Wat is de technische uitleg van Kujira?

Kujira is een layer 1 protocol gebouwd op het Cosmos-netwerk, gericht op het creëren van basisfunctionaliteiten zoals gegevensopslag, transactieverificatie en token-uitgifte. Het doel is om DeFi te democratiseren en toegankelijk te maken voor gemiddelde gebruikers.

Wie zijn het team en de partners achter Kujira?

Kujira is ontwikkeld door een ervaren team, geleid door Brett, Dove en Hans. Het project heeft ook financiële steun en partnerschappen met prominente DeFi-projecten.

Wat biedt Kujira?

Kujira onderscheidt zich door zijn toegankelijkheid, heldere doelstellingen, modulaire architectuur, veel partnerschappen, en een semi-permissioned blockchain voor duurzaamheid en veiligheid.

Wat is KUJI?

KUJI is de native cryptocoin van het Kujira-netwerk, waarmee gebruikers inkomsten kunnen genereren. De munt heeft een marktkapitalisatie en koers die fluctueert op basis van marktomstandigheden.

Hoe kan ik KUJI bewaren?

KUJI kan worden bewaard in software wallets, exchange wallets (zoals Bybit), of hardware wallets voor extra veiligheid.

Wat zijn de voordelen van Kujira?

Kujira biedt praktische toepassingen, een sterk ontwikkelingsteam, een actieve community, stakingmogelijkheden, stemrecht voor tokenhouders, en is verhandelbaar op meerdere exchanges.

Wat zijn de nadelen van Kujira?

Investeringen in KUJI komen zonder garanties en zijn afhankelijk van het succes van het Kujira-ecosysteem.

Wat is de toekomst van de KUJI koers?

De toekomstige koers van KUJI is onvoorspelbaar en hangt af van marktomstandigheden, algemene crypto-volatiliteit en de ontwikkeling van het Kujira-ecosysteem.

Is investeren in Kujira verstandig?

Een investering in Kujira moet goed overwogen worden. Het is belangrijk om je grondig in te lezen en alleen te investeren met geld dat je kunt missen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven