Cryptocurrency

Wat is Bella Protocol? Uitleg BEL koers en verwachting en alles wat je moet weten over BEL

Heb je ooit gehoord van Bella Protocol en zijn BEL-token? Het is een door het ARPA-projectteam gelanceerde gebruikersinterface. Het doel is om de gebruikerservaring van de momenteel bestaande DeFi-protocollen zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Op die manier zullen degenen die het Bella Protocol en zijn BEL cryptocurrency gebruiken, nieuwe activa kunnen ontwikkelen.

Degenen die BEL crypto bezitten kunnen wedden en verdienen inkomsten die eerder binnen het Bella Protocol project ecosysteem werden verzameld. Namelijk, het Bella Protocol behoort tot de Binance LaunchPool project dat slechts een paar maanden geleden werd gelanceerd door Binance. Laten we eens wat dieper ingaan op het Bella Protocol en zijn BEL crypto.

Wat is Bella Protocol (BEL)?

Het was in september 2020 dat Binance officieel de lancering van het Bella Protocol aankondigde. Het is een geaggregeerde gebruikersinterface voor deFi protocollen. Bella Protocol biedt verschillende DeFi producten aan, waar we het verder in dit artikel nog over zullen hebben. Toch is dit niet bepaald vernieuwend, zou je kunnen zeggen. Behalve dan dat het concept sterk vereenvoudigd is om gebruikers een veel toegankelijker encryptie banking ervaring te bieden. 

Het productontwerp is 1-Click, wat deFi omgeving gebruiksvriendelijker en vooral goedkoper maakt. Bella Protocol voorziet houders van cryptocurrency’s van verschillende producten:

 • Bella Liquidity Mining
 • Bella 1-Click
 • Bella Flex Saving
 • Bella Robo-Advisor
 • Bella Lending

In werkelijkheid is het Bella Protocol een innovatieve aanpak die door sommigen als hybride wordt beschouwd. Het uiteindelijke doel van dit project is de transparantie te maximaliseren en de gebruikerservaring te vergemakkelijken.

Het Bella Protocol project is geïntegreerd met Binance’s LaunchPool project. Ter herinnering, Binance is een toonaangevend cryptocurrency uitwisselingsplatform in de wereld, en heeft meer dan 15.000.000 gebruikers wereldwijd. Het platform is in meer dan 180 landen aanwezig en het gemiddelde handelsvolume per dag bedraagt US$2.852.591.354. Wetende dat Bella Protocol en zijn crypto BEL afhankelijk zijn van Binance is nogal geruststellend. Het zegt ook veel over het vertrouwen dat een groot team als Binance in dit project heeft.

Het team achter Bella Protocol

Het Bella Protocol project is geïnitieerd door Binance en maakt deel uit van het LaunchPool project. Er is echter één naam die het Bella Protocol project en zijn BEL crypto vertegenwoordigt, namelijk Felix Xu. Hij is de medeoprichter en CEO van het project.

Binance is in staat om meer dan 1,4 miljoen verzoeken per seconde uit te voeren. Het is een veilig en snel platform met innovatieve functies. Om de gebruikerservaring verder te verbeteren, heeft Binance Binance LaunchPool gelanceerd en het eerste project dat daarop draait is Bella Protocol. Via dit systeem kunnen gebruikers veilig nieuwe activa verdienen.

Wat is DeFi?

DeFi is eenvoudigweg gezegd het hetzelfde als ons huidig financieel systeem, maar in een gedecentraliseerde versie, d.w.z. zonder tussenpersonen, centrale autoriteiten, vertrouwde derde partijen zoals banken. In de traditionele financiële wereld moet je, om geld naar iemand te sturen, langs deze tussenpersonen. Om een overschrijving te doen, moet je gebruik maken van de diensten van je bank of van een bedrijf zoals PayPal of Western Union. Je kunt niet rechtstreeks geld naar iemand sturen, tenzij je bankbiljetten in een envelop doet en het via het postkantoor verstuurt, wat niet de veiligste manier van geld overmaken ter wereld is.

Het is hetzelfde met de investering van je geld. Ook hier moet je een derde partij vertrouwen, een financieel adviseur die je vermogen beheert en hopelijk winst voor je genereert. DeFi stelt voor om dit te veranderen door een financieel stelsel te creëren dat voor iedereen openstaat en door dit begrip van “verplicht vertrouwen” tot een minimum te beperken. 

Geen centrale autoriteiten meer dus. Deze alternatieve optie is mogelijk omdat de technologische hulpmiddelen het mogelijk maken. Dankzij het internet, cryptocurrencies, blockchains en smart contracts is het mogelijk dit nieuwe financiële model op te bouwen.

What_is_DeFi-3

Hoe werkt Bella Protocol?

In augustus 2020 haalde Bella Protocol 4,50 miljoen USD op tijdens een private token sale. Hiermee is het eerste Binance LaunchPool project officieel van start gegaan. Sinds 9 september 2020 kunnen gebruikers daarom hun BNB-, BUSD- en/of ARPA-munten in een pool plaatsen om BEL-munten te genereren. Houd er rekening mee dat Binance sinds 16 september 2020 het BEL-token heeft genoteerd en de volgende paren heeft geopend:

 • BEL/BTC
 • BEL/BNB
 • BEL/BUSD
 • BEL/USDT

Om volledig te begrijpen hoe het Bella Protocol werkt, is het belangrijk te weten dat het project voor iedereen is, van de beginnende gebruiker tot de meest conforme. Bijna het gehele protocol is geautomatiseerd, wat het verschil maakt in vergelijking met andere protocollen die vrijwel hetzelfde aanbieden. 

Dankzij de Bella Protocol crypto, kan iedereen deelnemen aan DeFi en genieten van een hoger rendement dankzij een eenvoudig en veilig ecosysteem. Hierdoor kunnen houders van BEL-tokens staken en verdienen aan inkomsten die in het Bella Protocol-ecosysteem worden geïnd, en profiteren van kortingen op vergoedingen en beloningen voor het inzetten.

De producten van Bella Protocol

Bella Protocol biedt gebruikers verschillende producten. Over het algemeen zijn dit producten die je ook vaak bij andere aanbieders binnen deze markt tegenkomt. Deze zijn als volgt:

 • Bella Liquidity Mining: gebruikers hebben de mogelijkheid om ARPA, BEL of USDC-tokens te staken, en krijgen beloningen in de vorm van BEL crypto.
 • Bella Flex Saving: dit is een arbitragestrategie voor farmings voor stablecoins en andere cryptocurrencies.
 • Bella 1-Click: dit is een smart portal voor gebruikers om activa in te zetten op DeFi producten.
 • Bella Robo-Adviseur: dit gaat om het genereren van een gepersonaliseerde portefeuille op basis van het profiel van de gebruiker.
 • Bella Lending: dit is een gedecentraliseerd leenproduct.

Zoals gezegd zijn dit producten die je ook bij andere projecten terugvindt. Toch is het uniek in de zin dat deze producten door Binance zijn ondersteunt. Dit bedrijf ondersteunt namelijk niet zomaar een cryptoproject wanneer ze hier niet genoeg vertrouwen in hebben. Het is een groot voordeel dat dit project heeft ten overstaande van de concurrenten binnen dit gebied.

Daarom kan dit voor crypto traders genoeg reden zijn om in Bella Protocol te stappen, gezien het genoeg garanties en vertrouwen biedt voor de toekomstige prijs van het BEL-token.

Het BEL-token van Bella Protocol

Je hebt nu een goed inzicht in het project Bella Protocol en de bijzonderheden ervan. Het is tijd om het hele punt van zijn BEL-token te begrijpen. Dit is de Bella Protocol cryptocurrency. Het kan binnen het platform worden gebruikt voor stemmen, bestuur, kortingen op bepaalde diensten of zelfs voor het staken en verdienen van vergoedingen.

Is het mogelijk om BEL te minen?

Het antwoord is nee, het is niet mogelijk het Bella Protocol te minen. Het is over het algemeen mogelijk cryptocurrency te minen met krachtige hardware. Dit is echter niet het geval voor de BEL cryptocurrency die, zoals je zult hebben begrepen, nogal vrij bijzonder is. Je kunt het in plaats daarvan farmen door bepaalde activa te staken. Het beginsel is vrij specifiek, maar zeker niet zonder belang.

Hoe stake je het Bella Protocol?

In werkelijkheid zul je het Bella Protocol nooit rechtstreeks inzetten. Gebruikers zullen immers hun BNB-, BUSD- en/of ARPA-tokens kunnen staken binnen drie afzonderlijke pools om de BEL-cryptovaluta te genereren en vervolgens alleen te farmen. Op deze manier kunnen gebruikers nieuwe beloningen verdienen in ruil voor het inzetten van BNB, BUSD en andere tokens. Het is een bijzondere manier van werken!

Gebruikersfuncties van het BEL-token

De BEL-token wordt in de eerste plaats beschouwd als een beloning. Gebruikers met BNB-, BUSD- en/of ARPA-munten in flexibele spaarproducten krijgen namelijk toegang tot de BEL als beloning. De beloning wordt dagelijks berekend op basis van het saldo van BNB, BUSD en ARPA dat tijdens de inzetperiode wordt geregistreerd. 

Er zij op gewezen dat de gebruikers hun tegoeden op elk moment zonder vertraging kunnen vrijmaken. Gebruikers kunnen sinds 16 september 2020 hun BND-, BUSD- en/of ARPA-tokens in een pool plaatsen om de BEL-cryptocurrency te verdienen. Wetende dat de beloningen worden berekend en dan dagelijks worden verdeeld. Bovendien ontvangen de gebruikers rente uit flexibele spaarproducten.

Hoe koop ik Bella Protocol (BEL)?

Op dit moment is het niet mogelijk om BEL direct in euro’s te kopen. Je kunt daarom het beste naar een crypto exchange gaan die BEL aanbiedt op hun website. Gelukkig zijn er veel verschillende exchanges die deze munt aanbieden, aangezien het een populaire cryptovaluta is. Dat betekent ook dat de liquiditeit op de meeste platformen hoog genoeg is om deze munten voor de beste prijs te kopen en verkopen.

Wij raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo, omdat deze exchanges veilig zijn en deze munten voor de beste prijs kunnen aanbieden. Dit komt doordat er een hoge liquiditeit op deze platformen plaatsvindt. Daarbij is er in het verleden nog geen grote hack geweest, waardoor je ervan uit kunt gaan dat het veilig is om hier jouw munten te kopen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere exchanges die BEL aanbieden, zoals gedecentraliseerde exchanges als Uniswap en Sushiswap. Echter is de kans dat het aankopen van deze munten hier fout gaat vele malen groter. Dit komt doordat je meer stappen moet doorlopen om de munten in je bezit te krijgen. Het is dus niet aan te raden voor beginners om gebruik te maken van dit soort exchanges.

Hoe bewaar je het BEL-token?

Zoals bij alle cryptovaluta moet je letten op de opslag. Dit is van essentieel en strategisch belang om onaangename verrassingen te voorkomen, met name in verband met de mogelijke hacks die zich de laatste maanden steeds vaker voordoen. Om je cryptovaluta op te slaan, zijn er verschillende manieren, waaronder de papieren wallet. Dit is echter geen veilige manier om je cryptomunten in op te slaan. Gelukkig kun je jouw BEL-tokens opslaan in een fysieke crypto wallet, ook wel een hardware of cold wallet genoemd. 

Deze opslagmethode is bijzonder veilig, omdat het je behoedt voor internethacks. Van de fysieke wallets die de BEL-crypto kunnen bevatten, zijn er de Nano S of X ledger en de Trezor. 

Als laatste is het ook mogelijk om je BEL-coins op te slaan in de hot wallet van de crypto exchange die je gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. Echter is deze manier minder veilig dan een cold wallet. Daarom raden de meeste experts ook aan om een hardware wallet te gebruiken in plaats van een hot wallet. Zo weet je zeker dat jouw cryptomunten niet gestolen worden door hackers. En dat is toch wel een ontzettend fijn gevoel!

De koers van het BEL-token

De visie van Bella Protocol is in overeenstemming met de ambitie van ARPA en het ecosysteem vertoont een grote stabiliteit. Degenen die BEL-coins bezitten, kunnen dit staken en verdienen aan inkomsten die binnen het Bella Protocol-ecosysteem worden verzameld. Er zijn veel schommelingen en het evenwicht is een beetje moeilijk te vinden, maar vergeet niet dat het systeem nieuw is en het protocol rechtstreeks aan Binance is gekoppeld, wat een grote vertrouwensbooster is. Houd ook in gedachten dat het potentieel voor DeFi uitzonderlijk snel versnelt en dat Bella Protocol het eerste DeFi aanbod van LaunchPool op het Binance platform is.

Het is mogelijk om de koers van deze crytpomunt op verschillende websites te volgen. De meest gebruikte en ook meest betrouwbare website hiervoor is CoinMarketcap. De huidige koers en prijs van het BEL-token kun je hier vinden:

Na de lancering van het token is de waarde flink gedaald. Het had een waarde van bijna 10 dollar, en daalde binnen enkele maanden naar een waarde van 1 dollar. Vervolgens is het in de tijd daarna nog een aantal keer gestegen, alsook weer gedaald. Op het moment van schrijven, juni 2021, is het token zo’n $1.7 waard.

Conclusie

Er zijn steeds meer cryptoprojecten binnen de wereld van DeFi. De teams achter deze projecten geven verschillende producten uit die het leven van gebruikers makkelijker maken. Dat is ook precies wat Bella Protocol doet. Het project vergemakkelijkt DeFi-gebruik en biedt hiervoor verschillende producten aan.

Het zal echter lastig zijn om dit project te laten slagen, gezien de concurrentie die op de loer ligt. Er zijn ontzettend veel andere projecten die in feite precies hetzelfde uitvoeren. Bella Protocol zal zich dus moeten onderscheiden om als winnaar uit de bus te komen.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *