Cryptocurrency

Wat is Ferrum Network? Uitleg FRM koers en verwachting en alles wat je moet weten over FRM

Ferrum Network is een gedecentraliseerd financieringsplatform dat is ontworpen voor interoperabiliteit tussen verschillende blockchains en snelle transacties in een gebruiksvriendelijke, simpele omgeving. De Ferrum Network services omvatten verschillende functies, waaronder een fiat-gateway, een crypto-uitwisseling, crypto-bewaring, een geïntegreerde wallet, risicovrije over-the-counter-handel en peer-to-peer-betalingen. Bovendien heeft Ferrum Network een eigen app voor mobiele berichten waarmee gebruikers cryptobetalingen per sms kunnen verzenden!

Wat is Ferrum Network?

Ferrum Network is een blockchain-protocol dat uitstekende financiële toepassingen naar opkomende markten brengt, met producten en netwerkhulpprogramma’s. Ze hebben geavanceerde financiële applicaties die draaien op een DAG-systeem dat is gekoppeld aan andere blockchains en zelfs fiat-valuta’s.

Een van de geavanceerde functies van Ferrum Network dat niet aanwezig is in andere DAG’s zoals IOTA, is dat het ze tokens vrijgeven die zowel ondersteund zijn door het Ferrum Network als door andere netwerken.

Het Ferrum-netwerk, met het DAG-model, blijft enorme verbazingwekkende vernieuwingen op dit gebied zien. Dit model lijkt geschikt voor geldelijke toepassingen, aangezien het geen miners of blokkades vereist. Hierdoor zijn transacties sneller en goedkoper.

Wat is een DAG?

Het klinkt misschien onmogelijk om aan digitale activa te denken zonder blockchain-technologie. Het is echter mogelijk met het DAG-model. Digitale valuta’s zoals IOTA en Nano zijn ook ontworpen met behulp van DAG-technologie.

DAG staat voor “Directed Acyclic Graph”, verwijzend naar de systeemarchitectuur die eruitziet als een grafiek. Deze technologie heeft een krachtige vorm om informatie op te slaan en transacties online te verwerken. Ze worden beschouwd als een “grafiek” omdat ze, wanneer ze worden gereduceerd tot een afbeelding, eruit zien als een boom met veel ineengestrengelde takken. Ter vergelijking: blockchains zijn een ketting – die zelf een subset is van de DAG. In alle blockchains vormen transacties van nature een DAG, en het is de rol van miners om heel hard te werken om die verstrengelde boom tot een enkele ketting te ‘snoeien’ (vandaar de naam blockchain). Sommige gedecentraliseerde netwerken (met name IOTA) hebben consensusmechanismen ontwikkeld die rechtstreeks met DAG’s kunnen werken. Deze netwerken hebben het feit geaccepteerd dat transacties van nature een DAG vormen, en hebben technieken gevonden om tot een consensus (of convergentie) te komen zonder de noodzaak om de DAG terug te brengen tot een ketting.

Bij Ferrum Netwerk houden ze van het DAG-model en geloven ze dat ze op dit gebied veel geweldige innovaties zullen blijven zien. Dit model is een natuurlijke fit voor financiële toepassingen omdat er geen miners en blokken nodig zijn, wat leidt tot veel snellere en goedkopere transacties, zoals die van Ferrum Network. Zie het verschil tussen blockchain en DAG hier beneden.

dag

Hoe komen ze aan de naam?

“Ferrum” is het elementnummer 26 van het periodiek systeem, beter bekend als “IJzer”. IJzer is een uniek element door zijn extreem stabiele kern. In een actieve toestand wordt elke kern die zwaarder is dan ijzer afgebroken om ijzer te worden, en elke kern die lichter is dan ijzer zal samensmelten om ijzer te worden. Ze denken dat dit de perfecte metafoor is voor Ferrum Network. Ferrum Network is de middenweg, het verbindende element naar alle andere blockchains.

Hoe werkt Ferrum Network?

Wanneer je crypto’s verzendt naar het Ferrum Network, vanuit bijvoorbeeld het Bitcoin-netwerk, maakt Ferrum een ​​uniek Bitcoin-adres voor je aan. Dit adres wordt het “slotadres” genoemd. Niemand ter wereld heeft ooit de privésleutel van het slotadres gezien. In plaats daarvan wordt de privésleutel gemaakt in gedistribueerde knooppunten binnen en rond het Ferrum Network. Wanneer je crypto aankomt op je vergrendelde adres, wordt dezelfde hoeveelheid Bitcoin gegenereerd in het Ferrum-netwerk.

Je kan je Bitcoin vervolgens in het Ferrum Network uitgeven, uitwisselen en gebruiken, terwijl je geniet van de hoge snelheid en lage kosten. Houders van Bitcoins in het Ferrum Network kunnen op elk moment hun proxy Bitcoins vernietigen en een identiek aantal Bitcoins krijgen in het hoofd Bitcoin-netwerk. Een gebruiker hoeft alleen te vragen dat het netwerk hetzelfde aantal Bitcoins ontgrendelt van het oorspronkelijk vergrendelde account en het bewijs van vernietigde Ferrum Bitcoins te overleggen. In de praktijk gebeurt dit met een klik op de knop in de Fe Wallet.

Je kan dit proces zien als je geld naar de bank brengen en een reischeque ontvangen die dezelfde waarde heeft. De bank heeft een afgesloten kluis waarin ze je geld bewaren als je deze reischeque ontvangt. Je kan de reischeque dan uitgeven alsof het contant geld is. Houders van dergelijke cheques kunnen op elk moment naar de bank gaan en deze inwisselen voor contant geld. Het belangrijkste verschil is dat Ferrum gebruikers geen “contant geld” bewaart, maar dat het op een veilige en gedecentraliseerde manier over het netwerk wordt verspreid.

Ferrum-Network-Technology

Ferrum-Tokens en usecase

FRM, het native token van het Ferrum-netwerk, is gebaseerd op de ERC20-blockchain. Om de transactiesnelheid te verhogen, moeten gebruikers een paar FRM-tokens voor elke transactie uitgeven als antispammaatregel.

Gebruikt als anti-spammaatregel

Aangezien elke transactie jou een paar FRM-tokens kost, wordt een bedreigingsacteur gewaarschuwd om het netwerk te spammen omdat het een enorm bedrag in rekening brengt.

Gebruikt voor transacties op de gedecentraliseerde portemonnee van Ferrum

Alle activiteiten in de gedecentraliseerde portemonnee van Ferrum Network, inclusief het storten en opnemen van activa, het implementeren van markthandel, kosten allemaal een paar centen aan Ferrum-token. Het aantal tokens is echter gebaseerd op de rekenkracht die nodig is om de specifieke transactie uit te voeren.

Gebruikt om te handelen op Ferrum DEX

Momenteel vereist het handelen op de gedecentraliseerde uitwisseling van Ferrum Network dat gebruikers een bepaald aantal FRM-tokens uitgeven. Met de toekomstperspectieven bouwt het platform een ​​technologie met verbeterde functies zoals highfrequency handel. Dit resulteert in het uitgeven van miljoenen tokens om transacties uit te voeren op de Ferrum DEX.

Gebruikt in Sub-Zero-portemonnee

Naast handelen hebben gebruikers weinig tokens nodig om de Ferrum Network Sub-Zero-portemonnee te gebruiken. Kortom, het is een app die offline kan worden bediend. De Sub-Zero-portemonnee gebruikt een reeks van QR-codes om te communiceren met de gedecentraliseerde portemonnee van het Ferrum Network.

Gebruikt in Kudi Exchange

Deze wordt gezien als een fiat-gateway in West-Afrika en is gebaseerd op het Ferrum-netwerk. Gebruikers moeten een paar FRM-tokens uitgeven om hun Bitcoin en lokale valuta in te wisselen.

Hoeveel Tokens zijn er in omloop?

Ferrum Network tokens zijn essentieel voor het functioneren van de onderliggende blockchain. Er is een maximale voorraad van 331.718.750 tokens, waarvan 329.218.749 al zijn uitgegeven vanaf februari 2021. Het aantal tokens in actieve omloop is ongeveer 147.528.487 FRM.

Er waren twee initiële privéverkopen, die uit ongeveer 15% van alle FRM-tokens bestonden. Nog eens 22% werd toegewezen aan het Ferrum Network-ecosysteem. Oprichters en andere essentiële teamleden ontvingen ongeveer 10% van de maximale tokenvoorraad. Nog eens 15% van de FRM-tokens werd toegewezen aan de marketinggroeipool. De rest van de geslagen tokens is gedistribueerd naar andere essentiële doelen, zoals de netwerkstimuleringspool.

Verschillende wallets

Sub Zero Wallet

De gratis Sub Zero Wallet biedt mobiele cold storage om je digitale valuta te beschermen met een Android-telefoon. Bovendien kan dit zelfs worden bereikt als de telefoon offline is. Hoewel hardware-wallets een goede investering zijn om je valuta te beschermen, is het voor vele een dure investering. In feite stelt de Sub Zero Wallet iedereen in staat om van een oude mobiele telefoon een veilige hardware-wallet te maken. Dit maakt cryptobetalingen net zo eenvoudig als een sms of een e-mail!

Met Sub Zero Wallet kunnen gebruikers activa van cold naar hot storage verplaatsen door simpelweg QR-codes te gebruiken. Omdat Sub Zero Wallet naadloos is geïntegreerd met het Ferrum Network-ecosysteem, geeft dit gebruikers direct toegang tot uitwisselingen zoals de Infinity DEX.

Unifyre Wallet

UniFyre Wallet maakt het gemakkelijker dan ooit om cryptobetalingen te doen met behulp van Link Drop-technologie. Gebruikers hoeven niet het gebruikelijke proces te doorlopen waarbij ze hun portemonnee-adressen onthouden en hoeven zich geen zorgen te maken als ze een cijfer verkeerd hebben ingevoerd. Met UniFyre Wallet Link Drops kan iedereen veilig digitale activa verzenden, overal, met behulp van een eenvoudige link. Dit kan e-mail, sms of een chat- of sociale media-app zijn. UniFyre Wallet kan worden gedownload via de Apple App Store en Google Play. Bovendien houdt UniFyre Wallet je digitale bezittingen veilig, zelfs als je je apparaat kwijtraakt!

In tegenstelling tot andere crypto-netwerken waar transacties niet ongedaan kunnen worden gemaakt en impermanent loss vaak voorkomt, lost UniFyre dit probleem op. Hier kunnen afzenders om bevestiging vragen of de transactie is geaccepteerd voordat deze wordt uitgevoerd, en zo elk onbedoeld verlies voorkomen. Op deze manier biedt de UniFyre Wallet een goede beveiliging tegen ongeldige of per ongeluk verkeerde transacties.

Over het algemeen heeft het platform een ​​hoge snelheid en interoperabel. In de toekomst heeft het platform plannen om de gebruikers de mogelijkheid te geven om cryptobetalingen via Whatsapp te laten gebruiken.

Wie zijn de oprichters?

Ferrum Network is opgericht door een team van experts met een lange professionele geschiedenis in engineering en blockchain-technologie.

Naiem Yeganeh is medeoprichter en CEO van Ferrum Network. Hij studeerde af aan de University of Queensland en begon in 2013 een carrière in software engineering.

Yeganeh heeft ook Maad Afrooz Technology opgericht en heeft gewerkt voor de grote technologiebedrijven Microsoft en Amazon. Zijn laatste functie voordat hij Ferrum Network oprichtte, was die van core machine learning-expert voor Bloomberg LP.

Ian Friend is een andere mede-oprichter van Ferrum Network en fungeert nu als Chief Operating Officer. Hij behaalde een diploma in bedrijfsrecht aan de New York Law School en was associate attorney voor verschillende grote firma’s, waaronder Pantano & Gupta en Wilson Elser. Sinds 2018 heeft hij zijn actieve taken als advocaat verlaten en zijn volledige aandacht gericht op het Ferrum Network.

team-ferrum

Waarin verschilt Ferrum Network Exchange met andere?

De functionaliteit van Ferrum is vergelijkbaar met de meest populaire gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase. Waar het verschilt van andere beurzen is het feit dat het “gedecentraliseerd” is. Dit is een zeer belangrijk onderscheid – het betekent dat Ferrum nooit controle zal hebben over je digitale assets. Aan de andere kant, wanneer je een gecentraliseerde exchange zoals Binance gebruikt, geeft je ze toegang tot al je valuta (privésleutel) en vertrouw je erop dat ze het beschermen. Wanneer je echter Ferrum gebruikt, behoud je jouw privésleutels en heeft de exchange van Ferrum dus nooit toegang tot je valuta.

In tegenstelling tot andere gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) is het netwerk vanFerrum interoperabel.Dit betekent dat het cross-chain transacties mogelijk  binnen één bestaand netwerk. Concreet betekent dit dat Ferrum niet beperkt is tot ERC-20-tokens en dat gebruikers een breed scala aan digitale valuta kunnen verhandelen. Bovendien is het veel sneller en goedkoper dan bestaande DEX’en. Dit komt omdat Ferrum Network veel sneller is dan het Ethereum-netwerk, dat de basis vormt van de meeste andere gedecentraliseerde uitwisselingen. Bovendien hoeven gebruikers geen gasfees te betalen voor het uitvoeren van transacties. Kortom, door het gebruik van de Fe wallet en/of de Fe DEX, kunnen gebruikers onmiddellijk handelen in een gedecentraliseerde omgeving, met hetzelfde gemak en dezelfde snelheid als een gecentraliseerde exchange, maar met een fractie van de kosten en zonder bewaarrisico.

Veiligheid

Omdat Ferrum Network op Ethereum is gebaseerd, zijn deze FRM-token ERC-20-tokens, wat betekent dat er met zekere mate van Proof-of-Stake (PoS) -mogelijkheid is geïntegreerd in de blockchain.

Door het gebruik van de gerichte acyclische grafiek (DAG) grootboektechnologie, maakt het Ferrum Network ook gebruik van een Proof-of-Burn (PoB) consensus. Dit maakt het netwerk zeer veelzijdig en stelt het investeerders in staat om een ​​aantal verschillende cryptocurrency-tokens te gebruiken en te kopen. Door verschillende methoden te combineren, kunnen gebruikers profiteren van de overeenkomstige voordelen van de onderliggende blockchain-technologieën.

Ferrum Network (FRM) Koers

Conclusie

Het Ferrum Network-interoperabiliteitsprotocol verbindt blockchains, waardoor DeFi zijn sterke eigenschappen kan laten zien. Door interoperabiliteit te gebruiken wordt vermeden dat DeFi lijdt onder overbelaste blockchains. Door UniFrye Wallet en de Kudi-app hoopt het Ferrum Network het DeFi-netwerk toegankelijk te maken voor alle investeerders.

Het netwerk heeft geïnvesteerd aan verschillende integraties en producten om zo een standvastig protocol te bieden op grote schaal. Het Ferrum Network streeft ernaar om een all-in-one DeFi-platform te worden. Met de verdere ontwikkeling van DeFi zien we steeds meer succesvolle DEX’en ontwikkelen, zowel op de blockchain van Ethereum als op de blockchain van Binance Smart Chain zoals PancakeSwap. Ferrum Netwerk gaat dan ook de strijd aan met andere grote spelers in het DeFi-ecosysteem.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.