Cryptocurrency

Wat is Alien Worlds? Uitleg TLM koers en verwachting en alles wat je moet weten over TLM

Hou je van gamen en heb je altijd al op ontdekking willen gaan in je eigen universum? Alien Worlds is een interactieve game waarbij je als speler door middel van NFTs het gehele universum vorm kan geven. De blockchaintechnologie kent steeds meer in-game implementaties die succesvol worden ontvangen door verschillende games. Je bent niet langer afhankelijk van de regels van het spel, maar je creëert zelf je eigen game.

Wat is Alien Worlds (TLM)

In de traditionele games ben je afhankelijk van de restricties die gepaard gaan met het ontwerp van een spel. Zo zal je nooit écht de spelregels kunnen bepalen of zelf vorm kunnen geven aan de ontwikkelingen van een spel. Deze restricties zijn allemaal vastgelegd in de broncode van het ontwerp. Daarnaast zijn alle visuele creaties die gepaard gaan met het spel, nooit ten volle eigendom van jou. Je kan in een traditioneel spel je avatar een unieke outfit geven, of een limited edition wapen kopen, maar dit is nooit eigendom van jou. Wanneer het spel een nieuwe update krijgt, kunnen ontwerpers zomaar deze asset van je afnemen. Dit is een groot struikelblok in de traditionele game industrie en daarom is de komst van NFTs en de blockchain een belangrijke update voor deze miljoenenbranche.

Alien Worlds is een interactieve NFT-game in het DeFi ecosysteem dat interoperabel is gebouwd op de blockchain van Ethereum, Binance Smart Chain en WAX. Met de verdere ontwikkeling van de blockchaintechnologie zien we dat interoperabiliteit steeds vaker de norm wordt, waarbij dit bij Alien Worlds geen uitzondering is. Deze cross-chain wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van orakels.

Hoe werkt Alien Worlds?

Bij het aanmelden kunnen spelers hun avatar samenstellen. Dit gebeurt op basis van fysieke kenmerken en geslacht. Spelers kunnen nadien kiezen welke planeet ze betreden om op ontdekkingsreis te gaan naar Trilium (TLM). Het universum van Alien Worlds kent 7 verschillende planten, waaronder de Binance planeet. Elke planeet heeft aparte specificaties, zo heb je een verschillend rentepercentage over je Trilium op elke planeet, maar is het niet overal even gemakkelijk om te minen.

Bij het betreden van de gekozen planeet, kunnen spelers een bepaald stuk land kiezen om hier te gaan minen op zoek naar TML-tokens. Dit miningproces gebeurt aan de hand van NFTs die je in je bezit hebt. Zo zijn er verschillende soorten NFTs, elk met een andere miningsnelheid. Zo is een traditionele schop de goedkoopste manier, maar ook de meest langzame. Het aankopen van geminte NFTs gebeurt met de native token, waardoor er een hoge mate van circulatie plaatsvindt op het platform. Na aankoop worden deze NFTs bewaard in hun eigen decentrale wallet.

Bij de virtuele ontginning van Trilium, krijgen de spelers meer autonomie binnen in het spel en verdienen hier extra privileges mee. Zo is het mogelijk om een stuk land te kopen, waarna andere spelers hier zullen komen minen. In dit scenario wordt een deel van de opbrengsten uitgekeerd aan de landeigenaar. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk TLM-tokens te verzamelen. Met de governance-functie besturen spelers ook de DAO’s van de verschillende planeten.

alienwords

DAO – Governance

Alle verschillende planten in het universum van Alien Worlds fungeren allemaal als individuele DAO’s. Dit zijn Decentrale Autonome Organisaties die gestuurd worden op basis van smart contracts. Door het gebruik van de native token Trilium (TLM) kunnen gebruikers de organisatie in bepaalde mate sturen en vormgeven zonder dat hiervoor een centrale organisatie nodig is. DAO’s zijn een transparantie manier om te opereren in een decentrale omgeving waarbij gebruikers van deze DAO’s ook voorstellen kunnen doen of eventueel oproep tot wijziging van bepaalde zaken.

Alvorens gebruikers stemmingsrecht ontvangen, moeten ze hun Trilium staken. Ze ontvangen in ruil hiervoor planetaire DAO-tokens waarmee ze kunnen stemmen in het protocol van Alien Worlds.

Cross-chain orakels

Er is een vastgestelde hoeveelheid van 5 miljard Trilium-tokens verdeeld over de blockchain van Ethereum en de blockchain van WAX. Omdat het spel interoperabel is tussen drie verschillende blockchains, is het noodzakelijk dat deze met elkaar communiceren en ook de nodige informatie kunnen uitwisselen. Daarom maakt het gebruik van cross-chain orakels.

Blockchain orakels zijn smart contracts die extra informatie leveren, dit kan zowel intern als extern zijn. Via deze manier zijn ze als het ware een brug tussen verschillende decentrale applicaties (dApps) en in-game toepassingen op de blockchaintechnologie.

Wanneer een speler besluit om een deel van zijn digitale valuta van de ene blockchain naar de andere blokchain over te dragen, is het noodzakelijk dat beide partijen deze informatie accuraat verwerken. Zo zal het bedrag in minder worden gebracht op de ene blockchain, en in meerdering worden gebracht bij de andere, zo blijft het totale maximale hoeveelheid steeds vastgelegd.

NFTs

Ondanks de ontwikkeling en in-game toepassingen van NFTs nog relatief nieuw zijn, kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder deze NFTs. Waarbij deze vaak een louter artistieke waarde hebben en eerder dienen als verzamelobject, dienen bij Alien Worlds deze non fungible tokens als gebruiksobject om net actief op zoek te gaan naar Trilium (TLM). De tools die gebruikt worden bij het ontginningsproces zijn stuk voor stuk unieke NFTs in het platform, die ook verhandeld kunnen worden. Zo kan je met TLM-tokens nieuwe NFTs kopen, of verkoop je een NFT die je zelf hebt ontgonnen, omdat je deze reeds hebt of niet aan je verwachtingen voldoet.

Zeldzaamheid

Elk item heeft een bepaalde vorm van zeldzaamheid. Dit houdt spelers scherp en daagt hen ook uit om zo toegewijd mogelijk het spel aan te gaan. Iedere speler heeft gelijke kans op het ontginnen van deze zeldzame NFTs, met elk hun bijhorende waarde. Een zeer zeldzaam object is logischerwijs veel meer waard dan een reguliere NFTs. Het project heeft deze opgedeeld in 6 categorieën, van regulier naar zeer zeldzaam:

  • Overvloedig
  • Algemeen
  • Zeldzaam
  • Episch
  • Legendarisch
  • Mythisch

Shiness

Net zoals bij Pokemon kaarten, heeft elke NFT ook een bepaalde glans over deze token. Deze benadrukt de mate van zeldzaamheid en waarde. Deze worden ook gecategoriseerd:

  • Steen
  • Goud
  • Sterrenstof
  • Antimaterie

Meer glimmende kaarten hebben vaak meer kracht dan minder glimmende versies.

Alle NFT’s beginnen als Stone en kunnen door de gebruiker worden geüpgraded. Dit gebeurt naarmate ze verder in het spel gaan en ze meer activiteit tonen.

alien-worlds-crypto2

In-game toepassing

Het monetariseren van digitale assets is een belangrijke punt in de ontwikkeling van NFTs en met name in de game industrie. Spelers kopen een asset aan met hun native token en deze is dan ook hun bezit. Niemand kan deze dan ook terugclaimen onder welke omstandigheden ook. Er is een uitgebreid aanbod aan verschillende materialen die jij als speler kan aankopen en ook kan verhandelen. Het doel is dan ook om een zo efficiënt mogelijk object te hebben dat op korte tijd heel snel kan minen. Hoe geavanceerder je tools, hoe groter de kans dat je een ware schat zal vinden.

TLM-token

De deflationaire native token Trilium (TLM) is de basis van heel Alien Worlds. Het doel van de hele interactieve token is dan ook om zoveel mogelijk Trilium (TLM) te minen en in je bezit te hebben. Er is een vastgelegde hoeveelheid van 5 miljard met een inflatie van 9% in het eerste jaar. Het jaar daaropvolgend zal deze inflatie 7,64% zijn en zal blijven dalen in de toekomst.

TLM is zowel een ERC20-, BEP20- als WAX-token dat interoperabel fungeert doorheens de blockchains en op een actieve manier werkt aan een steeds groter netwerk. Momenteel focust het team zich op Engelssprekende landen, maar ook op China, Rusland, Japan en Turkijke. In de toekomst willen ze graag deze lijst uitbreiden met landen zoals de Filipijnen en India.

Staking

Spelers kunnen in de decentrale omgeving van WAX hun Trilium beschikbaar stellen om deze te gaan staken. Hierdoor krijgen spelers extra rendement over hun Trilium waarna ze deze extra token kunnen gebruiken om in het spel verder TLM te gaan minen met bijvoorbeeld betere tools. De extra waarde is hierbij niet alleen het extra ontvangen van TLM-tokens, maar deze ook actief gebruiken voor een upgrade van hun materialen en zich zo verder te profileren in deze gesimuleerde universum.

Nieuwe protocollen zijn steeds meer op de hoogte dat whales invloed kunnen uitoefenen op de werking van hun project. Het gebeurt vaker dat zij een groot deel opkopen om de prijs te pumpen en nadien massaal hun positie te verkopen waardoor de prijs keldert. Alien Worlds speelt hierop in en wil vermijden dat bepaalde spelers ongewenst de bovenhand nemen van het spel. Na het staken, kan je jouw assets ook verwijderen uit deze stakingpool, maar dit duurt twee dagen. Dit is bewust gedaan om te voorkomen dat whales zo te veel macht uitoefenen.

Passieve inkomsten

Heb je aardig wat Trilium vergaard? Dan is het zelfs mogelijk om naast het stakingsproces ook een vorm van passieve inkomsten te generen. Het is mogelijk om een bepaald stuk land te kopen op eender welke planeet. Spelers kunnen dan minen op jouw stuk grond, waarbij jij een commissie krijgt op alle Trilium en NFTs die zijn ontgonnen. Standaard is deze vastgesteld op 20%.

Eigenaren kunnen hun land meer aantrekkelijk maken door deze percentage te verlagen, maar kunnen daarnaast ook hun land ‘bemesten’ met zogenaamde Landowner-offered NFTs. Naarmate Alien Worlds meer spelers krijgt, zal er steeds minder land beschikbaar zijn om te kopen, waarbij de early adopters hun kansen zien om zo op lange termijn passief TLM-tokens te vergaren.

Binance Launchpad

Alien Worlds was het 17de project dat werd toegevoegd aan de Binance Launchpad. Hier worden nieuwe projecten gelanceerd aan het grote publiek waarbij gebruikers van Binance tokens kunnen staken in ruil voor de native token van het nieuwe protocol.

Op 12 april 2021 lanceerde Binance het project van Alien Worlds op hun platform. Door BNB of USD te staken, kreeg je in ruil daarvoor de allereerste Trilium uitgekeerd via Binance. In totaal werden meer dan 10 miljoen BNB-tokens gestaked met een AYP van 7,57%. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Binance meer dan 95% van het handelsvolume van Alien Worlds op hun exchange heeft staan. De listening via Binance Launchpad was 2.92 van de totale voorraad van de tokens.

tlm-binance

Concurrentie

Er zijn steeds meer games die de voordelen van de blockchaintechnologie ontdekken. Één van de laatste nieuwe concurrenten van het nog jonge protocol van Alien Worlds is MyNeighborAlice. Het grote verschil met Alice is dat het nog steeds een prototype is, terwijl Alien Worlds een reeds werkend product is waarbij spelers meteen gebruik kunnen maken van het spel.

Roadmap

Cross promotie

Alien Worlds wil via andere games promotie voeren voor hun unieke game. Ze kijken dan ook naar de mogelijkheid of er implementatie mogelijk is vanuit andere games en of dit een meerwaarde kan betekenen voor de huidige structuur. Daarnaast kijken ze of het mogelijk is om de User Interface (UI) te updaten om gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit voorop te stellen.

“Heroes and Minions”

Naast het huidige aanbod staat uitbreiding zeker op hun roadmap. Met deze uitbreiding kijken ze ook of ze interoperabiliteit mogelijk kunnen maken tussen deze digitale assets. Zou zo het dus mogelijk zijn om deze NFTs te kunnen gebruiken in verschillende games. Deze geselecteerde NFT-collectibles zullen in de toekomst ook meer waarde krijgen in het platform.

Koers Alien Worlds (TLM)

Conclusie

Steeds meer krijgt het gebruik van NFTs een nieuwe dimensie door de tastbare use-case die het biedt door middel van in-game toepassingen. Alien World is in de huidige structuur een gesimuleerde economie waarbij spelers de strijd aangaan tegen elkaar om zowel land te winnen, alsook NFTs en Trilium te ontginnen. Hiermee gebruikt het de blockchaintechnologie voor in-game toepassingen, maar maakt het ook gebruik van de aanhoudende NFT-trend waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

Sinds de start van het protocol op 7 april 2021 heeft Alien Worlds al een totale marketcap van 282 miljoen dollar en als het protocol de verwachtingen weet waar te maken, en zichzelf steeds gaat vernieuwen, kan het zomaar zijn dat het een beloftevol jaar wordt voor Alien Worlds.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *