Cryptocurrency

Wat is Plasma Finance? Uitleg PPAY koers en verwachting en alles wat je moet weten over PPAY

Decentrale beurzen of een DEX worden steeds populairder. Ze bieden vaak munten aan die op grotere, centrale beurzen nog niet te koop zijn. Bovendien hebben ze vaak ook liquidity pools die je op een centrale beurs ook niet kunt vinden. Het probleem is echter dat het een stuk moeilijker is om op een decentrale beurs te gaan shoppen. Je moet veel meer stappen doorlopen om je cryptomunt van je keuze te kunnen kopen. Het is ook niet mogelijk om met fiat geld crypto op deze beurzen te kopen. Voor beginners in de cryptowereld kan dit intimiderend zijn, waardoor ze misschien helemaal niet eraan beginnen om op een decentrale beurs te handelen.

Wij gaan het over Plasma Finance hebben, een vrij nieuwe decentrale beurs, die alles op één user interface aanbied. Het is niet meer nodig om vier stappen te doorlopen en meerdere tabbladen open te hebben staan. Je kunt bovendien met fiat geld crypto kopen. Een verademing voor crypto liefhebbers die graag op een simpele en eenvoudige manier op een decentrale beurs willen handelen. Kom mee, dan gaan we bekijken wat Plasma Finance te bieden heeft in de wereld van decentrale beurzen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over Plasma Finance (PPAY) evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Wat is Plasma Finance?

Plasma Finance is een alles-in-een-aggregator. Een aggregator is een beurs platform dat met meerdere andere beurzen een partnership heeft. Hierdoor heeft de eindgebruiker, jij dus, een geïntegreerde en supereenvoudige versie van een decentrale beurs. In plaats dat je diverse beurzen moet bezoeken, heb je alles mooi op een plek bij elkaar.

Bovendien biedt Plasma Finance je aan om met fiat je cryptomunten te kopen. Dit is iets wat je normaal gesproken niet tegenkomt op een DEX of decentrale beurs. Je kunt nu je portfolio op een plek goed overzien, zonder steeds naar andere beurzen te moeten wisselen. Ze bieden ook een transparante toegang tot analyses in realtime. Op deze manier kun je uitvinden wat de beste DeFi projecten zijn en je kunt ze goed beoordelen, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

DeFi is een hele goede en attractieve manier om een passief inkomen op te zetten. Helaas is het dus vrij verwarrend en ingewikkeld, zeker voor crypto beginners. Ook met DeFi ervaring achter de kiezen, is het nog steeds een moeilijke opgaven waarbij je diverse platformen en beurzen moet bezoeken. Elk netwerk of platform heeft dan weer zijn eigen protocollen die je moet kennen. Je goochelt dus met diverse wallets op verschillende beurzen op vrijwel hetzelfde moment om je begeerde munten te krijgen. Een fout is snel gemaakt in deze omgeving en die kan kostbaar zijn.

Stop limits

Midden mei 2021 heeft Plasma Finance ook de optie om stop limits in te voeren op hun PlasmaSwap DEX mogelijk gemaakt. Dit was tot nu toe niet mogelijk op een DEX, en zij zijn de eersten die dit aanbieden op een decentrale beurs. Dus in plaats van te moeten handelen met de koers die op dat moment actueel is, zoals gebruikelijk op een DEX, kun je nu instellen wanneer je een munt wilt kopen of verkopen.

Bekijk in deze korte video welke voordelen Plasma Finance je kan bieden in de DeFi wereld.

PlasmaSwap

Plasma Finance heeft zijn eigen decentrale beurs en die heet PlasmaSwap. Er is echter ook een verbinding met de meest populaire beurzen UniSwap en SushiSwap. Er zijn ook plannen om decentrale beurzen op de Binance Smart Chain, Polkadot te integreren, maar ook beurzen op andere blockchains. Als resultaat heb je nu alle informatie van al deze beurzen op één handig scherm staan. Je kunt nu in alle rust analyseren, alles bekijken en alle informatie van de diverse beurzen en netwerken lekker op een rijtje zetten.

Een bijkomend voordeel is dat Plasma Finance alleen maar met de echte originele decentrale beurzen verbonden is. Dit betekent dat het niet mogelijk is dat je per ongeluk op een fake app of een scam netwerk terecht kunt komen.

Crypto kopen met je bank kaart of bank conto

In de DeFi wereld kun je normaal gesproken alleen maar met andere cryptomunten activa kopen. Er is geen optie om direct met fiat geld, via je bank of credit card, crypto te kopen. Dit betekent dat je weer extra stappen moet ondernemen en eerst op een andere beurs crypto moet kopen. Als je dit gedaan hebt, moet je deze crypto weer naar je DEX van keuze sturen, met alle potentiële risico’s van dien.

Plasma Finance biedt een fiat vriendelijke ingang op hun platform door hun PlasmaPay te integreren met het platform. Hiermee kun je nu direct met je kaart of via je bank conto crypto kopen in de DeFi wereld van hun Plasma Finance beurs. Het werkt bovendien ook in de omgedraaide richting. Als je je crypto winsten om wilt zetten in fiat, kan dat zonder problemen.

PlasmaPay fiat transactie

Medium.com/PlasmaPay

Je kunt nu direct crypto kopen met fiat geld zonder dat je het PlasmaFinance dashboard hoeft te verlaten. Wat een opluchting! Ook als je al crypto bezit en je hebt helemaal geen fiat nodig voor je transacties, is het niet nodig om een extra app of iets dergelijks te downloaden. Alles is aanwezig en klaar voor gebruik. Het enige wat jij nodig hebt is een wallet, zoals MetaMask, of een gelijkwaarde Web3 wallet, en je kunt meteen beginnen.

PlasmaPay functies

Docs.plasmapay.com

Probleemloos beheren van je wallets

Een van de nadelen in het handelen op een DEX is dat je soms wel vier of meer verschillende tabs hebt openstaan om de verschillende beurzen en wallets in de gaten te houden. Dit is zelfs voor ervaren handelaren soms moeizaam. Bij Plasma Finance kun je al je wallets op één interface bekijken en beheren. Je hoeft nu niet meer verschillende tabbladen open te hebben en verbinding te maken of te hebben met verschillende netwerken. Via de interface van Plasma Finance heb je nu toegang tot al deze wallets op één handige interface.

Je hebt zelfs de mogelijkheid om verschillende portfolio’s en je diverse fondsen op verschillende wallets gelijktijdig te beheren. Nu kun je met een oogopslag al je DeFi bezittingen zien. Je kunt zoveel activa en wallets beheren als je maar wilt. Zelfs de gas kosten voor je transacties kun je op de interface instellen, zonder dat je weer een wallet app moet opstarten. Alles is al geïntegreerd. Een geweldige optie!

Neem aan DeFi deel met echte gegevens en geavanceerde analyses

Als je de wereld van DeFi induikt, kom je zonder problemen duizenden verschillende projecten tegen. Helaas zitten hier ook vaak scams of nep tokens bij. Om het verschil te kunnen zien tussen een serieus project en een nep project valt niet altijd mee. We hebben al gezien dat DeFi diverse uitdagingen met zich meebrengt, om er aan deel te kunnen nemen. Scammers en nep projecten maken dit allemaal niet makkelijker.

Maar ook hier helpt Plasma Finance je. Zij zeggen dat ze alleen maar met betrouwbare bronnen werken, zoals de verschillende oracles en smart contract oracles (een orakel is een verbinding tussen de blockchain en de buitenwereld. Informatie van de buitenwereld wordt op deze manier aan de blockchain doorgegeven). Dit zorgt ervoor dat hun data en informatie altijd actueel, precies en niet gemanipuleerd is.

Op hun handelsplatform heb je toegang tot ruim 700 tokens, en dit aantal is nog steeds groeiende. Als je op een token klikt, krijg je meteen alle informatie over dit token, inclusief links naar andere bronnen. Je kunt er ook geavanceerde analyses vinden, alles binnen handbereik en op één interface.

Hoe kun je een passief inkomen verdienen op Plasma Finance?

Je kunt op twee manieren een passief inkomen verdienen op Plasma Finance, via liquidity mining en met staken. We gaan ze dan ook alle twee bekijken en uitleg erover geven.

Liquidity mining

Als je een beetje bekend bent in de DeFi wereld, heb je vast wel eens van Liquidity Providers of LPs gehoord. Dit zijn mensen die crypto in een liquidity pool stoppen, en in ruil daarvoor LP-tokens krijgen. Met deze LP-tokens kunnen ze dan hun APY (Annual Percentage Yield) of rente claimen. Dit heet ook wel Liquidity Mining en is een van de meest populaire bezigheden binnen DeFi. Alle DEXs doen hier aan mee, Uniswap, SushiSwap en ook PlasmaSwap. Dit zijn allemaal Automated Market Makers of AAMs en die bieden als hoofdzaak liquidity pools aan.

Als je aan zo een liquidity pool deelneemt krijg je inkomsten via een aandeel van de commissies en/of kosten die elke swap in de pool opbrengt. Op deze manier krijg je door een investering in een liquidity pool een passief inkomen.

Omdat er elke dag wel weer nieuwe liquidity pools opgezet worden, kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Het is dus het veiligst om aan een pool deel te nemen die een hoog volume heeft en een grote liquiditeit. Deze zijn het meest populair en hebben de hoogste opbrengsten.

De ervaren LP zoekt echter de parels in de liquiditeit pools. Dit zijn pools die al heel vroeg liquiditeit leveren en een goudmijn blijken te zijn zo snel ze echt goed gaan draaien. Omdat het dus heel moeilijk is om deze pools te vinden, biedt Plasma Finance weer de helpende hand.

Liquidity pools op Plasma Finance

apy.plasma.finance

Liquidity pools pagina

Ze hebben een liquidity pools pagina, zoals hierboven op de afbeelding te zien is. Deze pagina biedt real-time data en een transparante analyse over elke pool die je op Uniswap, SushiSwap en PlasmaSwap kunt vinden. Later worden hier dus ook liquidity pools van de Binance Smart Chain, Polkadot en andere blockchains aan toegevoegd.

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt op een scherm, het handelsvolume, hoe groot de pool is, een 7 en 30-daagse ROI (return of investment), de kosten en hoeveel de impermanent loss kan zijn en de APY. Als je nu een pool hebt gevonden waarin je wilt handelen, ga je met je muis over deze pool en er is nu een optie om liquiditeit aan deze pool toe te voegen.

Jouw cryptomunten gaan in de gewenste pool en je krijgt er LP-tokens voor terug. Deze LP-tokens kun je dan weer inruilen als je uit de pool stapt, dan krijg je je aandeel in de pool terug plus je winst die je gemaakt hebt. Als je een nieuwe pool wilt opzetten kan dat ook op PlasmaSwap, fluitje van een cent om dit te doen!

Dit gebeurt allemaal met een tool die ze de Flash Rebalancer noemen.

Staken op Plasma Finance

Staken is eigenlijk een soort van geld vastzetten en rente erover trekken, zoals je dat vroeger ooit bij een bank deed. In plaats van geld zet je nu echter cryptomunten vast, in dit geval de PPAY-token. Belangrijk detail is dat je het niet op een bank meer vastzet, maar in een liquidity pool of een DEX.

Door te staken geef je een platform een vaste en voorspelbare liquiditeit in hun eigen, native pools. Hierdoor kan het platform weer een hoger handelsvolume creëren. Als staker krijg je elke keer dat iemand gebruikmaakt van een service van het platform, een deel van de opbrengsten. Dit genereert dus ook weer een passief inkomen en is daarom ook een zeer geliefde bezigheid binnen de DeFi wereld.

Als je het PPAY-token staakt, krijg je deze drie voordelen;

  • Passief inkomen via een deel van de inkomsten die gebruikers betalen voor diensten voor het gebruik op het platform.
  • Je krijgt de mogelijkheid om te investeren in nieuwe projecten die aangeboden worden op het platform.
  • Je kunt meebesturen en de toekomst van het platform bepalen.

Het PPAY-token

Dit is het utility-token van de Plasma Finance en PlasmaPay en is een ERC20-token. Het doet dienst als een alles in een DeFi service token. Het maakt swaps en liquidity mining mogelijk, net zoals lenen/uitlenen, staken en besturen.

Het PPAY-token wordt ook gebruikt als een brug tussen Ethereum, Polkadat en BSC en hun eigen Plasma blockchain.

Plasma Finance PPAY token distributie

Cryptorank.io

De verdeling van het token is goed geregeld, het merendeel gaat naar de community, het team krijgt 10%. Dat klinkt heel redelijk.

Er zullen 1 miljard PPAY-toeksn uitgezet worden, tot einde 2022. Op dit moment is 12% in de omloop, dus rond de 120 miljoen tokens. 20% van de totale voorraad zal verbrand worden.
De all time high werd op 13 april 2021 bereikt met $0.41.

De koers van het PPAY-token

Conclusie

Daar zijn we dan, met een opwindende nieuwe aanwinst in de DeFi wereld, het Plasma Finance platform. We hebben het uitgebreid bekeken hoe het de moeilijkheden van DeFi eigenlijk allemaal een voor een oplost. DeFi is niet langer een moeizame onderneming, waar je veel stappen moet ondernemen om het gewenste resultaat te krijgen. Je hoeft geen vier, vijf of meer verschillende tabbladen open te hebben, en alle ins en outs van de diverse protocollen te kennen.

Plasma Finance heeft alles netjes op één interface voor je gezet, en het hele handelen met DeFi is nu net zo makkelijk geworden als het op centrale beurs is. Je kunt met fiat geld je crypto kopen, er zijn stop limits en alles is overzichtelijk. Zelfs voor beginners in de crypto en DeFi wereld, geeft dit platform je een vriendelijke ingang en makkelijk te gebruiken interface.

Het Plasma Finance platform en project is een verademing in de DeFi wereld. Het is nu een stuk aantrekkelijker en eenvoudiger om in de DeFi wereld je eerste stappen te gaan zetten. Ik ga het zeker uitproberen en goed onderzoeken en er hopelijk veel gebruik van maken. Zorg ook dat je je eigen onderzoek doet en veel succes met je eigen Plasma Finance en andere crypto avonturen.

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *