Home » Blog » Cryptohopper en Bitvavo: Koppelen en volledig stappenplan en uitleg

Cryptohopper en Bitvavo: Koppelen en volledig stappenplan en uitleg

cryptohopper-bitvavo

Cryptohopper en Bitvavo, een combinatie die je steeds vaker tegen komt! Maar waarom is dat precies? We haken vandaag dan ook in op een aantal belangrijke onderwerpen, waarin je meer leert over de handel in cryptocurrency, maar ook over crypto trading bots, Bitvavo, Cryptohopper en wat er allemaal bij het handelen in cryptocurrency’s komt kijken. Een artikel geschikt voor de absolute beginners, maar ook voor de wat meer ervarener traders onder ons.

De automatisering is belangrijk, ook voor crypto trading. Want laten we eerlijk zijn: iedereen die begint met het handelen in crypto, die doet dat omdat hij of zij winst wil maken.

Dus winst maken is natuurlijk schitterend. Maar weet je wat nóg mooier is? Precies: slapend rijk worden! En om slapend rijk te kunnen worden kun je gebruik maken van een crypto trading bot, zoals Cryptohopper. En als je dat dan ook nog eens activeert op Nederlands favoriete crypto platform dan krijg je een gouden combinatie: Cryptohopper en Bitvavo!

Wat je vandaag zult leren

Wat zijn Crypto Trading Bots?

Voordat we met allemaal waanzinnige termen gaan smijten, eerst maar even een fatsoenlijk fundament leggen. Want de wereld van crypto trading is net zo uitgebreid als dat hij bijzonder is. De industrie wordt steeds groter en groter en meer mensen stappen op een bepaald niveau of platform in om ook zelf cryptocurrency’s te gaan traden.

Een Crypto Trading Bot is dan ook een stuk software wat je kan helpen om op een geautomatiseerde wijze transacties te doen. Of (en dan beginnen we toch echt met de terminologie) een positie in te nemen of te sluiten. Met andere woorden: om cryptocurrency’s te kopen of te verkopen. Een Crypto Trading Bot heeft als primaire functie om je te ontzorgen en om actief te zijn op momenten dat je dat zelf niet zou kunnen.

Het goede nieuws is namelijk: een Crypto Trading Bot hoeft niet te slapen, te eten, naar de WC of voor jankende kinderen te zorgen. Een Crypto Trading Bot staat elke dag, de hele dag, 24/7 non-stop tot jouw beschikking. Gaaf hè?!

Het is wel belangrijk om te beseffen dat een Crypto Trading Bot geen bovennatuurlijke krachten of voorspelmodellen bezit die jou stinkend rijk zal maken. Een trading bot werkt op basis van een aantal parameters – die jij persoonlijk instelt – en waarmee deze automatisch zal gaan handelen. Stel je de goede parameters in, kun je hier heel rijk mee worden. Stel je de verkeerde parameters in, kun je met hetzelfde tempo je zuurverdiende spaargeld zien verdampen. Voorzichtigheid is en blijft dus geboden!

Waarom kies je voor Cryptohopper?

CryptoHopper is één van de meest bekende Crypto Trading Bots op de markt. We kunnen je in twee minuten van alles over CryptoHopper vertellen (en dat gaan we ook doen), maar we beginnen eerst met een filmpje van CryptoHopper zelf. Dus bekijk eerst in twee minuten tijd onderstaande video, voordat je verder leest.

Werkt vanuit de cloud

Één van de voordelen van CryptoHopper is dat het geen stuk software is waarvoor je op je laptop of computer een softwareprogramma hoeft te installeren. Dat zou namelijk betekenen dat je elke keer dat je een wijziging in je trading strategie zou willen doorvoeren, je hiervoor naar huis moet gaan of je laptop open moet klappen.

In tegenstelling daarop is CryptoHopper gebouwd als een cloud-applicatie. Hierdoor kun je overal ter wereld met een werkende internetverbinding toegang krijgen tot jouw CryptoHopper-bot en de aanpassingen direct activeren. Zo mis je dus geen grote kansen omdat je in de file staat, maar kun je met een desktop, laptop, mobiele telefoon of tablet overal direct bij je eigen bot.

Hierdoor beschikt CryptoHopper over een ongekende uptime, wat wil zeggen dat de bot praktisch altijd online is. Dit geeft een heel veilig en rustig gevoel, waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Verder beschikt de bot over een hele makkelijke interface, waardoor je hem met slechts enkele klikken en instellingen al online en werkend hebt.

De verschillende pakketten

Dat CryptoHopper immens populair is, blijkt wel uit de reeds 180.000 gebruikers die de bot momenteel heeft verzameld. CryptoHopper biedt momenteel vier verschillende pakketten aan. We zetten ze even kort op een rij, inclusief de maandprijs voor het abonnement.

CryptoHopper Pioneer
Gratis
20 posities
Portfolio Management
Manual trading
All premium partner exchanges
 
 
 
 
 
 
CryptoHopper Explorer
$19
80 posities
Max 15 coins
Max 2 triggers
TA met 10 min interval
1 Simulated Trading Bot
 
 
 
 
 
CryptoHopper Adventurer
$49
200 posities
Max 50 coins
Max 5 triggers
TA met 5 min interval
1 Simulated Trading Bot
Exchange arbitrage
 
 
 
 
CryptoHopper Hero
$99
500 posities
Max 75 coins
Max 10 triggers
TA met 2 min interval
Alle coins voor signalen
Premium indicators
Market Arbitrage
Market Making
 
 

Waarom kies je voor Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse Bitcoin broker en is opgericht begin 2018. De broker heeft vooral een gebruiksvriendelijke interface waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je heel gemakkelijk cryptocurrency kunt kopen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. In tegenstelling tot anderen Nederlandse brokers heeft Bitvavo een ruim assortiment aan verschillende cryptocurrencies en zal dit in de toekomst alleen maar toenemen!

Op het moment van schrijven handelt Bitvavo in meer dan 45 verschillende cryptomunten waaronder Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple ! Daarnaast wordt het platform ook regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies om het jou nóg makkelijker te maken.

Voordelen van de Bitvavo exchange

  • Handelskosten tussen de 0% en de 0.25% ( de laagste van NL)
  • Tegoed storten via iDEAL of Bancontact (Meestal instant)
  • Makkelijk cryptovaluta kopen voor beginners
  • Sparen voor punten voor extra besparing
  • API mogelijkheden (voor bijvoorbeeld CryptoHopper! ;))
  • Eigen wallet in Bitvavo

Doordat Bitvavo hun platform hebben omgebouwd naar een exchange is de Bitvavo exchange meer gefocust op de toekomst. Het is niet alleen interessant om hier te handelen, maar de concurrentie (andere Nederlandse brokers) zal ook haar tarieven moeten aanpassen om mee te gaan met deze prijzen. Daarnaast wordt het steeds minder interessant voor Europese gebruikers om bijvoorbeeld naar buitenlandse exchanges te gaan zoals Kraken of Binance.

Bitvavo home

Hoe installeer je CryptoHopper en Bitvavo?

Belangrijk: Vóórdat je verder gaat is het belangrijk dat je op zowel CryptoHopper als Bitvavo een account hebt. Heb je dat nog niet? Maak dan eerst een account aan op CryptoHopper en maak een account aan op Bitvavo.

Nu dat geregeld is kunnen we van start gaan. Om te zorgen dat alles goed is ingesteld, nemen we je stap voor stap even mee langs de belangrijkste kenmerken en stappen die je moet doorlopen om met CryptoHopper bij Bitvavo aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard komen hier ook de koop- en verkoopinstellingen langs en bespreken we iets wat we ‘backtesting’ noemen. Of nou ja, wat CryptoHopper zo noemt natuurlijk!

Ben je er klaar voor? It’s time to hop!

Het koppelen aan Bitvavo

Het koppelen van jouw CryptoHopper trading bot aan de Bitvavo Cryptocurrency exchange is in acht vlotte stappen voltooid. Over het algemeen doe je hier niet langer dan vijf minuten over. En wie weet krijg jij het met onze begeleiding nog wel veel sneller voor elkaar!

Stap 1: Open je CryptoHopper-account en zoek in het menu aan de linkerkant naar het woord “config”. Klik hierop en kies vervolgens voor “base config”. Vervolgens klik je op Exchange. Je komt dan in het volgende scherm terecht:

Stap 2: Zet het schuifje bij ‘Paper trading’ naar links, hiermee schakel je de functionaliteit uit.

Stap 3: Selecteer Bitvavo als jouw exchange. Laat het veld ‘Load API keys from hopper’ ongewijzigd.

Stap 4: Ga naar Bitvavo en log in op je account. Klik vervolgens op “Nieuwe API Key aanvragen”.

Stap 5: Vul de gevraagde info in. Laat IP Whitelist leeg en kies voor de opties ‘a’ en ‘b’, zodat CryptoHopper straks op Bitvavo gegevens mag inzien, maar ook mag aankopen en verkopen.

Stap 6: Vul je 2FA-code in en klik op bevestigen.

Stap 7: Je API key en API secret key worden getoond en deze dien je via een bevestiging per e-mail te activeren. Dit doe je door in de activatielink in je e-mail te klikken.

Stap 8: Vul de API key en API secret key in op je CryptoHopper-account.

KLAAR!

Buy Settings (koop instellingen)

De instellingen die je aan je aan je CryptoHopper-vriend meegeeft om te kopen of te verkopen, bepalen natuurlijk voor een meerendeel hoe succesvol je zult zijn met je trades. Wanneer je de instellingen totaal verkeerd zet, zal je bot daar keurig naar handelen en op de verkeerde momenten (of met de verkeerde instellingen) posities innemen of verkopen. Het is dus belangrijk dat de instellingen goed staan. Met goed staan bedoelen we, dat je snapt wat er met een instelling bedoeld wordt én dat je zelf weet wat je je bot wilt laten doen. We kijken eerst even naar het overzicht!

Percentage Lower Bid

Met deze functionaliteit kun je een percentage invullen onder de huidige marktprijs, waarvoor je een crypto wilt aankopen. Logischerwijs lukt dit doorgaans alleen in een dalende markt. Zorg er in latere instellingen wel voor dat je de tijd waarin een positie open blijft staan wat wordt verruimd, als je van deze functionaliteit gebruik wilt maken. Wil je dat niet? Vul dan simpelweg ‘0’ in.

Max open time buy

Hier vul je het aantal minuten in dat een order open moet blijven staan, voordat deze wordt geannuleerd. Gedurende deze periode zal CryptoHopper proberen om een positie aan te kopen tegen de door jou ingestelde voorwaarden.

Max open positions

Het aantal posities wat tegelijkertijd open kan staan. Het maximum hiervan is sterk afhankelijk van het gekozen abonnement.

Enable cooldown

Met deze functionaliteit zeg je feitelijk tegen CryptoHopper dat hij niets hoeft te doen nadat een positie is aangekocht of verkocht (of één van de twee). Hiermee voorkom je dat er in korte tijd heel veel trades worden uitgevoerd, waardoor de effectiviteit afneemt, maar kun je als risico lopen dat er niet ingespeeld kan worden op een plotselinge marktwerking.

Sell Settings (verkoop instellingen)

Via Sell Settings kun je dezelfde type instellingen doen als via Buy Settings, maar dan voor je verkoopproces. We pakken direct het overzicht er even bij!

Cryptohopper sell settings

Take profit at

Hier vul je in bij hoeveel procent je blij bent met je winst en graag wilt dat CryptoHopper je positie verkoopt. Het is hierbij belangrijk dat je dit niet te hoog afstelt (want dan wordt je positie bijna nooit verkocht) en ook niet te laag afstelt (want dan zouden de handelskosten voor de aan- en verkoop wel eens duurder kunnen zijn dan je daadwerkelijke winst). Het vergt vaak wat oefening en ervaring om dit percentage juist af te stellen.

Max open time sell

De verkoop-tegenhanger van ‘Max open time buy’. Oftewel: hoe lang blijft een positie open staan om te verkopen, voordat deze automatisch wordt geannuleerd.

Percentage higher ask

Ben je niet snel tevreden en wil je het onderste uit de kan halen? Dan kun je via Percentage higher ask ervoor zorgen dat je positie aangeboden wordt voor een X percentage boven de laagste verkoopprijs. Dit kan er natuurlijk wel toe leiden dat je posities minder vaak of minder snel verkocht worden. Wanneer je besluit gebruik te maken van deze strategie, gaat dat vaak gepaard met een langere ‘max open time sell’ om voldoende kans te bieden om deze posities verkocht te krijgen.

Backtesting

Backtesting kan heel letterlijk worden gelezen, namelijk het ‘achteraf testen’ van data. Via de module backtesting kun je voor verschillende coins op basis van historische data bekijken wat het effect zou zijn geweest van de instellingen die je hebt toegepast in de Buy Settings en Sell Settings.

Hou er wel rekening mee dat resultaten uit het verleden niet per definitie betekenen dat je hier in de toekomst ook succesvol mee zult zijn. Andersom geldt ook dat wanneer je in het verleden misschien met bepaalde instellingen niet zoveel winst had gepakt, dat in de toekomst wel eens heel anders zou kunnen zijn.

Toch zegt de data van backtesting wel degelijk iets. Je kunt het in ieder geval eens een paar keer draaien om de verschillende resultaten te analyseren. Je hebt later altijd nog de mogelijkheid om oude analyses opnieuw te bekijken en daar weer een hernieuwde strategie op te verzinnen.

Cryptohopper backtesting

Conclusie

Het is belangrijk om te beseffen dat het werken met een crypto trading bot zoals CryptoHopper je handelsstrategie onnoemelijk veel makkelijker kan maken. Niet alleen heb je de luxe van het traden terwijl je slaapt, maar daarnaast heb je ook nog eens de voordelen van een bot die niet beschikt over menselijke emoties, de algeheel bekende ‘Fear of Missing Out’ (FOMO) en niet afgeleid wordt door een binnenkomend Telegram bericht.

Tegelijkertijd is de bot qua traden net zo goed als dat je zelf bent. Zonder de juiste settings en skills is een bot net zo reddeloos verloren als dat je zelf zou zijn wanneer je handmatig alle trades zou uitvoeren. Een trading bot maakt je niet per definitie ineens een succesvolle trader. Het zorgt er vooral voor dat de strategie die je wilt toepassen elk uur van de dag kan doorlopen.

Dat gezegd hebbende, de keus of je in crypto trading wilt stappen, op welke platform je dat wilt doen én of je dat met of zonder een crypto trading bot als Bitvavo wilt doen is natuurlijk helemaal de jouwe. Mocht je op alle drie deze kwesties een volmondige ‘JA’ geven, kan het wellicht geen kwaad om af te sluiten met onderstaande expert video over vermeende winstgevende settings bij CryptoHopper. Onthoud wel dat ook deze informatie subjectief is en dat de instellingen van de video geen garantie op succes bieden.

CryptoHopper en Bitvavo! Hop on already!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven