Educatie

3Commas – Ultieme Review en Uitleg

Nu crypto steeds groter wordt, zie je dat er ook steeds meer diensten en platforms op de markt komen die crypto traders een handje op weg willen helpen. Denk bijvoorbeeld aan crypto exchanges of websites die informatie aanbieden om crypto beter te leren begrijpen, zoals we dat bij CryptoKopen.nl doen.

Er zijn ook steeds meer bedrijven die platforms ontwikkelen om het traden makkelijker te maken. Denk aan platforms waar je grafieken kunt bekijken en er mee kunt werken, maar ook aan websites die trading bots aanbieden. Er is op dit moment één platform dat met kop en schouders boven de rest van de platforms uit stijgt, en dat is 3Commas. 3Commas is een smart crypto trading platform dat geautomatiseerde bots gebruikt om trades te maken. Je kunt je eigen handelsstrategie creëren of de handelsactiviteit van andere gebruikers op meerdere exchanges kopiëren.

Nu zeggen wij wel wat je met dit platform kunt doen, maar je weet dan natuurlijk nog niet zeker of het platform ook echt zo goed in elkaar zit. Daar kom je alleen maar achter door het zelf te ervaren, of door de ervaring van iemand anders te lezen. Omdat wij al gebruik hebben gemaakt van 3Commas, zullen we je in dit artikel vertellen wat onze ervaring met het platform is. Eerst geven we wat algemene informatie over 3Commas, waarna we onze ervaringen delen in de 3Commas review.

Wat is 3Commas?

3Commas, dat online te vinden is op 3Commas.io, is een op encryptie gebaseerde crypto exchange dat het gemakkelijk maakt om geautomatiseerde handelsstrategieën te creëren en te implementeren. Met 3Commas kun je de handelsactiviteit van andere handelaars kopiëren. Je kunt ook jouw handelsstrategieën creëren op basis van verschillende indicatoren.

Wat is nu het mooie aan 3Commas? Het rekent geen commissie. Handelaren betalen echter tussen $22 en $75 per maand voor toegang tot 3Commas. Het heeft onlangs ook een gratis versie van zijn platform geïntroduceerd: als je een Binance-account aanmaakt in 3Commas, kunt je gratis handelen. Dit platform biedt ook een 3-daagse gratis trial.

In het algemeen is 3Commas een platform voor het beheer van beurzen voor cryptocurrency. Je kunt het platform gebruiken zoals je wilt. Sommige mensen zullen simpelweg de handelsactiviteit kopiëren van de meest succesvolle traders op het platform. Anderen zullen verschillende strategieën op maat maken, afhankelijk van hun risicoblootstelling en het gewenste rendement.

image3

Door wie is 3Commas ontwikkeld?

De ontwikkeling van 3Commas is in 2017 begonnen. Het team was gemotiveerd om 3Commas te lanceren omdat de meeste andere handelsplatformen manueel waren, en dus niet geautomatiseerd. Zij wilden een systeem creëren dat de hele dag winst zou kunnen genereren voor de gebruikers.

3Commas is gevestigd in Vancouver, Canada. De onderneming heeft ook een kantoor in Tallinn, Estland. Tot de belangrijkste teamleden behoren Yuriy Sorokin (CEO), Mike Goryunov (CMO) en Egor Razumovsky (CTO). Zij zorgen ervoor dat het platform continu in ontwikkeling is, om zo alle wensen van crypto traders te verwezenlijken. Ze vinden het namelijk heel belangrijk om aan deze wensen te voldoen: de community staat op nummer 1 bij 3Commas.

Nu we het toch over het team van 3Commas hebben, mogen we de klantenservice niet vergeten. Deze is namelijk dag en nacht actief om gebruikers zo snel mogelijk te helpen. Je bent meestal binnen enkele minuten al in contact met iemand van de klantenservice. Dat is vrij uniek binnen de cryptowereld, omdat je vaak uren of dagen moet wachten voordat je contact heb gelegd.

Belangrijkste kenmerken

3Commas biedt de volgende belangrijke kenmerken:

 • 24/7 automatisch traden. Het belangrijkste kenmerk van 3Commas is dat het 24 uur per dag, 7 dagen per week automatisch kan handelen.
 • 23 compatibele exchanges. 3Commas ondersteunt 23 grote cryptocurrency exchanges, waaronder Binance, Bittrex, Coinbase Pro, BitMEX, Bitfinex, Poloniex, Bitstamp, Bybit, Cex, Kraken, KuCoin, OKex, Exmo, Gate.io, HitBTC en YoBit (ook Binance DEX, Binance Jersey, Binance USA).
 • Gelijktijdige Take Profit en Stop Loss. Pas transacties aan met take profits of stop losses, zodat je winst kunt maken of verliezen kunt minimaliseren.
 • Trailing Take Profit en Stop Loss. Pas de stop losses en take profits verder aan met Trailing Take Profit en Stop Loss, zodat de limieten automatisch worden verhoogd als een munt in prijs stijgt.
 • Verkoop munten op specifieke manieren. Verkoop munten voor meerdere doeleinden. Verkoop bijvoorbeeld de helft van je munten tegen $10.000, dan 25% tegen $11.000 en de rest tegen $11.500. 3Commas laat je toe deze opties automatisch in te stellen.
 • TradingView signalen en grafieken. 3Commas laat je toe om gelijktijdig wisselkoersgrafieken en TradingView signalen weer te geven in één venster.
 • Paper Trading. 3Commas heeft een paper trading functie die je toelaat om de handelsmogelijkheden van het platform volledig te testen voor je koopt. Wanneer je paper trading activeert met het gratis 3-dagen abonnement, krijg je volledige toegang tot het platform gedurende de gehele evaluatieperiode.
 • Smart cover. Verdien extra inkomsten uit onverwachte marktbewegingen met de Smart Cover-functie van 3Commas, waarmee je munten kunt kopen en verkopen.
 • Eenvoudige en samengestelde bots. 3Commas biedt eenvoudige bots (waarmee je één handelspaar kunt beheren) en samengestelde bots (waarmee je meerdere handelsparen kunt beheren)
 • Longen. 3Commas kan zowel longen als shorten door verschillende algoritmes gebruiken. Met long-algoritmes koopt de bot een onderdeel met de configuratie die je hebt gebouwd, en geeft de orders dan op tegen een hogere prijs. De bot kan bijvoorbeeld $10 kopen en voor $11 verkopen.
 • Shorten. Met 3Commas kunt je ook short-algoritmes implementeren. De bot zal een valuta verkopen na het aanmaken van de configuratie, en vervolgens een order plaatsen tegen een lagere prijs. De bot zal verkopen voor $10 en kopen voor $9, bijvoorbeeld.
 • Gesloten verwerking signalen. Met de 3Commas deal closing signalering functie, bots werken volgens TradingView signalen, met inbegrip van RSI-7, ULT-7-14-29, TA aanwezig, CQS scalping en aangepaste TradingView signalen.
 • Analyseren en kopiëren van bots. 3Commas bots kunnen de prestaties analyseren en vervolgens andere bot setups bekijken en kopiëren via 3Commas.
 • Creëer en pas wallets aan. 3Commas staat je toe om wallets te creëren met een willekeurig bedrag aan munten. Je kunt bijvoorbeeld een wallet aanmaken die alleen 0,1 BTC verwerkt, terwijl je hoofdrekening van 1 BTC is ingesteld om de best presterende handelaar te kopiëren. Je kunt jouw wallet balanceren met bepaalde verhoudingen van valuta’s, de verdiensten van je wallet in de loop van de tijd bekijken, en de verhoudingen van valuta’s in je wallet kopiëren en wijzigen.
 • Meldingen. Met 3commas kun je meldingen ontvangen in je browser, via een mobiele applicatie, via Telegram of per e-mail.
 • Signal Marketplace. 3Commas stelt je in staat om premium commerciële signalen te kopen van Cartelsignals en Crypto Quality Signals Premium, onder andere aanbieders in je markt.
 • Mobiele apps. 3Commas heeft mobiele apps voor iOS en Android. Met de apps kun je handelen en aanbiedingen volgen via jouw smartphone of tablet.
 • Affilliate programma. 3Commas geeft beloningen aan gebruikers die andere gebruikers doorverwijzen naar het platform. Je bent verplicht om cryptocurrencies direct op je rekening te storten, gebaseerd op het bedrag dat iemand die je doorverwijst stort op 3Commas. Het is een verwijzingssysteem met drie niveaus dat tot 50% kan uitbetalen (25% op het eerste niveau, 15% op het tweede niveau en 10% op het derde niveau).
 • In meerdere talen beschikbaar. 3Commas is op dit moment in zowel het Engels als in het Russisch beschikbaar.
 • 24/7 Klantendienst. 3Commas heeft een 24/7 klantendienst die klaar staat om elk probleem op te lossen. Je kunt contact opnemen met het team via het 3Commas Help Center of op Twitter, Telegram groep en Facebook.
 • API Toegang. Configureer en gebruik de API-functies om 3Commas te helpen integreren met je bestaande setup.

Hoe werkt 3Commas?

3Commas is ontworpen om gemakkelijk in gebruik te zijn voor zowel beginnende als gevorderde traders. Beginnende gebruikers van cryptocurrencies kunnen een rekening openen, verbinding maken met een exchange en bijvoorbeeld gewoon deelnemen aan copy trading. Meer geavanceerde gebruikers kunnen hun geautomatiseerde handelsstrategieën op verschillende manieren aanpassen.

Wanneer je voor het eerst een rekening instelt, pas je de instellingen aan op basis van de spread tussen de prijs van effectentransacties, de gewenste winst (het punt waarop de bot zal worden verkocht) en de voorwaarden die een transactie activeren. Je kunt kiezen tussen eenvoudige bots (met één handelspaar zoals BTC/USD) en samengestelde bots (met meerdere handelsparen).

Na het opzetten van een bot, kunnen gebruikers beginnen met het uitvoeren van long en short trades. Voor short trades zal een prijsstijging in de geselecteerde valuta ervoor zorgen dat de onderliggende cryptocurrency verkocht wordt zodra 3Commas het gewenste winstniveau heeft gedetecteerd. Als zich een koersomkeer voordoet, kunnen veiligheidsorders worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de bot ook aankopen doet met een bepaald stijgingspercentage.

image4

Voor long-transacties zal de bot een nieuwe transactie openen op basis van één van de voorwaarden die je selecteert. Zodra deze voorwaarden worden gedetecteerd, zet de bot onmiddellijk een munt in de verkoop. Als de prijs stijgt en de order wordt voltooid, wordt het koersdoel bereikt. Als de prijs daalt, plaatst de bot veiligheidsorders onder de aankoopprijs volgens het gewenste veiligheidsruilpercentage.

Stop loss en take profit

3Commas staat bekend om zijn slimme handelssysteem, dat gebruik maakt van stop loss en profit taking orders om verliezen te beperken en een vangnet te creëren voor je kapitaal. Je kunt deze slimme handelsfuncties aanpassen met koop- of verkooporders tegen een specifieke prijs.

Laten we zeggen dat je de Trailing Take Profit functie gebruikt om de meeste winst te behalen. Je koopt een deel BTC tegen 10.000 dollar, en zet dan een standaard betaalopdracht op 11.000 dollar. Je krijgt een winst van $1.000 per ETH. Als de ETH-prijs echter boven de 11.000 dollar blijft stijgen, kun je met de eindwinstfunctie verkopen tegen het maximum van de trend door te verkopen tegen een percentage van de hogere waarde. Bijvoorbeeld, als je een laatste winstorder van 10% instelt en BTC bereikt 12.000 dollar alvorens te dalen, wordt het verkooporder geactiveerd wanneer de prijs daalt met 10% of onder 10.800 dollar komt.

Een trailing stop loss werkt op dezelfde manier, maar om verliezen te beperken. Het is ook gebaseerd op percentages en past zich automatisch aan prijsschommelingen aan. Je kunt stop-loss orders instellen om je verliezen te beperken tot 5% of 15%, bijvoorbeeld, in welk geval de bot automatisch zijn cryptocurrency zal verkopen wanneer de verliezen onder dat bedrag vallen. Bij de laatste stop-loss observeert de bot natuurlijk de aangepaste prijzen, wat het anders maakt dan een standaard stop-loss order.

Een ander voordeel van 3Commas is dat je jouw wallet kunt aanpassen aan de verhoudingen tussen de munten. Als je wilt dat je wallet gelijkmatig de top 9 cryptocurrencies per marktkapitalisatie bevat, dan kun je dat makkelijk doen. Als je wilt dat je wallet de top 100 cryptocurrencies per marktkapitalisatie bevat, kun je dat ook makkelijk doen. Over het algemeen is de 3Commas interface eenvoudig voor zowel beginners als gevorderde gebruikers, wat een deel van de reden is waarom 3Commas zo populair is.

3Commas prijzen

3Commas laat je het platform drie dagen gratis uitproberen. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met Binance om een gratis abonnementsoptie te creëren. Er zijn in totaal vier 3Commas prijsniveaus, waaronder:

Als je jezelf aanmeldt voor de 3-daagse gratis proefperiode, krijg je toegang tot een Pro-abonnement (dat normaal 49,5 euro per maand kost). Je kunt dan zelf ervaring hoe het is om dit platform te gebruiken, zonder geld te hoeven betalen. Vind je het niks? Dan kun je makkelijk stoppen, en hoef je niet te betalen voor de eerstvolgende maand.

Hoe kun je starten met 3Commas?

Het aanmaken van een 3Commas account is eenvoudig. Dit is het basisproces voor het registreren en opzetten van een account bij 3Commas:

Stap 1) Maak een account aan

Ga naar www3Commas.io en voer de benodigde gegevens in. Dit zijn je naam, e-mailadres en een wachtwoord. Klik hierna op registeren, verifieer je e-mailadres en log vervolgens in op je nieuwe account.

Stap 2) Sluit een exchange aan

Als je 3Commas gratis gebruikt, kun je alleen verbinding maken met Binance. Betalende abonnees kunnen echter verbinding maken met elk van de 23 ondersteunde exchanges.

Zorg ervoor dat je account is aangemeld door toegang te krijgen tot de API (je moet zijn aangemeld bij jouw crypto exchange-account om API-toegang te kunnen instellen). Als je Binance gebruikt, moet je er ook voor zorgen dat je account NBB heeft en dat de NBB-betalingsfunctie is ingeschakeld.

Stap 3) Kies het type bot dat je wilt gebruiken

3Commas biedt vier soorten bots aan, waaronder korte, eenvoudige, samengestelde en lange. Eenvoudige bots gebruiken slechts één handelspaar, terwijl samengestelde bots meerdere handelsparen gebruiken. Tientallen robots zijn beschikbaar via het 3Commas controlepaneel.

Stap 4) Kies een paar en stel de grootte van je wallet in

Selecteer het handelspaar dat je wilt dat je bot verhandelt in het drop-down menu. Stel vervolgens de basis transactie grootte in en vertel het platform hoeveel van de gewenste valuta je wilt gebruiken in je initiële transactie.

Stap 5) Stel de veiligheidstransacties in

Misschien wil je de 3Commas-effectenhandelsfunctie implementeren, waarmee je na een dip op een gecontroleerde manier aankopen kunt doen. Als je bijvoorbeeld BTC/USD verhandelt, en de prijs van BTC daalt na de aankoop van BTC, kunt je met security trades meer BTC kopen met het bedrag in USD dat is ingesteld in de security trade grootte.

Stap 6) Stel het doelvoordeel vast

3Commas stelt je in staat het doelvoordeel te bepalen dat je wilt bereiken. Dit vertelt de bot wanneer te verkopen. Het is gebaseerd op een percentage: als je streefwinst is ingesteld op 3%, zal de trading bot automatisch jouw geld verkopen wanneer dat bedrag is bereikt.

Stap 7) Kies het type winstneming

3Commas heeft twee winstopties, waaronder een percentage van de basistransactie of een percentage van het totale volume.

Stap 8) Bepaal de maximale security trades

Vertel de handelsrobot hoeveel transacties je kunt uitvoeren voordat je stopt. Dit is het maximumaantal security trades dat de bot op een bepaald moment kan uitvoeren.

Stap 9) Bepaling van de price spread

De definitie van de price spread vertelt de bot wanneer hij kan beginnen met het uitvoeren van veiligheidsoperaties. Het wordt gedefinieerd als een percentage. Als deze bijvoorbeeld op 3 is ingesteld, zal de bot beginnen te kopen wanneer de prijs onder 3% van de initiële transactieprijs daalt.

Stap 10) Configureer de voorwaarden voor het starten van de handel

Vertel de bot wanneer de initiële transactie te maken door het instellen van de handel start voorwaarden. Je hebt hier veel verschillende soorten opties. Afhankelijk van je aanpassingsopties, zal de trading bot geconfigureerd worden om een nieuwe transactie te starten.

Mijn review over 3Commas

We delen graag wat onze ervaring met 3Commas is, zodat je op basis van onze ervaring kunt bepalen of dit platform misschien ook wat voor jou is. Dat is natuurlijk ook de reden dat je onze review over 3Commas wilt lezen.

3commas biedt een groot aantal mogelijke handelsstrategieën. Vele zijn voor-gedefinieerd en gemakkelijk aan te passen. Dit is vooral makkelijk voor beginnende crypto traders, omdat het simpele design ervoor zorgt dat het bijna niet fout kan gaan. Voor de gevorderde crypto traders is het ook mogelijk om complexere strategieën te gebruiken. We zullen iets dieper ingaan op de verschillende strategieën en methodes die je kunt gebruiken, en wat onze kijk hierop is.

Stop Loss

De Stop Loss is natuurlijk een van de meest voorkomende functies van een handelsplatform. Hier kun je een percentage verlies instellen, zodat je het risico op een groot verlies kunt verlagen. Wordt het percentage overschreden? Dan zal jouw positie verkocht worden.

Stel dat je een kooporder voor Bitcoin tegen $10.000 met de bot plaatst. De stop loss zou je kunnen instellen op 10% onder de initiële prijs. Als de prijs van Bitcoin daalt tot $9000, plaatst de bot automatisch een verkooporder. Met stop loss kun je als gebruiker beschermd worden tegen wilde en onverwachte marktschommelingen.

Trailing Stop Loss

Trailing Stop Loss is een meer complexe versie van de vorige stop loss zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft. In deze strategie wordt de trailing prijs van het order op een bepaalde prijs afstand (of percentage).

Stel dat je een trailing stop zet op $1.000 van de huidige prijs, die $10.000 is. Laten we zeggen dat de prijs van Bitcoin begint te stijgen en $10.500 bereikt. In dat geval wordt een verkooporder geplaatst op $9.500. Als de koers nu begint te dalen en de verkooporder blijft staan, zal deze worden uitgevoerd als de prijs van Bitcoin onder de $9500 komt.

Je kunt de Trailing Stop Loss makkelijk instellen door gewoon op het icoontje te klikken. Zo makkelijk kan het dus gaan.

Take Profit

Take Profit is expliciet; het wordt uitgevoerd zodra een vooraf bepaald percentage winst is gemaakt. Als Bitcoin is gekocht tegen $10.000 (met 20% winst) en de prijs stijgt naar $12.000, verkoopt de bot de positie en sluit de winst in.

Het instellen van de Take Profit gaat makkelijk. Dit komt natuurlijk vooral door het overzichtelijke dashboard dat 3Commas heeft ontwikkeld. Je kunt hier zowel een Limit Order als een Market Order voor gebruiken. Ook hier is het mogelijk om gebruik te maken van een Trailing Take Profit.

Trailing Take Profit

Trailing Take Profit integreert op dezelfde manier als trailing stop loss de winsten in de strategie. De bot is geprogrammeerd om winst te nemen bij 10%. Deze optie zal de winst nemen op 10 procent van het hoogste punt van de trend. Dus als in het vorige voorbeeld, na het bereiken van $10.500, de prijs van Bitcoin blijft stijgen, zal de positie niet worden geliquideerd totdat de trend omkeert.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die 3commas biedt. Andere opties zijn het aanpassen van pairs, beperkingen van het transactievolume en initiële transactiegrootte. Kortom, het is dus een platform dat veel functies heeft voor iedere soort crypto trader. Qua functies zou je dus zowel als beginnende als gevorderde crypto trader bij 3Commas terecht kunnen.

image13

Gebruiksgemak

Zoals eerder gezegd, is het platform zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. Daarnaast biedt 3Commas de mogelijkheid om strategieën van ervaren gebruikers te kopiëren. Bovendien zullen educatieve blogberichten, tutorials en een actieve gemeenschap van mensen de interactie met nieuwe handelaren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het platform niet zult begrijpen, wat vaak het geval is bij platformen die geavanceerde functies bieden.

Beveiliging

3commas is niet erg expliciet met de details van de beveiligingsprotocollen die zij hebben toegepast. Maar het is belangrijk om te onthouden dat fondsen niet daadwerkelijk op het platform worden vastgehouden en dat trading bots niet in staat zijn om opnames te maken van je gekoppelde wisselrekeningen.

De trading bots zijn via de API verbonden met de beursrekeningen en verrichten vervolgens geautomatiseerde transacties op de gekoppelde beurzen. Voor dit proces hoeven gebruikers geen contant geld of versleutelde overboekingen naar externe rekeningen uit te voeren, maar hoeven zij alleen API-sleutels te verstrekken die door hun beurzen worden gegenereerd. Deze sleutels verlenen de handelsbots op hun beurt beperkte toegang tot de rekening van de gebruiker en geven de bots geen enkel recht om zich terug te trekken.

Wat de handelsgegevens betreft, zijn de gebruiksvoorwaarden een beetje dubbelzinnig. Het lijkt erop dat 3Commas informatie verzamelt over de strategieën en verdiensten van gebruikers. Het is niet duidelijk hoe gepersonaliseerd deze gegevens zijn, het kunnen geaggregeerde gegevens zijn, maar het kan ook om individuele gegevens gaan. Hoe het bedrijf deze informatie gebruikt, wordt nergens op de site duidelijk uitgelegd.

Kosten

We hadden het eerder al kort over de kosten van 3Commas. Het platform biedt maandelijkse abonnementen aan, maar daar blijft het niet bij. De maandelijkse kosten veranderen als ze een jaar vooruit, zes maanden of maand per maand worden betaald. Naast dit alles worden drie plannen aangeboden met functies die toenemen met de prijs.

Laten we eerlijk zijn: het is niet goedkoop om van 3Commas gebruik te maken wanneer je een abonnement wilt nemen. Daar staat wel tegenover dat je veel betere trades kunt maken, waardoor je dus ook meer geld zult verdienen met crypto trading, wanneer je gebruik maakt van 3Commas. Je moet het dus niet zien als een kostenpost, maar als een investering.

Snelheid

Aangezien de API’s van de verschillende exchanges beperkte toegang geven tot de bots van de 3Commas-servers, zijn er geen significante snelheidsvoordelen. De snelheid waarmee op veranderende marktomstandigheden wordt gereageerd en de snelheid waarmee orders worden geplaatst en verzonden, zijn standaard voor zo’n soort platform. Er is geen informatie beschikbaar over latentietests voor 3Commas, dus hier is moeilijk wat over te zeggen.

De institutionele belegger met apparatuur met een lage latency en snellere verbindingen zal in het voordeel zijn. Maar aan de kleinhandelszijde van de markt heeft 3Commas geen belangrijke nadelen in vergelijking met andere concurrenten.

Reputatie

3Commas is een van de meest gerenommeerde en geliefdste handelsplatformen in de cryptowereld. Op de meeste beoordelingssites staat het bovenaan de lijst met bijna perfecte scores en gloeiende recensies. De crypto trading ruimte is nog jong en dit soort diensten zijn relatief nieuw, maar in de huidige markt staat 3Commas zonder twijfel aan de top.

Op dit moment is het mogelijk om 3Commas met 23 crypto exchanges te verbinden, wat erg veel is voor zo’n platform. Meestal zie je dat er maar een paar exchanges gekoppeld kunnen worden. Hierdoor is het voor vrijwel iedere crypto trader mogelijk om gebruik te maken van 3Commas zonder eerst een nieuw account toe hoeven registeren bij een exchange. Wij verwachten dat dit aantal in de toekomst snel zal gaan stijgen, gezien de populariteit van 3Commas onder vrijwel alle crypto traders.

Klantenservice

Een van de grootste voordelen van 3Commas is misschien wel de klantenservice. Er is altijd 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand aanwezig bij de klantenservice. Hierdoor kun je dus altijd bij iemand terecht wanneer je vragen hebt. En dat is fijn, omdat het nog wel eens fout kan gaan binnen de wereld van crypto trading.

Je zult misschien ook wel eens een fout hebben gemaakt op een exchange, waarna je bang was dat al je geld weg was. In veel gevallen is er dan geen klantenservice waar je terecht kunt. En wanneer dat wel kan, is deze lastig te bereiken. Dat is dus niet het geval bij 3Commas. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de helpdesk, en je hebt vervolgens ontzettend snel een reactie terug op de vraag die je hebt gesteld.

Eindbeoordeling

3commas is een van de meest veelzijdige en robuuste handelsplatformen op de huidige cryptomarkt. De gebruiksvriendelijke interface is een geweldige eerste stap voor gebruikers van alle ervaringsniveaus. Het is ook verbonden met de grootste exchanges op de markt en de mogelijkheid om orders tussen exchanges te plaatsen is een belangrijk kenmerk.

Wanneer je op zoek bent naar een platform waar je vrijwel alle functies in kunt vinden die nodig zijn, is 3Commas zonder meer het platform dat je zoekt. De kosten zijn vrij hoog, maar dat zijn ze dubbel en dwars waard. Je zult er uiteindelijk immers meer geld mee verdienen, en daarom kan het nooit kwaad om er mee te beginnen. Daarbij kun je ook eerst gebruik maken van de proefperiode om te zien of het iets voor je is.

Conclusie

De meeste commerciële crypto trading robots zijn moeilijk te gebruiken. Maar 3Commas heeft een commerciële robot gemaakt die gemakkelijk te configureren, aan te passen en te gebruiken is. Het biedt ook betrouwbare prestaties in vergelijking met zijn mindere concurrenten en is een van de meest populaire crypto trading bots zoals BitRobby.

3Commas wordt beschouwd als de meest gerenommeerde trading bot die vandaag beschikbaar is, ondanks het feit dat sommige Bitcoin-gebaseerde bot systemen baanbrekend zijn in de cryptowereld. Het bedrijf is bijvoorbeeld volledig transparant over zijn activiteiten en locatie, en we weten precies wie het bedrijf leidt. We waarderen ook de 24/7 klantendienst van 3Commas via meerdere contactmethodes.

Zoals eerder vermeld, heeft het handelen in crypto ook risico’s, maar nu veel analisten verwachten dat de prijs van Bitcoin de komende jaren zal stijgen naarmate het aantal nieuw uitgegeven munten halveert, kan het zinvol zijn om met dit platform te beginnen. Handel in 3Commas om te zien of je meer Bitcoins kunt verdienen en te zien hoe de waarde in de toekomst zal stijgen.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *