Cryptocurrency

Wat is Helium? Uitleg HNT koers en verwachting en alles wat je moet weten over HNT

Geloof jij in de opkomt van Internet of Things? Er is een crypto project dat zich hierzelf volledig op focust, genaamd Helium. In dit artikel leggen we je uit wat Helium is, hoe het werkt en waar je de HNT-munt kunt kopen!

Wat is Helium (HNT)?

Het Helium-project, dat in de eerste plaats gericht is op met het Internet of Things (IoT) verbonden apparaten, is een gedecentraliseerd netwerk dat gebruik maakt van een blockchain. Via zijn in juli 2019 gelanceerde mainnet biedt het Helium-project een open source- en IoT-netwerk waarmee draadloze en low-power-apparaten met elkaar kunnen communiceren. Zij kunnen ook gegevens verzenden over het netwerk van nodes.

Dit project is in de eerste plaats gericht op bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van gegevens van infrastructuursensoren. Het is ook bedoeld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van het traceren van goederen en dieren en aangesloten huizen. De invoering van het netwerk is vergemakkelijkt door een sterke commercialisering van hotspots in vele woningen.

De nodes hier vertegenwoordigen de combinatie van een blockchain mining apparaat en een draadloze gateway. Deze nodes bestaan dus als toegangspunten. Om hen ervan te overtuigen als relais voor het bedrijf te dienen, beloont Helium gebruikers die de nodes minen, met tokens van zijn eigen cryptocurrency HNT voor Helium Network Token. Zie hieronder een korte video waarin Helium in 3 minuten wordt uitgelegd.

 

Het team van Helium

Helium werd in 2013 opgericht door Amir Haleem, Sean Carey en Shawn Fanning. Amir Haleem heeft veel gewerkt in de ontwikkeling van videospelletjes en in de exportindustrie. Shawn Fanning is beroemd geworden door de ontwikkeling van het muziekuitwisselingsplatform Napster. In de jaren negentig werd dit platform beschouwd als een van de eerste peer-to-peer internetdiensten.

Voordat hij zijn talent alleen voor Helium gebruikte, was Sean Carey betrokken bij verschillende bedrijven. Hij werkte bijvoorbeeld voor het advertentie-optimalisatiebedrijf Where, dat later werd overgenomen door PayPal. Het team van Helium bestaat dus uit professionals met ervaring op het gebied van productie, blockchain-technologie, radio en apparatuur, peer-to-peer, gedistribueerde systemen, enz.

In juli 2020 heeft het bedrijf zijn eerste hotspots in Europa geleverd met een tiental apparaten in Lyon, Parijs of Chambéry. Sinds zijn oprichting in 2013 werkt Helium aan het opsporen van de tekortkomingen van de huidige infrastructuren om de Ido-communicatie van morgen voor te bereiden.

Hoe werkt Helium?

“Mine crypto met radiogolven” is de zin op de website van het Helium-project, en is voldoende om iedere cryptofiel omzichtig te maken. Want wat bedoelen ze daar nu mee? 

Mining is iets dat je continu tegenkomt in de cryptowereld. Met name wat betreft de ecologische impact van protocollen gebaseerd op Proof of Work (PoW), waarvan Bitcoin natuurlijk het meest in het oog springende voorbeeld is.

Terwijl de termen Proof of Work en Proof of Stake nu welbekend zijn in de cryptosfeer, is het Proof of Coverage protocol, dat door Helium wordt gebruikt, dat veel minder. Het gaat echt om het toevoegen van een node aan een netwerk. De installatie van een extra node op een netwerk maakt twee dingen mogelijk: enerzijds de uitbreiding van dit netwerk en anderzijds het bijdragen tot de veiligheid ervan. Voor elk netwerk waartoe men toetreedt, wordt de persoon beloond met een Helium token. Een beloning die de gebruiker ook kan ontvangen telkens wanneer een andere gebruiker gebruik maakt van zijn netwerkdekking.

Om een node op het netwerk te krijgen, moet worden geïnvesteerd in een machine die compatibel is met Helium. Een lijst hiervan is beschikbaar op de Helium-website. Qua prijs zul je tussen de 300 en 500 euro moeten investeren. Deze boxen maken het vervolgens mogelijk om HNT te minen, via een extreem laag energieprotocol. Goed om te weten: De fabrikanten van de dozen vertonen voor bijna allemaal regelmatige voorraadtekorten.

Bron Afbeelding : Disk91.com

Een prestatie die afhangt van je locatie

Dit is een van de punten om te overwegen als je wilt investeren in het project en niet alleen investeren in de Helium project crypto. Wie netwerk en nodes op een netwerk plaatst, zegt immers noodzakelijkerwijs nabijheid tot deze netwerken. Een project dat meer ten goede zou kunnen komen aan degenen die in het hart van de steden wonen.

De rentabiliteit van de bouw van nieuwe nodes hangt derhalve grotendeels af van de locatie. Bovendien, als de rentabiliteit momenteel uitstekend is voor de reeds aanwezige miners, dan twijfelt niemand eraan dat zij in de komende maanden zal worden verlaagd. Het aantal miners is momenteel inderdaad laag. Het tekort aan machines verklaart voor een groot deel het feit dat de evolutie van het project erg traag verloopt.

Kan kan ik HNT minen of staken?

Alvorens deze vraag te beantwoorden, is het goed eraan te herinneren dat cryptocurrencies gebaseerd zijn op een gedecentraliseerd systeem dat niet door banken wordt gecontroleerd. Mining is dus het bevestigen en vastleggen van de transacties op een blockchain. Voor deze activiteit is het gebruik van specifieke software vereist.

Hoe mine je de crypto van Helium?

Crypto Helium is een van de cryptovaluta’s die kunnen worden gemined. In tegenstelling tot andere cryptovaluta kan iedere gebruiker Helium minen. Met behulp van de Nebra HNT indoor mining gateway, bouwen gebruikers een dekmantel voor het volksnetwerk en nemen deel aan het minen van de valuta. Terwijl HNT op de blockchain draait, kan elke gebruiker honderden vierkante kilomaters aan draadloze netwerkdekking leveren. Dit is ongeveer hetzelfde proces als bij andere mining-gateways.

Het is ook mogelijk om de buiten HNT Mining Gateway te gebruiken, die op een dak of aan de zijkant van gebouwen kan worden geïnstalleerd. Deze oplossing is geschikt voor toepassingen met een groot bereik in nederzettingen, steden en het dorp.

Dit maakt het draadloze netwerk ideaal voor acties die geen hoog vermogen vereisen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verzenden van gegevens van sensoren die gebruik maken van radiogolven. Het netwerk kan een stad bestrijken met slechts 200 gateways. Alle eigenaars krijgen HNT in ruil voor hosting en het geven van toegang tot het LongFi netwerk.

Om tokens te verdienen moet het externe Nebra HNT mining access point worden aangesloten en moet de draadloze dekking van de verschillende punten kunnen worden gevalideerd. Hotspots van miners gebruiken het systeem genaamd Proof-of-Cover om meer crypto-helium te verdienen als ze dicht bij andere miners zijn. Zij moeten echter een reglementaire afstand van 300 meter aanhouden.

Wat de hotspots betreft, zijn hun verdiensten van minder belang omdat zij niet kunnen deelnemen aan het Proof-of-Cover-systeem. Bovendien kunnen zij alleen via het internet zenden. Door de variatie in configuraties is er geen constante hoeveelheid HNT te verdienen per dag in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Hoe stake je de crypto van Helium? 

Staken is een proces dat gebruikers in staat stelt fondsen vast te houden en te blokkeren om een beloning te verdienen. Het is een strategie die door veel netwerken wordt gebruikt om nieuwe blokken te valideren zonder miningsoftware te gebruiken. Validators worden in de eerste plaats gekozen op basis van het aantal HNT-munten dat zij bereid zijn in te zetten. Hoe hoger het bedrag van de ingezette munten, hoe groter de kans dat de gebruiker wordt gekozen als validator.

Staking vereist een directe investering in de HNT-cryptovaluta, terwijl mining een investering in hardware vereist. Vandaag is het mogelijk Helium in scène te zetten dankzij de invoering van validatoren ter verbetering van de veiligheid van het netwerk.

Om nieuwe toepassingen te kunnen blijven ondersteunen, was het belangrijk dat het netwerk efficiënter werd. 

Hoe kan je HNT-munten opslaan?

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je in het bezit komt van een cryptovaluta, is ze bewaren. Daarom is het creëren van een wallet noodzakelijk, vooral om de veiligheid van je Helium munten te waarborgen.

Om je crypto Helium op te slaan, is Trezor een van de meest aanbevolen wallets. Het is vooral beroemd om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Het is een van de beste cryptocurrency wallets in de wereld.

Kan Ledger Nano de Helium crypto opslaan?

Een hardware wallet is zonder context een van de beste oplossingen om je cryptocurrencies op te slaan. Deze USB-apparaten bieden duurzame opslagruimte voor je belangrijke wallet-informatie. Het heeft firmware en beveiliging van militaire kwaliteit. Ledger Nano is een van de meest bekende wallets in deze categorie. Het kan gebruikt worden om Helium crypto op te slaan.

Met de Ledger-app, geïnstalleerd op een Nano S, kan de gebruiker zijn saldo controleren, zijn Helium-adres zien en zelfs zijn transacties indienen. Deze Helium wallet is ook zeer veilig en betrouwbaar.

Waar kan ik HNT kopen?

Het was eerst nog erg moeilijk om in het bezit te komen van Helium (HNT). Dit komt doordat het in het verleden niet te koop was op traditionele crypto exchanges, zoals bijvoorbeeld Binance of Bitvavo. Het project was destijds namelijk nog vrij onbekend.

Gelukkig is dat op dit moment niet meer het geval. Het is namelijk mogelijk om HNT-tokens te kopen op de crypto exchanges die je waarschijnlijk zelf al gebruikt. Echter is dit niet altijd de beste keuze om HNT te kopen, en wel om de volgende redenen.

Veel crypto exchanges hebben niet genoeg liquiditeit of zijn niet veilig genoeg, waardoor het risicovol is om deze beurzen te gebruiken. Wij raden je om die reden aan om HNT te kopen op bijvoorbeeld Binance of Bitvavo. Dit zijn betrouwbare crypto exhanges waar je zonder enige twijfel HNT-tokens kunt kopen. Dit kun je doen door te betalen met iDeal, PayPal of bijvoorbeeld creditcard. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om HNT-munten te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX) zoals Uniswap of Sushiswap. Hiervoor zul je wel veel stappen moeten doorlopen, waardoor het eigenlijk niet aan te raden is voor beginners. De kans dat je een fout maakt en je jouw geld dus raakt is hier vele malen groter dan wanneer je kiest voor een bekende exchange zoals Bitvavo. 

De koers van Helium (HNT)

Voor de handelaar of belegger lijkt de Helium Token gedreven te worden door een zeer ambitieus project. Een project dat uiteindelijk een echte plaats onder de zon zou kunnen veroveren in de ultra-competitieve wereld van crypto’s.

In termen van prijs, is het HNT-token al bijna een jaar aan een gestage opmars bezig. Hoewel het veel meer afgemeten was in de eerste maanden. Begin augustus 2020 verdubbelde de prijs van HNT om de grens van $1,50 te bereiken. Na een piek in september zal het token een periode van schommeling tussen 1 en 2 dollar doormaken.

Begin februari 2021 werd het HNT-token verhandeld voor iets meer dan $2 op de exchanges. Na een exponentiële stijging passeerde het token begin april zelfs de grens van $20. Deze stijging is deels te danken aan de groeiende adoptie van het gedecentraliseerde hotspot-project, maar ook aan de notering van het token op het Binance-uitwisselingsplatform.

Vandaag (juni 2021) wordt een HNT-token verhandeld voor ongeveer $16,1 op de verschillende crypto exchanges.

Conclusie

Laten we nog even kort samenvatten wat Helium is en hoe het werkt. Helium bestaat al sinds 2019. Dit project is open-source en heeft zijn eigen blockchain. Het doel van dit project is uiterst ambitieus: een algemene netwerkdekking bieden aan alle aangesloten apparaten. Concreet gaat het erom verbinding te kunnen maken met een netwerk, hetzij met een smartphone, een computer of een aangesloten watch. Hotspot-netwerken bieden dit alternatief al, maar het zijn gecentraliseerde netwerken. Met het Helium-apparaat kan elke gebruiker een gedecentraliseerd netwerk en een eigen Helium-hotspot creëren, overal.

Maar dat niet alleen, want het Helium-project richt zich op wat vaak het Internet of Things (IoT) wordt genoemd. Een industrie en sector die tot doel heeft toestellen met elkaar te verbinden. Als er oplossingen bestaan met Wi-Fi, 5G of Bluetooth, blijven deze technologieën perfect werken. Met name wat betreft de kwaliteit van de verbinding of de energiebehoefte. Het is op dit grote probleem dat de Helium-oplossing een antwoord biedt.

Je kunt na het lezen van dit artikel voor jezelf bepalen of het slim is om te investeren in Helium. We kunnen je niet vertellen of het slim is om hierin te investeren, maar dat kun je hoe dan ook voor jezelf bepalen door middel van een fundamentele of technische analyse. Op basis hiervan weet jij wanneer de waarde ondergewaardeerd (en dus goedkoop) of juist overgewaardeerd (te duur) is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.