Cryptocurrency

Wat is Utrust? Uitleg UTK koers en verwachting en alles wat je moet weten over UTK

Ieder blockchain project heeft zo zijn eigen functies en doelstellingen. Zo ook UTRUST, dat met zijn innovatieve platform een revolutie wil ontketenen in het betalingsverkeer. De traditionele betaalmethode PayPal is zeer bekend en wordt vaak gebruikt voor online aankopen. Ze garanderen een hoge mate van veiligheid (vooral voor de kopers).

PayPal kan echter alleen worden gebruikt om goederen te kopen en te verkopen. UTRUST biedt de speciale mogelijkheid om ook diensten met hun valuta te betalen. Zo biedt het bedrijf een zeer hoge kopersbescherming en schept het vertrouwen tussen koper en verkopen. We leggen je in dit artikel precies uit wat UTRUST is en hoe dit project werkt!

Wat is UTRUST?

UTRUST is een zeer eenvoudig te gebruiken blockchainplatform waarmee je goederen en diensten kunt kopen met de cryptocurrency van het project. Wat hier interessant is, is dat de koper ook gewoon fiatgeld (euro’s, dollars of ponden) kan ontvangen. Hiermee onderscheidt UTRUST zich dus voldoende van de andere cryptoprojecten op het gebied van betalingsverkeer.

UTRUST is een omgeving waar gebruikers nu niet noodzakelijk munten hoeven uit te wisselen. Het is eigenlijk een systeem waarop ook verkopers op hun beurt niet langer verplicht zijn alleen cryptocurrencies te ontvangen. Het project laat zowel kopers als verkoper dus zelf de beslissing nemen hoe en waarmee ze betalingen willen afhandelen.

Bovendien is het belangrijk te vermelden dat dit systeem ook kan worden geïntegreerd met websites van verkopers. Hierdoor kunnen webshopbezoekers hun producten ook afrekenen door met cryptocurrencies te betalen. Verder in dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van UTRUST in combinatie met WooCommerce.

utrust

In het consumentenbeschermingsprogramma van het project wordt een gecentraliseerd systeem toegepast dat een hoog niveau van veiligheid mogelijk maakt. Zo wordt het geld vastgehouden totdat de koper de dienst of het artikel heeft ontvangen. Wanneer dat het geval is, zal het geld pas verzonden worden naar de rechtmatige ontvanger. Dit is dus eigenlijk een escrow-toepassing die ze hebben geïmplementeerd in het systeem. Zo’n toepassing functioneert op basis van smart contracts. Het zorgt ervoor dat zowel kopers als verkopers zonder twijfel online aankopen kunnen afhandelen.

UTRUST maakt gebruik van een speciaal conversiesysteem om zich zo te beschermen tegen de vele schommelingen op de cryptomarkt. Het nut van een dergelijk systeem ligt in het feit dat het meestal mogelijk is cryptocurrencies om te zetten in FIAT. Om verkopers beter te beschermen tegen volatiliteit, wordt het bedrag op moment van de aankoop geblokkeerd en wordt de waarde na de voltooide conversie gecontroleerd.

Het team van UTRUST

Het team achter UTRUST bestaat uit geselecteerde software-ingenieurs en ontwerpdeskundigen. Elk van de 30 leden is een specialist binnen zijn of haar gebied en is gepassioneerd over het project. Ervaren adviseurs ondersteunen het project op het gebied van cryptocurrency, cyberbeveiliging, durfkapitaal en bankieren.

Voordat je in een cryptoproject investeert, is het natuurlijk belangrijk om te weten wie er in het team zitten. Het geeft je een stukje zekerheid wanneer ze ervaring hebben bij grote bedrijven. Dit zijn de belangrijkste teamleden van UTRUST:

utrust-team

 • Nuno Correia (CEO van UTRUST). Nuno is een voormalig investeerder in de crypto-industrie. Hij is sinds begin 2011 werkzaam op dit gebied en heeft zich sindsdien kunnen specialiseren. Zijn achtergrond in recht en marketing maakt hem perfect geschikt voor dit bedrijf. Zijn passie ligt in de transformatieve toekomst en digitale betalingen.
 • Filipe Castro (CIO van UTRUST). Hij had een vroege carrière in de ontwikkeling van software-oplossingen. Dit omvatte met name elektronische betalingssystemen. Tegenwoordig houdt hij zich alleen nog bezig met bedrijfsontwikkeling en strategische ontwikkeling van verschillende bedrijven.
 • Artur Goulao (CTO van UTRUST). Hij was eerder CTO bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale betaalplatformen. Het is een expert in de ontwikkeling van betaalmiddelen, die gebaseerd zijn op een software. Hij heeft zijn ervaring opgedaan binnen zowel het traditioneel gebied als op het gebied van blockchaintechnologie.

Partners van UTRUST

Partnerschappen zijn van cruciaal belang om de invoering van een dergelijk systeem te verzekeren, helemaal gezien er ontzettend veel concurrenten op de loer liggen. UTRUST begrijpt dit. Volgens bronnen is het bedrijf onder meer een partnerschap aangegaan met het Duitse Gambio.de. Dit is een leverancier van e-commerceoplossingen die reeds meer dan 25.000 webwinkels exploiteert. Toch is er veel meer nodig om het UTRUST-project te laten slagen.

UTRUST wil de wereldleider worden voor online betalingen met cryptocurrency. Ze hebben een grote visie voor zich, en zullen veel moeten doen om dit te kunnen waarmaken. Om dat te kunnen bereiken, zullen ze veel meer partnerschappen moeten aangaan, zodat ze een veel grotere invloed zullen hebben in het afhandelen van online betalingen.

Helemaal nu PayPal in 2020 heeft aangekondigd om ook Bitcoin betalingen te gaan ondersteunen, zal UTRUST zijn best moeten doen om vaker gebruikt te worden voor online cryptobetalingen. Er wordt verwacht dat meer systemen cryptobetalingen gaan toestaan in de toekomst, dus wanneer UTRUST niet ver vooroploopt, zouden ze zomaar ingehaald kunnen worden door andere betalingssystemen.

UTRUST gebruiken met WooCommerce

Het is mogelijk om de UTRUST plug-in te gebruiken voor WooCommerce webshops. Zo kunnen eigenaren van webshops hun klanten makkelijk laten betalen met bijvoorbeeld Bitcoin, zonder last te hebben van de hoge volatiliteit van deze cryptomunt. Op dit moment worden meer dan 35% van alle onze webshops aangedreven door WordPress. 22% van de top 1 miljoen e-commerce websites maakt gebruik van WooCommerce.

utrust-woo

Door de uitschakeling van een tussenpersoon maakt de plug-in indruk met bijzonder lage tarieven. Met een gegarandeerde provisie van 1% is dit 80% onder het gebruikelijke bedrag. Binnen enkele minuten, ongeacht de locatie van de operator, wordt het geld overgemaakt naar de bankrekening. Zoals de naam van het project al aangeeft, zal UTRUST volledige veiligheid garanderen.

Het token van UTRUST (UTK)

Het token van het project heet UTK en is een ERC20-token en is dus gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Dit biedt het project de mogelijkheid om zelfvoorzienend te worden. De belangrijkste rol ervan is om de kosten van het gebruik van het platform te verminderen, zelfs als dat regelmatig gebeurt.

Daarom is het UTK-token ook wel te vergelijken met bijvoorbeeld de Binance Coin (BNB), welke gebruikt wordt door het Binance platform. Het platform heeft dit token ontwikkeld zodat zijn gebruikers voor een lage prijs transacties kunnen uitvoeren op het Binance-platform. Dat is dus ook precies de gedachte achter het token van UTRUST. Het team weet dat niemand het fijn vindt om hoge transactiekosten te betalen.

Is het eigenlijk wel nodig om een eigen token te ontwikkelen, als je juist mensen aanstuurt om zo veel mogelijk met cryptocurrencies te betalen? Het zou dan misschien veel beter zijn als je juist mensen ook aanstuurt om andere cryptomunten en tokens te gebruiken. Er zijn veel mensen die hierover vallen, en daarom ook kritiek uitten op het project van UTRUST.

Waar worden UTRUST-coins voor gebruikt?

Het is duidelijk dat UTRUST een oplossing biedt voor kopers en verkopers die niet in dezelfde valuta willen betalen of ontvangen. Zo kan het zijn dat iemand met Bitcoin wil betalen, terwijl de verkoper liever euro’s ontvangt. UTRUST coins worden gebruikt om dit probleem op te lossen.

In tegenstelling tot vroeger gebruikte betaalmethoden, is bij UTRUST geen sprake van langdurige transactiecontroles. Daarom kunnen betalingen onmiddellijk worden verricht en is er geen lange wachttijd nodig. De kosten voor kopers en verkopers worden zeer laag gehouden met UTRUST, waardoor de munt zeer gebruiksvriendelijk is. Verkopers moeten een vast tarief van 1% van de geldwaarde op elk ontvangstbewijs betalen. In vergelijking met andere aanbieders, die tot 5% in rekening kunnen brengen, is dit aanbod zeer gunstig.

utrust-fast

De voordelen voor kopers zijn vooral dat het risico op fraude zeer gering is. UTRUST biedt volledige betalingsbescherming en bemiddelt tussen de partijen. Verkopers profiteren in de eerste plaats van de lage vergoedingen die zij voor hun verkopen moeten betalen. Fraudeurs met creditcards die bedragen terugvragen, hebben in dit systeem ook weinig kansen. De verkoper kan meerdere cryptocurrencies accepteren en ontvangt altijd het bedrag dat in een specifieke valuta is omgezet.

Het belangrijkste doel van het platform van UTRUST is de consument voldoende bescherming te bieden. Vooral in een tijd waarin fraude en manipulatie steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om vertrouwen te wekken. Veel mensen beschouwen de veiligheid van online aankopen als vanzelfsprekend, wat niet het geval is.

Hoe kan ik UTK bewaren?

Omdat UTK een ERC20-token is, kun je het makkelijk bewaren in zowel een software wallet als een hardware wallet. Bijna alle wallets ondersteunen het ERC20 protocol, gezien dit het protocol is dat door Ethereum wordt gebruikt. Alle tokens die op de Ethereum-blockchain draaien, zijn dus bijna altijd een ERC20-token.

De veiligste manier om UTK te bewaren is door het in een hardware wallet op te slaan. Je kunt de wallet namelijk loskoppelen van het internet, waardoor de tokens en munten op de hardware wallet beschermd zijn tegen hackers. Het is voor hackers namelijk veel makkelijker om een software wallet, die altijd aangesloten is op het internet, aan te vallen en hier munten vanaf te stelen.  

ICO van UTRUST

Het in Zug (Zwitserland) gevestigde UTRUST heeft 21,3 miljoen dollar opgehaald om zijn mobiele betaaloplossing te lanceren. Dit is natuurlijk een ontzettend groot geldbedrag waarmee ze hun project verder kunnen ontwikkelen. Echter is het nog maar de vraag of dit geldbedrag genoeg is om het project ook succesvol af te ronden.

Het ontwikkelen van betaalapps is van cruciaal belang omdat veel aanhangers van cryptovaluta klagen dat het moeilijk is om ze te gebruiken. Natuurlijk zijn er veel mensen die cryptomunten alleen gebruiken om er geld aan te verdienen. Ze kopen de munten eerst bij bijvoorbeeld Binance of Bitvavo, om ze vervolgens in de toekomst met winst te verkopen.

Echter zijn er ook steeds meer mensen die cryptocurrencies willen gebruiken om ermee te betalen. Deze mensen zien de vele voordelen die het betalen met cryptomunten biedt, en willen daar al te graag gebruik van maken. UTRUST wil deze mensen een oplossing bieden, en is daarom continu op zoek naar nieuwe producten om die oplossing te kunnen bieden.

De UTRUST-betalingsapp

De betaaloplossing die door UTRUST is ontwikkeld is in veel opzichten innovatief. Een van de belangrijkste functies is de mogelijkheid om fondsen onmiddellijk om te zetten in fiatvaluta (bv. euro’s). Dit betekent dat een verkoper die geen last wil hebben van de volatiliteit van cryptomunten en tokens ervoor kan kiezen om alleen euro’s op zijn rekening te ontvangen, Op hetzelfde moment kan hij echter wel gewoon betalingen in de vorm van cryptomunten ontvangen. Dat zorgt ervoor dat hij een veel bredere doelgroep kan aanspreken met zijn webshop. 

Op dit moment zijn er maar een aantal cryptocurrencies die worden geaccepteerd in de UTRUST-app. Echter groeit dit aantal, en daarom kun je het beste de website van UTRUST in de gaten houden om te zien welke cryptomunten er op dit moment ondersteund worden.

Daarnaast biedt UTRUST dus ook nog eens verschillende oplossingen voor de bescherming van kopers en verkopers, zoals we eerder in dit artikel al hadden vermeld. UTRUST wil namelijk maar al te graag het PayPal van de cryptobetalingen worden. Daarvoor zullen ze dus ook het voorbeeld van PayPal moeten volgen, betreffende de functionaliteiten die het biedt, buiten het ontvangen en uitvoeren van betalingen alleen. Ze houden ook rekening van de transactiekosten, want deze zijn een stuk lager dan bij PayPal.

Utrust(UTK) Koers

Waar kan ik UTK kopen?

Je kunt UTK op verschillende crypto exchanges kopen. We raden je aan om dit bij Binance of Bittrex te doen, gezien de hoge volatiliteit van deze platformen. Je bent er dan zeker van dat je ten alle tijden UTK kunt kopen of verkopen. Dat is iets waar je bij kleine exchanges niet zeker van kunt zijn.

Natuurlijk is het ook mogelijk om UTK te kopen bij gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) zoals Uniswap, Sushiswap en Pancakeswap. Houdt er echter wel rekening mee dat het een stuk lastiger is om UTK bij deze platformen te kopen. Sinds February 2021 kun je nu ook UTK kopen op Bitvavo. Klik hieronder op de banner om UTK op Bitvavo te kopen!

 

Conclusie

UTRUST biedt verkopers en kopers een zeer goed alternatief voor traditionele betaaldiensten. Gebruikers van UTRUST kunnen betalingen voltooien door cryptomunten te gebruiken, zonder dat de ontvanger hiervan de cryptomunt ook daadwerkelijk moet accepteren. De waarde van de cryptomunt wordt namelijk direct omgezet in fiatvaluta, waardoor UTRUST een ontzettend breed publiek aanspreekt. Het is echter de vraag of het ze lukt om de grootste betaaldienst te wereld te worden, nu PayPal ook heeft besloten om betalingen met Bitcoin te kunnen afhandelen. 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!