Home » Blog » Bitcoin bereikt 2-maanden dieptepunt terwijl crypto-markten $70 miljard verliezen op een dag: Market Watch

Bitcoin bereikt 2-maanden dieptepunt terwijl crypto-markten $70 miljard verliezen op een dag: Market Watch

Bitcoin heeft in de afgelopen 24 uur een flinke klap gekregen en daalde met bijna $2.000 om een dieptepunt van twee maanden onder de $20.000 te bereiken. De altcoins doen het niet veel beter, met ETH, DOGE, SOL, LTC, TRX en vele anderen die in één dag tot wel 15% zijn gedaald.

BTC duikt hard omlaag

De afgelopen dagen verliepen niet goed voor de belangrijkste cryptocurrency. Vrijdag daalde het van $23.500 naar $22.000 toen de problemen van Silvergate aan het licht kwamen en ondanks het herstellen van wat terrein in de daaropvolgende dagen, was het niet in staat om $22.500 te overwinnen.

Halverwege de week veranderde het landschap door de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Congres. Dit zorgde voor wat volatiliteit, maar over het algemeen bleef BTC rond de $22.000.

Desalniettemin kwam gisteren de verandering die de beren wilden zien, toen BTC kelderde van bijna $22.000 naar onder de $19.900. Zo bereikte de cryptocurrency zijn laagste prijs sinds 14 januari.

Als gevolg hiervan is de marktkapitalisatie van bitcoin sterk gedaald tot ruim onder de $400 miljard. Ook de dominantie over de altcoins heeft een klap gekregen en is gedaald tot 41,5%.

Altscoins bloeden hard

Het oude verhaal dat wanneer BTC turbulente tijden doormaakt, de altcoins het nog meer voelen, krijgt vandaag weer een bevestiging. Ethereum kreeg beschuldigingen dat het door Amerikaanse instanties als een effect zou kunnen worden geclassificeerd, wat resulteerde in een enorme prijsdaling. ETH is in één dag met meer dan 8% gedaald en worstelt om boven de $1.400 te blijven.
Binance Coin, Ripple, Cardano, Polygon, Polkadot, Shiba Inu en Avalanche zijn met vergelijkbare percentages gedaald.

Nog grotere verliezen komen van bijvoorbeeld Dogecoin, Solana, TRON, Litecoin, Uniswap en andere vertegenwoordigers van de alts met een grotere marktkapitalisatie. Huobi Token was gisteren een van de slechtst presterende munten, omdat deze zelfs met 90% crashte op een bepaald moment.

De mid- en lower-cap altcoins zijn in een vergelijkbare staat, met talloze dalingen van meer dan tien procent. Het is dan ook geen verrassing dat de cumulatieve marktkapitalisatie van alle crypto-assets in één dag meer dan $70 miljard heeft verloren. Bovendien is de metric zelfs gedaald tot $925 miljard op CMC.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven