Home » Blog » Bitcoin schommelt rond de 20.000 usd. Dit waren belangrijke ontwikkelingen om in de gaten te houden.

Bitcoin schommelt rond de 20.000 usd. Dit waren belangrijke ontwikkelingen om in de gaten te houden.

De problemen voor Bitcoin blijven zich opstapelen, aangezien de waarde gisteren daalde tot een nieuw dieptepunt van $19.500 in twee maanden tijd, voordat deze weer steeg met meer dan $1.000. Dit gebeurt tegen de achtergrond van de problemen van de Silicon Valley Bank en de blootstelling van bepaalde crypto-bedrijven, waaronder Circle en zijn stablecoin, die zijn dollar-pariteit heeft verloren.

De koers van Bitcoin is volatiel rond de $20.000.

In bijna een week tijd was Bitcoin gekalmeerd rond de $22.000 en produceerde het geen significante bewegingen in welke richting dan ook. Toch staat de activa bekend om zijn volatiele aard en dergelijke gebeurtenissen zijn vrij zeldzaam. In feite worden ze meestal gevolgd door verbeterde schommelingen.

Dit is precies wat er op donderdag gebeurde toen de cryptocurrency bijna $2.000 daalde. Terwijl de redenen nog steeds worden bediscussieerd, bleef BTC dalen en daalde het helemaal naar $19.550 (op Bistamp) om zijn laagste prijspunt in twee maanden te registreren.

Bitcoin reageerde goed op deze enorme prijsdaling. Het schoot bijna onmiddellijk boven de $20.000 en ging richting $21.000. De beren kwamen echter op dit punt terug en keerden de koers om. Op dit moment staat de activa een paar dollar boven de felbegeerde $20.000-lijn.

De marktkapitalisatie is nog steeds onder de $400 miljard, terwijl de dominantie over de altcoins iets is toegenomen tot 42%.

USDC verliest zijn koppeling

Het is zeldzaam om tijdens een marktanalyse te praten over stablecoins, maar het landschap is vandaag anders. Naarmate het nieuws naar buiten kwam dat Circle ongeveer $3,3 miljard van zijn USDC-reserves in de problematische bank SVB heeft, begon de op één na grootste stablecoin zijn dollar-pariteit te verliezen. Het daalde bijna onmiddellijk naar $0,93 en viel zelfs verder terug naar $0,9 op het moment van schrijven. De marktkapitalisatie is in één dag met meer dan $5 miljard gedaald, aangezien investeerders zich tot andere stablecoins wenden.

De altcoins, die naar verwachting veel volatieler zijn dan stablecoins, doen het vandaag iets beter. ETH heeft $1.400 teruggevorderd na een stijging van 2,3%. BNB staat bijna op $275. ADA, DOGE, DOT, SHIB en AVAX hebben ook meer winst behaald.

Bovendien zijn MATIC en SOL in één dag met tussen de 5% en 6% gestegen naar respectievelijk boven $1 en $17,5.

De totale marktkapitalisatie van crypto is sinds gisteren met ongeveer $10 miljard gestegen, maar het is nog steeds ver verwijderd van $1 biljoen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven