Home » Blog » Bitcoin daalt onder $22K terwijl altcoins flink verlies lijden (Marktanalyse)

Bitcoin daalt onder $22K terwijl altcoins flink verlies lijden (Marktanalyse)

De afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt flink verlies geleden, waarbij bijna $20 miljard van de totale marktkapitalisatie is verdwenen.Gedurende deze periode stond de hele cryptomarkt in het rood, met zeer weinig uitzonderingen. De prijs van Bitcoin daalde zelfs onder de $22K, als gevolg van de toespraak van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve gisteren.

Bitcoin zakt onder de $22K-grens

Dat gezegd hebbende, hebben altcoins het nog slechter dan BTC, waarbij veel van hen aanzienlijke dalingen laten zien. Bitcoin is weer onder de $22.000 gezakt, terwijl altcoins in de markt een flinke klap krijgen. De grootste cryptocurrency ter wereld daalde met 3,5% naar $21.807. Ook andere grote cryptocurrencies kregen te maken met dalingen. Ethereum daalde met 5,7% naar $625, terwijl XRP met 5,1% daalde naar $0,25.

De markt lijkt momenteel te lijden onder winstnemingen en algemene onzekerheid over de wereldwijde economie. Veel beleggers hebben afgelopen weken flink geprofiteerd van de stijgingen in de cryptomarkt en zijn nu misschien bezig met het verkopen van hun posities om winst te nemen en hun risico te verminderen.

Hoewel de huidige dalingen voor sommigen misschien zorgwekkend zijn, moeten beleggers onthouden dat de volatiliteit een normaal kenmerk is van de cryptomarkt. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen, te investeren wat je kunt missen en altijd de langetermijndoelen in gedachten te houden.

Altcoins hebben het ook moeilijk

Ook altcoins hebben het momenteel moeilijk. Zo daalde OKB in de afgelopen 24 uur met maar liefst 12%, gevolgd door Solana dat ongeveer 6% daalde. Dit zijn de slechtst presterende cryptocurrencies qua totale marktkapitalisatie, maar de situatie wordt nog enger bij kleinere munten zoals AGIX, STX en Optimism’s OP-token, die allemaal bijna 10% zijn gedaald op de dag.
Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen op de bovenstaande trend. CFX is bijvoorbeeld met 4,5% gestegen, terwijl XRP ook een kleine stijging van ongeveer 3,5% laat zien.
De stemming op de bredere cryptocurrency-markt blijft neutraal, volgens de Fear and Greed Index. In feite is deze zelfs een klein beetje verbeterd ten opzichte van gisteren, wat interessant is gezien de huidige dalingen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven