Home » Blog » USDC herstelt tot $0,95, Bitcoin herovert de $20K grens (Weekend Watch)

USDC herstelt tot $0,95, Bitcoin herovert de $20K grens (Weekend Watch)

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptocurrency-markt even een pauze genomen en heeft het ongeveer $16 miljard aan totale kapitalisatie kunnen herstellen.

Dat gezegd hebbende, blijft de onrust rond USDC voortduren, hoewel de stablecoin herstelde tot ongeveer $0,95 omdat Circle een enigszins geruststellende verklaring uitgaf.

USDC herstelt tot $0,95

USDC’s depeg is het meest besproken onderwerp geweest in de cryptocurrency-markt gedurende de afgelopen 48 uur. Het is de op een na grootste stablecoin qua totale kapitalisatie en de op vijf na grootste cryptocurrency in zijn geheel.

Als stablecoin zou de prijs van USDC nooit mogen fluctueren van $1, maar gisteren kelderde het voor het eerst onder de $0,90. Dit gebeurde nadat Silicon Valley Bank – een van de grootste financiële instellingen in de fintech-wereld – feitelijk werd stilgelegd door toezichthouders.

Het blijkt dat Circle maar liefst $3,3 miljard van de cash reserves bezit die USDC ondersteunen bij SVB, wat suggereert dat USDC tot de bankproblemen zijn opgelost (indien dit al gebeurt), niet 1-op-1 wordt gedekt door de USD.

Dit zorgde voor een daling van de cryptocurrency, maar Circle was in staat een verklaring uit te geven waarin werd verzekerd dat, zelfs als het geld bij SVB verloren gaat, zij elk tekort zullen dekken:

In dat geval zal Circle, zoals vereist door de wet en onder de regelgeving voor het verzenden van geld met opgeslagen waarde, achter USDC staan en elk tekort dekken met behulp van bedrijfsmiddelen, waarbij indien nodig externe kapitaal wordt betrokken.

Dit lijkt het sentiment te hebben gekalmeerd, aangezien USDC zich rond de $0,95 heeft hersteld op het moment van schrijven.

Bitcoin Claim de 20.000 usd grens

Het bovenstaande heeft ook invloed gehad op de bredere cryptocurrency-markt. De prijs van Bitcoin heeft het belangrijke technische en psychologische niveau van $20.000 kunnen terugveroveren en wordt momenteel erboven verhandeld, zoals te zien is in de onderstaande grafiek:

BTC is vandaag met ongeveer 1,7% gestegen. Ethereum is ook met ongeveer 2,1% gestegen gedurende de laatste 24 uur, omdat het lijkt alsof de zorgen over NYAG die beweert dat ETH een effect is, beginnen te verdwijnen.

MATIC heeft ook de $1 overschreden en is vandaag met 4,2% gestegen. Interessant genoeg is de best presterende cryptocurrency uit de top 10 qua marktkapitalisatie USDC – een stablecoin.

 

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven