Home » Blog » Wat is Double Spending Attack? Volledige Uitleg

Wat is Double Spending Attack? Volledige Uitleg

double-spending-attack

Double Spending attack, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Een Double spending attack is een uniek probleem binnen de cryptocurrency wereld, waarbij een gebruiker dezelfde hoeveelheid “cryptomunten”meer dan 1x kan uitgeven.

Bitcoin heeft deze probleem van Double spending attack met succes aangepakt, echter gebruikt niet alle cryptocurrencies dezelfde consensusalgoritme.

Dus, alleen omdat Bitcoin haar gebruikers beschermt tegen Double spending attack, wil nog niet zeggen dat al je transacties veilig zijn. In dit artikel zul je alles weten over dubbele uitgaven en hoe een Double spending attack een cryptocurrency kan beïnvloeden.

Doublespending attack uitgelegd

Dubbele besteding is een transactie die dezelfde invoer gebruikt als een andere transactie die al op het netwerk is gevalideerd (oftewel al is uitgegeven)

Een aanval met dubbele uitgaven is uiteraard niet mogelijk met fysiek fiatgeld. Wanneer je bijvoorbeeld $ 5 uitgeeft om koffie te krijgen, geeft je het fysieke briefje weg en kun je het geen tweede keer gebruiken.

Als het gaat om het gebruik van creditcards, garandeert een derde partij – de bank – dat het geld van je rekening wordt overgemaakt naar de rekening van de verkoper. Op deze manier krijg je geen toegang meer tot dat geld en kun je het geen tweede keer gebruiken om betalingen uit te voeren.

Op de blockchain is het echter niet zo eenvoudig. Een cryptocurrency is een digitaal bestand, dat vrij eenvoudig te kopiëren is. Omdat er geen gecentraliseerde autoriteit is om transacties te beheren, kunnen gebruikers digitale bestanden gemakkelijker repliceren en gebruiken om aankopen te doen. De holder maakt een kopie van de digitale munt en gebruikt deze om een ​​andere transactie uit te voeren terwijl hij het origineel in een portemonnee bewaart.

Hoe Bitcoin dubbele uitgaven voorkomt

De Bitcoin-blockchain heeft een protocol geïmplementeerd om aanvallen met dubbele uitgaven tegen te gaan, geïnspireerd door het traditionele geldsysteem. Het is een bevestigingsmechanisme dat een ‘chronologisch geordende’ blockchain onderhoudt.

Laten we zeggen dat een holder van plan is één Bitcoin te gebruiken om meerdere aankopen te doen bij andere verkopers. Alle transacties gaan naar een pool waar ze moeten wachten op een bevestiging. De eerste transactie wordt gevalideerd en gepubliceerd op de blockchain. Met elk nieuw blok dat aan het grootboek wordt toegevoegd, krijgt de miner hiervoor een beloning voor.

De tweede transactie die dezelfde invoer gebruikt, wordt niet bevestigd omdat miners de aanval met dubbele uitgaven kunnen identificeren op basis van de vorige records.

Dus wat gebeurt er als twee van deze transacties tegelijkertijd uit de pool worden gehaald? Miners valideren alleen degene met het hoogste aantal bevestigingen, en dit is de enige transactie die op de blockchain wordt geregistreerd.

Handelaren die betalingen in Bitcoin accepteren, moeten wachten op de bevestiging voordat ze de goederen of diensten vrijgeven om oplichting te voorkomen. Op deze manier hebben verkopers de garantie dat de transactie onomkeerbaar is.

Als je een digitale kopie van je Bitcoin hebt gemaakt en probeert deze te gebruiken, kun je het geld dat in je portemonnee is opgeslagen in de toekomst niet meer besteden. Miners gebruiken complexe wiskundige formules en enorme hoeveelheden rekenkracht om eerdere records te analyseren en dubbele uitgaven te voorkomen. Met de kopie al geregistreerd als uitgegeven op de blockchain, is het onmogelijk om de digitale munt een tweede keer te gebruiken.

Soorten types Double-spending attacks

Hoewel niet alle cryptocurrencies het bevestigingsmechanisme en de Proof-of-Work-consensus gebruiken, kunnen de meeste van hen dubbele uitgaven tegengaan. Het is echter theoretisch nog steeds mogelijk dat een aanval met dubbele uitgaven plaats kan vinden.

Race attack – Een race-attack wordt mogelijk gemaakt wanneer handelaren betalingen accepteren voordat ze blokbevestigingen voor de transactie ontvangen. Een eindgebruiker stuurt bijna gelijktijdig twee transacties, één naar de handelaar en één andere terug naar een andere wallet. In dit geval zouden miners de operatie naar de portemonnee kunnen valideren, wat zou betekenen dat de handelaar het geld niet zou ontvangen.

Finney attack – Een Finney-aanval vindt ook plaats wanneer de handelaar niet wacht op bevestiging van de transactie. In dit geval maakt een miner het geld over van de ene wallet naar de andere, maar valideert hij de blokkering niet onmiddellijk. Vervolgens gebruikt hij of zij de bronportefeuille om een ​​aankoop te doen. Zodra de tweede transactie is ingesteld, zendt de miner het eerder gedolven blok uit, dat ook de eerste transactie omvat.

51% attack – Een aanval van 51% in deze situatie wordt een meerderheidsaanval genoemd omdat de aanvaller meer dan de helft van de hash-snelheid van een netwerk moet beheersen. Dit zou mogelijk kunnen zijn als een mijnwerker of een groep mijnwerkers erin slaagt om sneller blokken te genereren dan de rest van de andere gebruikers op een netwerk. Alle consensusalgoritmen zijn gebouwd om de risico’s van een 51% -aanval te elimineren.

Conclusie

Een aanval met dubbele uitgaven is gevaarlijk voor gebruikers van cryptocurrency. Verkopers en andere gebruikers worden opgelicht en uit hun zak gelaten, en de reputatie van het netwerk wordt beschadigd. Een cryptocurrency die dubbele uitgaven niet kan tegengaan, zal eerst te maken krijgen met inflatie en daarna met een gebrek aan vertrouwen. Dit leidt onvermijdelijk tot een waardeloos netwerk.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven